Partyflock

Stamboom

 
Flockonderwerp · 45878
dit topic zou weer kunnen uitlopen tot een discussie.
het is echter de bedoeling dat er wel normaal gereageerd wordt en niemand de grond in wordt getrapt.
iedereen mag zijn/haar mening hebben en zegje doen ook als niet iedereen diezelfde mening deelt (y)

mijn vraag is:
Koop je een hond bewust met een stamboom?
Of maakt je dat niet veel uit?

Informeer je van te voren waar je je hond koopt? of stap je willekeurig naar een fokker of hondeverkoper af en koop gelijk je hond?ik heb 2 honden en stamboom, ik zit al wat jaren in dit honderas en ken inmiddels ook wel een deel van fokkers die goeie honden en pups hebben. ik ben eerst gaan kijken naar de hond en wist ook meteen dat ik hem wilde hebben, toch heb ik hem pas 2 weken later gehaald, om eerst toch alles op je te laten inwerken (y)

mijn teef ( ook met stamboom)kwam er een paar maanden later bij. ook zij komt van een goeie fokker uit italie, die echt showhonden fokken, en de ouders en voorouders vele waardevolle titels verovert hebben.
mijn teef is echter een jaar bij een nederlandse fokker opgegroeid, en waarna ik haar toen heb gekregen.

ik loop geen shows, dat is niet mijn ding.

wel wil ik bijdragen aan een goeie bijdrage om het ras goed te houden, vandaar ook mijn keuze op een stamboom.

wel ben ik soepeler met herplaats honden ( die heb ik dan nu niet) die honden hebben gewoon een nieuw thuis nodig en vaak dringend ook, als er een sharpei geen stamboom heeft maar verder wel in orde is, zou ik ze ook opnemen. dat heb ik voor deze 2 ook gedaan, alleen was die hond wel regelmatig bij de dierenarts, omdat ze verwaarloosd was.

in die gevallen kijk ik niet naar stamboom, maar dat ze snel een goed thuis hebben en van het leven kunnen genieten (y)
Uitspraak van Black007 op dinsdag 1 mei 2007 om 14:33:
Koop je een hond bewust met een stamboom?
Of maakt je dat niet veel uit?

ik heb het bij onze hond wel gedaan..
ik had rond gebelt en voelde me bij deze vrouw gelijk om me gemak.
en ja toen had ie toevallig een stamboom.

het was onze eerste hond maar denk niet dat ik het bij een volgende weer doe..
ik doe dr toch niks mee..
Bij ons was het een heel ander verhaal, mijn vriend had destijds een hondenbewakingsdienst op zijn werkterrein zitten, en daar deed hij nogal veel voor, ook qua verzorging en training van de honden.. Op een gegeven moment was er een nestje tussen gekomen (niet helemaal de bedoeling) en toen mocht hij er eentje uitzoeken als bedankje.. Dus zo gezegd, zo gedaan... En tadaa, hondje erbij :yes:
Uitspraak van miss. baksel op dinsdag 1 mei 2007 om 15:32:
het was onze eerste hond maar denk niet dat ik het bij een volgende weer doe..­
ik doe dr toch niks mee..­


of je er iets mee doet of niet, is naar mijn idee, in de eerste instantie niet de opzet van een hond met of zonder stamboom.. ;)


dit is 1 van de redenen om voor een hond te kiezen met stamboom:

Uitspraak van Black007 op dinsdag 1 mei 2007 om 14:33:
wel wil ik bijdragen aan een goeie bijdrage om het ras goed te houden,
laatste aanpassing
ik zou ook altijd kiezen voor een hond met stamboom! al is het alleen maar zodat het uit een goede bloedlijn komt.­

maar ik loop veel shows, dus dat telt absoluut ook mee,moet ik eerlijk zijn.­

mijn vorige hond (Rick) was een asbak, was een herplaatster die we vorige maand toch hebben moeten laten inslapen.­

vandaar dat ik nu wel iets heb besloten: nooit meer de ellende van een ander.­ klinkt heel hard, en dat weet ik.­ maar we hebben zoveel ellende en problemen gehad met Rick, omdat hij zo vern**­kt was door zijn vorige 2 bazen.­ (nouja bazen;­ beulen!)

dus vandaar zou ik nu alleen kiezen voor (in mijn geval) een Newf met stamboom!
Uitspraak van Black007 op dinsdag 1 mei 2007 om 14:33:
mijn vraag is:
Koop je een hond bewust met een stamboom?

Mijn exvriendje heeft Joep gekocht bij een 'broodfokker' dus zelf heb ik hem niet gekocht, maar toen het uit ging heb ik Joep van hem overgekocht :)

Ben zelf eigenlijk helemaal geen voorstander van broodfokkers, maar ben hem toch wel dankbaar dat ik er een heel lief en trouw maatje aan over heb gehouden :lief: :p

Mocht ik ooit zelf een hond gaan kopen, zal ik daar wel rekening mee houden :jaja:
Uitspraak van SDK op dinsdag 1 mei 2007 om 17:59:
of je er iets mee doet of niet, is naar mijn idee, in de eerste instantie niet de opzet van een hond met of zonder stamboom

daar ben ik het mee eens, een stamboom is als een soort keurmerk, met als stempel een kwaliteitshond (y) niet dat je de garantie hebt dat ze eeuwig goed en gezond zijn en blijven, maar op dat moment heb je een hond gekocht die uit goeie en vertrouwde bloedlijnen is gefokt.


niet dat stamboomloze honden altijd ellende zijn, maar door ze te blijven kopen voed je de broodfok industrie, en daar ben ik op tegen.
Uitspraak van Black007 op dinsdag 1 mei 2007 om 21:01:
niet dat stamboomloze honden altijd ellende zijn, maar door ze te blijven kopen voed je de broodfok industrie, en daar ben ik op tegen

daar ben ik het zeker mee eens!!!


Uitspraak van Black007 op dinsdag 1 mei 2007 om 21:01:
niet dat je de garantie hebt dat ze eeuwig goed en gezond zijn en blijven

absoluut ,maar het geeft wel voor een bepaalde hoeveelheid procenten zekerheid dat bijv mijn Newf geen ouders heeft met HD,ED of hartproblemen bijvoorbeeld

dat geeft toch een lekker gevoel maar wil abosluut niet zeggen dat ze het dan niet kunnen krijgen!!!
Mijn hond heeft een "stamboom" al dan wel niet FCI. Ik ken ook fokkers van dit ras die niet de moeite nemen om met stamboom te fokken ik vrees omdat het te veel tyd gaat kosten. Deze honden verkrijgen alleen een stamboom van de vereniging als ze een hele zware test af hebben gelegd bij het schapen hoeden. Een test die eigenlijk alleen haalbaar voor de hond is als hij ook daad werkelijk deze baan heeft. Ik ken de fokkers die deze honden zonder papiertje fokken en het zijn goede fokkers toch zal ik bij hun geen hondje kopen puur omdat de hele controle van het systeem zo wegvalt en dat vind ik jammer de kwaliteit van het ras kan in mijn ogen zo verloren gaan.

Ik heb nu een herplaatser dus heb nog nooit hoeven informeren naar een fokker. Maar dat is wel zeker iets wat ik zal doen als ik een pup neem de tijd die een pup bij de fokker doorbrengt is enorm belangrijk voor de rest van zijn leven!

Ik vind het stamboom verhaal best moeilijk eigenlijk. Ik zelf zal niet snel honden met een FCI stamboom nemen maar dat is puur omdat ik het risico met populaire rashonden niet aan durf en daarvoor vaak kies voor onbekende en niet erkende rassen. Maar dan let ik ook wel degelijk op de kwaliteiten vd fokker en ouder dieren. Helaas is een stamboom geen bewijs van een gezonde hond en veel mensen zien dat dan wel weer zo. Ik denk dat het meer van belang is om de plaats waar je je hond vandaan haalt eens goed onder de loep te nemen.

Aan de andere kant denk ik dan als ik een rashond zou nemen zou ik van mijn fokker eisen dat hij alle testen deed voor erfelijke ziektes van dat ras bij de ouderhonden en als een fokker hier al veel geld in wil steken dan vind ik dat ie net zo goed een stamboom aan kan vragen ;)
Uitspraak van Bisletje op woensdag 2 mei 2007 om 12:10:
Aan de andere kant denk ik dan als ik een rashond zou nemen zou ik van mijn fokker eisen dat hij alle testen deed voor erfelijke ziektes van dat ras bij de ouderhonden en als een fokker hier al veel geld in wil steken dan vind ik dat ie net zo goed een stamboom aan kan vragen

een rashond is naar mijn mening pas een rashond als die ook volgens de richtlijnen is gefokt zoals dat hoort te gebeuren en daarna het kenmerk stamboom krijgt. de ouderhonden moeten getest worden op verschillende dingen voordat je uberhaupt aan een enst kunt beginnen.
maar helaas zul je nooit alles kunnen uitsluiten dat een hond iets niet zal kunnen krijgen. maar door het goeie behoud van een ras, en strenge richtlijnen bij fokker kun je dingen wel minimaliseren (y)
Mijn eerste hond was een staffordshire bull terrier en was een herplaatser, ik kreeg hem met twee jaar en moet zeggen ik heb heel veel plezier van mijn eerste trouwe maatje Jacco* gehad. Hij had wel een stamboom en dat was eigenlijks een toeval.
Mijn tweede hond werd een american stafford en ik heb toen heel bewust gekozen voor een hond met stamboom omdat ik wist dat de rad wet er was en dus de stamboom bij dit ras een vereiste was/is. Wel moet ik zeggen dat ik Angel in een opwelling heb gekocht en dat kwam omdat mijn eertse staff kanker had en niet meer lang te leven had, ik heb echt mazzel gehad dat ik haar bij een topkennel heb gekocht en dat dus alles klopte aan papieren en zij is ook een topper. Mijn tweede am staff Buddy, komt ook bij die kennel weg en de derde am staff Candy is een dochter van angel en buddy, en ook met stamboom.
Wel heb ik twee keer een show met Buddy gelopen, alleen dat was meer voor de fun :D
Ik ben van mening dat je beter een duurdere hond bij een kennel kan kopen, dan een goedkopere bij een eventuele broodfokker. Om mij heen heb ik vaak mensen gewaarschuwd voor dat soort mensen en moet zeggen achteraf heb ik vaak gehoord........ San je had gelijk :S
MET STAMBOOM..

nu hebben we een amstaff dus moe ut maar als wij een andere hond der strax bij nemen maakt nie uit wat voor ras word der 1 met boom.
Uitspraak van SanNie :cheer: op woensdag 2 mei 2007 om 15:12:
Ik ben van mening dat je beter een duurdere hond bij een kennel kan kopen, dan een goedkopere bij een eventuele broodfokker. Om mij heen heb ik vaak mensen gewaarschuwd voor dat soort mensen en moet zeggen achteraf heb ik vaak gehoord........ San je had gelijk :S

ben ik ut ook mee eens ken je geen dure (amstaff)kopen dan koop je uhm maar nie spaar je nog maar lekker eebn jaar verder..!
ikzelf koop geen honden..

en als een dier bij me gebracht word vraag ik er wel na,
me huidige hond heeft dan ook een stamboom..
me vorige hond niet..
ik zou een dier niet afwijzen op het feit dat ie geen stamboom heeft..
maar jah we hebben het in mijn geval dan vaak ook niet over pups..
ikzelf zou niet een dier uit het nest halen ik geef zelf liever een volwassene hond een 2e of 3e kans ( mijn vorige hond was ik zelfs de 8e eigenaar voor en hij was pas 8 maand :S )

Zeg wel tegen mensen die mij vragen wat ze het beste kunnen doen is kijken bij een erkende fokker die aangesloten zit bij het e.e.a.
maar vin dat wel meer mensen een kijkje kunnen nemen in b.v. het asiel..
die dieren hebben nl ook recht op een goed adresje vin ik..
maar goed das mijn mening. (F)
Uitspraak van peurple op donderdag 3 mei 2007 om 11:06:
die dieren hebben nl ook recht op een goed adresje vin ik..­

ben ik het absoluut mee eens, maar sommige mensen (ik denk de meeste) gaan toch voor een pup

ik was ook eerst van mening dat ik de oudere honden ook nog een heel goed leven gun, en dat doe ik nog steeds. maar helaas niet meer bij mij

al die ellende die veroorzaakt is door andere mensen, door beulen af en toe!

ik wil het niet meer en een pup kan je naar je hand zetten en als je het dan verklooit; heb je het zelf gedaan !!!
Uitspraak van TERREUR dwergje op woensdag 2 mei 2007 om 22:25:
ik ut ook mee eens ken je geen dure (amstaff)kopen dan koop je uhm maar nie spaar je nog maar lekker eebn jaar verder..­!

soms krijg je ook de mogelijkheid een herplaatser op te nemen met boom, dus dat zou ook een oplossing zijn, mensen die voor die honden kiezen zijn ook erg belangrijk in de hondewereld vind ik (y)


Uitspraak van Lady Daan® / The Six Billion Dollar Lady op donderdag 3 mei 2007 om 17:01:
ik was ook eerst van mening dat ik de oudere honden ook nog een heel goed leven gun, en dat doe ik nog steeds.­

indien ik groter zou wonen zou ik zeker niet vies zijn om een herplaats sharpei op te nemen, dat heb ik voorheen ook gedaan, ook met veel ellende omdat de hond van slechte huize kwam, maar zo de moeite waard (y) toen ik haar heb laten inslapen heb ik haar ook laten cremeren, dat koste ook 245 euro, maar ze was het me waard (y) ik had van alle geld dat ik in haar heb gestoken ook een rashond kunnen kopen, maar ik ben heel blij en dankbaar met deze ervaring en band die het gevormd heeft tussen mij en haar (f)
ik heb liever een pup ken je opvoeden hoe je het zelf wilt.­
we hebben vroeger ok altijd asieldieren gehad maar je zit altijd met de ellende opgescheept van een ander..­omdat die der bijwijze van geen zin meer in had..­
Uitspraak van Black007 op donderdag 3 mei 2007 om 17:34:
ook met veel ellende omdat de hond van slechte huize kwam, maar zo de moeite waard toen ik haar heb laten inslapen heb ik haar ook laten cremeren, dat koste ook 245 euro, maar ze was het me waard ik had van alle geld dat ik in haar heb gestoken ook een rashond kunnen kopen, maar ik ben heel blij en dankbaar met deze ervaring en band die het gevormd heeft tussen mij en haar

ja ow ja! zeker ik ook! ik ben heel dankbaar voor alles wat Rick mij heeft kunnen bieden, en wij hem!

ik was nooit geworden wie ik nu ben zonder Rick! dat klinkt heel gek maar we hebben een vrouw bij Rick gehad die met hem kon communiceren, en die heeft mij ook heel erg geholpen en nu nog!

wij hebben hem ook laten cremeren en in een jaar tijd waren we heel veel geld aan hem kwijt maar dat interesseert me niet!
de hond was niet gelukkig en had teveel meegemaakt en dan moet je soms zo`n pijnlijk besluit nemen!

maar als ik nu een Newf op i-net zie staan als herplaatser gaat het weer kriebelen, maar ik denk echt weer 20x na voor ik iets beslis
Uitspraak van Lady Daan® / The Six Billion Dollar Lady op donderdag 3 mei 2007 om 19:39:
maar als ik nu een Newf op i-net zie staan als herplaatser gaat het weer kriebelen, maar ik denk echt weer 20x na voor ik iets beslis

heb ik ook vaak bij sharpei's, daarom kijk ik eigenlijk ook weinig op inet, ik kan nu ook geen honden opnemen omdat ik dan te weinig plaats zou krijgen.
ik ben uiterst tevreden met de 2 lieverds die ik heb, en wil het daar ook eigenlijk bij houden (y)


Uitspraak van TERREUR dwergje op donderdag 3 mei 2007 om 19:08:
asieldieren gehad maar je zit altijd met de ellende opgescheept van een ander

hoeft niet, je kunt er vaak hele fijne honden vandaan halen, niet elke herplaats hond hoeft ellende te betekenen (y)
Uitspraak van Black007 op vrijdag 4 mei 2007 om 17:15:
niet elke herplaats hond hoeft ellende te betekenen

jah maar je weet nie wat der daarvoor ooit gebeurt is wij hadden een rottie uit het asiel.. op de 1ste dag mijn moeder gebeten de hond niet weg gedaan kan gebeuren alles nieuw bla bla bla half jaar later mijn gebeten en me moedere der vriend. en de mensen van het asiel wisten ook nie wat er daarvoor met hem gebeurt was...ik zeg ok nie da het bij elke hond zo is.. maar om 1 of andere reden zitten ze niet voor nix in het asiel en mensen die hun hond daar wegbrengen zeggen nie altijd de waarheid.
Ik heb liever een puppeke die ik zelf heb uitgekozen en zelf ga opvoeden :Dnetzoal bam-bam!:D en ben trots op der:D (L)
laatste aanpassing
Uitspraak van TERREUR dwergje op vrijdag 4 mei 2007 om 18:51:
jah maar je weet nie wat der daarvoor ooit gebeurt is

klopt, maar dat is altijd aftasten, vaak krijg je van honden de reden te weten waarom ze er zitten, soms weet je dat niet, en soms liegen oude eigenaars ook over de reden waarom hun hond er terecht is gekomen.

schijnt de hond onzindelijk te zijn, kan niet alleen blijven etc dingen, terijl bij het nieuwe gezin alles goed gaat en niks waar blijkt te zijn van de genoemde klachten, ik ben van mening dat mensen een hoop verzinnen ALS ze maar van hun hond afkomen. :S


Uitspraak van TERREUR dwergje op vrijdag 4 mei 2007 om 18:51:
maar om 1 of andere reden zitten ze niet voor nix in het asiel en mensen die hun hond daar wegbrengen zeggen nie altijd de waarheid.­

ik denk juist dat honden er vaak wel voor niets zitten, en het 7 van de 10 keer aan de baas ligt ipv aan de hond, schaffen impulsief een hond aan, ahhhh als die klein is is ie zo leuk, en opeens is het allemaal maar niet meer leuk en wordt het dier het huis uit gezet.
men neemt zich niet eens de moeite een club te informeren van het ras en te kijken of een hond niet bij ''kenners'' herplaatst kan worden :(

schande!

en dan heb je idd nog de honden die wél daar zitten omdat ze een probleem hebben, honden met grote problemen worden meestal ook niet doorbemiddeld tot dat ze weer in orde zijn, dat risico zou veels te groot zijn.
ligt er misschien ook aan van welk asiel, want niet overal doet men zich evenveel moeite voor de beesten :(


Uitspraak van TERREUR dwergje op vrijdag 4 mei 2007 om 18:51:
Ik heb liever een puppeke

mijn reu heb ik ook vanaf pup, de teef kwam toen ze een jaar was, ze komt echter wel van een hele goeie fokker af (y)
Uitspraak van Black007 op vrijdag 4 mei 2007 om 19:18:
ik denk juist dat honden er vaak wel voor niets zitten, en het 7 van de 10 keer aan de baas ligt ipv aan de hond

dat ben ik cker met je eens..
Uitspraak van TERREUR dwergje op vrijdag 4 mei 2007 om 21:54:
Uitspraak van Black007 op vrijdag 4 mei 2007 om 19:18:
ik denk juist dat honden er vaak wel voor niets zitten, en het 7 van de 10 keer aan de baas ligt ipv aan de hond

ja dat vind ik ook,

maar dan heeft die baas de hond alsnog wel verknooid op die manier. en dat heeft wel een klap gegeven bij de hond waardoor hij wel eventuele traum`s of angsten heeft..

zoals ik al eerder zei. ik heb een heeele slechte ervaring gehad op die manier. en ik zou het dus absoluut niet gauw weer doen. (zeg nooit nooit he..)

maar mijn schoonzus hebben een lab "geadopteerd" en dat is echt een schot in de roos! wat een lieverd! dus het verschilt echt.
Uitspraak van Lady Daan® / The Six Billion Dollar Lady op dinsdag 8 mei 2007 om 18:33:
maar mijn schoonzus hebben een lab "­geadopteerd"­ en dat is echt een schot in de roos! wat een lieverd! dus het verschilt echt.­

mijn vorige sharpei was ook een schot in de roos, dat ze vatbaar was voor dingetjes komt omdat haar oude eigenaar haar verkloot heeft.
dat zag ik al toen ik de eerste keer ging kijken. je weet niet van te voren of je regelmatig bij de dierenarts zit. ik heb de gok genomen en daar heel veel liefde voor terug gekregen.

maar hoezeer mijn hart ook ligt bij herplaatssharpei's, ik heb nu gekozen voor 2 stamboomhonden, puur om wat meer zekerheid en bij te dragen het ras ''goed'' te houden.

maar in het geval ik plaats had zou ik zeker wel een herplaats peitje opnemen. ik denk echter dat dat de komende jaren er niet meer inzit. en als hier eentje sterft, komt daar weer een stamboompei bij (y)
Ik moet een stamboom hebben bij mijn hond dus die heb ik ook !!!
Wij hebben 13 honden nu,allemaal met stamboom omdat we er ook wel eens mee fokken en naar de show gaan;)
Wij hebben nu een hond met stamboom omdat zij er een verplicht moet hebben volgens de pitt-bullwet.­

Van de overleden honden en honden die mijn ouders nu nog bezitten, hadden er maar 2 een stamboom van de 6.­ 1 kwam uit het asiel en die zat er nu eenmaal gewoon bij en de andere was een 'cadeautje' van de buren omdat ze een baby kregen en de teckel te druk was.­
De andere honden zijn kruisingen (vuilnisbakjes) en dus geen stamboom.­

Tot op heden hebben we vaker bij de dierenarts gezeten met de honden die een stamboom hebben als met de kruisingen.­ Gewoon puur toeval waarschijnlijk en ook overbescherming (zit er praktisch om iedere scheet!).­ Maar voor mij maakt het dus niet uit met of zonder.­ Ik kijk naar wat ik wil hebben en of ik verplicht ben er een te hebben volgens de wet.­
Wij hebben een herplaatser waarvan ik nog niet eens
precies weet hoe oud ze is, weet niks over haar verleden
alleen dat die ronduit slecht is geweest.­

Dan heb ik nog een stamboomloze hond deze komt wel
bij een goede vriendin weg ken allebei haar ouders

en de jongste is met stamboom.­
mijn hond komt uit het asiel.­ heeft geen tatoe in zijn oor en eigenlijk is zijn oorsprong een raadsel.­

wel of geen stamboom....­ vind ik er moelijk.­ tegenwoordig zijn er ondanks alle stamboom en fok regels, veel ziektes.­

de vuilnis bakken die ik ken, zijn zo gezond als een vis!

de aantal "­zuiver"­ ras honden die ik ken, of helaas heb gekend;­ vroeg dood...­ lijden met 5 jaar al aan HD, hebben kanker, moeten dure operatie ondergaan om goed te ademen (boxer)

maar er zijn natuurlijk ook gezonden ras honden die 13,5jaar oud zijn.....­ dus ik weet het eigenlijk niet....­