Partyflock

Fausto - Alive and kickin'!

 

Fausto - Alive and kickin'!

door , gepubliceerd op
Fausto - Alive and kickin'! (afbeelding)
ArtiestFausto Site
Fausto Talone, beter bekend als DJ Fausto, is een gerespecteerde naam in de Nederlandse dance-industrie. Naast zijn werk als DJ en producer, runt hij nu ook zijn eigen label: XSIF Records. Een goede reden om meer te weten te komen over deze gedreven en enthousiaste persoonlijkheid.


Je draaide eind februari van dit jaar op Hard House Academy in Londen. Een uur lang heb je de Foyer Area helemaal op z’n kop gezet, na afloop waren de kritieken uit Engeland erg lovend op sites als Tidy.com en Harderfaster.net. Hoe heb je dat geflikt? Het Engelse publiek is ook anders dan een Nederlands publiek natuurlijk, hoe heb je je aan hen aangepast?
Tja daar vraag je me wat… Ik denk dat ik onbewust vooral mijn ervaring uit het verleden heb gebruikt. Ik was in Engeland eerder bekend dan in Nederland, vóór mijn eerste grote optreden in mijn eigen landje was ik al talloze keren te zien op de grotere feesten in Engeland. Ik draaide midden jaren negentig op ‘Trance Your Mind’ en ‘Cyber X’, waar ook Mark Sinclair en Allen TG draaiden. Die jongens hadden aardig wat te zeggen in de U.K. en wilden me per se een keer op één van hun Pendragon-feesten hebben. Na die eerste keer ben ik daar als resident DJ aangebleven en zo heb ik dus het Engelse publiek goed leren kennen. Ik wist gelukkig nog steeds wat ze daar wel en niet trekken, dus het ging eigenlijk als vanzelf. Nou ben ik sowieso al een DJ die zich vrij makkelijk en snel aan het publiek aanpast, wat ook weer komt door mijn brede draaistijl. Persoonlijk hou ik van techno, progressive, techtrance, trance, hardtrance, hardhouse, zo nu en dan wat goede hardstyleplaatjes… eigenlijk alle hardere stijlen, uitgezonderd hardcore, zitten wel in mijn platencollectie.

[photo id=224559 size=medium left clear]
Naast je brede draaistijl, sta je ook bekend om je eindeloze enthousiasme. Als je aan het draaien bent, wil je zelf net zo hard losgaan als de zaal, waarmee je net dat beetje extra energie aan een set kunt geven. Maar hoe hou je dat vol? Je agenda puilt de laatste tijd behoorlijk uit, soms twee of drie optredens op een avond. Dan moet je wel wat aan je conditie doen.
Klopt, als je niet goed in conditie bent, houd je zo’n ritme niet lang vol. Ik ben iets meer dan een jaar geleden dan ook drastisch veranderd van leefstijl, ik ben veel gezonder gaan leven. Ik let goed op wat ik eet, veel gezonde dingen staan dagelijks op het menu. Ik ben wat eten betreft een echte Italiaan, want het moet wel lekker zijn. Zo ben ik een echte visfanaat. Niet dat ik dagelijks met m’n hengeltje langs het kanaal te vinden ben, maar wel bij de Amsterdamse visstandjes langs de grachten. Daarnaast eet ik vijf á zes keer per dag koude en warme maaltijden, ik hou ook erg van koken dus dat combineert mooi met elkaar.
Naast gezond eten is beweging natuurlijk erg belangrijk. Beweging helpt me om een gezond lichaam en een gezonde geest te houden, en buiten dat: het is natuurlijk erg leuk om te doen.

Heb je nog wel eens tijd voor jezelf? In november is je eigen label Excessive Records van start gegaan, hoe prop je al die bezigheden in één dag?
Klopt, en vergeet niet dat ik ook nog bijna dagelijks in mijn studio te vinden ben. Maar ik pak m’n rust wel op de momenten dat het nodig is hoor, ik zou niet zonder kunnen. Lekker op de bank liggen met mijn vrouw, filmpje kijken, of tijd doorbrengen met mijn dochter. Dan kom ik echt helemaal tot rust, ook erg belangrijk.

Maar wat je zegt, XSIF is een feit. Samen met mijn goede vriend en collega Junior Rodgers had ik al tijden het idee en de droom om een eigen label te beginnen, een label waarop we de dingen zouden kunnen releasen die wij willen. Niet meer afhankelijk zijn van andere labels, maar lekker zelf op jacht gaan naar de nieuwste en beste producers. Het begon steeds concretere vormen aan te nemen en toen Junior ‘Beatz and Breakz’ had geproduceerd, waren we het erover eens dat dit de eerste release op ons eigen label moest worden. Junior en ik werken al enkele jaren samen in de studio, hij kent de programma’s die we gebruiken om muziek te maken echt van binnen en van buiten; hij is gewoon erg veelzijdig.. De sound die hij uit een pc kan krijgen is echt fenomenaal, luister maar naar ‘Beatz and Breakz’. Je zou in eerste instantie die plaat misschien niet meteen betitelen als een echte Fausto-plaat, maar dat is het eigenlijk wel. Ik draai steeds meer techtrancy dingen door mijn sets, waardoor het nog wat toegankelijker wordt dan voorheen. Een plaat als deze is dan ook ideaal om als breekpunt in een set te gebruiken, hij heeft eigenlijk van alles wat. Een house-achtige bassline, een Braziliaans percussiegedeelte, een lekker vrolijk maar toch minimaal melodietje, een vette vocal… Ik ben echt trots dat deze track onze eerste release is. En natuurlijk ben ik ook trots op de flipside, gedaan door de Nederlandse hardtrancemachine Tommy Pulse. Die heeft er zijn geheel eigen draai aan gegeven, erg knap gedaan. Inmiddels staat ‘Beatz and Breakz’ al op de playlist van een behoorlijk aantal DJ’s in binnen- en buitenland, onder anderen Tom Harding (UK), Organ Donors (UK), Ed Real (UK), JP, Shaun M (UK), Tommy Pulse, Danny D (UK), Cally & Juice (UK).

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van XSIF Records? Meer producties in deze stijl of ga je breder?
Onze bedoeling is om uit te brengen wat wij goed vinden en natuurlijk ook wat het publiek goed vindt. En dat varieert behoorlijk. We hebben afgelopen maand ‘Fausto vs Tommy Pulse – Pirates’ uitgebracht, een stevige plaat met in op de b-kant een hardtrance versie. Ik heb deze productie inmiddels al een aantal keren getest op de dansvloer, ook op Dance Valley toen ik de vrijdagavond afsloot in de HQ tent. Het was echt een ontlading om te zien hoe mensen uit hun dak gingen op onze track, daar doe je het voor. We stonden zelfs al op nummer één in de charts op www.germantrance.com, echt kicken om zoiets voor elkaar te krijgen. Niet alleen de hardtrancemix is daar voor verantwoordelijk, het begon allemaal met de original mix. Een stevige kick, funky percussie en een zieke acidline zijn de ingrediënten van deze productie en blijkbaar slaat ‘ie goed aan bij de dj’s en het publiek, de reacties zijn tot nu toe echt overweldigend, bij deze dan ook mijn dank aan iedereen die ons steunt.

­[img width=146 height=150]http://images.juno.co.uk/full/CS192486-01A-BIG.jpg[/img] ­[img width=146 height=150]http://www.vinylwarning.com.au/images/images_big/sleeves/xsif002.jpg[/img]

Buiten het hardere geweld hebben we ook twee Duitse jongens gesigned, je kunt op www.meganu.de meer info over hen vinden. Zij zijn helemaal into techno en Junior en ik vonden hun producties zó goed, dat we meteen een release hebben veiliggesteld. De remix is ook in aantocht en wordt gedaan door Digital Kid, een enorm getalenteerde jongen uit Engeland. Om een voorbeeld te geven hoe groot zijn naam al is in de scene: zijn plaat ‘Digital Kid & Chris Hoff – Dirty Hoe’ is inmiddels uit op Tidy Trax, het grootste hardhouse- en hardtrancelabel van de U.K.

Je woont de laatste tijd zo ongeveer meer in je studio dan in je eigen huis, hoe staat het met de producties, naast ‘Pirates’?
Het gaat lekker moet ik zeggen. Op de momenten dat ik alleen in de studio zit, komt al mijn eigen inspiratie eruit en momenteel kan ik er veel meer mee dan voorheen. Mijn Masterpiece-project is inmiddels in een vergevorderd stadium, een voorproefje kun je horen op mijn site www.djfausto.nl. Verder ben ik met wat andere mensen af en toe aan het werk in de studio, voornamelijk met getalenteerde en ervaren producers. Ook met hen verloopt de samenwerking gestaag, ik leer dingen van hen en zij pikken bepaalde dingen van mij op, zo creëer je een goede synergie die in de toekomst zeker nog wat op zal leveren. En last but not least werk ik ook elke week een aantal uren met JP in de studio, hij is mede-eigenaar van de ruimte en de apparatuur. We hebben onlangs samen een remix gemaakt van ‘Rossi – Promise Me’, de eerste plaat die op Rossi’s nieuwe label uit gaat komen.


[photo id=125922 size=medium right clear]
Fausto back to back Tom Harding tijdens HQXL 2004 in de Docklands

Sinds kort zit je bij een nieuw managementbureau in Engeland, daar zijn we natuurlijk erg nieuwsgierig naar.
Klopt. Ik kreeg vorig jaar zomer een bericht van Dickon Laws, een bekende in de Engelse clubscene die jaren voor Tidy’s management ‘MostWanted’ heeft gewerkt. Hij vertelde dat hij voor zichzelf was begonnen in de vorm van Taktikal Management, wat hij samen met zijn broer runt. Hij was via via te weten gekomen dat ik eigenlijk geen manager in de U.K. had, en hij kende mij nog van de tijd dat ik vaak in Engeland optrad.
Hij is nu dus officieel mijn vertegenwoordiger in de U.K. en heeft me in afgelopen oktober een boeking bezorgd bij het feest ‘Basic – Fausto Showcase’ in de legendarische club ‘The Fridge’. Een gebeurtenis waar ik natuurlijk erg blij mee was en er komt nog een aantal van dit soort boekingen aan dit jaar, één daarvan is op het feest ‘Supernova’ waar ik een back to back set draai met Tommy Pulse. En ik mag uiteraard niet vergeten dat dit jaar ook Hard House Academy (Londen) al op de agenda stond, een avond die ik niet snel zal vergeten.

­[img width=595 height=421]http://www.harderfaster.net/images/news/12161.jpg[/img]

De stijl die je draait, is de laatste tijd behoorlijk veranderd als je het vergelijkt met wat je zo’n drie jaar geleden draaide. Langzaamaan heb je je steeds verder ontwikkeld tot een multifunctionele DJ, want ik hoor je soms raggen met snoeiharde early hardstyle en de week daarna draai je een trance classics set waarbij iedereen weer terugdenkt aan de begintijd van de trance. Je zei al dat je veel lagen van muziek kunt waarderen, maar hoe komt het dat je op deze leeftijd nog steeds doorevolueert?
Haha “op deze leeftijd”? Ik ben dan wel vijfendertig jaar oud en kaal, maar ik ben meer alive and kickin’ dan ooit tevoren he haha! Maar even serieus, inderdaad, ik ben nooit iemand geweest die rechtlijnig naar muziek kijkt. Als een plaat goed is, wil ik die plaat draaien. Of het nou hardtechnotrancecore of earlyravehardhousestyle heet, ik vind het allemaal prima zolang de muziek maar goed is. Mijn hart ligt bij mooie melodielijnen, echt van die kippenvelmomenten zeg maar, en dat kan variëren van platen met mooie melodieën tot platen waar alleen een kick, een hihat en een vette, gecrushte koe-bel in zit. Daarom vind ik het heerlijk om m’n kast af en toe uit te mesten op zoek naar de gouwe ouwen, ik heb een tijdje geleden de grootste lol gehad toen ik sinds lange tijd weer echt tranceclassics kon draaien op een feest in de Happy Dayz. Maar het hardere geweld schuw ik ook niet, op feesten als Hard Bass kan ik moeilijk trance draaien. Dan komt de harde kant naar boven, soms ook melodieus maar vooral lekker herkenbaar, opzwepend en helemaal-uit-je-dak.

[photo id=202602 size=medium left clear]

Tijdens Hard Bass in een afgeladen Jaarbeurs.

Ik ben me het afgelopen jaar ook steeds meer gaan verdiepen in techtrance. Het heeft een nieuwe uitdaging voor me gecreëerd omdat het een stijl is die nog niet zo lang bestaat, terwijl er ook herkenningspunten in zitten die uit de andere stijlen komen die ik draai. Het mooie aan techtrance vind ik dat het soms heel minimaal is en soms ook heel euforisch kan zijn, en bijna altijd gemixt met funky percussie-elementen. Het is echt iets waar ik me verder in wil ontwikkelen, het is voor mij een beetje de stijl van de toekomst. Wat niet wil zeggen dat ik stop met het draaien van hardhouse, harddance en hardtrance, integendeel. Publiek dat HQ-georiënteerde feesten bezoekt zal altijd te horen krijgen wat ze willen, net zoals het publiek tijdens Hard House Academy in februari bijvoorbeeld. Dan gaan alle registers open en is het echt alleen maar de good old U.K. Hardhouse die ik op de draaitafels leg.

[photo id=207191 size=medium right clear]
Hoe ziet je agenda er de komende tijd uit? Het festivalseizoen is weer begonnen, heb je factor 10 en je zonnebril al klaarliggen?
Haha ja zeker, de festivals komen er weer aan! Een feestje bouwen in een mooie club is altijd leuk, maar buiten heeft het ook altijd iets speciaals. Ik herinner me de eerste keer dat ik op Dance Valley draaide. HQ stage, volgepakt veld, en opeens komt het zonnetje erdoor en gaat iedereen uit zijn dak. Onvergetelijk. Daarom ben ik ook blij dat ik dit jaar weer wat mooie festivals meepak, o.a. Dance Valley 2006, Ground Zero Festival 2006, Dancetour 2006, Summerdance en Pleasure Island.

En 10 juni aanstaande gaan we ook indoor helemaal los, te weten in Patronaat tijdens ‘CB Bookings presents XSIF vs Privilege’. Ik draai daar een back to back set met Tommy Pulse, Bas & Ram gaan samen met Ralph Novell hun kunsten vertonen en de Engelse hardtrancemaster Dark by Design staat ook op het programma. En om eerlijk te zijn: ik kan niet wachten tot het zover is! We gaan die avond veel leuke goodies weggeven, dus stay tuned for more info over dit feest.

Wil je nog iets kwijt aan partyminnend Nederland?
Ja zeker, onze nieuwe plaat haha! Ik ga er vijf weggeven, maar daar moeten de lezers wel iets voor doen. Stuur een mailtje naar info@xsifrecords.com met daarin de naam van je favoriete DJ in de lineup van ‘CB Bookings presents: XSIF vs Privilege’ (klik op de link om de lineup te zien in de Partyflock agenda).

En als laatste, zoals altijd: Charly’s Choise List, je moet één van de twee opties kiezen:

Ciske de Rat of Flodder?
Ciske de Rat, het rolletje dat ik daarin speelde blijft nog steeds een mooie herinnering.
Platentas of cd-mapje? Natuurlijk in eerste instantie platentas, platen zijn erg nostalgisch voor me. Maar met de technologische innovatie van de laatste jaren, ga ik toch steeds meer waarde aan m’n cd mapje hechten, ook omdat ik al jaren bijna een hernia krijg van die zware platentassen...
Pioneer of Dateq? Qua geluid zeg ik Dateq, maar een Pioneer mixer voegt erg veel aan je set toe, dus dan ga ik toch voor de gouwe ouwe DJM 600.
Matras of waterbed? Ik ben een buikslaper, dus een waterbed houdt het niet zo lang haha! Matras dus.
Katten of honden? Katten, heb er zelf twee.
Draaien of produceren? Omdat ik 24-7 in de studio zit, is het net of ik word uitgelaten als ik ga draaien. Dus dan toch maar draaien, hoewel het een erge close finish is in dit geval.
Darts of Poolbiljart? Poolen!
Bier of wodka? Wodka, daar ga ik minder snel moeilijk van lullen dan van bier.
Hard of zacht? In welk opzicht? Mag ik zelf weten? Eu, doe dan maar hard haha!
En de onvermijdelijke laatste vraag: muziek of vrouwen? Damn wat een vraag! M’n antwoord kan alleen maar dit zijn: met goede muziek, gaan altijd mooie vrouwen gepaard.[photo id=182491 size=medium left clear]
Love, peace & respect. Greetings, Fausto

53 opmerkingen

En ik mag uiteraard niet vergeten dat dit jaar ook Hard House Academy (Londen) al op de agenda stond, een avond die ik niet snel zal vergeten.­

Dat was echt een topper:d

Wodka, daar ga ik minder snel moeilijk van lullen dan van bier.­

En toch zie ik je altijd bier drinken:roflol:

Leuk interview(y) Op naar 10 juni!
Leuk interview weer! Maareh, moet het niet 10 juni zijn ipv 10 juli ;)
Leuk interview Fausto (y) :bounce:
Of het nou hardtechnotrancecore of earlyravehardhousestyle heet, ik vind het allemaal prima zolang de muziek maar goed is.­

op high energy vorig jaar (1e keer dat ik m hoorde) draaide hij (early)hardstyle...maar dat was drama. weinig lekkere overgangen zeg maar :/
laatste aanpassing
Fausto is gewoon een kanjer en onze held;)
Uitspraak van warezguy op dinsdag 16 mei 2006 om 00:23:
maar dat was drama.­ weinig lekkere overgangen zeg maar

Nou in mijn ogen waar de overgangen aardig lekker straight..He was rocking the f*ing place....
You don't no music....
Uitspraak van X-Field op maandag 15 mei 2006 om 22:32:
Wodka, daar ga ik minder snel moeilijk van lullen dan van bier.­

En toch zie ik je altijd bier drinken

en altijd moeilijk lullen :P


Fausto is een Topper !!!!! erg vet interview :jaja:
Leuk interview :)
10 juni van de partij!:D;)keep on the good work
Davy D
Artiest Davy D
Zie je 3 juni op Summerdance.­
Top interview...(y) voor Fausto, maar ook zeker voor Charly voor het bedenken van de leuke vragen;)...
Uitspraak van OneandOnly op dinsdag 16 mei 2006 om 00:55:
You don't no music....­

nee vast.. ;)

enthousiast was hij wel (y)
Verder ben ik met wat andere mensen af en toe aan het werk in de studio, voornamelijk met getalenteerde en ervaren producers.­ Ook met hen verloopt de samenwerking gestaag, ik leer dingen van hen en zij pikken bepaalde dingen van mij op, zo creëer je een goede synergie die in de toekomst zeker nog wat op zal leveren

I hope so!

Leuk interview boys!
Mooi interresant en vooral boeiend interview!!! Op naar een geweldige toekomst! Go for it Faus!!! :respect: :respect: :respect:
Goed verhaal, goeie gozer en steengoeie muziek!!

:respect:
Fausto :respect:
Heel goed bezig (y)

Setje van HHA moet die wel nog een keertje over doen hier in NL vind ik :p
Ciske de Rat of Flodder? Ciske de Rat, het rolletje dat ik daarin speelde blijft nog steeds een mooie herinnering.­

Moet ik nou bang voor je zijn?:D
Wat een leuk interview!!! See you at Pleasure Island XX Yootje
Uitspraak van Thanasis op dinsdag 16 mei 2006 om 13:15:
goede dj zeker weten!

En Producer beware!!!
Zieke tent The Fridge! :)
top interview en erg vet wat deze gast voor de hardere dance buiten hardcore om betekent in NL :respect:
Junior Rodgers - Beat and Breakz is idd een prima plaat, die zomaar achterin een set van, ik noem maar iemand, Marco V zou kunnen zetten. Al zit er natuurlijk nog steeds een hardhouse stempel op (y)
Fausto...:respect:

top intervieuw!!
hahaha die Fausto niets veranderd....­
ook op Dance Valley toen ik de vrijdagavond afsloot in de HQ tent.­ Het was echt een ontlading om te zien hoe mensen uit hun dak gingen op onze track, daar doe je het voor.­

:o

*Puzzelstukjes vallen op hun plaats*

(Y)
slager
Artiest Floater
hij draait zo goed omdat hij bij mij in de winkel altijd
broodjes ketjapgehakt komt halen

tot snel maar weer!!!!!!
Hey Fausto was weer lachuh om je even te spreken op Gigadance!!

Tot snel maar weer.......­
Vond 'm afgelopen zaterdag op Gigadance idd érg goed bezig. Lekker stevig, maar wel volop melodieus, just the way I like it! (y)
Uitspraak van Havoc 303 op woensdag 17 mei 2006 om 20:12:
Vond 'm afgelopen zaterdag op Gigadance idd érg goed bezig.­ Lekker stevig, maar wel volop melodieus, just the way I like it!

helemaal mee eens :)
Me's
Artiest Me's
Wat een top interview!! Xsif sounds!!

Spreek je snel weer.­ mzzl!
(y) interview!!! wens jou en Junior heel veel succes met jullie label, zal ongetijfeld "da bomb worden" !!!! :respect: (k)
Allemaal komen dus de 10e ;)

XSIF night @ Patronaat
heey(y) :jaja:
Fausto
Artiest Fausto
Hallo Allemaal , we gaan binnenkort wat leuke dames en heren tshirts verloten en nog wat andere dingetjes .­ Dus houd ons feestje goed in de gaten
Over shirts gesproken .....:D :D :D
I Just know to much!! :jaja:
Uitspraak van Fausto op vrijdag 19 mei 2006 om 12:19:
heren tshirts verloten

Zwart XL graag:d
Uitspraak van Fausto op vrijdag 19 mei 2006 om 12:19:
heren tshirts verloten en nog wat andere dingetjes

Een M graag. :D
Kan allemaal geregeld worden , moet jullie wel met de Contest mee doen ;) :yes:
laatste aanpassing
Leuk interview rooie!

Rock on gozert, talk soon,

Ciau, R
he fau top interview

gr marco&­kim

Ps video interview bij udc is ook erg grappig
Fausto maakt er een leuk feestje van !!!
En dat is de kracht van...

Fausto is gewoon een geweldige DJ!

Hij ziet gewoon wat het publiek wil, onafhankelijk van waar die staat!

Ook Summerdance kreeg tie gewoon los!

Supr!!! (y)
Fausto voor het eerst live gezien bij Trance Nation op de Hemkade op 29 april 2009!!!

Complimenten wat een DJ!!!!:yes:

TOP hoe deze man zijn set draait en er zo in meegaat!!!..ONGELOOFLIJK!!!:bounce:

Respect Respect Respect !!!!!:yes:

:yes:SUPERRRRRRRR­RRRRRRRRRRRR­RRRRRRRRRRRR­RRRRRRRRRRRR­RRR:yes:

Namens ons een dikke knuf!!!
En we gaan Fausto weer zien op de VIP TRIP 16 mei in Organza!!!
Dit gaan wij zeker niet missen!!!!

Marciano en Karin
(K)
laatste aanpassing