Partyflock
 
­ Nederland

Armada music en Alpine hearing protection lanceren nieuwe oordoppen in strijd tegen gehoorschade

gepubliceerd door , op
Armada music en Alpine hearing protection lanceren nieuwe oordoppen in strijd tegen gehoorschade
13 februari 2017
Armada Music en Alpine Hearing Protection hebben de handen ineengeslagen. Hun samenwerking moet niet alleen muziekliefhebbers bewustmaken van de gevolgen van te hard geluid, maar ook hun oren actief beschermen door middel van nieuwe oordoppen. De Alpine PartyPlug Armada Edition is niet alleen online verkrijgbaar in de Armada Music Shop, maar wordt ook verkocht tijdens A State Of Trance 800 Utrecht, het grootste Trance-evenement ter wereld.

Het besluit om samen de strijd tegen gehoorschade aan te gaan was snel genomen. Alleen al in Nederland lopen ieder jaar meer dan twintigduizend jongvolwassen gehoorbeschadiging op. Dit komt vooral doordat deze mensen hun gehoor niet beschermen, terwijl het gemiddelde volume bij een concert of festival al na 15 minuten tot permanente gehoorschade kan leiden.

"We zijn blij dat mensen de afgelopen jaar bewuster zijn geworden van de gevaren en risico's van harde muziek, maar we hebben nog een lange weg te gaan", zegt Alpine Hearing Protection. "Er wordt vaak gedacht dat oordoppen afdoen aan de ervaring, ook al is dat al geruime tijd niet meer het geval. Zo is de Alpine PartyPlug Armada Edition uitgerust met een speciale akoestische filter, waardoor de kwaliteit van de muziek gewaarborgd blijft en men zelfs normale gesprekken kan voeren zonder te moeten gissen naar wat iemand precies zegt. Er zitten geen nadelen aan het gebruiken van oordoppen om je gehoor te beschermen."

Met de nieuw ontwikkelde oordoppen hopen Armada Music en Alpine Hearing Protection het aantal mensen met gehoorbeschadiging drastisch terug te dringen.

Voor meer informatie over Alpine of gehoorbescherming over het algemeen: alpine.eu.

15 opmerkingen

"terwijl het gemiddelde volume bij een concert of festival al na 15 minuten tot permanente gehoorschade kan leiden."
Armada kan dus ook gewoon de muziek wat zachter zetten ;)
Gelukkig draag ik nu al jaren oordoppen op maat.
Dit is een beetje hetzelfde als de voeding en farmaceutische industrie. Eerst een probleem creëren en dan tegen kosten de oplossing presenteren.
Mensen zijn gewoon niks meer gewend.

Ik om al sinds mijn 15e in discotheken, zowel als bezoeker als Dj.
Maar met mijn oren is nog steeds niks mis en nog nooit oordoppen gebruikt.
Uitspraak van Frenckel op dinsdag 14 februari 2017 om 09:55:
Mensen zijn gewoon niks meer gewend.

Ik om al sinds mijn 15e in discotheken, zowel als bezoeker als Dj.
Maar met mijn oren is nog steeds niks mis en nog nooit oordoppen gebruikt.

Nou dan heb je mazzel. Ik ga ook al ruim 15 jaar naar feesten en merk dat mijn gehoor slecht is. Draag nu dus ook doppen
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Frenckel op dinsdag 14 februari 2017 om 09:55:
Mensen zijn gewoon niks meer gewend.

Ik om al sinds mijn 15e in discotheken, zowel als bezoeker als Dj.
Maar met mijn oren is nog steeds niks mis en nog nooit oordoppen gebruikt.


Totdat het te laat is ..... zoveel mensen die dat roepen en dan toch op hun 30e of 40e tinnitus oplopen. En dan is het huilen hoor. Doffe ellende :yes:
Ik kan me hier zo over opwinden hè.

Risico management les 1: bij een mogelijk risoco pak je de bron aan. Pas als bronaanpak niet mogelijk is, dan ga je werken met PBM's.

Bronaanpak betekent: zet verdomme dat geluid zachter. Klaar.
Ach, de meeste jongeren zijn toch al half doof van hun mp3 speler oordopjes tegen de tijd dat ze hun eerste concert bezoeken... koptelefoons en earplugs zijn 1000x schadelijker.
alle grotere professionele evenementen draaien al n tijdje keurig volgens de (weliswaar compleet stompzinnig opgestelde) geluidseisen, dat de overheid daar verder niet of nauwelijks op controleert kunnen wij ook niks aan doen.
Als je de muziek te hard vind.. ga dan niet vlak voor de speakers staan.. loop 50 meter naar achter ofzo. Vooraan bij t podium staat de muziek nou eenmaal hard anders hoort de rest vh publiek niks van t optreden.

Ik heb 20 jaar lang met zware machines/gereedschappen gewerkt en de nodige(paar honderd) dance/rock events bezocht.. de gehoorschade die mn vroegere werk heeft veroorzaakt is 100x erger dan die paar feestjes op zn tijd.. (ook ik merk dat mn gehoor minder word, vooral als ik moe ben kost t veel moeite om een gesprek te volgen in lawaaiige omgeving)
Uitspraak van Bobje op dinsdag 14 februari 2017 om 13:33:
zet verdomme dat geluid zachter. Klaar.


Je kunt inderdaad ook mooi en vol geluid hebben zonder dat het te hard staat. Maar dan heb je dus gewoon top spul nodig. Op veel feesten staat dat niet.
Je vergeet dan voor t gemak ook ff dat je dan om de 5 meter weer n stapel speakers nodig hebt... en dat mag vanwege de huidige "open zichtlijnen" stageontwerpen ook niet.. dus staat het geluid vooraan nog gewoon (veel) harder als ter hoogte van de FOH mixpositie waar ook de geluidsdruk gemeten moet worden volgens de wet.
Bij veel grotere events is FOH wel 20-40m voor t podium, dus de geluidsdruk in dat gebied is ook VEEL hoger als goed is voor je oren...

Politiek weet al jaren van dit probleem, maar doet er niks aan... zoals met alle grote maatschappelijke problemen eigenlijk.

andere kant vh verhaal is: als we met zn allen terug moeten naar 85DB continu.. hoor je op 20 meter vh podium alleen t publiek nog maar... en dan mag t publiek ook niet teveel herrie maken, want dan zit je al over de geluidslimiet heen...

Edit: enigste goeie oplossing is eigenlijk iedereen een koptelefoon op... concert streamen via wifi of bluetooth...en n praatverbod omdat je anders de muziek niet meer hoort
Zullen de grote PA verhuurders en luidsprekerfabrikanten die de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's in hun nieuwe linearrays gestoken hebben alleen niet zo leuk vinden...
laatste aanpassing
Uitspraak van Darkside Connection op dinsdag 14 februari 2017 om 21:30:
Zullen de grote PA verhuurders en luidsprekerfabrikanten die de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's in hun nieuwe linearrays gestoken hebben alleen niet zo leuk vinden...

Nou een praatverbod kun je ook vergeten. Ik kom om een gezellige avond te hebben en daar hoort ook een praatje bij. Als ik niet eens mag praten met mijn vrienden is de lol er ook snel vanaf. :/
Uitspraak van Darkside Connection op dinsdag 14 februari 2017 om 21:30:
Je vergeet dan voor t gemak ook ff dat je dan om de 5 meter weer n stapel speakers nodig hebt...


Het kost wat tijd, geld en moeite, maar het is echt niet onmogelijk. Goed zuiver geluid zonder risico. Maar als we als een kip zonder kop de hallelujaverhaaltjes van de marketingjongens van de oordoppenmaffia achterna blijven lopen (want die zijn natuurlijk bij dit verhaal niet gebaat, net zo min als de organisaties waarmee ze hand in hand deze oordoppenberichten op de markt blijven spammen), zal het nooit veranderen.

Gewoon nu al organisaties verplichten een stapje te maken, volgend jaar weer een stapje, dan weer enz. Na 5 stapjes ben je al veel verder dan dat je de afgelopen jaren hebt bereikt en na 10 stapjes heb je je doel bereikt: zuiver geluid zonder risico). En als een organisatie financieel écht niet mee kan om de boel veiliger te maken, dan valt die organisatie maar af. Springt vast wel weer iemand anders in dat gat.
Bobje die kosten worden gewoon door gefactureerd naar de bezoeker. Je moet niet denken dat de organisatie die gaat dragen.
Precies... als de techniek 2x zo duur word door alle onzinnige bureaucratie worden de toegangskaartjes ook 2x zo duur. Festivalorganisaties zijn geen liefdadigheidsinstellingen, alle extra kosten moeten door t publiek betaald worden.
Met kleine festivals is er geld voor 1 set speakers die ervoor zorgen dat t geluid overal goed te horen is.. als je ineens om de 5 meter extra speakers moet neerzetten om de geluidsdruk overal gelijk te trekken ziet en het halve publiek t podium niet meer, en kost de techniek 3x zoveel...

Een paar uur in een drukke menigte staan zonder achtergrondmuziek of wat levert trouwens al gehoorschade op...
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 15 februari 2017 om 12:09:
Bobje die kosten worden gewoon door gefactureerd naar de bezoeker


Nou en. We betalen nu toch ook al voor veiligheid. Stel je voor: een festival zonder beveiligers en cheap ass horecafaciliteiten waarvan iedereen buikgriep krijgt. Maar wel 2 tientjes goedkoper. Zou dat lopen? Iedereen vindt die veiligheidsvoorzieningen volkomen normaal, maar als het om de veiligheid van ons gehoor gaat dan vindt niemand dat een verantwoordelijlheid van de organisaties. Zo geindoctrineerd zijn we al door jaren marketingpraatjes van de oordoppenmaffia.

En natuurlijk geloof ik echt niet dat dat nog ooit gaat veranderen, maar ik zal hier bij al die marketingpraatjes toch steeds een klein tegengeluid laten horen...
laatste aanpassing
Nou ja ik vind het nu al een duur geintje. Ik heb goede oordoppen dus vind het wel best zo. Ook een beetje eigen verantwoording. De een vind het onzin, de ander niet en die koopt oordoppen.

Ging mij overigens meer om jouw zin dat als een organisatie het financieel niet trok het jammer was en dat die dan afviel. Er gaat dus niets afvallen want de kosten worden in dat geval gewoon doorberekend.