Partyflock

Loopers: uniek en out-of-the-box door creatieve geest

 

Loopers: uniek en out-of-the-box door creatieve geest

gepubliceerd op
Loopers: uniek en out-of-the-box door creatieve geest (afbeelding)
ArtiestLoopers Site
Na collabs met Yves V, Jacob van Hage, Dyro, Billy the Kit is hij ook met Bassjackers in de studio gespot. Met releases op Mixmash, Cr2, Spinnin' en Smash the House ind 2012 is deze jonge producer uit Delft eentje om in de gaten te houden. Partyflock vond dit reden genoeg om met hem de dialoog aan te gaan voor een kort interview.Als je zou moeten kiezen: optreden of produceren?
Produceren, zonder enig twijfel. Natuurlijk vind ik het ook geweldig om op te treden, maar het gevoel dat je hebt als je een banger hebt gemaakt in de studio, damn! Misschien overtreft Ultra Festival in Miami dat ooit...

Hoe ziet jouw dag als dj eruit?
Om een uur of 10 sta ik op en ontbijt ik alsof het mijn laatste maal is. Om een uur of 11 neem ik met mijn manager Mano Meijer alles door voor die dag. Daarna bespreek ik met mijn zus de administratie en ga dan aan de slag. Tot een uur of zes zit ik in de studio. Dan even een hapje eten, relaxen met vrienden en duik om een uur of 21-22 weer de studio in till the end. Dat kan tot twee uur zijn of vier en soms zes!

Wat onderscheidt jou van andere dj/producers?
Ieder dj/producer is uniek, want iedere dj/producer heeft zijn eigen stijl en visie. Ik denk dat mijn creatieve geest mij uniek maakt.

Wat vind jij de belangrijkste skill die je moet hebben als dj/producer?
Een open mind... 'out of the box'. Durven risico's te nemen en buiten je straatje te experimenteren. Je inleven in je fans en het publiek, goed kunnen aanvoelen waar de behoefte ligt. En als laatst: ballen van staal hebben, want het is een keiharde business!

Welke producer heeft bij jou het meeste respect afgedwongen?
Skrillex, absoluut!

Jouw performance, is dat jouw muziek of is het meer dan dat?
Nou, ik hoorde laatst van mijn manager dat ik geen ritmegevoel heb met dansen achter de draaitafel. Hahahaha, ik denk dat hoe je als dj achter de draaitafel staat bepalend is voor hoe je publiek zich voelt en gedraagt. Alles draait uiteindelijk om de energie die jij uitstraalt. Als je als een blok beton de hele tijd naar je mixer staat te kijken gaat het niet werken nee.

Welke 'dance' track zou volgens jou iedereen moeten kennen?
deadmau5 ft Rob Swire - Ghost 'n Stuff

Wat is voor jou belangrijker? Dat mensen jouw track downloaden of dat mensen naar jou komen kijken als je draait?
Allebei. Het één is niet los van het ander. Allebei betekent erkenning voor het bloed, zweet en de tranen die ik in mijn tracks heb gestopt. Sommige mensen genieten vanachter hun pc en de anderen door helemaal los te gaan in een club.

Waar komt de naam Loopers vandaan?
Het woord Loop hoef ik denk ik niet uit te leggen. Op de Pioneer draaitafels kan je er voor kiezen om een stuk van je track te loopen die je dan aan het draaien bent, dat stukje herhaalt zich dan totdat jij het uit de loop haalt. Vroeger was ik een duo en vandaar de naam Loopers met 's' van meervoud. Ik ben nooit een piekeraar geweest rond de artiestennaam. Chuckie komt van een pop die mensen vermoordt en als Armin van Buuren hier in de dorpskroeg zou draaien zou ook iedereen denken; 'what the fuck.'

Hoe belangrijk is social media voor een dj tegenwoordig?
Het belangrijkste in communicatie. Wat moet je nog zonder social media. In ieder geval wanneer je graag je muziek laat horen aan de wereld.

Wat is jouw grootste droom?
Mijn grootste droom is een zorgeloos leven (voor zover een leven zorgeloos kan zijn) waarin ik mijn familie en vrienden kan geven wat ik wil en heb. En dan bedoel ik het niet alleen materieel. Als iets niet belangrijk voor me is, is het geld wel! Natuurlijk is het fijn om het te hebben en het uit te geven, maar ik haal veel meer voldoening uit de intense relaties met de mensen waar ik om geef.

3 opmerkingen

Vrienden van me hebben met deze gast gewerkt bij de Albert Heijn geloof ik. :D
Was toen ook al de hele tijd met muziek bezig. Goeie gozer heb ik me laten vertellen en zo komt hij ook over :)
khazar, je doet het goed jongen.­ nog even en je bent er!!!!!!