Partyflock
 
Forumonderwerp · 17861
­ Nederland
 
WAt verstaat men tegenwoordig onder de term Houseclassics?
Naar mijn mening zijn classics platen zoals: energy flash , Higher state of......, House of God , Pull Over , Control the Universe, Oh Fortuna.
Waqnt ik hoor laatst in de HMH bij HQ een jongen zeggen :'ik heb Happy is voor homo"s nog niet gehoord . TERING d8 ik bij mezelf
pi: om precies te zijn:

"Mr Kirk"
"Yes?"
"You have a son named Robin?"
"Yes"
"I'm sorry Mr Kirk, your son is dead"
"Dead? How?!"
"He died of an overdose"

Van de Deadkirks, van 1 van de meest invloedrijke albums uit 1990: Serious Beats 2.
 
Geweldig nr :D
uk: als die FTWLTG mixen online staan, zal ik dat hier wel posten. Kost nogal wat tijd om ze te editen om ze zo goed mogelijk te laten klinken. Het zullen er waarschijnlijk een stuk of 20 worden, die (bij 256 Kb/s) op 2 cd's passen.

cp: Bazz - House Of Pax
Lik hier!!
voor m'n retro collectie ;)
laatste aanpassing
Kijk, nu komen er echte rijen goeie platen..:)

Mike, wat moet je voor kopie'tjes hebben? Aangezien ik haast alleen maar vinyl heb..:D (uiteraard heb ik wel wat hele leuke dingen, maar lang niet alles)
Mike, ik was te lui om verder te lezen dan een berichtje of twintig, de jouwe dus niet gezein :)
Voor mezelf noem ik een grotere periode classics. Ik zou niet weten hoe dat voor de rest van Nederland geldt. Mijn classics zijn de platen die gedraaid werden toen ik met house in aanraking kwam (dus niet wat je in de top 100 hoorde ofzo...)

wat ik bedoel is dat de gemiddelde PF-er alleen maar met harde platen aankomt (heb het niet over de scheiding hardcore/mellow, maar dat hier bijna lijkt alsof 'hard' mode is ofzo. En ikheb het niet tegen 1 persoon, maar over het algemeen genomen.
laatste aanpassing
http://www.8ung.at/bandfotogalerie/

dat zijn pas klassiekers!
laatste aanpassing
 
Artiest William Tech
whahaha ik heb thuis "Technotrance '91" nog liggen :D
james brown is dead, pong, the ultimate seduction, pullover, etc. :D
Wat me opvalt is dat er op oldschool feesten altijd dezelfde platen worden gedraaid, het liefst nog de vieze hardstyle remix, en dat een hoop platen uit die tijd die ook heel goed waren niet meer aan bod komen.

My Sound van Joey Beltram bijvoorbeeld, hoor je nergens terwijl het een ontzettend goede plaat is.

Op de Parkzicht CD's staan ook vaak nummers die ik wel ken maar nooit ergens meer hoor. Jammer dat ik toen niet zo slim was om ze te kopen.....
Phryme: gewoon de kostprijs van zo'n CDrommetje, lijkt me. Plus eventueel verzendkosten, of je moet ze uit A'dam komen ophalen. Ik ga deze week eens kijken hoe ik een CD moet rippen (nooit gedaan),want er passen meer mp3-tjes op zo'n cdrom.

Bla: dat ze altijd dezelfde nummers draaien komt gewoon omdat dat de classics waren. En My Sound (zegt me eigenlijk niks) zal wel aardig zijn, zijn Energy Flash was gewoon zijn allergrootste hit.
laatste aanpassing
 
:p JA, My Sound was ook cool B)

Wat zingt ie daar eigenlijk? "my sound is different than that sound" :S of zoiets :S ???

Phryme, er staan al 11 mixen op m'n FTP, PB maar ff als je niet op de CD wilt/kunt w88 :)
2 Mike: die hardere classics heb ik bijna allemaal op laat die jij op noemt, maar ik wil dr ook nog een aantal op plaat waar ik bv de titel niet van weet dus ik ga ff je lijst checken.
En helikopter, kant 2 van de plaat vind ik ook beter en ik weet wel dat het techno is maar hier wordt het als oldschool gedraaid

Ennuh snoeiharde techno 3 Phase, valt echt wel mee, juist soft de beuk versie is namelijk van Bountyhunter en heet klang klang.

Ennuh Bazz - House of pax heb ik ook nog origineel en in goede staat voor maar 2,50 gulden gekocht, was echt een lucky
Een paar klassiekers die me ontschoten waren:

Adamski - Killer
Adventures Of Stevie V - Dirty Cash
Afrika Bambaata - Planet Rock (1982!)
Baby Ford - Ouchy Couchy, Flower
Bomb The Bass _ Beat This
C&C Music Factory - Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) -
DNA ft Suzan Vega - Tom's Diner
Eric B & Rakim- Paid In Full (Coldcut Mix)
Yaz - The Only Way Is Up
SmileY: ik was toch van plan alles naar MP3 om te zetten, als dat af is plaats ik wel een lijstje.

En Phase 3 was indertijd (91) echt onvoorstelbaar hard.

House of Pax staat op Serious Beats 2.
Is goed Mike. Ben zelf overigens ook altijd bij Ajax. Tegen die tijd is het home ook open en zul je mij daar hoogstwaarschijnlijk wel een leuk aantal keren zien draaien...;)
Laat je wel ff horen wat ik graag zou willen hebben.:)
 
een bepaald soort nikes (of was die grap al ergens gemaakt)
 
Oh
 
2 mike ok come down to the stationhouse ,mentasm ook beltram heb ze allemaal op plaat alleen geen draaitafels meer geinig he ouwe herrinneringen ophalen
 
ik hep de allereerste houseparty(nr 1 duzz:P) nog...en houseparty 2 hebbik zellefs nog op een bandje staan....(origineel), die gaan echt van me leven niet vervelen.....houseparty 3,4 en 5 zijn ook errug strak of kep ook nog de eerste move the house cd's en techno trance ik ben der een tijd klaar mee geweest maar 3 jaar geleden hebbik die cd's toch maar weer es uit de kast getrokken om ze gewoon weer effe te beluisteren, en sindsdien bennik weer verkocht.

maar de ECHTE ouwe platen van vroeger die hoor je nooit....voor de tijd van houseparty bijvoorbeeld:
Phuture - acid trax (1987) mja.....ut beukt waarschijnlijk niet genoeg voor op zown massaal feest, errug jammer :(

Larry heard aka Mr fingers - Can you feel it?
Deze topper word ook nooit gedraait :|
laatste aanpassing
Speedyjoe: als je die oude house zoekt moet je de driedubbel-CD "Chicago House" eens zoeken. Daar staan alle grote (Amerikaanse) house hits op van voor de summer of love van de acid. Phuture - Acid Trax, Farley Jackmaster Funk - Love Can Turn Around, Adonis - No Way Back, Housemaster Boys - Housenation, Curtis Mc Clain - Let's Get Busy, Sleazy D - Lost Control, Phortune - String Free, Mr Fingers - Can You Feel It etc. En allemaal de volledige 12" versie. Ben die CD's aan het rippen, als iemand wat FTP space heeft kan ik ze wel online zetten.

Ga ik ook doen met de oude Serious Beats collectie, en nog meer spul van begin jaren 90. Dus PI, die nummers als van de Deadkirks en Joey Beltram heb ik ook als mp3. Het lijstje van mijn cd's staat hier
laatste aanpassing
 
al die nummers hebbik ook allemaal op classic cd's en gewoon ouwe cd's....maar wat ik bedoelde was dat je ze nooit op feesten hoort
Tijd dat er iemand opstaat die een ECHT classics feest organiseerd.
eeuuuh, masochist - overdose
braincracking

die horen ook wel in het rijtje classics thuis, denk
Ja, speedy, je hebt wat dat betreft gelijk. Ik zou bijvoorbeeld wel naar een _puur_ jaren 80 acid feest willen gaan, of een New Beat party. Helaas zijn die er niet of nauwelijks.

En Bla, het wordt inderdaad tijd voor een ECHT classics feest, ipv een qlassics feest. Het lijkt wel of een groot deel van de mensen hier (vooral de jonge hardstylers) denken dat classics betekent oude gabber, maar da's natuurlijk niet zo.
 
Zou een goed plan zijn, een echt classics feestje :) Ze worden wel eens gehouden hoor, maar vaak op erg kleine schaal.
ik heb deze poll is goed zittuh lezen en sprak me aan vooral omdat ik zelf ook al vanaf het begin luistert naar house, ik kreeg altijd bandjes van neven enzo en soms kocht ik een cdtje later begin negentig ben ik zelf gaan housen en vind het nog steeds relaxed maar die echte eind jaren 80e nummers die hoor je zelden lijk me wel machtig omdat eens mee te maken op een wat groter feest nou wie weet ik de toekomst? nou ik heb gesproken mzzl partypeople!!!!
 
--> Mike: Laat maar ff weten als je het op mp3 heb dan wil ik die wel hebben, misschien handig dan dat je een cd of een paar burnt en opstuurt tegen vergoeding natuurlijk.

Mensen waren er maar meer echte classic feesten. Ik gaat ook vaak naar classic feesten maar zoals je zegt als er dan geen harde classics worden gedraaid hoor je je maten vaak al zeggen wat een nep classics terwijl het juist de echte zijn met nog een langzame maar lekkere beat
 
En jij wou zeggen dat je dat lijstje niet even snel gekopieerd hebt van internet...:D:D
UK: misschien moeten we allemaal ID&T maar eens een briefje/mailtje sturen, dat we een ECHT classics feest willen. En geen Qlassics feest. Een feest waar ze dus echt classics draaien, Pump Up The Volume, Stakker Humanoid en andere acid, new beat, Robin S, maar ook 7 Days & A week, Meet Her At The Love Parade, Professional Widow. En geen f***ing hardstyle. Met DJ's die er al voor 1990 bij waren.

SmileY: zoals ik al zie, ik laat wel weten wanneer ze allemaal af zijn.

Betty: in die tijd bleven nummers veel meer hangen dan nu. Waarom? Er was gewoon minder, maar er werd wel meer ge-experimenteerd. Nu is alles eigenlijk al gedaan, en komt er alleen -tig keer hetzelfde uit. Die platen boven heb ik allemaal op cd staan.
 
Ik begrijp je wel hoor.. maar hijs zo lang...:D

Ik wist trouwens niet dat nrs. van Double you, Robin S, 20 for 7 tot de classics behoorden.
Dat is wel echt jeugdsentiment voor mij..
En die heb ik ook nog steeds in mijn cd-rek staan..
Staan goeie nummers tussen!!
Toen was ik nog zown irritant 3eklassertje die samen met haar vriendinnen in de pauze keihard zulke nummers gingen zingen.. iedereen werd gek

*zucht* was ik nog maar 15

(k)
Op m'n 15e ging ik nog niet naar feesten toe..
*zucht was ik nog maar 17 ;)
 
Mensen die de volgende platen nog zoeken (in nieuw staat) voor een leuk prijsje moeten het ff melden hier of in een prive message:

HARDSEQUENCER - BRAINCRASH
REXANTHONY - FOR YOU MARLENE
JOE INFERNO - TRIBAL CHURCH
LT. D'AMATO - SOUNDS OF FRUSTRATION
SADOMASY & DJ ONE - BODYMOTION
IMMAGINAZIONE - MUSICA DEL FUTURO
 
Ik ging ook nog niet naar feesten op mijn 15e hoor..:)
Alleen naar het plaatstelijke buurthok om te hakkuh met muh fientjes en fiedinnetjes..:D

Enne...smiley.. je noemt hier zeker wel een paar mooie nrs op!!

Enne... THERAPIAAAAAAAAHH.. vink ook wel een goeiuh
Om maar effe stoer met jullie mee te doen..:P
 
En wat dacht je van die cd...
Ik ben effe de naam kwijt.. het was zo'n illegale cd... ik dacht eerst dat het parkzicht was maar was het niet..
Hij begint met zo'n zwoelvrouwenstem.. Don't you want me.. do you feel me.. I need you babeeeeeeeee.. (set you free heet ie geloof ik)
En daarna komt.. to the badmobile let's go!!

DAS PAS EEN CD..
Had hem vroeger op bandje..helaas pindakaas ben ik um kwijt...:(
Iemand misschien nog thuis liggen....??

(k)
Set you free is toch van N-Trance?

To the badmobile...let's go is 100% zeker sadomasy & dj one - bodymotion.

Eh het zou handig zijn als je de titel ff geeft van die cd :)
To the batmobile let's go zit al in oudere Acid platen.

Had ooit een CD'tje uit de restantbakken van de bieb gevist uit '87, daar stond het al op.
 
Ik weet het.. alleen die titel weet ik dus ff niet meer.
Het was een illegale cd uit rotterdam geloof ik.
ik weet zeker dat er mensjes hier zijn die weten over welke cd ik praat..

Maarre... Set you Free van N-trance denk ik niet hoor.
Dat is dat nummer met dat gillende wijf: SET you FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

Die bedoel ik niet.. Ze zingt.. Don't you want me..do you feel me.. I need you babeee.. lalalala(nog stukje tekst,week effe niet).. it gotta feel good raight from the start.. lalala I am set you freeeeeee

Whaha.. kunnen we geen hints doen ofzo.. misschien makkelijker...:D:D

(k)
 
To the badmobile heb ik ook nog wel ergens op cd, maar het gaat me niet om die nummers maar meer om die hele cd.
Daar staan echt alleen maar goeie ouwuh classics op.. En hij begint met dat nummer met dat geile wijf dat zingt en dan komt..to the badmobile..

Snap-et-vous..

Dusse.. degene die die cd heeft... PB me!!
laatste aanpassing
 
Dat "set you free" is toch van Rosanne ofzoiets?
 
Ikke niette wete..
Ik weet wel dat het een supergaaf nummer was..
Heel erg opwindende stem.. een rustig nummertje.

Van Rosanne dus..
Nou, we zijn al een stapje verder..
nu die cd nog...:D
 
--> Betty: is dat niet Zhana - Sancturary of Love waarmee die cd begint, ja ik weet het zeker, uhmm die cd heb ik 2 jaar geleden nog in mn klauwen gehad, hoeveel nummers stonden erop, als het er 40 zijn dan heb ik hem, hier is de tracklist:

Alleen is dat geile wijf wat jij bedoelt pas nummer 7 maar daarna komt wel bodymotion dus waarschijnlijk was die cd niet compleet

1 ican handle it
2 my part of town, van , tuff crew
3 Maggie's last party - vim
4 unarmed and dangerous- m.c. hughie babe
5 can you feel it- cls
6 caution- techno fix
7 sanctuary of love- zhana
8 body motion- sadomasy & dj one
9 cameo - money
10 yvette - pump me
11 100% of dissing you- armando
12 right before - u.k.1 st project
13 charly - prodigy
14 i want you - carl cox
15 android - prodigy
16 nightmare - kid unknown
17 20 seconds to comply - silver bullet
18 my sound - beltram
19 start the panic - a homeboy, a hippy
20 night in motion - cubic 22
21 the vamp - outlander
22 house of god - dhs
23 this is mutha f**ker- digital boy
24 cactus rythm - plexus
25 88 to piano - mainx
26 insomniac - dj pc
27 something for your mind - speedy j
28 forget it - world party 2
29 my noise - master techno
30 newyork london - soup
31 tribal church - joe inferno
32 house nation - the ultimate seduction
33 pullover - speedy j
34 who is elvis - phenomania
35 close your eyes - acen
36 noise - techno trash vol 1
37 trash - cybersonic
38 three o three - public energy
39 trip to trumpton - urban hype
40 dominator - human recource
laatste aanpassing
 
:bloos: Betty, in het lijstje van Eminem staat de plaat die ik bedoel:

Rozella - Everybody's Free

Bedoel je die?
 
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
dat is um...
ik weet ut zeker!!

Heb je die cd nog thuis?
Kun je hem niet branden voor me ofzo....
Zeg maar wat je er voor wilt.. desnoods stuur ik een kopiecd naar je toe...:)

Of heb je hem niet meer...:(

2 Yanze: die bedoel ik niet.. das meer een commercieel nummertje geloof ik...
Maar toch bedankt!!!

(k)
 
Sorry.. ik lees net dat je hem in je handen hebt gehad..
maar voor degene die hem wel in bezit hebben...
Please.. maak me blij.. ben jarig vandaag dus...:P
 
--> Tuurlijk heb ik die nog, die gooi ik echt nooit weg, alleen ff checken want ik heb maar 34 nummers en de tracklist is 40, maar dan hebbie er zoiezo 34 ja togg.

en ik kan hem wel opsturen maar ik kan hem ook meenemen binnenkort naar een feest, zoals pussy lounge of hardbass of zoiets.

Zeg maar wat je wil.

(k)
 
Helaas kan ik en niet bij Hardbass aanwezig zijn..en ook niet bij pussy lounge..:(
Ik moet nl. promoten s'avonds dus gaat moeilijk..

Ik mail je mijn adres wel ffies door!!

een hele dikke :knuffel: voor jou!!!

(k)
 
Mail maar door dan brand ik hem wel en doe ik hem op de bus

ik hoef er niks voor terug want cd's kosten bijna niks en de post is ook nie echt duur voor 1 cd'tje

En die knuffel krijg ik nog wel een keer :D

(k)
 
cd is van de dark raver je hebt er trouwens 2 een rooie en een blauwe
 
back to basic : mixed bij the parkneger
 
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH.

dat was um ja.
Back to basic.

Jezus man.. hoe kan ik dat nou toch weer vergeten..:)

Thank you pi..

Ik wist wel dat iemand de naam wist...:P