Partyflock
 

Let the Prophet Rise!

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Let the Prophet Rise!
ArtiestThe Prophet Site
Je bent in 1983 begonnen met draaien vertelt jouw biografie ons. En dan wel na twee jaar in het “Nijlpaardenhuis” tot je terecht kwam in Akhnaton. Wat kan je ons vertellen over die tijd?
Het begon eigenlijk allemaal best wel grappig: Destijds had ik een "beste vriend", je kent dat wel.. Wij waren helemaal gek op Grandmaster Flash & The Furious Five (GMF), dat was in die tijd nieuw, dan praat ik over 1982-1983 (jaja Pf'ers, dat soort praat krijgen jullie ook als jullie zo oud zijn als ik hahahaha!) We hoorden GMF scratchen en rappen over scratchen, dat wilden wij ook! Dus wij sparen voor een draaitafeltje, wisten wij veel dat je een 'direct-drive' (dus géén snaar aangedreven) draaitafel mét pitch nodig had! Wij dus op alle platen van onze vaders en moeders krassen, dat was leuk, hehehe. Mixen probeerden we natuurlijk ook, was best moeilijk zonder pitch. Dus later kocht ik maar een Technics SL1200MK2 van al mijn spaargeld, wat waren die dingen duur zeg (nog steeds trouwens). Het mixen ging wel gelijk een stuk beter! we hadden natuurlijk al geoefend op die draaitafels zonder pitch; duwen, tegenhouden en weer duwen, het klonk nergens naar! Maar met die Technics ging er een wereld voor me open!

Op een dag ging ik naar Het Nijlpaardenhuis (rollerdisco) om te rollerskaten, daar zag ik een meisje staan in een soort van ruimte waar apparatuur stond (dat meisje werd later DJ Eva). Wat was dat geweldig om te zien zeg! Niks rollerskaten, draaien, dát wilde ik! Dus ik naar de eigenaar om te vragen of ik ook mocht draaien en zo werd ik daar 'resident' totdat ze gingen sluiten in 1986. Uiteraard was dat erg vervelend, géén draaiplek meer en geen 'nieuwste platen' meer die zij (het Nijlpaardenhuis) aanschaften. Tijdens een (zoveelste) verhuizing kwam er een vriend van me naar me toe om te melden dat ik "nu!" mijn platen moest gaan halen omdat Akhnaton (Hiphop tent in Amsterdam) een DJ nodig had. Maar ik zat in een verhuizing. Hhmmmm.

"Niks mee te maken." zei die vriend! "Platen pakken en meekomen jij!" Ik mee natuurlijk en zo werd ik een 'blanke' DJ in een 'zwarte' Hiphop tent. Dat was best wel raar want iedereen keek me vreemd aan natuurlijk, bewijzen moest ik me dus. Scratchen, backspinnen enz. Respect moest ik afdwingen bij ze. Het kostte moeite, maar uiteindelijk is het gelukt! In die tijd ben ik trouwens ook met de leden van het latere Osdorp Posse (OP) begonnen, hun eerste tracks zijn door mij geproduceerd, zij waren nog helemaal geen 'OP'. Ik wilde in het Engels, zij niet, toen zijn we muzikaal uit elkaar gegroeid; zij de Nederhop kant op en ik de DJ kant op en volgens mij is het met beide partijen goed gekomen.

Hoeveel verschillende namen heb je inmiddels al ‘versleten’ als DJ en als Producer?
Poeh! Op Discogs.com staan ze volgens mij allemaal, dit is iig een handjevol: Avantguarde, The Prophet, The The Masochist, The Rose, Rokkwild.

Is er na de ‘val’ van de Gabberscene ook een tijd geweest dat je wat anders hebt gedaan om je brood te verdienen?
Dat scheelde weinig, ik had het op een gegeven moment he-le-maal gehad met die 'rechterhandjes'. Die sfeer trek ik niet. Als ik mijn moeder dat had moeten vertellen had ik me geschaamd. Dat was dan ook de reden dat ik was 'gestopt' met de Hardcore, niet vanwege de muziek, maar eerder vanwege het publiek; het is moeilijk om van het ene moment op het andere moment opeens niet meer van een overstuurde kick te houden! Hehehehehe. Dat zit nou eenmaal in je bloed denk ik. Hardcore trok gewoon op een gegeven moment niet meer de juiste mensen aan. Tijd voor verandering dus.

Er is in de lange tijd dat je bezig bent een ongelofelijke waslijst aan releases uitgekomen op jouw naam! Zijn er releases waar je meer van verwacht had qua reactie van het publiek?
Absoluut! En ook andersom! Tracks waarvan je niets verwacht (lees; Stampuhh!!) worden soms de grootste hits.

Als je één feest zou mogen kiezen en dan ook echt maar één, welk feest zou je dan nogmaals willen beleven?
1988, 'Let The Prophet Rise', Jan van Galenhal Amsterdam. Dat was mijn eerste 'grote' feest (2000man), ik stond daar de hele avond alleen te draaien, had al mijn 'studio spulletjes' bij me (sampler, keyboards, drumcomputers enz.) om zo de hele avond muzikaal in te vullen, dat waren nog is tijden (nu merk ik pas dat ik een ouwe lul word! hahaha)! Zo heb ik nog wel een paar favo feesten hoor. ;-D

Hoe zit het met The The Masochist? Jij bent daar ooit mee begonnen. Nu is er een andere zeer getalenteerde artiest die al sinds een flink aantal jaren onder dezelfde naam draait.
Klopt, echter, even iets uit de wereld helpen; Ik heb nooit zelf als The The Masochist staan draaien, dat waren altijd andere mensen die dat deden. Het begon met een project uit 1995/1996, mijn eerste The Masochist tracks. Dat was zo een specifieke sound, daar moest iemand anders mee op het podium staan, met mijn muziek weliswaar. Ik bén en blijf de producer van The The Masochist, soms met hulp van de man achter het masker.

23 jaar geleden begon een ongelofelijke artiest aan zijn muzikale carrière om vervolgens twee jaar later de Nederhop min of meer uit te vinden samen met drie andere bandleden. Wat vind je er van dat Osdorp Posse na 20 jaar stopt?
Tja, wat ik daar van vind, ik probeer sowieso iedereen zijn mening te respecteren, of ik het er nou mee eens ben of niet. Zelf denk ik dat het een goede beslissing is geweest; nieuwe ronden, nieuwe kansen. Zij waren de eersten die Nederhop maakten (samen met mij) lees een paar vragen terug. Wij zijn nog steeds goede vrienden van elkaar, Def P (Pascal) heeft véél meer talenten dan het schrijven van raps, ik denk dat het vanuit hem is gekomen om te stoppen, zodat er tijd vrij komt om zijn andere talenten te benutten. Na een bepaalde tijd is de koek gewoon op, je wilt nieuwe uitdagingen aangaan en je horizon verbreden.


Ik las in een ander interview wat inmiddels al 2,5 jaar oud is, dat je het ook leuk vind om in je vrije tijd aan grafisch ontwerpen te doen. Kan je daar misschien wat voorbeelden van geven en wellicht heb je ook een grafisch voorbeeld?
Klopt inderdaad. Van bijna alle logo’s die ik heb, bijvoorbeeld The Prophet of Scantraxx heb ik bij het ontwerpen een dikke vinger in de pap gehad. Ook heb ik geadviseerd bij het maken van de logo’s van andere Scantraxx artiesten zoals Wildstylez. Ik lever vaak iets aan, een sfeertje, logo'tje of iets dergelijks, daar wordt dan mee gekleid tot het uiteindelijke ontwerp. Alle uiteindelijke versies van voornoemde logo's heb ik niet gemaakt, maar dus wél het idee aangedragen, ik heb dus helaas geen voorbeeld voor je.

Het is eigenlijk wel typisch dat je jezelf The Prophet als meest bekende artiestennaam hebt aangemeten en zo ontzettend innoverend bent voor veel stijlen waaronder Hardcore en Hardstyle om maar voor het gemak de meest bekende te noemen. Hoe verklaar je dit? Of is er misschien toch een hogere macht in het spel?
Gelovig?! Nope! Ik niet, degene die dat wél zijn respecteer ik, mits ze mij niet over proberen te halen te gaan geloven waarin zij geloven! Hahaha! Nee, het zit hem denk ik vooral in hard werken. Ik kan oprecht zeggen de afgelopen 23 jaar keihard te hebben gebuffeld voor wat ik nu heb opgebouwd. Daar is geen hogere macht bij gekomen. Ik denk dat je vooral zelf een hogere macht moet zijn door je droom echt de volle 100% te geven en niet bang te zijn om risico’s te nemen. Geloven in mezelf is voor mij belangrijker dan geloven in iets wat niet te zien/voelen is voor mij.

Op het meer persoonlijke vlak Dov Hoe staat het met je liefdesleven en wil je daar iets over kwijt? Heeft je carrière ooit in de weg gestaan van een liefdesleven?
Ik heb geen geheimen; ben erg gelukkig met mijn vriendin, zij hoop ik ook met mij ;). Af en toe kan het best lastig zijn voor mijn wederhelft ja, ik ben veel weg; zit de hele week in de studio en natuurlijk vaak in het buitenland voor optredens. Maar echt in de weg staan? Dat nou ook weer niet.

WTF is er gebeurd dat het The Dreamteam eigenlijk alleen nog maar optreed met 75% Dream Team? Te druk met Scantraxx?
De (voor mij) o zo bekende vraag. Komt ie: The The Dreamteam was een project van 4 individuele personen; Buzz Fuzz. Dano, Gizmo en ik. Op een gegeven moment groei je uit elkaar en gaat iedereen zijn eigen weg. Muziekstijlen veranderen, zo ook de Hardcore. Zelf ben ik van mening dat je niet altijd maar moet terugvallen op het verleden, leef nu, geniet vooral en kijk niet maar steeds achterom. We krijgen nog veel aanvragen om als The Dreamteam op te treden, maar ik ben van mening dat onze tijd geweest is, dus ik heb besloten dat niet meer te doen. Je moet iets goed doen, of niet. Scantraxx neemt inderdaad veel tijd in beslag maar is niet de doorslaggevende factor in deze.

Verlang je nog wel eens terug naar illegale feesten?
Absoluut! Dat sfeertje wat op die feesten hing dat proef je bijna nergens meer! Dat mis ik soms wel hoor. Toch heeft dat "professionele' ook wel wat, alles strak geregeld, draaitijden die kloppen en hoe vet zijn die shows tegenwoordig?

Dov J. Elkabas is natuurlijk niet de meest Nederlandse naam, waar liggen je roots? Spelen deze nog op de één of andere manier een rol in de muziek die je maakt?
Mijn 'roots' liggen in Israël en Amsterdam, de stad waar ik ben geboren. Ik heb véél familie in Israël, moeder, zusje, ooms, tantes, neven en nichten. Heb trouwens nog géén Israelische muziek verwerkt in mijn producties, de 'Party Animals' waren mij al voor! (Hava Naquila) :-D


Wat was de reden waarom je vroeger zoveel moeite had met beeldmateriaal van jezelf (ik meende me te herinneren dat het vroeger lastig was om je op de foto te knippen)?
Ach ja… “Vroegah.. Vroegah” Toen was alles anders toch? Ik had het niet zo op publiciteit, soms benaderen mensen je anders als ze weten dat je een bekende DJ bent, daar had ik moeite mee, neem me maar zoals ik ben en anders niet. Nu heb ik daar minder moeite mee, het is een onderdeel van artiest zijn. Toch hoop ik dat mensen meer tijd besteden in het luisteren naar mijn muziek i.p.v. mij op de foto te zetten haha.

Welke hardware gebruikte je vroeger voor vrijwel iedere productie om die echte 'Prophetsound' te creëren?
Sinds lange tijd heb ik 2 erg dikke synths: De Roland Jupiter 6 én de Jupiter 8, dat zijn mijn speeltjes, daar kwamen dus die lekkere sounds uit. Tegenwoordig heb je veel Synthesizer plug-ins, die halen het qua dikke sound niet bij die brulbakken van vroeger, maar ik moet bekennen dat ook die technologie best vooruitgang boekt.

Je bent je carrière volgens jouw eigen biografie begonnen in het Nijlpaardenhuis, waar een zogenaamde ‘rollerdisco’ was. Hier willen wij natuurlijk iets meer over weten, dus vertel!
Nou, in het begin van dit interview heb ik al een tipje van de sluier gelicht; Ik kwam daar eigenlijk alleen om lekker te skaten en te tafelvoetballen op de "oh zo lekkere Deutsche Meister tafel" die ze daar hadden staan. Zéér verslavend was dat. Met 1 gulden de hele avond knallen op die tafel onder het genot van de lekkerste milkshakes uit die tijd én genietend van de nieuwste USA Import muziek!


Heb je wel eens opgetreden op festivals waar je tussen allerlei andere artiesten stond? Artiesten die hele andere muziek presenteren? En wat vond je daar dan van in vergelijking met feesten waar alleen liefhebbers van één stroming op af komen?
Volgens mij heb ik dat wel eens gedaan ja, kan alleen even geen concrete namen van feesten noemen. Wat ik me wél van die events kan herinneren is dat het publiek mijn muziek niet echt begreep én/of kon waarderen. Best begrijpelijk, wat ik daar draaide was alles behalve "mainstream" natuurlijk. Was wél leuk om eens mee te maken natuurlijk; al die verbaasde blikken terwijl ik letterlijk iedereen de zaal uit blies.Hoe zit het met de lancering van www.hardstyle.com als .mp3 download portal?
We zijn nu ongeveer een jaar bezig om een nieuw download portal te bouwen. De naam van deze portal is inderdaad 'Hardstyle.com™'. Zoals velen weten gaat niets zoals je planned, zo ook de bouw en de lancering van Hardstyle.com™ niet. Eindelijk zijn we er bijna, de site is zo goed als af en we staan op het punt 'live' te gaan.


Wat we gaan doen op de site is eigenlijk heel simpel; We bieden in onze shop downloads tegen betaling aan, we hebben deals met bijna alle Hardstyle labels die er zijn. Naast Hardstyle zullen we meerdere genres gaan verkopen uit de Dance scene. De nadruk ligt wel op het hardere gedeelte. Uiteraard missen we (vooral in de opstart-fase) een aantal labels, deze willen eerst de kat uit de boom kijken namelijk. Uiteraard zijn we continue bezig met het updaten van de portal. Dus steeds nieuwe updates qua muziek en labels. Op Hardstyle.com™ worden de volgende muziekformaten verkocht; mp3: 320kbps en 192kbps én WAV files. WAV files zijn voor de DJ’s onder ons die geen genoegen nemen met mp3tjes. Tevens zullen we op Hardstyle.com™ verschillende soorten merchandise gaan verkopen; shirts, sweaters enz van allerlei Artiesten en merken. De bedoeling is dat we in Maart 2009 de site gaan lanceren. Maar zoals eerder vermeld; “Niets loopt zoals je zou willen”.


*******************************

Hier nog even een extra woordje van mezelf:
Ten eerste vond ik dit eens een verfrissend interview, erg leuke vragen!
Hoop dat ik wat duidelijkheid heb kunnen scheppen voor de mensen die dit lezen. Ik wil ook nog even, aan dat handjevol mensen op internet surfen die altijd maar over alles en iedereen aan het klagen zijn, het volgende kwijt:
- Als jij je nu aangesproken voelt dan heb ik het tegen jou ja!
Probeer die energie eens om te zetten in iets positiefs, laat een ander vooral lekker zijn ding doen, of je het nou leuk vindt of niet. Als iedereen hetzelfde zou zijn wordt het een saaie zooi in de wereld. Wat ikzelf doe is mij focussen op de leuke dingen in het leven, maakt het een stuk leuker allemaal...

Dusssssssss......

Grtz
The Prophet
www.theprophet.nl
www.hardstyle.com


Wij bedanken bij deze natuurlijk The Prophet voor dit zeer openhartige interview!!

Uiteraard ook veel dank aan verwijderd, Gezellig, Busty., Timmie_Z en verwijderd en last but certainly not least collega verwijderd uit de interview-sectie voor hun bijdrage aan interessante vragen.

230 opmerkingen

We're mad as hell!!!

Recession! Whoppah! Knallie, knallie! _O_.
:P ­

Ik ga je afsluitertjes zwaar missen @ Chakra Dov Rock on (k)
 
vet interview! (y)
van hardcore naar hardstylemet andere woorden vetttt neppp!!!
Uitspraak van (W.M.Z.D.)devil1988 op vrijdag 10 april 2009 om 18:45:
van hardcore naar hardstylemet andere woorden vetttt neppp!!!

ZUCHT


je blijft toch oog geen video-s afspelen, omdat er nu een dvd speler is, tijden veranderen he ;)

en daarbij dov draait nog wel eens hardcore, maar dat doet die alleen op de feesten met wat ouder publiek, en ten tweede de hardstyle is tegenwoordig ook harder als die van 5 jaar terug ;)

dus niet zo dom lullen, kom met wat nieuws
 
Uitspraak van killingscum op zaterdag 11 april 2009 om 15:08:
je blijft toch oog geen video-s afspelen, omdat er nu een dvd speler is, tijden veranderen he ;)

Whahahaha wat een vergerlijkink !!!!!!!!!!!

Is gewoon commerciele man dit !! nepnepnepnepnep
 
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 17 april 2009 om 15:51:
Whahahaha wat een vergerlijkink !!!!!!!!!!!

Is gewoon commerciele man dit !! nepnepnepnepnep

Moeten we dit serieus nemen whahaha , respect voor Dov! :D
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 17 april 2009 om 15:51:
Is gewoon commerciele man dit !! nepnepnepnepnep

je weet niet waar je over praat, 15 jaar terug toen hij de jaarbeurs en hemkade vol had toen kruipte jij nog door de kamer... dus praat niet over dingen waar je geen kennis van hebt ;)
 
Uitspraak van killingscum op vrijdag 17 april 2009 om 20:21:
15 jaar terug toen hij de jaarbeurs

Ja TOEN ja !! Nu is hij een schrale hard style mannetje gewoorden
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 19 april 2009 om 12:59:
Nu is hij een schrale hard style mannetje gewoorden

mag ik vragen waar jij dat op basseerd, je kent hem niet eens ! tuurlijk mag jij je mening geven, maar kom ook eens met duidelijke argumenten ;)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van killingscum op maandag 20 april 2009 om 17:16:
tuurlijk mag jij je mening geven, maar kom ook eens met duidelijke argumenten ;)

Uhhhh met cd's geripte hardstyle draaien

3 grove fouten in 1 zin :respect:
 
Maar ieder zen smaak simpele stamper ;)
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 20 april 2009 om 17:56:
Uhhhh met cd's geripte hardstyle draaien

3 grove fouten in 1 zin

jij snapt totaal niet waar je over praat, geriptte hardstyle draaien dat doen mensen thuis misschien zoals jij achter jouw pc, deejays van scantraxx draaien regelmatig nummers die nog niet uit zijn, daar hebben ze alle recht toe, hun zijn immers de producer, na verloop van tijd worden nummers pas uitgebracht, en tot die tijd worden ze exclusief gehouden en hoor je ze alleen op feesten, (MENSEN ZOALS JOUW DIE ZULLEN WAARSCHIJNLIJK DIE NUMMERS RIPPEN) ik heb immers alleen orgineel vinyl ;)Uitspraak van permanent verbannen op maandag 20 april 2009 om 17:56:
simpele stamper

weer een oordeel geven over iets... je kent me geen eens

vraag me af wat jij op deze partysite heb te zoeken eigenlijk
 
Uitspraak van killingscum op zaterdag 11 april 2009 om 15:08:
e blijft toch oog geen video-s afspelen, omdat er nu een dvd speler is, tijden veranderen he

Ach, jij koopt video's terwijl je geen videorecorder hebt xD
Uitspraak van verwijderd op maandag 20 april 2009 om 22:47:
Ach, jij koopt video's terwijl je geen videorecorder hebt xD

thunderdome 1998 ;)
 
vroeger een held met het dreamteam, nu dikke poep wat ie maakt!
jammer dat ie niet meer met het dream-team wil optreden!
Respect voor The Prophet :respect:
#­1 dj!
Absoluut respect voor The Prophet, altijd van hem genoten in de oude gabbertijd (1993-1997).­
Ook veel vette producties gemaakt.­
Kleine kritische noot echter, voor mijn gevoel blijft de hardstyle ook alweer een paar jaar hangen in dezelfde sound.­
Spoel maar eens een cd door, je hoort telkens dezelfde (Juno?)sound terugkomen.­
De hardcore borduurde op een gegeven moment ook een aantal jaar voor op hetzelfde geluidje.­
Alleen is volgens mij alles we zo'n beetje uitgevonden nu haha.­
Hoop je snel weer is te zien op chakra.­ wat was dat knallen!!!
Dit is een van de betere iviews :D
wel chil intervieuwtje ja. (Y) hij is toch 1 van de paar mensen die de hardstyle groot gemaakt hebben. en ja scantraxx natuurlijk he.
Uitspraak van Valentijn:mixje: op vrijdag 14 mei 2010 om 02:01:
hij is toch 1 van de paar mensen die de hardstyle groot gemaakt hebben.­ en ja scantraxx natuurlijk he.­

Wat dacht je van de hele harddance scene!
Het maakt geen reet uit wat Dov draait, deze man werkt al bijna 30 jaar keihard in deze biz..­ En meneer verdient er nog lkkr zn knaken mee dus geef m eens ongelijk...­ Dat is dus dat "­handjevol"...­ Makkekijk hè oordelen..­