Uitspraak van verwijderd op woensdag 16 mei 2007 om 00:17:ik vind bier ook wel lekker
met of zonder mate?
Koken met Schijndels bier (deel 1)
Zeetong met taugé en een saus met hopbelleke. En van de kliekjes een soepje gemaakt. Hieronder de recepten.
Recept: zeetong met taugé en een saus met Hopbelleke:
Foto van de schaal met zeetong, taugé, hopbellekesaus en fijngesneden gewokte groenten
Het recept zeetong met taugé en hopbellekesaus is een variant op een Belgisch recept van zeetong met hopscheuten. Als je hopscheuten kunt aankomen, dan is de taugé goed te vervangen.
Omdat er groenten bij geserveerd zijn, waarvan ik een deel heb overgehouden, is van de kliekjes snel een soepje met Hopbelleke gemaakt: lichtgebonden groentesoep met Hopbelleke
De kliekjse van de zeetongschotel verwerkt tot een smakelijke soep
Toetje met Skèndels kersenbier
Onze gasten kwamen ‘met de kromme arm’ naar ons: zij hadden bij een heerlijke gelantinepudding met kersen en Skèndels kersenbier. Daarvan heb ik wel ‘n foto, maar (nog) geen recept. Met een beetje geluk komt dat later wel…
Gelatinepudding met Skèndelse kersenbier en kersen
recepten
Als je zowel de zeetong als de groentesoep wilt maken is
Zeetong met taugé en een saus met hopbelleke. En van de kliekjes een soepje gemaakt. Hieronder de recepten.
Recept: zeetong met taugé en een saus met Hopbelleke:
Foto van de schaal met zeetong, taugé, hopbellekesaus en fijngesneden gewokte groenten
Het recept zeetong met taugé en hopbellekesaus is een variant op een Belgisch recept van zeetong met hopscheuten. Als je hopscheuten kunt aankomen, dan is de taugé goed te vervangen.
Omdat er groenten bij geserveerd zijn, waarvan ik een deel heb overgehouden, is van de kliekjes snel een soepje met Hopbelleke gemaakt: lichtgebonden groentesoep met Hopbelleke
De kliekjse van de zeetongschotel verwerkt tot een smakelijke soep
Toetje met Skèndels kersenbier
Onze gasten kwamen ‘met de kromme arm’ naar ons: zij hadden bij een heerlijke gelantinepudding met kersen en Skèndels kersenbier. Daarvan heb ik wel ‘n foto, maar (nog) geen recept. Met een beetje geluk komt dat later wel…
Gelatinepudding met Skèndelse kersenbier en kersen
recepten
Als je zowel de zeetong als de groentesoep wilt maken is
Spinaziesoep met bruin bier
1 ui, 1 bosje bladselderij, 1 soepprei, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1000 ml bruin bier (b.v. Rodenbach), 300 g spinazie, geraspte kaas.
Snipper de uien zo fijn mogelijk, en hak dan de selderij en de prei. Smelt de boter en sudder hierin alle fijngesnipperde benodigdheden tot ze gaar zijn. Ze mogen echter geen bruine kleur krijgen. Reken voor het sudderen ongeveer 10 minuten. Roer er met een houten lepel de bloem door. Schenk er langzaam, onder voortdurend roeren, het bier bij. Laat nu de soep 20 minuten koken. De schoongemaakte spinazie blancheren en in reepjes snijden. Roer de spinazie door de soep. Bestrooi vlak voor het opdienen de soep met wat geraspte kaas.
1 ui, 1 bosje bladselderij, 1 soepprei, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1000 ml bruin bier (b.v. Rodenbach), 300 g spinazie, geraspte kaas.
Snipper de uien zo fijn mogelijk, en hak dan de selderij en de prei. Smelt de boter en sudder hierin alle fijngesnipperde benodigdheden tot ze gaar zijn. Ze mogen echter geen bruine kleur krijgen. Reken voor het sudderen ongeveer 10 minuten. Roer er met een houten lepel de bloem door. Schenk er langzaam, onder voortdurend roeren, het bier bij. Laat nu de soep 20 minuten koken. De schoongemaakte spinazie blancheren en in reepjes snijden. Roer de spinazie door de soep. Bestrooi vlak voor het opdienen de soep met wat geraspte kaas.
Varkensfilet met romige biersaus
4 vastkokende aardappels (ca. 500 g), 100 g boter of margarine, 100 g champignons, 100 g Ardennerham (plakjes), 700 g varkensfilet, zout, peper, 1 flesje Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier, 1 beker creme fraiche (200 ml), keukenpapier, aluminiumfolie, ovenschaal a inhoud ca. 1 liter, ovenschaal ca. 20 x 30 cm.
Bereiden : Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan helft van boter smelten. Aardappelblokjes bakken tot ze licht gebruind zijn.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in p1akjes snijden. Ham in reepjes snijden. Champignons en ham ca. 1 a 2 minuten met aardappelblokjes meebakken. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen varkensfilet in 12 medallions snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en medallions aan beide kanten bruin bakken. Overdoen in ovenschaal en ca. 8 minuten in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Bier bij bakvet van medallions schenken en ca. 5 minuten laten koken. Creme fraiche erdoor roeren en nog ca. l a 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 3 eetlepels saus scheppen. Medallions over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen. Rest van saus apart erbij serveren.
Bereiden : ca. 55 minuten
4 vastkokende aardappels (ca. 500 g), 100 g boter of margarine, 100 g champignons, 100 g Ardennerham (plakjes), 700 g varkensfilet, zout, peper, 1 flesje Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier, 1 beker creme fraiche (200 ml), keukenpapier, aluminiumfolie, ovenschaal a inhoud ca. 1 liter, ovenschaal ca. 20 x 30 cm.
Bereiden : Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan helft van boter smelten. Aardappelblokjes bakken tot ze licht gebruind zijn.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in p1akjes snijden. Ham in reepjes snijden. Champignons en ham ca. 1 a 2 minuten met aardappelblokjes meebakken. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen varkensfilet in 12 medallions snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en medallions aan beide kanten bruin bakken. Overdoen in ovenschaal en ca. 8 minuten in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Bier bij bakvet van medallions schenken en ca. 5 minuten laten koken. Creme fraiche erdoor roeren en nog ca. l a 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 3 eetlepels saus scheppen. Medallions over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen. Rest van saus apart erbij serveren.
Bereiden : ca. 55 minuten
Uitspraak van appeltje voor de dorst op woensdag 16 mei 2007 om 00:30:*staat te kokeng*
respect mang, maak je ook wat voor mij?
Uitspraak van verwijderd op woensdag 16 mei 2007 om 00:31:respect mang, maak je ook wat voor mij?
ja natuurlijk maak ik ook wat voor jou mang, jij bent mijn kokeng met bier mattie voor het leveng
Uitspraak van appeltje voor de dorst op woensdag 16 mei 2007 om 00:35:ja natuurlijk maak ik ook wat voor jou mang, jij bent mijn kokeng met bier mattie voor het leveng
vette shit mang
hier nog eeng recept:
Zeewolf met garnalen en bier
4 moten zeewolf (eventueel zeeduivel); zout; 2 sjalotten; 100 g champignons; 2 vleestomaten; 4 plakken doorregen spek; groene kruiden, zoals peterselie, dille, bieslook; 100 g boter; 2 dl licht bier; 100 g garnalen; plakjes citroen.
Wrijf de vis in met weinig zout. Snipper de sjalotten, snijd de champignons in plakjes, pel de tomaten, verwijder vocht en pitjes en snijd ze in stukjes. Smelt wat boter, fruit daarin sjalot, champignons en tomaten heel licht aan en spreid dit uit in een ovenvaste schaal. Leg de moten zeewolf erop en op elk stuk vis een plakje spek. Hak de kruiden en strooi die erover. Giet er gesmolten boter over en het bier, dek de schotel af met boterpapier of folie en zet deze in een goed voorverwarmde oven van circa 180 C. Laat de vis zo gaar stoven in circa 20 minuten of wat langer. Neem het folie weg, strooi de garnalen over de vis en giet wat gesmolten boter erover, zet de schaal nog even in de oven tot de garnalen warm zijn. Garneer met plakjes citroen en takjes peterselie.
Tip Eventueel kunt u het vocht afgieten en dit heel licht binden met wat maizena of arrowroot.
Uitspraak van appeltje voor de dorst op woensdag 16 mei 2007 om 00:43:kokeng de gekste
yeah
Uitspraak van verwijderd op woensdag 16 mei 2007 om 00:45:lusteng jullie prei?
in combinatie met bier!
Uitspraak van verwijderd op woensdag 16 mei 2007 om 00:45:lusteng jullie prei?
ik heb laatst wel sex gehad met het meisjeng met de prei
Uitspraak van appeltje voor de dorst op woensdag 16 mei 2007 om 00:51:ik heb laatst wel sex gehad met het meisjeng met de prei
lucky you
Uitspraak van inactief op woensdag 16 mei 2007 om 15:45:Nou mijn oma vond dat toendertijd niet lekker.. maar ja.. ze hadden niks anders he...
kauw je je wang van kapot maarten hahahaha
Uitspraak van appeltje voor de dorst op woensdag 16 mei 2007 om 00:43:haha schitterend topic weer dit
kokeng de gekste
Tja.....Kokeng??? Ik vind het echt zo een achterlijk taaltje
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 19 mei 2007 om 08:49:en toch zijn ze wel oke die yelow tulpjes hahaha
Geen blauwe hartjes meer???
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 mei 2007 om 12:47:Allemaal zwakke troep die tulpjes, blauw, rood of geel maakt niet uit. Allemaal onder de maat!
sorry hoor maar als jij een gele tulp van mij neemd zekker wel dat je goed naar de klote bent
x5jes zijn zeker lekker 
ze klapte goed bij mij leuk avondje van gehad
ze klapte goed bij mij leuk avondje van gehad
In Belgie vind je bijna niets meer 
Die gele tulpjes heb ik ook nog gehad, waren ongeveer hetzelfde als de blauwe hartjes... De x5jes heb ik nog nooit van gehoord...
Die gele tulpjes heb ik ook nog gehad, waren ongeveer hetzelfde als de blauwe hartjes... De x5jes heb ik nog nooit van gehoord...
Uitspraak van marcel en paula op vrijdag 8 juni 2007 om 16:26:weet niet wat ze op een party doen
Bij mij gingen ze heel lekker hoor
In Belgie vind je bijna niets meer
Dat is minder dan he??
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 10 juni 2007 om 02:15:vin t ook n lkkr knabbeltje... lkkr P@r@ ....
Uitspraak van marcel en paula op vrijdag 8 juni 2007 om 16:26:x5jes zijn zeker lekker
x5jes zijn zeker lekker
whehe daarom heb ik al voorraadje aangelegd voor het geval dat ze niet meer gemaakt worden







![#81 -[D.K]-](/images/user/1238_3806499.png)








