Partyflock
 

Wijkertoren

op de kaart
Wijkertoren
6 maart 2023
AdresKerkstraat 37A
1941 GC
Beverwijk
Nederland 🇳🇱
Telefoon+31 6 31326237
SiteSite grotekerkbeverwijk.nl
E-mailgrotekerkbeverwijk@gmail.com
Linksfacebookpagex

Informatie

De Grote Kerk, beter bekend als de Wijkertoren, stond leeg. Beverwijk heeft niet zo veel gebouwen uit de zestiende eeuw. Het gebouw is inspirerend. Het is wekelijks op vaste uren open en te bezichtigen. Het gebouw heeft mogelijkheden die moderne gebouwen niet of veel minder hebben. Door de akoestiek kun je er de stilte horen. Juist door er op heel fragiele instrumenten te spelen.

Er zijn veel leegstaande kerkgebouwen en er lijken er nog veel meer te komen. De ambitie is om in de Grote Kerk een voorbeeld te creëren hoe je in onze tijd een invulling vindt voor een kerk als gemeenschapshuis die nauw aansluit bij de functies waarvoor het gebouw ooit werd neergezet. Tegelijkertijd merk je dat er na een eeuw van extreme individualisering en weinig aandacht voor gemeenschap weer aandacht voor gemeenschap en sociale cohesie aan het ontstaan is. Het is de ambitie om met de verdere invulling van De Grote Kerk daar vorm aan te geven.
Boek een overnachting in of in de buurt van Wijkertoren via Booking.com.

Uitgaansagenda Wijkertoren

Laatste feest was op zaterdag 7 januari 2023: Enigma

Statistieken

6·feesten
geen·in de toekomst
6·in het verleden
1·nieuwsbericht
1·fotoshoot
18·foto's
30·bezoekers · herkomst
22·unieke bezoekers
4Partyflockfans
geenstemresultaat (3.9849 stemmen)
5 januari 2019
Foto's, Enigma, 5 januari 2019, Wijkertoren, Beverwijk

Nieuws

Techno in de Kerk
10 december 2018
In de Grote Kerk van Beverwijk wordt op zaterdag 5 januari 2019 voor het tweede opeenvolgende jaar De Nieuwjaarsdans georganiseerd. Het evenement wordt georganiseerd door Enigma, met ook weer dit jaar een dijk van een line-up.