Partyflock

MC: Da Hustla

 

MC: Da Hustla

door , gepubliceerd op
MC: Da Hustla (afbeelding)
ArtiestDa Hustla
Op Terrorizer van Strictly Hard stond MC: Da Hustla. Wij vroegen hem om meer informatie. Deze attente jongen sprak samen met ons over zijn verleden , toekomst en zijn doel in de "Hardere" houseScene. Ook hoe MC Da Hustla gekomen is waar hij nu staat, en welke problemen hij daarvoor heeft moeten overwinnen.

Wie is MC: Da Hustla?
Ik ben MC: Da Hustla, mijn echte naam is Niels Kwist en ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in Vlissingen, en ben opgegroeid in Helmond. Nu woon ik in Nieuw-Bergen wat in Limburg ligt. Ik werk in de Productie en daarnaast ben ik werkzaam bij Strictly-Hard. Wij organiseren voornamelijk feesten in Brabant en zo ben ik langzaam in deze tijd groter geworden als MC. Mijn grootste doel is waardering krijgen. Ik vind dat het belangrijkste bij het MC'en. In de housescene vind ik dat iedereen waardering voor elkaar moet hebben én krijgen. Je kunt anders ook geen sfeer maken! Dit zijn ook de doelen die ik aan de horizon zie. Waardering krijgen voor MC’en is voor mij prioriteit nummer 1. Ik ben onder ander bekend geworden via Raving Nightmare in Arnhem en in Keulen (Duitsland) waarbij ik heb lopen MC-en met bekende DJ's als Chosen Few, Panic, en meer. Mijn favoriete muziek stijlen zijn breakbeat, classics, darkcore, early hardcore, hardcore, industrial hardcore, jump, oldschool. Bij Deze muziek stijlen MC ik dan ook graag!

MC: Da Hustla, betekent?
Een regelaar en handelaar! Ik vind het leuk om alles op een juiste manier te regelen voor iedereen. Ik sta daarom ook altijd voor mijn vrienden klaar zoals Wesley ( "Partyraiser" ) en Jim ( "Tha Playah" ). Hiermee werk ik ook nauw mee samen. Door deze samenwerking staan wij automatisch sterker. Bij grotere feesten willen we Nederland laten zien waarvoor wij staan!

Als wij gaan zoeken op Internet naar MC: Da Hustla, wat vinden wij dan zoal?
Nou, dat is namelijk het leuke, ik ben iemand die het verleden graag nog eens herinneringen opzoekt. Dan heb je het dus foto’s van goede herinneringen zoals op feesten waar ik heb geMC'd. Dat is dus best erg, want er staan of stonden ongeveer 2500 foto's van mij op Internet. Al deze foto's heb ik ook thuis in mijn “plakboek” omdat ik het gewoon leuk vind om soms even in het archief terug te duiken. Echt genieten is dat soms!

­[img left width=350]http://photo.partyflock.nl/images/41478/main/172139.jpg[/img]
In het verleden begon met het MC-en op kleine feestjes. Hoe is dat dan precies begonnen?
Voor mij is het een doel om gewoon een feest te bouwen zonder een "maar" of een "moet". Ik deed het dus gewoon echt omdat ik het ook gewoon leuk vond. Ik was vroeger al helemaal fan van deze muziekToen wilde ik er gewoon een hobby van maken. Veel grappen en grollen vind ik belangrijk. Je houd de gezelligheid erin en veel mensen zien dat ook vaak aan mij.

Hoe voelt het nu om op 127 feesten al opgetreden te hebben?
Geweldig, toen ik begon met kleine school- en tuinfeesten had ik dit niet kunnen bedenken.
Hoe verzin je de teksten?
Teksten doe ik via mijn kop! Ik spuug het eruit en ben hier eigenlijk onoplettend 24-7 mee bezig. De kracht van een evenement en evenementen zelf is dat er sfeer gemaakt moet worden. Hier geniet ik het meest van. Het is weekend en werk of school kan rustig even opzij worden gezet! Gas geven!

Je zegt dat je veel samen werkt met Dj's zoals Tha Playah en Partyraiser. Wat kunnen wij verwachten in de toekomst?
Momenteel zit ik veel in de studio samen met Tha Playah om enkele tracks te maken. Ik kan hier nog weinig over zeggen omdat alles geheim is. Samen met Tha Playah doen we ook de Tha Playah live-act. Ik mag best verklappen dat er volgend jaar veel grote optredens in binnen en buitenland aan gaan komen. Datzelfde geld natuurlijk ook voor de samenwerking met Partyraiser. Ik kan niet alle feesten met hem mee, omdat ik zelf ook nog boekingen heb staan. Maar we overleggen samen over de juiste feesten. Ook heb ik een eigen organisatie, maar dat gaan we in de ijskast zetten voorlopig. Het neemt teveel tijd en energie in beslag.

Welk feest word je graag nog aan herinnerd?
De grotere feesten zoals Dominator, waar ik dus in de Mindcontroller Area stond was echt bruut! Eigenlijk moest er een andere MC daar staan, maar die was te laat. Er werd mij gevraagd hiervoor in te vallen, en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ook heb ik de laatste uurtjes op Thunderdome stage gestaan omdat MC Drokz in een andere tent moest draaien. Dominator was een geweldig feest, wat ook echt goed was georganiseerd. De gehele hardcoretop was er en dat maakte het al een groot feest.

Welke feesten waar jij ook staat als MC’er kijk jij nu al naar uit?
Iedereen kijkt uit naar kerst, ook ik. Ik sta namelijk met de kerst op Pokke-Kerst-Herrie waar ik al erg naar toeleef. Ook sta ik geboekt bij Partyraiser - 12 1/2 Year Jubileum • Project - One Man // Half Machine. Ook kijk ik uit naar Masters of Hardcore waar ik samen met Partyraiser sta.

­[img right width=400]http://photo.partyflock.nl/images/33723/main/210125.jpg[/img]
Je hebt op dit moment ook een eigen organisatie en boekingskantoor wat Strictly Hard heet. Hoe is dat ontstaan en hoe gaat deze organisatie zich in de toekomst ontwikkelen?

Strictly-Hard bestaan sinds 2002. Op 4 Mei 2002 zijn wij met ons eerste feest Invasion begonnen. Daarvoor werkte ik voor Dutch Spirit Entertainment. Deze samenwerking was met 2 vrienden van mij. Helaas verliep de samenwerking slecht. Iedereen had zijn eigen ideeën en dat werkte dus niet. We hadden allemaal 1 concept wat Invasion en E-Motions moest uitdrukken. Deze organisatie is dus nu helaas verloren gegaan via Invasion. Daarna zijn we uit elkaar gegaan, en toen heb ik de naam omgedoopt naar Strictly-Hard Events. Strictly-Hard heeft zijn successen gekend, maar ook wat verliezen. Daarom heb ik nu even de keuze gemaakt om Strictly-Hard in de ijskast te zetten om me eigen volledig te gaan richten op het MC'en.

Vaak zie je mensen persoonlijk veranderen als ze eenmaal bekender zijn geworden. Hoe benader jij je fans?
Ik benader ook gewoon mensen zoals ieder mens. Iedereen is toch ook gelijk? Er zijn dagen dat iedereen me vriend is maar ik ben toch ook gewoon een mens. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten en daar moeten mensen gewoon respect voor hebben. Wees gewoon jezelf.

Je stond op de laatste Thunderdome van zaterdag 3 december 2005 ook als MC'er in de Thunderdome visions zaal samen met de set van DJ Partyraiser. Hoe was het? En wat vond jij van het feest?
Ik vond het super om hier voor Thunderdome te MC'en. Iedereen weet waar Thunderdome voor staat en hoelang dit concept al bezig is. Daarom was ik ook zo teleurgesteld in de vele berichten dat het geluid te zacht stond. De laatste tijd klagen de mensen al als ze een spelt horen vallen en dit vind ik jammer. Ze zijn te verwend! De sfeer voor mij persoonlijk in deze zaal was echt "vet"! Er werd ook gewoon goed gedraaid en voor mij was dit een super feest om nooit meer te vergeten. Voor iedereen is het een droom om op Thunderdome te staan als artiest!

Wat vond je van de aankleding en het licht op Thunderdome?
De aankleding was gewoon voldoende en standaard zoals op elke Thunderdome. Het moet niet te overdreven zijn maar het moet alles wel compleet maken. Het licht daar moet ik echt complimenten over geven. Dat was echt weer kippenvel! Die lasers maakte echt alles compleet, overcompleet zelfs! Complimenten aan de organisatie.!

Hoe heb je het gepresteerd om op Thunderdome te komen?
Eigenlijk was dat snel een geregelde zaak. Wesley (Partyraiser)belde me op om te melden dat hij op Thunderdome stond en hij vroeg om ondersteuning. En tegen deze vraag kun je maar moeilijk nee zeggen, toch? Als klein jochie droeg ik de Thunderdome shirts, kocht ik de cd's en keek ik wekelijks de videobanden. 10 jaar later sta je er zelf. Je wilt niet weten wat dat met me deed.

Welke DJ's zie jij in de toekomst groeien?
Op dit moment zijn dat 2 mensen waar ik zeker van weet dat ze het kunnen maken binnen de Hardcore Scene. Vince en Partyraiser zijn voor mij de grotere jongens.Als we het alleen al hebben over Vince.
Zijn scratch performance die doet niemand na. Zo gemakkelijk en eenvoudig komt hij over en toch zet hij elke keer weer een set neer waar je u tegen zegt. Ik ken Patrick (Vince) al een tijd, vroeger was hij mijn mede Helmonder. In feite heeft hij het al gemaakt, maar het is gewoon een topdj die blijft innoveren. Iedere keer zorgt hij gewoon dat hij een strakke kwaliteitsset neerzet.
­[img left width=400]http://photo.partyflock.nl/images/40832/main/171310.jpg[/img]
Bij Partyraiser zijn we meer vrienden en collega's tegelijk. We proberen er altijd wat van te maken, of we het nu hebben over muziek of over andere zaken. We geven elkaar ook nuttige informatie waardoor onze samenwerking ook soepel verloopt. Er zijn natuurlijk in het verleden onenigheden geweest, maar desalniettemin zijn we elkaar altijd blijven steunen. Maar hij is nu gewoon de populairste dj van Nederland. Hij staat ieder weekend op 3 a 4 feesten, soms nog wel meer. En hij knalt er ook ieder weekend weer op los.

Wie is nu jou grote voorbeeld als MC zijnde?
Ik heb er eigenlijk 2, MC RAW & MC Opiate.

Iedereen kent MC RAW om zijn marcante verschijning en zijn meerstemmige voice. Helaas is hij door gezondheidsproblemen moeten stoppen, maar op Dominator was hij er bij. Dat bezorgde me kippenvel.

MC Opiate is eigenlijk een onbekende bekende MC. Hij was de stem van het Shadowlands Anthem (Partykicking Time). Veel mensen weten dat niet omdat hij ook niet vaak MC'de. Maar ik heb hem vaak mogen aanschouwen en het was een genot om naar hem te kijken. Het was een kleine jongen met een superkracht uit zijn longen. Helaas is hij gestopt met MC'en.

Welke MC zie je op dit moment graag?
MC's die ik op dit moment zie doorbreken zijn MC: Villain en MC: Alee. Villain is het kleine mannetje met de strakke tekst. Iedere keer als ik deze MC zie, dan moet ik goed luisteren. Je merkt dat hij veel hip-hop invloeden gebruikt, en dat is den ik ook zijn kracht. MC Alee is ook hard bezig naar de top. Als ik alleen al de text hoor van: The Dj and the MC, Never Sleep Again enz. krijg ik weer kippenvel.

Even heel wat anders. Hardcore word vaak negatief bekeken met drugs. Merk jij automatisch omdat je veel op Hardcore feesten staat dat drugsgebruik toeneemt? En wat vindt jij hiervan?
Ik merk het wel. Ik hoorde achteraf dat er bijvoorbeeld bij Raving Nightmare veel mensen waren opgepakt. Maar hier was de security ook "duidelijk" aanwezig. Tuurlijk hoort drugs niet thuis op feesten maar voor veel mensen brengt het een extra stimulans mee waardoor automatisch de sfeer omhoog gaat voor de meeste mensen. Bij deze vraag ik jullie “allemaal” dus ook nogmaals: Heb verstand in je donder als je gaat gebruiken! ! We zien het allemaal namelijk dat veel tieners drugs gebruiken en die daarbij ook nog eens worden opgepakt. Wat moeten die ouders wel niet denken als ze er achter komen!

Heb jij nog wat te melden naar alle Partyflockers?
Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een super 2006. Hopelijk mag ik nog lang genieten van deze fijne site
­[img width=400]http://photo.partyflock.nl/images/25595/main/113769.jpg[/img]

166 opmerkingen

bij veel reacties moet ik sterk denken aan een nr van Buzz Fuzz!

2 Ravemaster: Ze zoeken nog mensen bij partyflock.­ volgens mij kun jij daar heel goed je ei kwijt.­
niels zet hem op (Y)

(K)
"wij" vinden het een waardeloze mc, waarom??? hij lult wanneer hij niet moet lullen! hij is dan superiritant!! en heeel storent tijdens een feest....maarja verder lijkt het een goede gast hoor :) cker:)
Uitspraak van Objective Records op vrijdag 30 december 2005 om 14:58:
als je een upcomming talent wil intervieuwen qua mc's : neem dan Villain of DV8 of Double-T alle 3 op meerdere grote feesten gestaan onder hun eigen naam , en niet als metgezel met een dj

Het is altijd nog de Dj die graag een mc erbij wil of niet...Dus dat is dom gelul...Kunnen wel DV8 of Double-T komen maar als de DJ geen mc wil staan ze er ook voor niks...
Bovendien moet je ook wel kunnen Mc-en als zulke Dj`s je vragen...
En ik denk dat die 2 mc`s ook mede door de hulp van dj`s zover zijn gekomen...

To Rave master...
Als je al zoveel spelfouten en rare dingen uit het interview haalt en erop zit te zeiken...
waarom heb je dan zelf nooit een verslag of interview geschreven als je het zo goed weet...???

Wat dat betreft dwalen we helemaal van het Thema af...
Het Interview waar het uiteindelijk om ging...
laatste aanpassing
Goed bezig
Rijpelberg Rules!!!
Er is al een aangepaste versie van het interview online, waarbij er wat beter op de spelling is gelet (f)

Miscommunicatie allemaal, zoals al eerder gezegd.
laatste aanpassing
ik vind et een beetje een sja
onrealistisch intervieuwtje

alles heel mooi geantwoord goed over nagedacht
maar in werkelijkheid :)

en derbij drugs hoort niet op feesje :)
hoort zeker niet op een feestje :)

maar weed ios en blijft ook drugs en op je eigen feesje niels hebk je hore zegge tege de security dat een klein beetje wel door de beugel kon

tis of wel legaal op je feest of niet
maar niet een beetje van dit wel en de rest niet

verder doettie et wel goed
:respect: for Da hustla
laatste aanpassing
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
→ als beheerder
Zoals eerder al aan is gegeven door een medewerker is AiCoN geen medewerker of interviewer van partyflock, door een miscommunicatie hieromtrend is helaas het interview niet vooraf gekeurd en/of verbeterd.­

Zoals te lezen is is er inmiddels een aangepaste versie van het interview online gezet waarin de vele spellings en stijlfouten verbeterd zijn.­

Verder zijn alle comments over het taalgebruik verwijderd net als alle comments over de verborgen comments.­
hakkuh
laatste aanpassing
Relax interview !

Respect voor deze kerel!

c i a o (Y)
Net interview van een beste MC (Y)
Uitspraak van dj vok op woensdag 21 december 2005 om 16:02:
We zien het allemaal namelijk dat veel tieners drugs gebruiken en die daarbij ook nog eens worden opgepakt.­ Wat moeten die ouders wel niet denken als ze er achter komen!

heb liever 10.000 party poeple die drugs gebuiken dan 5000 mensen die drinken want dan heb je echt wel meer ruzie...
Mijn grootste doel is waardering krijgen.­

:respect:
Wie is deze man om talent te benoemen? Zelf nog geen bal gepresteerd.... Villain & Alee overigens wel toppers, de geïnterviewde is dat duidelijk niet. :no:
Nielskuh slapert ;)

leuk interview :jaja:

:knuffel:
laatste aanpassing
MC: Da Hustla, betekent?
Een regelaar en handelaar! Ik vind het leuk om alles op een juiste manier te regelen voor iedereen.­

Wright :S Lulkoek!
laatste aanpassing
bom mc..
gister ons goe verzorgd met de emmers @ atomico water toen het zo heet was :d
Niels zet hem op en trek maar niks aan van alle negeatieve reacties,laats ze maar lullen.­
DE BESTE STUURLUI STAAN ALTIJD AAN WAL is een gezegde!!!!!!!Zo doorgaan kerel.­

Respect!!!!!!! Groetjes mark
Ik vind het een leuk intervieuw!
En waardering heb je van mij zeker hoor!