Partyflock
 

Appic & Partyflock's Q&A met The Pitcher

anoniem gepubliceerd op
Appic & Partyflock's Q&A met The Pitcher
7 juli 2020
Wij vroegen hardstyle legend The Pitcher over zijn muzikale activiteiten en doelen. Meer weten? Lees onze Q&A met The Pitcher:

Hoe ben je in aanraking gekomen met muziek?
Via mijn vader die vroeger bij de harmonie zat bij ons in het dorp, zo ben ik gaan drummen maar merkte al snel genoeg dat het me niet bracht wat ik wilde. Ik was een jaar of 12 toen ik de housemuziek leerde kennen via mijn oudere neven en nichten. Ik was meteen verkocht en mocht in die tijd al naar de jongerensoos in het dorp. De sfeer die je dan als 12jarige meekrijgt vond ik helemaal te gek. Een paar jaar later heb ik dj-lessen gevolgd bij dj Denzo die toen als dj-duo Denzo & Leroy al stad en land de discotheken onveilig maakten. Al die verhalen die ik van hem te horen kreeg en ik me inmiddels (na de jongerensoos sfeer) goed in kon beelden hoe die avonden bij hun gingen dacht ik dat wil ik ook!

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Energiek ambitieus sociaal en altijd zoekend naar nieuwe ideeën

Op welke muzikale prestatie ben je het meest trots?
Qlimax 2011 samen met Dj Zany & DV8 dat is denk ik het hoogst haalbare in de Hardstyle sceneWie is jouw grootste inspiratie?
Charly Lownoise & Mental Theo waren mijn helden in m'n jeugd. Ik heb nooit echt de intentie gehad om zelf te produceren en kan niet voor Michel spreken dus misschien kan hij deze vraag verder invullen.
Michel: Ik weet zo niet 1 maar ik ben geïnspireerd door m'n vader, broer, oom, star wars, James bond en zoveel muziek...

Welke tip wil je meegeven aan nieuwe artiesten?
Blijf jezelf en trek je eigen plan, ik denk als je een unieke stijl/persoonlijkheid hebt je opvalt in de menigte en mensen fan van je kunnen worden. Andere artiesten nadoen kan iedereen.

Welke muzikale activiteit staat bovenaan je bucketlist?
Ik hoop dat we met The Pitcher nog jarenlang populair blijven, en elke boeking zie ik altijd als nieuwe "uitdaging" om het publiek een goede avond te kunnen brengen. Dat is het mooiste van het dj-vak in mijn beleving.

Wanneer wist je dat je artiest wilde worden?
Toen ik erachter kwam dat ik lessen kon gaan volgen om dj te worden toen viel alles op z'n plaats. Daarna heb ik meerdere malen met demo-cd's aan de deuren gestaan bij de welbekende discotheken om een weg te vinden naar de stage.

Wat is je guilty pleasure?
Met een paar vrienden een vervelend iemand straal voor de gek houden als ze het zelf niet door hebben.

Stel je mocht op 1 feest/festival naar keuze performen waar zou je dat doen?
Burning Man, ik heb er al een aantal tv-programma's over gezien en met de geschiedenis van het festival plus de sfeer die er hangt lijkt me dat de ultieme uitdaging om daar eens op te mogen treden.

Heb je een positieve thuiszit foto die je wilt delen met je fans?Dankjewel The Pitcher, houd aankomende donderdag in de gaten voor onze Q&A met Shadowlands Terrorists