ze zeggen wel dat dat de uiterste houdbaarheidsdatum is, maar dat is niet zo. het is voor de winkels. die mogen het dan niet meer verkopen. je kunt het nog wel 1 week laten staan (als het pak dicht is). maar langer ook niet.
er zijn ook nog producten zat die je langer kan bewaren. kijk maar naar chocolade. die kan je zelfs na een half jaar over de T.H.T. nog eten.
er zijn ook nog producten zat die je langer kan bewaren. kijk maar naar chocolade. die kan je zelfs na een half jaar over de T.H.T. nog eten.
Drink yoghurt.. 10 dagen over datum..
Dat proeft toch zuur man! 
Afwazig.. je hebt schimmel in je smoel gehad dus?
goor man.. 
Afwazig.. je hebt schimmel in je smoel gehad dus?
ik kijk idd ook altijd naar de houdbaarheids datum als ik bij mijn vader ben want die heeft soms wel iets een maand of 2 open in de koelkast staan 
thuis hoef ik dat niet te doen want ik weet waneer ik of me moeder iets in de koelkast zet dat het binnen een week op is dus
thuis hoef ik dat niet te doen want ik weet waneer ik of me moeder iets in de koelkast zet dat het binnen een week op is dus
data zijn vaak erg vroeg, zodat de fabrikant geen risico loopt (als het over de datum is zijn ze niet meer aansprakelijk voor de kwaliteit van het product). Melk/yoghurt kan meestal nog 3 dagen na datum gedronken worden zonder dat t vies wordt, blikken en potjes die niet geopend zijn kunnen vaak langer, enz. 
Heb een keer hamburgers gehad van 1 jaar over de datum.... 
We waren bij kennissen aan het oppassen en hadden zin in iets, wij hamburgers bakken, zaten er allemaal stukjes in en hij smaakte voor geen meter, keek ik naar de thtdatum... oeps
1 jaar over de datum! Sinds die tijd let ik bij ALLES op de thtdatum!
We waren bij kennissen aan het oppassen en hadden zin in iets, wij hamburgers bakken, zaten er allemaal stukjes in en hij smaakte voor geen meter, keek ik naar de thtdatum... oeps
Meestal staat er "Ten minste houdbaar tot" dus zo'n datum is geen absolute waarde.
Bij gekoelde zuivelprodukten is het bv óók erg afhankelijk van hoe lang ze buiten de koeling zijn geweest, vooral bij bv yoghurt (mits onaangebroken!) kan dat een hoop uitmaken... dat kan best een maand over tijd zijn en toch nog helemaal goed.
Ook dingen als honing, rijst en droge bonen blijven meestal veel langer goed dan op de verpakking staat (tot enige jaren). Maar ja, er moet nu eenmaal een datum op staan he?
Als je twijfelt zijn je reuk, smaak en gezichtsvermogen vrij betrouwbare hulpmiddelen (die zijn tenslotte mede geëvolueerd om te bepalen of iets eetbaar is of niet)... een pak koekjes van twee jaar oud dat nog helemaal goed smaakt en ruikt kan erg weinig kwaad.
Een bekende uitzondering is overigens pinda's/pindakaas die nogal vatbaar zijn voor een giftige schimmelsoort die je in eerste instantie niet zo snel proeft/ruikt.
Een blik dat bol is gaan staan moet je overigens gelijk wegpleuren, hoe goed de inhoud er ook uitziet. En aangebroken verpakkingen bederven natuurlijk een stok sneller dan als ze onaangebroken zijn (veel produkten zijn verpakt "onder beschermende atmosfeer")
Bij gekoelde zuivelprodukten is het bv óók erg afhankelijk van hoe lang ze buiten de koeling zijn geweest, vooral bij bv yoghurt (mits onaangebroken!) kan dat een hoop uitmaken... dat kan best een maand over tijd zijn en toch nog helemaal goed.
Ook dingen als honing, rijst en droge bonen blijven meestal veel langer goed dan op de verpakking staat (tot enige jaren). Maar ja, er moet nu eenmaal een datum op staan he?
Als je twijfelt zijn je reuk, smaak en gezichtsvermogen vrij betrouwbare hulpmiddelen (die zijn tenslotte mede geëvolueerd om te bepalen of iets eetbaar is of niet)... een pak koekjes van twee jaar oud dat nog helemaal goed smaakt en ruikt kan erg weinig kwaad.
Een bekende uitzondering is overigens pinda's/pindakaas die nogal vatbaar zijn voor een giftige schimmelsoort die je in eerste instantie niet zo snel proeft/ruikt.
Een blik dat bol is gaan staan moet je overigens gelijk wegpleuren, hoe goed de inhoud er ook uitziet. En aangebroken verpakkingen bederven natuurlijk een stok sneller dan als ze onaangebroken zijn (veel produkten zijn verpakt "onder beschermende atmosfeer")
laatste aanpassing
Doet me denken aan een relclame die ik heb gezien bij staverman ziet alles, met die kerel, pakt ie melk uit de koelkast, wil ie et uit et pak drinken heeft ie zo'n dikke ranzige melkbrok in zn bek 
2 Darkskywise
Bedankt voor de tips...
Bedankt voor de tips...
Doet me denken aan een relclame die ik heb gezien bij staverman ziet alles, met die kerel, pakt ie melk uit de koelkast, wil ie et uit et pak drinken heeft ie zo'n dikke ranzige melkbrok in zn bek
hahaha dat had ik vorige zomer ook
ohja en op feesten verkopenze ook vaak bedorven salades(vorig jaar shockers o.a.) zelf nie gehad maar een paar zijn link beroerd geweest
me zusje en dr ex zijn een keer heel ziek geweest van een ijsje dat ze gegete hadden in de Powerzone,......
bedorfe ijs???
bedorfe ijs???
Als ijs op basis van zuivel ondooid geweest is (of zelfs warm) dan is het snel bedorven.
ALs het daarna weer ingevroren is, proef je het bijna niet. En dan is het nog binnen de houdbaarheidsdatum.
Ik check altijd eerst de datum, dan ruiken en dan proeven. Sommige houdbaarheids datums worden expres kort gehouden omdat je dan maar snel nieuwe moet kopen.
Vlees geef ik altijd eerst aan de kat. Als die het eet dan is het in de meeste gevallen nog goed.









gooi het gewoon weg, bedoel er staat niet voor nix een datum op he 







