Invitro is het kweken in dezelfde potjes waaruit je mycelium (schimmel die paddo's voortbrengt) optrekt. Je kweekt de paddo's eigenlijk in een dichte pot zonder dat er bacterien in kunnen. Als je die eenmaal opgetrokken hebt en geplukt hebt dan gooi je die potjes schimmel in 2 bakken op elkaar gezet met een toplaat van 50/50 milet/vermiculiet. Dan wachten totdat de mycelium door de toplaag is heengegroeit en dan licht geven. Ongeveer 6 uurtjes indirect dachtlicht en daarna weer verduisteren. Dan komen de paddo's. Veel werk maar leverd wel 3000 euries per kilo op.
Ongeveer 1000 per kilo vers. Tis best veel werk maar het feit dat ik al te vaak gesnaait ben met mijn planten heeft me het idee gegeven om dit te gaan doen.
(permanent verbannen)
zo netjes hoor
Als je nog iemand nodig hebt voor wat klusjes of opslag of zo, pb dan maar ff
Nuh joh... neemt weinig ruimte in beslag en relatief goedkoop te doen.. maar ga maar eens naar je locale smartshop en vraag maar eens of ze een extern iemand hebben of ze intern kweken. Is het extern kan je onder de prijs gaan zitten, zo heb ik het ook gedaan.
vet cool!
was gister bij de smartshop om de hoek daar hadde ze ook zon zelfgrow kit was wel voordelig haalde je 200 gr uit ofzo was niet duur iig voor de hoeveelheid die je eruit kreeg
Je bent te laat met oogsten, de hoedjes zijn al open en het vliesje is gebroken. Lijken wel golden teachers. Yummie.
Jij krijgt wel veel voor je paddo's zeg.
Het is geen growbox, het is zelfgemaakt. Op het plaatje komt neiteens in de buurt van een kilo. Je moet er toch wel heel wat hebben voordat je de 1 kg komt.
Is best leuk om te doen, 'k heb wel een svan die kant en klare kweeksetjes gehaald (smartshop), je hoeft ze dan aleen maar water te geven met de plantenspuit. Als het goed gaat kan je 3 tot 4 keer oogsten.
Natuurlijk zelf opeten, het leukste gedeelte Als je ze droogt kan je ze een jaar bewaren.
laatste aanpassing
ja die had ik ook al gezien op internet alleen ik denk dat ik ze beter bij de smart shop kan halen zodat et bakje zeker niet kappot is
Ben niet te laat... Ze zijn voor sporen uit te halen om meer paddo's te kunnen kweken. Moest nog ff wachten voordat de sporen vielen. Maar idd, de smaak van de paddo's gaat achteruit als de hoedjes geopend zijn. Niet dat ze ZO lekker zijn maar het is wel betere kwaliteit als ze nog dicht zijn (en vers beter houdbaar).
Ben nu nog even bezig met een batch Equadorians en Australische.