Partyflock

Rekorder 15-09-06 Persbericht => Rekord3r: nieuw techno/minimal initiatief in Rotterdam

 
Flockonderwerp · 43820
j0z
Werkzaam bij One-Music
­[img]http://partyflock.nl/images/upload/75143_original.jpg[/img]

Een nieuw clubseizoen is weer van start gegaan en daar horen nieuwe goede initiatieven bij. Met die gedachte wordt in Rotterdam op vrijdag 15 september in de Off_Corso de eerste editie van Rekorder gehouden. Geen rauwe muziek, maar de funkende minimale stijlen in combinatie met de rollende Techno in een vrolijk anti-industrieel jasje. De grote klapper van deze eerste keer is de Sloveense Techno-held DJ Umek. WLA Garcia (Portugal), Bart Skils, Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw, Khalil en resident Wouter de Moor maken de line-up compleet en zullen met Rekorder een geheel nieuwe sound neerzetten in de Rotterdamse Techno/ Minimal scene.

Nederlandse Techno staat vooral bekend als feesten op een oude industriële locatie met rauwe elektronische geluiden. Maar waarom niet juist een gezellige warme en funky sfeer opzoeken als je een volle nacht wilt feestbeesten? Rekorder gaat (minimale) funkende Techno brengen in een ambiance die we in Nederland nog niet kennen. De Off_Corso zal letterlijk worden omgetoverd tot een ruimte waar love, peace en happines in alle vormen aanwezig zullen zijn, de hele uitstraling is net zo belangrijk als de muziek.

Rekorder zal muzikaal gezien een gezonde mix van DJ's brengen. Zowel binnenlandse als buitenlandse gevestigde namen zullen acte de presence geven, maar er zal ook altijd ruimte zijn voor binnen- en buitenlands talent.

Umek heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze DJ staat nu al een aantal jaar aan de top van vooruitstrevende elektronische muziek en knalt op dit moment met zijn nieuwe album "I am Ready EP" (Astrodisco). Hij brengt Techno in de breedste zin van het woord, en zal op 15 september met een funky platentas aantreden en zijn gedachtes 35 jaar terug zetten om dé vibe neer te zetten waar Rekorder voor staat.

Samen met WLA Garcia, Portugees talent uit de Fresh Techno stal, vertegenwoordigt hij het buitenland op een echt Nederlands feest. WLA zal deze editie van Rekorder het buitenlandse talent vertegenwoordigen en dat heeft die. Zijn producties zijn momenteel bij het label van o.a. Carl Cox te vinden en daarnaast werkt hij de laatste tijd veel samen met The Advent.

Wouter de Moor (een ras echte Soestenaar) momenteel misschien wel het grootste talent uit Nederland binnen de Techno. Met zijn jonge leeftijd van 21 jaar, presteert hij het al om meer in het buitenland te draaien dan in het altijd fijne kikkerlandje. Misschien is dat wel de reden waarom hij zich zo razend snel ontwikkeld, want hij grabbelt invloeden van de hele wereld bij elkaar om ze samen te smelten tot zijn eigen originele sound. Wouter (de resident) zal het muzikale gezicht worden van Rekorder en zal in de toekomst zijn talent op meerdere manieren naar voren laten komen.

Naast Wouter de Moor staat vedette Bart Skils. De organisator van feesten zoals Voltt (festival), Trafic en Static zal de avond openen. Bart heeft het druk gehad afgelopen zomer met de festivals waar vele Techno liefhebbers vaak van hem hebben kunnen genieten, de vibe die hij op Awakenings festival, Free Your Mind en alle andere festivals heeft neergezet zal ook op 15 september weer van toepassing zijn. Zoals de meeste van hem gewend zijn zal hij de avond lekker minimaal beginnen zodat de mensen kunnen inkomen en tegelijkertijd klaargestoomd worden om de rest van de avond helemaal los te gaan.

De opvallendste jongens van de avond zijn opzeker wel de artiesten van de "gasten zonder grenzen" namelijk Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw. Deze maffiabazen uit minimal-land Haarlem staan bekend om hun feesten zonder grenzen en hun muziek die ongekend is. Minimal? Techno? Electro? "Doe dat alles in een set en je krijgt een idee over wat ik doe" aldus Michael van Lierop a.k.a. Ille Bitch. Omdat deze twee heren specialisten zijn in lange sets, zullen ze voor alle liefhebbers dan ook lang draaien. Met hun gehele GZG-crew reizen ze door heel Nederland om elk feest op zijn kop te zetten tot een waar gekkenhuis. Ze zullen samen met de Rotterdamse "Je weet toch" DJ Khalil de lounge opschrikken met hun bontjassen, veels te grote zonnebrillen en extreem gedrag!

Omcirkel 15 september in alle agenda's, zak computers en mobieltjes en wees er van bewust dat je deze avond in de Off_Corso in een nieuwe wereld stapt vol vrolijkheid, geiligheid en gekkigheid.

Verwacht een nieuwe (Rotterdamse) sound waar je al funkend, dansend en springend een nieuwe vorm van feesten met (minimale) Techno mee zal maken