Partyflock

Rudy Peters over Hardstyle.com

 

Rudy Peters over Hardstyle.com

door , gepubliceerd op
Hi Rudy! Allereerst, hoe gaat het met je?
Hey Partyflock! Het gaat lekker moet ik bekennen, wel wacht ik met smart op de eerste zonnestralen (Lees: Vitamine D) want ik heb nu wel genoeg van de winter / kou / sneeuw en donkere dagen.

Mooi om te horen! Voor de mensen wie zich afvragen; wie is Rudy Peters? laten we eerst dat mysterie eens uit de weg ruimen… vertel eens wat over jezelf!
Een aantal lezers weten denk ik al wie ik ben, maar voor de overige leg ik het graag, in het kort, nog eens uit. Ik ben mede-directeur bij Hardstyle.com B.V. . In 2009 hebben wij de download portal 'Hardstyle.com' gelanceerd en sindsdien zijn we doorgegroeid naar een van de meest bekendste portals voor de hardere stijlen. We werken met een relatief klein team, een diverse groep freelancers en een geselecteerde groep users die ons voorzien van feedback. We zijn nu 4 jaar aan de weg aan het timmeren en we zijn er nog niet. Een download portal is nooit klaar en het is altijd een uitdaging om iedereen tevreden te stellen, wat misschien wel een utopie is.

Hoe is het ontstaan van de hardstyle.com app precies terecht gekomen?
We zagen het aantal digitale bezoekers via de mobiel explosief toenemen. Het is voor niemand denk ik een verrassing dat de mobieltjes grotendeels ons leven over nemen, naast de social media. Het lijkt wel een primaire levensbehoefte te worden. Wij kregen vele, vele vragen binnen of we een iPhone en Android App wilden ontwikkelen. Natuurlijk moet je dit niet links laten liggen en er direct op in springen. Een app ontwikkelen is niet wat je binnen 1 week gerealiseerd hebt en met een relatief klein team moet je kleine stappen nemen om zaken goed neer te zetten. Je moet met zoveel factoren rekening houden. Ik ben zelf eigenlijk op een gegeven moment aan de tekentafel gaan zitten en heb de app van A-Z eigenhandig uitgewerkt. Aan de hand van mijn tekeningen en omschrijving ben ik met Joey Timmer – Pikzelz.com en Niels van Hoeckel – Dokodemo.nl de app verder gaan ontwikkelen en het hele ontwikkel-traject ingegaan. We hebben, met trots, de iPhone app nu gelanceerd en we zijn direct verder gegaan met de Android App, welke we deze zomer hopen te lanceren. De feedback op de App is ronduit positief en daar zijn we natuurlijk enorm trots op.

Je vertelde ons net dat je zelf de app hebt uitgetekend.. had je een bepaalde visie in het hoofd hoe je deze er uit wou laten zien of werd je geïnspireerd door bv. een aandere bepaalde app?
Ik denk dat het een combinatie van beide is geweest. Ik lees heel veel onderzoeken online over apps / mobiel gebruik en hoe (iPhone en Android) gebruikers omgaan met apps. Deze onderzoeken moet je niet links laten liggen, alle informatie die je in je kan opnemen is een aanvulling voor de ontwikkeling van je eigen app(s). Naast het online meelezen heb ik zelf ook een duidelijk beeld in mijn hoofd gehad hoe ik de app wilde vormgeven.

Wat ikzelf zo prettig vond bij het uittesten van de app, was hoe duidelijk en handig deze in elkaar stak, waren dat punten waar extra op gehamerd werd bij de ontwikkeling ervan?
Dankjewel voor je compliment. Een gebruiksvriendelijke app ontwikkelen doe je niet zo maar. Telkens moet je een aantal vragen aan jezelf stellen, waarbij de uiteindelijke gebruiker centraal staat. Je moet je dus verplaatsen in de werkelijke gebruiker. Wij hopen dat dit ook gelukt is en gezien de feedback die we hebben ontvangen kunnen we melden dat het ons zeker is gelukt.

Hoe zie jezelf de toekomst van hardstyle.com? Zie je nog grote mogelijkheden of veranderingen op komst?
We groeien wekelijks met de portal. We leren elke dag bij en we zien een groei aan labels uit diverse landen. Denk aan landen zoals Brazilie, Mexico, Japan, Australie, Korea, USA, Canada en Chili. Allemaal landen waar langzaamaan de hardstyle tot leven komt of zelfs al flink aanwezig is. Er is veel potentie en het einde is nog lang niet in zicht! Daarnaast zijn we inmiddels weer bezig met een volgende update voor de shop. We willen blijven verbeteren en innoveren. We gaan niet alleen de front-end maar ook de back-end wederom aanpakken. De gebruikers moeten met nog meer gemak kunnen shoppen en een nog betere na-service krijgen."

Je noemde net een flink aantal landen die nogal ver van ons kikkerlandje liggen en waar de Hardstyle dus ook minder groot en aanwezig is als hier, hoe pak je het in die landen aan om Hardstyle.com aan de man te brengen?
Ik praat veel met onze users, partners en lokale media. Ik kan niet hier zitten wachten totdat iemand aanbelt, ik wil juist graag met iedereen in contact komen zodat ik weet wat de situatie daar is. Daarnaast doen we veel aan promotie in diverse landen en hebben we onze portal vertaald zodat we ons makkelijk kunnen aanpassen aan de zogenaamde taalbarriere. En hebben we diverse internationale betaalopties op de portal aanwezig zodat eigenlijk iedereen (wereldwijd) makkelijk bij ons kan downloaden en merchandise kan kopen."

Je bent zelf continue met hardstyle of beter gezegd, de hardere stijlen van de dance muziek bezig, wordt jezelf nog wel is overdonderd door een track?
Zeker wel, een hit is een hit. Er zijn altijd tracks die er bovenuit springen. Krijg nog steeds kippenvel van bepaalde tracks.

Bekoort andere muziek –niet dancegerelateerd- je ook nog wel eens?
Ik luister naar heel veel soorten muziek. Als ik onderweg ben naar kantoor, dan wil ik nog weleens in de file staan, dan luister ik veelal naar Radio 538 of 3FM. Thuis stream ik veel muziek van Ziggo Streamingservice of Spotify of beluister ik de vele promo's die ik toegestuurd krijg. Zo blijf ik op de hoogte.

De muziekwereld is continue aan het veranderen, iets waar jezelf ook waarschijnlijk 24/7 mee bezig bent, zie je zelf nog grote veranderingen op komst?
We leven in een fast consumer market, alles gaat zo snel tegenwoordig dat je het soms niet meer kan volgen (lacht).

Bedankt voor het interview Rudy!

6 opmerkingen

Leuk stukje tekst :)
laatste aanpassing
G1LL
Artiest Eluzive
Leuk interview, ben wel benieuwd hoe de Android app gaat worden.­ Toch snap ik nog steeds niet waarom ik heel veel oude tracks niet meer kan downloaden.­ Is dit een capaciteit probleem?
Uitspraak van G1LL op donderdag 28 maart 2013 om 20:34:
Leuk interview, ben wel benieuwd hoe de Android app gaat worden.­ Toch snap ik nog steeds niet waarom ik heel veel oude tracks niet meer kan downloaden.­ Is dit een capaciteit probleem?


Een crash waar we nog steeds mee bezig zijn om dit op te lossen. Langzaam vullen we alles aan, maar het komt goed.
Uitspraak van Der Roedy op donderdag 28 maart 2013 om 20:49:
Een crash waar we nog steeds mee bezig zijn om dit op te lossen.­ Langzaam vullen we alles aan, maar het komt goed.­

Aah beter :) . Goed om te horen!