Partyflock

The Pitcher: #REALHARDSTYLE

 

The Pitcher: #REALHARDSTYLE

door , gepubliceerd op
Het begon voor Luc van Veghel in Deurne. Op 17-jarige leeftijd begon hij met draaien in 'Café The Ocean' Nu, tien jaar later, staat hij beter bekend als The Pitcher. Hij doet dit niet alleen, maar samen met producer Michel Pollen. Binnenkort komt zijn tweede album uit: 'Shock and Awe'. De nu al meest geanticipeerde opvolger van zijn sterke debuut album 'Smack', dat vier jaar geleden uitkwam op Fusion Records. Partyflock trof beide in Eindhoven; thuishaven van Fusion.

Luc en Michel, leuk dat jullie er zijn. Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen omdat ook ik nieuwsgierig ben. Wat is de titel van het nieuwe album? En waarom hebben jullie gekozen voor deze titel?
"De titel is 'Shock and Awe', tevens ook de titeltrack op het album. 'Shock and Awe' is van origine een militaire uitdrukking en sluit zowel letterlijk als figuurlijk aan bij het gevoel van dit album. We hebben ons ditmaal richt op het maken van echte hardstyle, #realhardstyle. Het dynamische en spetterende is het shock element. Het "wooow" gevoel, als er weer eens een dikke kick op klapt, is het awe van hardstyle. Het album bevat de specifieke sound van The Pitcher.

Een jaar geleden zijn we gaan kijken waar The Pitcher nou voor staat, wie ben ik, wat past bij mij, waar voel ik me goed bij. Een eerlijke kijk naar jezelf. Dat gaat zo diep dat het zelfs terug te zien is in de trailer van het album, waar ik mijn grootste hobby uitleef naast de muziek, namelijk motorrijden. Maar belangrijker nog hebben we nagedacht over wat wij onze fans willen brengen. En dat is muziek voor de clubs maar ook grote festivals. Natuurlijk wil je thuis ook wel eens lekker met de koptelefoon op hardstyle luisteren maar onze focus lag op de zaal, daar moet het knallen van begin tot eind. En dan bedoel ik niet alleen in een set, maar de hele avond. Ook door deze nieuwe weg hebben we nu een act waarmee je The Pitcher zowel begin als later op de avond kan zetten."


De trailer van het album 'Shock and Awe'

Het valt mij op dat er een paar collabs met Fusion artiesten opstaan. Is dat een bewuste keuze?
"Weet je, de studio van B-Front zit naast die van ons en Jack of Sound is ook vaak te vinden op Fusion Headquarters. Ja, dat maakt het allemaal natuurlijk wat makkelijker om een samenwerking aan te gaan. Maar de samenwerkingen met bijvoorbeeld Sam LeMay, SickWit-It, of sterker nog een Lady Faith zijn echt intercontinentaal en buiten Fusion om. En daar moet je natuurlijk wat beter je best voor doen om ondanks dat je niet altijd samen de studio in kan, toch iets maakt waar je beide 100% achter staat. Maar wij gaan alleen voor 100%. Ook deze zijn super tracks geworden in mijn ogen."

Zoals jullie al zelf vermeldden op Facebook. 'We topped SMACK'. Is dit album ECHT beter dan SMACK, wat destijds een supersterk album was van jullie hand?
"SMACK was destijds een goed album. We hebben veel positieve reacties gehad op dat album. Natuurlijk wil je je fans een beetje prikkelen met zo'n uitspraak, maar nu na een jaar lang studio-tijd kan ik met een gerust hart zeggen dat het album echt beter is dan SMACK. Het loopt allemaal door in de lijn van 'Burn it'. Maar wel met de 'The Pitcher-sound' erbij. Het is echte Hardstyle, niet perse Rawstyle, Euforisch. Het is Hardstyle zoals het bedoeld is en dit album is met veel passie en gevoel gemaakt. We leveren ook geen B-kantjes maar puur en alleen A-kanten want wij, als The Pitcher zijnde, staan echt voor kwaliteit."


The Pitcher - Burn It

Dan moet het ook niet anders kunnen dat er een favoriete track is?
"Ja dat klopt. Voor mij is dat het 'Shock and Awe Anthem'." Michel twijfelt heel erg daarover. "Het zijn allemaal pareltjes maar 'Shock and Awe' springt er naar mijn gevoel toch echt uit." "Er zit heel veel werk in die track. Hij was in principe al maanden geleden klaar maar we waren toch niet helemaal tevreden. Dus opnieuw de studio in en eraan gewerkt. Weer wat erbij, weer wat eraf. Je kent dat wel. Blijven schaven tot hij perfect is. Dan opeens valt het kwartje, de juiste opbouw, sound en mix. En ja dat kost gewoon veel tijd. Nu is hij echt af en zijn we helemaal tevreden."

Zijn er daarnaast ook bepaalde tracks die er niet opstaan die je er wel op wilde?
"Dat zal je altijd zien achteraf: Je mist iets. Maar nee, eigenlijk niet. Wel mooi om te vertellen is dat we bijna een tweede track met SickWit-It er niet op hadden staan. Dat was zo'n track waar het kwartje maar niet wilde vallen. Maar ik pushte Michel omdat ik iets hoorde in die track waarvan ik wist dat dat zou gaan knallen in een zaal. We hebben de break helemaal omgegooid en opeens staat daar weer een dikke track. Ja, dat voelt dan net iets lekkerder dan wanneer de track niet op het album was gekomen. Deze track 'Surprise Motherfuckers' is overigens een echte USA-Club track die het daar zeker goed gaat doen. Hij zit aardig in de lijn van 'Going H.A.M' die het daar ook goed deed."


The Pitcher ft. Buddahmann - Going H.A.M. (Hard As a Motherf#cker)

Wanneer zal de release van het album plaats vinden?
"De release zal in het begin van 2015 plaats vinden. Momenteel zijn we nog bezig met de laatste dingen af te ronden. Collabs, vocals in de producties maar ook artwork, promotie, mastering zijn allemaal zaken die erbij komen kijken. Overigens kunnen wij niet wachten tot we eerste cd's binnen krijgen."

Toekomst op korte termijn dus. En voor de langere duur?
"Er zitten een aantal dingen aan te komen. Een van deze dingen is dat Hardstyle Quantum, de wekelijkse podcast, gaat stoppen. We gaan dat wel mooi proberen af te sluiten. Ik heb er zoveel plezier aan gehad om ze te maken. Zoveel positieve reacties doen ons erg goed. Bijvoorbeeld bij #47, de 'SMACK' special lezen we toch weer dat we toen super materiaal afgeleverd hebben. Ja, dat doet ons erg goed. Het was elke week weer een uitdaging. Vooral de knipjes maken was plezierig, je experimenteert dan net wat meer. Maar bepaalde edits kon ik dan mooi weer gebruiken in mijn sets.


Hardstyle Quantum #47; SMACK special

Naast HQ zijn we nu al een paar maanden bezig met een nieuw project: een documentaire omtrent The Pitcher en mijn album. Het gaat "The Hardstyle Way" heten. Een term die ik al vaker op facebook gebruik. Het wordt een kijkje achter de schermen in zowel het leven als artiest als in mijn privé leven. Er zullen bijvoorbeeld vast shots tussen zitten bij mij thuis. Het is eens een keer wat anders, maar zeker erg leuk. De eerste episode zal ergens begin januari online komen. Dus stay tuned voor dat!"

Waarom moeten mensen dit album kopen?
"Dit album is voor de echte liefhebbers een geweldige toevoeging aan de collectie. Er zit nog meer passie en gevoel in dan in 'SMACK', zoals ik al eerder zei. En we leveren "real hardstyle" en daarnaast komt onbedoeld ook een beetje het 2009-gevoel terug. Dat was niet perse de opzet, maar dat krijgen we al wel in eerste reacties terug. Degene die weten wat dat gevoel is, herkennen dat ook meteen in dit album."

Hoe kijken jullie terug op 2014 en wat was je hoogtepunt dit jaar?
"We kijken bijzonder positief terug op 2014. Hoogtepunten zijn zeker het werken aan het album, maar ook de Ultraviolet Live act op Defqon.1 festival en Electric Daisy Carnival. Dat laatste was een geweldige ervaring. Over het algemeen heeft de The Pitcher sound weer de mensen aan het bewegen gekregen op verschillende feestjes. Heerlijk toch!"

Is de EDC dan ook het hoogtepunt in je carrière?
"Nee, niet perse. Qlimax 2011 was er zeker ook één. Met DV8, waarmee ik goed bevriend ben, en Zany, het grote voorbeeld, op een feest zoals Qlimax. Kip-pen-vel! Maar dat gevoel is nu nog wel regelmatig aanwezig bij bepaalde gigs hoor. En zal ook zeker weer komen bij toekomstige feesten."


Qlimax 2011 - Zany & The Pitcher ft. DV8

Het gevoel van…?
"Dat kippenvel, niet het zenuwachtig zijn. Alhoewel, ik ben zenuwachtiger voor bijvoorbeeld een kermisfeest dan een Hard Bass of Decibel, haha. Ik kijk als artiest zijnde graag over een menigte uit, je voelt je dan wel bekeken, maar toch minder bekeken dan op een kermisfeest met 200 bezoekers op korte afstand. Overigens doet The Pitcher ook daar zijn ding en worden er hitjes, oude knallers en nieuwer werk gedraaid."

Bedankt voor het interview en ik kijk in ieder geval uit naar het album! Veel succes nog met de laatste loodjes van het album! Willen jullie nog iets zeggen tegen de lezers?
"Bedankt, dat zullen we zeker nog nodig hebben. Ik zie jullie graag terug op een booking van The Pitcher en we hopen dat ons album goed wordt ontvangen en jullie er met veel plezier naar luisteren en natuurlijk op feesten! Enjoy the Music!"

[dump id=10335]

Wil je op de hoogte blijven over nieuwe ontwikkelingen omtrent het album of The Pitcher zelf? Klik dan op een van de icons hier beneden.
facebookpage twitter soundcloud youtube itunes instagram

6 opmerkingen

Heb het stijltje van The Pitcher & Pollen altijd wel kunnen waarderen (Y). Na Smack! vond ik de tracks niet meer wat ze geweest waren.. Zéér mooi dat ze de lijn van Smack! bij dit album weer gaan doortrekken, want wat was dit een pareltje _O_ Tijdloze tracks die ik vandaag de dag nog steeds erg graag hoor (L). Erg benieuwd naar Shock and Awe, gaat sws aangeschaft worden!
laatste aanpassing
Helemaal mee eens knip ! Heel benieuwd wat Eindbaas Pollen nu weer voor ons in petto heeft :)
Échte Hardstyle (L)
Tip voor Luc aangezien de Hardstyle Quantum gaat stoppen... Bring back de truc van Luc !! Wie kent m nog ?
laatste aanpassing
maar nu na een jaar lang studio-tijd kan ik met een gerust hart zeggen dat het album echt beter is dan SMACK.­

­[img width=300 height=168]https://i.imgur.com/cFUQU.gif[/img]

We gaan het zien.

­[img width=500 height=276]http://yellowslugreviews.files.wordpress.com/2013/10/my-body-is-ready.gif[/img]
Die trailer is wel echt lachwekkend slecht. Vooral die bimbo die een gewone gastaansteker op de grond gooit om de benzine aan te steken :lol:
Uitspraak van Majstro op zaterdag 27 december 2014 om 12:24:
Die trailer is wel echt lachwekkend slecht

nee ind hahaha, maar k ben wel nieuwsgierig naar t album :P