Onderwerp is gesloten!
Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 6 oktober 2006 om 04:02:mijn cavia had een dwangneroze
lekker voor 'm
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 6 oktober 2006 om 07:16:mijn cavia kon fluiten
waarom nu dan niet meer ?
Cuy Estirado
Cuy Estirado is een gerecht dat zijn oorsprong kent in de keuken van voor de Spaanse conquista. Dit gerecht dat bij Europeanen nog al eens tot zielige oh´s en ah´s leidt is voor de bewoners van de hoge Andes een lekkernij en de gewoonste zaak van de wereld. Zoals wij kip eten, eten zij cavia.
Benodigdheden:
1 Cavia (cuy) per persoon
Meel
1 Theelepel komijn
1 Theelepel peper
1 Teentje knoflook
1 Takje huacataya
1 Ei
Zout
Flinke hoeveelheid olie
Bereiding:
Maak de cavia eerst schoon, verwijder de ingewanden ed. en onthaar de huid volledig. Leg de cavia vervolgens in zout water te weken. Het beste is de cavia een hele nacht in het water te laten staan, maar laat de cavia in ieder geval drie uur in water staan. Haal de cavia hieruit en kook deze vervolgens 15 a 20 minuten in water met een beetje zout. Meng vervolgens het ei, de meel, komijn, peper, .... en zout en haal de cavia erdoor zodat er een laagje op de cavia ontstaat. Frituur de cavia vervolgens in de olie tot de buitenlaag krokant is.
Serveren met:
Bijvoorbeeld ei, gekookte aardappelen en een flinke hoeveelheid knoflook. Of als je er van houdt, rode ui, tomaat en een beetje peterselie ter garnering.

Cuy Estirado is een gerecht dat zijn oorsprong kent in de keuken van voor de Spaanse conquista. Dit gerecht dat bij Europeanen nog al eens tot zielige oh´s en ah´s leidt is voor de bewoners van de hoge Andes een lekkernij en de gewoonste zaak van de wereld. Zoals wij kip eten, eten zij cavia.
Benodigdheden:
1 Cavia (cuy) per persoon
Meel
1 Theelepel komijn
1 Theelepel peper
1 Teentje knoflook
1 Takje huacataya
1 Ei
Zout
Flinke hoeveelheid olie
Bereiding:
Maak de cavia eerst schoon, verwijder de ingewanden ed. en onthaar de huid volledig. Leg de cavia vervolgens in zout water te weken. Het beste is de cavia een hele nacht in het water te laten staan, maar laat de cavia in ieder geval drie uur in water staan. Haal de cavia hieruit en kook deze vervolgens 15 a 20 minuten in water met een beetje zout. Meng vervolgens het ei, de meel, komijn, peper, .... en zout en haal de cavia erdoor zodat er een laagje op de cavia ontstaat. Frituur de cavia vervolgens in de olie tot de buitenlaag krokant is.
Serveren met:
Bijvoorbeeld ei, gekookte aardappelen en een flinke hoeveelheid knoflook. Of als je er van houdt, rode ui, tomaat en een beetje peterselie ter garnering.
laatste aanpassing
Fredelien schaam je
's lands wijs, 's lands eer.
In Korea en China eten ze hond, in Afrika insecten, wij eten varkens wat in Moslimlanden weer gruwelijk gevonden wordt, in Frankrijk en Engeland eten ze pens, wat wij alleen aan de hond zouden voeren...
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 6 oktober 2006 om 03:36:wat voor trucjes kan jou cavia?
Die van mij geeft licht in het donker...













