Ik kwam via een Flock bij dit topic uit en vind de discussie wel interessant. Wil er dan ook even op inhaken.
Ik eet steeds minder vlees en als ik het eet probeer ik bioplogisch vlees te kopen. Weet niet hoe dat zo gekomen is, het is een soort bewustzijnsgebeuren, het "voelt" gewoon niet meer goed. Mede omdat ik het abnormaal vind hoe dieren in de bio-industrie leven.
Maar ook omdat ik het idee heb dat vlees, net als melk, helemaal NIET gezond is.
Ik las hierboven dat Nederlanders 3x zoveel vlees eten als Japanners.
Het aantal keren kanker dat hier voorkomt ligt HEEL wat hoger dan in Japan.
1 op de 9 vrouwen in dit landkrijgt borstkanker, het is zelrfs doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen tegenwoordig. Ook andere hormoongerelateerde kankers (en laten we wel wezen, ons vlees zit vol hormonen) komen veel voor. Net als darmkanker.
Mijns inziens heeft dit alles te maken met ons voedingspatroon. Hoe verklaar je anders dat in landen waar VIS gegeten wordt ipv vlees, en waar SOYA gebruikt wordt ipv melk, bijna geen kanker voorkomt?
Of er ooit echt een bwijs voor komt dat weet ik niet, maar ik vertrouw in deze op mijn intuitie. Ik rookte bijv. in het weekend ook wel eens peuken maar ook dat kan ik echt niet langer aan mezelf verantwoorden. Omdat het niet goed voelt. Of dat nu bewezen is of niet, er is een klein stemmetje dat tegen me zegt "dit spul moet niet in jouw lichaam zijn".
Helemaal geen vlees meer eten, denk nietd at ik dat zou kunnen. Maar ik probeer er wel steeds bewuster mee om te gaan. Een dier dat ene lang en gelukkig leven heeft gehad eet ik makkelijker op dan een kip die met 20 soortgenoten in een piepklein hokje opgesloten heeft gezeten. In mijn ogen zijn dieren niet minder dan mensen ofzo.
Nou ja goed, dit was mijn visie erop, ben me ervan bewust dat de discussie al op een lager pitje stond maar merk vanzelf wel of hier nog reacties op komen
