Partyflock

Flockers presenteert: Partyraiser

Flockers presenteert: Partyraiser

door , gepubliceerd op
Partyraiser staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. We stellen hen onder andere een aantal vragen over wat ze verwachten van dit event in het Gelredome en we gaan in op de persoon achter de artiest.

Beschrijf je eigen muziekstijl eens?
Hahaha, nou, heb je even? Ik noem mijn eigen draaistijl ‘party in een zaagjas’. Dj Partyraiser, dj sfeerverhoger. Ik probeer zoveel mogelijk sfeer te brengen, helemaal wous hakkuh! Mijn stijl noem ik gewoon rauwe hardcore. Sommigen zeggen industrieel, laat dat nu duidelijk zijn: ik ben absoluut niet industrieel. Veel industriële fans zijn vaak juist mijn tegenstanders. Ik heb wel dik respect voor industrieel, want dat is naast schranz een favoriete stroming van mij. Nee, ik ben puur hardcore, alleen de hardste variant daarvan. Terror en speedcore zijn ook weer hele andere stijlen, dat is niet harder maar sneller. Ik heb overigens respect voor alle stijlen, het begrip housemuziek wel te verstaan. Het veel besproken hokjes denken vind ik vreselijk. Laat iedereen lekker in zijn waarde....of je nou trance of terror luistert. It’s all music (Endymion).

Word je voornamelijk geboekt om een rauwe / rossende sets te draaien? Op Nightmare afgelopen weekend draaide je meer early en dat horen we in de regel niet zo vaak van je......
Ik word inderdaad vaak gevraagd om mijn eigen stijl. Dus zoals ik eerder al aangaf: net even distantiëren van de rest. Het is tenslotte mijn nieuwe slogan: ‘Wij zijn harder dan de rest!’ Dan doel ik natuurlijk meer op de softere stijlen housemuziek. Een organisatie boekt mij en vaak hoor ik dan: "Graag laat op de avond Wes..." Maar goed, met soms drie of vier feesten op een avond kan je niet overal laat staan. Dus pas ik mijn stijl ietsjes aan, niet te veel hoor, haha. Als ik soms vroeg sta en het zit er door de dj ervoor negen tot tien uur al lekker in dan kan ik om tien uur al helemaal los gaan, en de bpm's vliegen dan al gauw omhoog. Ik probeer ook rekening te houden met de dj na mij, maar als ik mijn vertrouwde publiek los zie gaan dan heb ik, sorry, maling aan de dj na mij. Ik draaide inderdaad 16 december op Nightmare. Ik mag hopelijk gelijk gebruikmaken van deze gelegenheid en zeggen dat dit feest de bom was! Al mijn respect naar degene die dit decor verzonnen heeft. Ik draaide samen met Dj The Viper en toen we uit die time machine kwamen leken we net Frans Bauer die er helaas niet kon zijn, haha. Nee, het was zo waanzinnig om dit te mogen doen, gewoon vanwege het feit dat je ineens over een loper naar beneden komt en een bomvolle Ahoy voor je hebt staan. En dan nog niet eens gesproken over het loepzuivere en keiharde geluid. Inderdaad, Earlyrave was mijn plicht en dat hebben wij samen hopelijk precies uitgevoerd. Ik denk dat alle Early Energiehal, Sporthallen Zuid, Statenhal en Vechtsebanen klappers voorbij zijn gekomen. Ik draai inderdaad niet veel early, maar er zijn ook niet veel mensen die dus daadwerkelijk weten dat ik zolang al draai. Early ben ik mee opgevoed, sinds 1989 luister ik al house (old-school, hardcore). Alleen sinds mijn echte doorbraak kennen de mensen mij natuurlijk van de stijl van nu. Maar ik draai al heel wat jaartjes mee, en heb echt heel veel stijlen al gedraaid. Ik heb wel eens gelezen: "Wat viert Partyraiser dan met zijn 12,5 jubileum, dat hij uit de luiers is gekomen?" Kijk als je zo'n leeghoofdreactie leest, dan denk ik: "Meisje, jij was zowat nog vloeibaar toen ik mijn eerste plaatjes er al oplegde of ik op zijn minst de Maasvlakte al betrad." Ik was alleen nog niet bekend. Maar goed, ik dwaal af. Ik draai graag mijn eigen stijl, maar een boeking earlyrave of industrieel sla ik zeker niet af.
[dump id=71]

Hardcore wordt vaak gekoppeld aan aggressie. Waarom is dit? En denk je niet dat je dat beeld in stand houdt door zo publiekelijk aan te geven dat je een aanhanger van vechtsporten bent?
Oké, deze vraag slaat echt als een vlag op een strontschuit. Ten eerste maak ik heel weinig agressie mee op een hardcorefeest. In mijn ogen is het vaak juist gemoedelijk. De muziek is misschien harder, vandaar dat het er misschien mee geassocieerd wordt maar de vergelijking met mijn hobby vechtgala's bekijken is er een van lik me ***. Ik heb twee maten die totaal niet van hardcore houden, het zijn pure trancefreaks, maar zijn op ieder vechtgala in Nederland te vinden. K1 en Pride zijn topsportevenementen eerste klas...het respect dat daar geldt is enorm. Topsportvechten kijken is geweldig en staat totaal los van hardcorefeesten. En als mensen daardoor dat beeld vasthouden zijn ze maar heel kortzichtig. Ik ben absoluut niet agressief, en zal nooit uit mezelf iets uithalen mits het zelfverdediging is. Als ik van zwemmen houd ga ik toch ook niet ineens liters water achter elkaar drinken of mensen verzuipen?

Hoe verklaar je de enorme hype rondom jouw persoon?
Is die hype zo enorm dan? Hahaha. Uiteraard weet ik dat er van alles gaande is, maar ik vind de naam hype zo overdreven. Maar als je het zo bekijkt...Ik vond dat er iets moest veranderen in de scene aan de stijl van hardcore. Daarmee wil ik zeggen: net even wat meer energie, wat meer snelheid en wat hardere kicks. In 2004 heb ik besloten mijn stijl van draaien te veranderen. Ik draaide altijd al de hardere hardcore, maar wel nog steeds mainstream. Mijn eerste plaatjes die ik draaide waren in 1993, en wat nu de early is ben ik mee opgegroeid. Dat heeft zich toen doorgefokt waardoor er diverse stromingen ontstonden. En de gabber van toen is de mainstream van nu. Mainstream is leuk, maar vaak zie je een hele line up mainstream dj's en dan kan ik mij heel goed voorstellen dat het publiek zoiets heeft van "damn effe wat anders". En omdat ik zelf ook zo dacht wilde ik iets nieuws brengen. En omdat ik toentertijd denk ik toch wel de eerste was die deze stijl aannam, werd dat gewaardeerd door een groot gedeelte van het hardcorepubliek. Nu, anno 2006/2007, kennen de meeste mensen mij van de harde rossende beuksets. En vaak word ik op een feest als de afsluiter neergezet om nog net even die laatste stoot energie eruit te halen. Ook als ik in het midden van de avond sta doe ik mijn ding, let dan wel uit respect iets meer op mijn opvolger. Maar ik geef graag gehoor aan mijn fans. Dat zijn tenslotte de mensen die je maken...dus beuken met die handel! Dus kort samengevat: hype is een hit en met een hit scoor je. En ik denk dat ik door middel van mijn verandering van stijl en de omgang met mijn fans gescoord heb.
[dump id=65 width=400 height=300]

Je fans zijn dus erg belangrijk voor je?
Zeker! Ik ben ook een persoon die veel tijd maakt voor zijn fans. Even een biertje drinken, even de zaal in, fotootje schieten, het hoort er allemaal bij en is leuk.

Je hebt niet alleen maar fans. Er lijken wel twee verschillende ‘kampen’ te zijn: of je bent een Partyraiser supporter of je bent anti-Partyraiser...Waarom bestaat die tegenstelling zo sterk?
Dat is een vraag die mij, helaas, te vaak bezig heeft gehouden. "Ik doe toch zo mijn best...Waarom moeten sommigen mij nou niet?" Maar dat heeft dus geen zin. Ik doe mijn uiterste best het iedereen naar de zin te maken. Maar iedereen weet dat je het juist niet iedereen naar de zin kan maken. Nu ben ik wel zo verstandig geworden het ‘hoge bomen vangen veel wind’-motto aan te nemen. Dat houdt voor mij in: minder op forums rondhangen en minder reacties op negatieve kritiek plaatsen. Het hoort er nu eenmaal bij denk ik. Mijn instelling nu is: ze kunnen beter over je fiets lullen dan over je lul fietsen! En als er over je gesproken wordt ben je tenminste belangrijk genoeg om verder te gaan. Kritiek, zowel positief als negatief, kan goed voor je zijn, maar het kan ook wel degelijk in je nadeel werken en je krenken. Vooral als je het jezelf veel aantrekt, wat ik dus veel deed. Opbouwende kritiek hoor ik graag, maar hier op Partyflock, en zo zijn er vast nog meer sites, zitten wat simpele zieltjes die totaal geen leven hebben en zien dat een ander zijn best doet. En dan maar met diverse nepaccounts de ander proberen klein te krijgen, of in ieder geval de ander het leven zuur proberen te maken. Want wat de één niet heeft, gunt hij ook een ander niet. Ja, Partyraiseraanhang of geen aanhang, zo is het en zo zal het altijd blijven. Maar is dat niet met veel artiesten zo die ineens in de spotlights staan? In ieder geval ga ik 1000% voor alle mensen die in mij geloven en achter mij staan. En mensen die mij echt niet moeten, dat kan en is nou eenmaal normaal. Omdat iedereen een persoonlijke smaak heeft. Alleen mensen die zonder onderbouwing ernstige dingen neerkwakken en respectloos zijn moeten eerst zelf wat zien te bereiken en een eigen leven gaan vinden.

In hoeverre is het verstandig om als dj zo in de openbaarheid te treden met betrekking tot je privéleven?
Ik denk dat dit heel persoonlijk is voor iedereen. Ik ben zo privé mogelijk om een beeld van mij te geven wie ik ben naast het draaien. Maar ik heb zat privé wat ik voor mezelf houd en ik laat echt niet het achterste van mijn tong zien. Wat ik kwijt wil zet ik neer op mijn website of op Flock. Het is toch fijn voor je echte fans wat je allemaal doet of gedaan hebt, om dat beeld Dj Partyraiser ook van een ander oogpunt te bekijken. Misschien is het voor tegenstanders minder slim om te doen, maar nogmaals ik laat niet meer los dan waar ik zelf achter sta.
[dump id=69]

Je hebt soms wel tien boekingen in een weekend, kun je dan nog wel elke set een topprestatie leveren?
Uiteraard, anders doe ik het niet. Als de P/A (geluidsinstallatie) bevorderlijk is, zal ik te allen tijde mijn uiterste best doen. Druk of moe maakt niet uit, ieder publiek is anders en iedereen verwacht jouw ding. Je kan niet, door het helemaal geven op een eerder feest, je prestaties halveren natuurlijk. Dan kan je beter naar huis gaan en minder boekingen aannemen. Ik kan bijvoorbeeld niet tegen artiesten die helemaal lam zijn en maar een beetje aan staan te kloten. Het zogenaamde ‘geld is toch al binnen’-begrip. Nee, je bent met je vak bezig en om aan de top de blijven moet je vol gas doorgaan. Ik zeg eerlijk: als ik dronken ben, kan ik weinig noten raken haha. Daarom zuip ik bijna nooit als ik moet draaien mits het toch een gekke verjaardagsboel is. Dan is iedereen in een stemming van ’hoppa lang leven de lol’. Maar ik ben wel degelijk serieus met mijn vak bezig, anders zou ik het ook niet zolang volhouden deze agenda, toch?

Ben je niet bang om aan je eigen succes (overexposure) ten onder te gaan?
Nee ik ben niet bang, ben alleen bang voor de dood. Heel erg zelfs, ik wil nog jaren leven alstublieft! Nee, voor deze vraag ben ik niet bang, zolang mijn fans in mij vertrouwen en nog steeds massaal voor me staan iedere boeking weer en zolang mijn agenda nog steeds ieder weekend ruimschoots volgeboekt staat, zowel in Nederland als in het buitenland ben ik nergens bang voor. Als je je ding blijft doen, en niet met je pet ernaar gaat gooien, het niet als een ‘gewoonte’ gaat zien en je blijft vernieuwend en presteren en steeds weer wat leuke items in je sets of in je producties brengt denk ik dat je een lange adem kan hebben. Kijk naar Dj Nosferatu, die is ook al zolang bezig en nog steeds staat die propvol geboekt. Dan ben je dus goed bezig.

Wat kunnen we in 2007 allemaal van je verwachten?
Nou, ik hoop veel, haha. Ik ben druk bezig met mijn nieuwe dubbelcd die gekoppeld zal worden aan een dvd die oude en nieuwe beelden van mij bevat. Ook komt er 28 april 2007 weer een One man // Half Machine concert aan in de Amstelborgh / borchland hallen te Amsterdam; een opvolger van de eerste succesvolle editie afgelopen 28 januari 2006. Er zullen diverse nieuwe plaatjes verschijnen. Ook wat oude tracks worden geremixed. Een solo zijn we mee bezig. En er komen diverse samenwerkingsprojecten met andere bekende artiesten uit onze hardcorescene. Ik ga een nieuw huis kopen en ga dit jaar wat vaker op vakantie! En ja...zoveel joh, maar ik verklap niet alles...Je weet wel: het eerder besproken ‘niet achterste van mijn tong laten zien’.
[dump id=66][dump id=67][dump id=68]

Mocht er toch onverhoopt een einde komen aan je carrière, wat ga je dan doen? Weer lesgeven aan kids?
Lesgeven aan kids? Nee, die tijd hebben we gehad. Dadelijk denken de lezers hier dat ik meester ben geweest, haha. Ik heb dj-les gegeven aan jongeren. Was altijd leuk om te doen zes jaar lang, maar op een gegeven moment heb ik de handdoek in de ring gegooid toen de echte drukte begon. Na mijn dj-carrière heb ik nog weinig plannen. Ik wil er ook niet aan denken eigenlijk, ik vind het veel te leuk. Ik zal mijn fans missen en de muziek ook. Nee, ik denk dat ik zolang dit mag duren gewoon hiermee bezig blijf. Ook zolang de gezondheid het toelaat uiteraard. Wat ik wel wil doen als ik ouder ben, is een huis kopen in Arizona. Ik wil dolgraag in Amerika wonen en dan vooral in Arizona om helemaal bij te komen en te genieten. Dus vooral veel sparen nu en die droom werkelijkheid maken. Maar muziek zal ik altijd blijven doen in welke vorm dan ook. Al is het in de rock 'n' roll waar ik van kind af aan mee opgegroeid ben. Elvis is heilig voor mij!

Welke gebeurtenis in je leven heeft het meeste indruk op je gemaakt?
Oké daar komt ie, heel privé maar niks om mij voor te schamen...Dat was de beëindiging van mijn bijna zes jaar durende relatie die in 2002 over ging. Een indruk, en een spoor achter gelaten dat ik niet meer zal kwijt raken. Mijn positiefste indruk ooit was dat driekwart van de mensen in de Jaarbeurs op 3 december 2005 bij Thunderdome 2005 mijn naam scandeerde. Zoveel kippenvel en natte ogen werk bezorgde mij dat, wat een rush!

Over rush gesproken.....Wat heb je met vlinders?
Haha, wat heb ik met vlinders? Nou, ik zal maar met de deur in huisvallen, ik ben zeer snel verliefd. Jullie hebben je huiswerk wel goed gedaan zeg, met dit soort vragen! Nee hoor, wat ik met vlinders heb is iets wat ik van kinds af aan heb. Mijn opa was een groot vlinderverzamelaar. En die gaf dat door aan mij pa, en mijn pa weer aan mij. Ik liep op mijn vijfdee jaar al met een net achter die beesten aan. En 's nachts, op vakantie met mijn pa, een groot wit doek ophangen in een bos en daar een groot licht op schijnen en binnen de kortste keren zat het vol met nachtvlinders op het doek. Heerlijk gewoon. Ik ben een echte vlinderverzamelaar, ik heb ze tot mijn twaalfde zelf gevangen en opgezet. Maar ik kreeg het besef dat het zielig is en stopte daarmee. Nu koop ik nog steeds opgezette vlinders en ik weet er heel veel vanaf. Ik heb ook diverse boeken en videocollecties erover. En ik heb een megacollectie vlinders van zeer veel dag- en nachtvlindersoorten, waar ik heel trots op ben. Ik heb heel veel landen bezocht en ook vaak om een vlindermuseum of -tuin te bezichtigen of in ieder geval ze te bekijken in de vrije natuur. Ook heb ik een vlinder op mijn linker onderarm laten tatoeëren, maar dan wel met een tribal er omheen.
[dump id=70]

Ook Partyraiser staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan (een aantal) van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. We stellen hen een aantal vragen over wat ze verwachten van dit event in het Gelredome en of ze ernaar uitkijken.

Wat kunnen we van je verwachten op Flockers?

Wat niet? Nee, ik vond het heel tof dat ik gevraagd werd voor Flockers. Ten eerste is het Gelredome een must om op te treden. Maar ook draaien ter ere van het vijfjarig bestaan van Partyflock vind ik helemaal top. Partyflock is toch een site die zich in de scene heeft ontwikkeld als zeer vooruitstrevend wat housemuziek betreft. Het is een site met alle mogelijkheden. Zelf heb ik er enorm van mogen profiteren qua boekingen en promotie etcetera. Als er een week geen Flock was brak het zweet mij uit. Dat is nu wel wat minder geworden omdat ik het niet altijd meer eens ben met de regels van Flock en sommige nieuwe opties die totaal nergens over gaan en die ik overbodig vind. Maar toch is deze site nog steeds een zeer serieuze bron voor organisaties en artiesten. Ook is het fijn dat je zo met je fans in contact kan komen. Er is geen enkel berichtje dat ik onbeantwoord laat, tenzij het abnormaal is. Je staat goed in contact met iedereen en dat is top. Dus draaien voor dit feest is super en ik zal ook echt aan alle mensen die er zijn laten horen waar mijn stijl voor staat en waarmee ik vooral op Partyflock bekend om sta.

Wat kunnen we verwachten van jou tegenover Neophyte?
Ik wil hier niet veel over kwijt. Velen vinden het een hele rare battle, die zien ons liever alleen draaien. Maar ik denk dat die velen ook nog wel eens voor een verrassing kunnen komen te staan. Omdat Jeroen (Neophyte) heel goed zijn pappenheimers kent, en dat geldt ook voor mij. En zijn stijl in combinatie met die van mij zal een nieuwe vijf jaar Partyflock inluiden!

Tot slot: wat wil je nog kwijt aan alle Partyflockers?
Leef je eigen leven, doe je ding en respecteer een ander...Wederzijds respect. Jealousy turns friends into enemies. Leven en laten leven, dat maakt het een stuk gezelliger. Meer feesten en veel meer veilige sex.

En voor de mensen die Partyflock niet serieus nemen: zoek een ander doel. Oh ja en allemaal wensen doen voor een droge oud en nieuw dit jaar, want mijn vrienden uit Amerika komen en ik steek dik vuurwerk af! Ik draai het hele jaar door ieder weekend, dus draaien op de 31e december is voor mij taboe. Ik neem nooit boekingen aan met oudjaar, want dan komen mijn echte Haagse gevoelens boven...’kerstbomuh rauseeen!’. Thanks allemaal en special thanks and respect to my fans!

281 opmerkingen

mooi gesproken door de "­meester"­
the number one !
:respect: Partyraiser :respect:

Zeker de Nr. 1 Dj.

Hardcore zoals het bedoelt is, Snoeihard!!
:worship:
Zijn wie je zijn moet :)

Ik vind je muziek niet de beste uit de hardcore scene... maar je persoonlijkheid daarentegen wel!
:respect:

music is what we all need!
"Meisje, jij was zowat nog vloeibaar toen ik mijn eerste plaatjes er al oplegde"

Dan ben je wel gruwelijk uitgeluld als breezersletzijnde :roflol:
RESPECT!!
Uitspraak van Serenity op vrijdag 9 februari 2007 om 18:40:
"­Meisje, jij was zowat nog vloeibaar toen ik mijn eerste plaatjes er al oplegde"­

mooie geplaatst
wesley respect voor dit intervieuw, gewoon lekker je eigen ding blijven doen, daar ben je het beste in

Wij blijven zoiezo altijd achter je staan :respect:

Rausen tot het bot!
Partyraiser = echt een toppertjuhhh :respect:
zalige muziek wat hij brengt.­ respect voor hem hoor.­ zeker een der grootste dj's die hier op de wereld rondlopen.­
:respect: :D
ja, je was lekker op XXL afgelopen zondag!!
zalig HARD !!!
kiss
wat een lieve tattoo
JAAAA JAAAAA


DJ PARTYRAISER #­ 1
petje af voor deze man, ongelooflijk!!!:p
Haagse gevoelens...’kerstbomuh rauseeen
:respect:
laatste aanpassing
hop hop gasdrop met die partyraiser hor !!! wel goeie goshaa:P


partyraiser (F)
respect voor deze man!:respect: