Partyflock
 

Good vibes en heel veel passie: in gesprek met Julian Cross!

door , gepubliceerd op
Good vibes en heel veel passie: in gesprek met Julian Cross!
10 mei 2023
Vroeger was hij echt van de videogames, maar na een tijdje raakte hij er op uitgekeken. Sindsdien is hij muziek gaan maken. Daar zijn wij blij om, want op 5 mei bracht hij een echte feel good plaat uit samen met Afrojack: Julian Cross! "Ik hoop dat jullie er evenveel van genieten als dat wij hebben gedaan tijdens het maken van de track in de studio!"

Het perfecte voorbeeld van Cross's groei
Julian wilde vroeger altijd in een band zitten en had een gitaar, "maar achteraf is het denk ik goed geweest dat ik muziek ben gaan maken zonder te zingen," lacht Julian. "Ik heb heel veel tijd gehad om te experimenteren. Grappig om te zien hoe het door de jaren heen is uitgegroeid tot dit punt. Ik denk dat 'All I Need' het perfecte voorbeeld is van deze groei".
De groei in Julian's eigen sound is een combinatie geweest van veel dingen uitproberen, zegt hij. "Op een bepaald moment begin je je weg er in te vinden. Ik ontdekte wat ik tof vind en uiteindelijk ben ik nu op dit punt gekomen."

De kers op de taart
De jonge DJ/producer heeft inmiddels al meer dan 4 miljoen Spotify plays en andere indrukwekkende prestaties. Draaien is voor hem de kers op de taart. "Ik heb onder andere op Ultra Miami gedraaid. Dat was echt waanzinnig! Ik heb er alleen maar van genoten en ervaring opgedaan. En natuurlijk veel inspiratie mogen opdoen omdat alle grote namen daar optraden. Het is toch echt heel anders dan als je het via een livestream kijkt. Vroeger bleef ik wakker om Ultra te kijken, nu kon ik het echt méémaken. Inclusief normale timezone," aldus Julian.

Good vibes
Op 5 mei bracht Julian Cross samen met Afrojack de nieuwe track 'All I Need' uit. Maar hoe ging het proces ervan? "Na een paar uren hadden we eigenlijk de eerste demo al gemaakt. Dat is zo'n 6 maanden geleden. Toen hebben we af en toe even een stap terug gedaan om de track weer met en vers oor te kunnen beluisteren," vertelt Julian. Hij omschrijft de track dan ook als 'good vibes'. "Dat is ook wat in de studio aanwezig was tijdens het maken van 'All I Need'. We hebben het allemaal in één plaat gebundeld!"

Een nieuw album vol met passie en diversiteit
Julian heeft al verschillende dingen van Afrojack mogen leren. Wat hij voor altijd meeneemt in zijn carrière is het doelgericht werken en visualiseren van zijn ideeën. Aan het eind van de zomer wordt Julian's nieuwe album verwacht. Diversiteit is wat we kunnen verwachten! "Ik houd van allemaal verschillende genres, dus ik denk dat het een heel breed assortiment is. Ik heb mijn passie er in gebundeld."

Het belangrijkst is voor Julian nu om verder nergens vanuit te gaan, "want dan is het toekomstperspectief heel open. Ik denk dat als je van dingen uitgaat dan kun je alleen maar teleurgesteld worden. Voor mij is het nu belangrijk om mijn album af te maken en daar mijn geluk uit te halen." Wij kunnen in ieder geval niet wachten op meer muziek van Cross!