Partyflock

Tien jaar Bloomingdale

Tien jaar Bloomingdale

gepubliceerd op
De laatste jaren heeft de populariteit van strandfeesten een enorme vlucht genomen. BC Bloomingdale was al een vaste waarde voordat deze 'hype' ontstond. Deze zomer bestaat Bloomingdale namelijk alweer tien jaar! Naast strandpaviljoen is het een echte staplocatie en brengen ze zelfs cd's uit. Partyflock vroeg een van de eigenaren, Jasper Roord, over zijn ervaringen aan zee.

Als ik zeg Bloomingdale, dan zeg jij...
Een heerlijke plek waar een brede doelgroep van maandag t/m zondag geniet. Doordeweeks en op zaterdag verschilt het publiek het meest in leeftijd. Dan hebben we bewust geen evenementen maar zijn we wat je van een Beachclub mag verwachten; namelijk een heerlijke locatie met ruim voldoende lounge mogelijkheden voor een ontspannen dag en avond op het strand. Uitsluitend op zondag hebben wij events, dan verwelkomen wij een wat specifiekere doelgroep tussen de 21 en 35 jaar, wij doen dit bewust zodat onze normale bezoeker op de maandag tot en met de zaterdag weten waar ze aan toe zijn en eigenlijk altijd bij ons terecht kunnen voor een heerlijke stranddag.

Even voor de mensen die jou niet kennen, met wie heb ik het genoegen?
Met de mede-eigenaar van Bloomingdale, samen met mijn compagnon Maarten de Wit runnen wij nu inmiddels 7 jaar deze Beach Club. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de publiek events (dus onze feesten op de zondagen), terwijl Maarten zich juist meer bezig houdt met de Business2Business events, eveneens een zeer belangrijk onderdeel van de hedendaagse Beach Clubs.

­[img height=134]https://photo.partyflock.nl/images/89194/main/349721.jpg[/img]­[img height=134]https://photo.partyflock.nl/images/122342/main/443749.jpg[/img]

Op 24 juli viert BC Bloomingdale haar tienjarig bestaan. Wat betekent dit voor jou persoonlijk?
Dit is een grootse mijlpaal! We hebben met andere strandtenten zeker voor een duidelijke verandering gezorgd aan het Nederlandse strand en met Bloomingdale Beach een nieuwe totaalbeleving aan het publiek geïntroduceerd.

Wat is dan de grootste verandering die heeft plaatsgevonden?
Bloomingdale Beach is niet alleen een tent dat ruimte biedt aan evenementen op zondag maar wij vormen een multifunctionele locatie dat haar doelgroep elke dag van de week verwelkomt . Strandbedden, eten, business2business faciliteiten, publieksfeesten en zoveel meer. Met Bloomingdale willen we benadrukken dat we niet alleen feesten geven maar juist in haar diversiteit terug gaan naar de basis.

Wordt BC Bloomingdale overgewaardeerd of juist het tegenovergestelde?
Hoop niet (en denk niet) dat het ondergewaardeerd wordt natuurlijk, in onze optiek biedt deze locatie alles waar een strandliefhebber naar hunkert. We streven er te allen tijde naar om verwachtingen waar te maken door voor een breed publiek laagdrempelig te blijven.

Dat het een mooie club met een sterke filosofie is moge duidelijk zijn. Er zullen velen zijn die dit beamen maar als we kijken op het Partyflock profiel van Bloomingdale dan vallen de rode onderwaarderingen direct op. Waar zijn die negatieve comments volgens jou op gebaseerd?
Ik kan natuurlijk niet alle waarderingen verklaren maar ik weet wel dat ons Partyflock profiel letterlijk over één nacht ijs in de rode letters ging. Dit was na afloop van het evenement Intuition, wat twee jaar geleden plaatsvond en waarbij de verwachtingen tussen ons en het publiek niet overeenkwamen. Wij werken nauw samen met onze beveiliging en voorafgaand aan elk evenement bespreken we alwaar we die betreffende avond rekening mee moeten houden.
Tijdens Intuition is dit alles behalve goed ingeschat waardoor er een te strikt deurbeleid gevoerd en dat stak de doelgroep. Binnen een aantal uur stond dit overal op internet en Partyflock is één van de sites waar de gevolgen na twee jaar nog steeds te zien zijn.

Vind je dit terecht?
Ja deels terecht, we hebben de doelgroep en het evenement verkeerd ingeschat maar ik vind het onterecht dat we er zo op zijn afgerekend. We hebben na afloop van dit event wel kritisch naar onszelf gekeken en een aantal punten verbeterd – waaronder de samenwerking met een nieuw securitybedrijf.

[photo id=443769 medium][photo id=506741 medium][photo id=443807 medium]

Wat was het absolute hoogtepunt van de afgelopen tien jaar?
De verandering van de locatie waar voorheen strandbeleving (het eten, feesten, loungen, etc) ondergeschikt was. Ik ben erg trots op het feit dat we als beach club een totaalplaatje weten neer te zetten. En events met o.a. Moby tijdens Fedde le Grands Flamingo Nights en de openings- en sluitfeesten zullen me altijd bijblijven.

En het dieptepunt?
Dat is het evenement Intuition geweest, waarin we hand in eigen boezem steken en intern actie hebben ondernomen. Je mag natuurlijk niet alleen naar het securitybedrijf wijzen en zoals ik al zei hebben we daarom ook kritisch naar onszelf als locatie gekeken.

Als je kijkt naar waar BC Bloomingdale nu staat in de markt, is dit dan boven of onder verwachting?
Als je tien jaar lang naamsbekendheid opbouwt, relatief goed in de markt staat en de service blijft daarin een vaste succesfactor met een gemiddeld bezoekersaantal van 1500 op de zondagen, dan ben ik erg tevreden.

Wat is het meest opmerkelijke dat ooit achter de schermen van BC Bloomingdale heeft plaats gevonden?
Als wij open gaan in de aprilmaand, tevens vaak de drukste dag van het jaar, is dit ook de eerste keer dat het personeel met elkaar samenwerkt. Elk jaar weer een verrassing hoe dit verloopt en tot nu toe gelukkig altijd positief.

[dump right id=6369]Wat weet het publiek niet van BC Bloomingdale?
Dat onze beach club elk jaar ook echt daadwerkelijk wordt op- en afgebouwd! Het duurt negen weken om onze strandclub op te bouwen en zes weken om het af te bouwen.

Wat zijn je verwachtingen van de viering van het tienjarig bestaan op 24 juli?
Ik hoop natuurlijk op een mooie zomerse dag maar het staat al vast dat het een evenement wordt met vele bekenden, diverse grote artiesten en een onvergetelijke beleving dat op de bezoekers wordt overgebracht.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik heb erg veel zin in al dat nog komen gaat, waaronder natuurlijk het tienjarig bestaan maar ook onze CD release, waarvan de releaseparty op 3 juli plaatsvond. Voor meer info kijk je op www.bloomingdalebeach.com.

4 opmerkingen

Karian
Werkzaam bij Partyflock
Leuk om te lezen dat negatieve opmerkingen op Pf wel frustreren, maar ook terecht zijn. Netjes om op deze manier er mee om te gaan ipv verwijdering te eisen oid :)

Ben zelf eenmaal bij Bloomingdale geweest en heb het er prima naar mijn zin gehad :)

Gefeliciteerd met jullie 10 jaar en succes in de toekomst B)
@Jasper...
Doe ook eens een kleinere artiest, die net als de grote artiest het dak er af blaast..

<--------

:bye: