Partyflock
 
Flockonderwerp · 44184
­
Oke hier komt het dan..!

Elke donderdag en vrijdag loop ik stage in Den Helder bij Volvo dealer Ton Van kuyk.
Zoals gewoonlijk begin ik om 9 uur, drink eerst een paar bakkies koffie en vraag dan of er nog iest bijzonders is gebeurd de afgelopen week.

Rond 10:30 komt een man de showroom binnen en vertelt mij interesse te hebben in de Kia Sorento. Ik stel voor om de sleutels te pakken en de auto van binnen te laten zien.
Mijn collega gaat verder met het gesprek terwijl ik de sleutels pak en daarna aan hem geef.

Even later komen ze terug en gaan we aan tafel zitten om over de prijs van de Kia te praten, zonder inruil > met korting.
Als verjaardags cadeau voor zijn vrouw wilt hij deze auto kopen en bij de aflevering een grote strik omheen doen.
Om een uurtje of 11 vraagt hij of hij een proefrit mag maken van 10 minuten & geeft de sleutels van “zijn” Volkswagen Touareg. Ook maken we een kopie van zijn paspoort.

Na ongeveer een uur is hij nog steeds niet terug en begonnen wij ons “zorgen” te maken en checkte de VW na op de site van de RDW, deze stond daar als normaal weergegeven en dus niet als gestolen.
Omdat we het alsnog niet vertrouwde belde we de politie om aangifte te doen, nog geen 15 minuten later stonden er 2 agenten in de schowroom.
Je voelt hem natuurlijk al aankomen..!

Het blijkt een beruchte autodief te zijn, Lekker is dat dan..!
Zijn naam is Paul B, 48 jaar, geboren in Amsterdam, Afkomstig uit Lelystad.

Zijn werkwijze is als volgt, hij rijd standaard in een gestolen auto, als hij zat is van die auto gaat hij naar een autobedrijf om zijn auto aan te bieden voor inruil en zo een proefrit te maken in een auto die het desbetreffende bedrijf te koop heeft staan.
Hij laat zijn rijbewijs -met valse, verlopen- gegevens kopieren en laat de gestolen auto staan. Hij beloofd binnen een kwartier terug te zijn, en komt nooit weer terug.
Hij gaat te werk in heel Nederland.
Na het verhaal verteld te hebben en de signalementen van de man doorgegeven te hebben gaan de agenten er weer vandoor en nemen de VW mee voor een sporen onderzoek.

In de Telegraaf van 12 april bleek een uitgebreid artikel hierover in te staan op pagina 11.
(dit artikel kun je hieronder lezen)
Gelijk belde we de redactie om door te geven dat wij deze man in onze showroom hadden en dat het hem weer was gelukt om een auto te stelen, hierover werd meteen een artikel geschreven voor de krant van vrijdag.

Vandaag is het vrijdag en ja hoor, het artikel staat er weer in! Dit keer op pagina 9.
Tot nu toe is er verder nog geen nieuws hierover en blijft het hier dus bij, voor nu..­
laatste aanpassing
Donderdag 12 april 2007
De Telegraaf, door Liesbeth Oelen.

Proefritoplichter na cel weer actief

Al 500 keer met bolide aan de haal


NIEUW-BUINEN, donderdag
Na een periode van rust omdat hij in een cel zat, blijkt de 48-jarige recordhouder proefritoplichting Paul B. uit Lelystad weer te hebben toegeslagen. In 25 jaar tijd ontvreemdde hij minstens 500 keer een auto tijdens een proefrit. Afgelopen weken was hij actief in Zutphen en het Drentse Nieuw-Buinen.
Afgelopen dinsdag kwam hij bij autobedrijf Royal in Nieuw-Buinen langs. „Hij had een mooi verhaal dat hij een auto voor zijn vrouw zocht en hem cadeau wilde geven met een mooie strik eromheen. Hij vroeg ook nog of er een voertuigvolgsysteem op kon worden gemonteerd. Achteraf wilde hij dat natuurlijk weten om erachter te komen of er al zo’n systeem op zat. We maakten een kopie van zijn rijbewijs en hij vulde een proefritformulier in en weg was hij met een drie jaar oude Volkswagen Touareg met kenteken 23-NPDH van 40 mille”, aldus eigenaar Martin Trip.
Toen hij niet meer terugkeerde met de dure bolide bleek dat de Range Rover die hij had achtergelaten ook van diefstal afkomstig was. „De handelaarsplaten lagen onder een mat in de auto. De wagen was afkomstig van een dealer uit Zutphen, waar hij op 6 april een proefrit had gemaakt.”


Spijkerbroeken
Opvallend is dat de aan proefritjes verslaafde man een nogal dure smaak heeft. „Ik ben inmiddels gebeld door een groot aantal collega-autobedrijven van merken als Mercedes en Range Rover. Allemaal kwamen ze met hetzelfde verhaal op de proppen. Meneer zou handelen in spijkerbroeken en z’n vrouw willen verrassen met een auto”, aldus Trip.
Inmiddels zijn alle autodealers in Nederland die zijn aangesloten bij de Nederlandse Dealer Associatie op de hoogte van de oplichterspraktijken van Paul B. B. zegt dat hij uit Nieuw-Buinen komt. Volgens zijn rijbewijs woont hij in Lelystad en is hij geboren in Amsterdam. Op het door de man opgegeven adres zit een bedrijf dat vaker is geconfronteerd met de praktijken van de oplichter.


http://telegraaf-i.telegraaf.nl/daily/2007/4/12/TE/TE_2S_20070412_11/pagina.php
laatste aanpassing
Lekker bezig zus!!! ;)

(K)
 
Tjesus zeg, die tyfushond gewoon lekker laten zitten in de gevangenis.­ Zit ie goed