Partyflock

Drugs »

 
Flockonderwerp · 43790
niet wat toevallig dat jullie 3 reageren :p
Ze zijn allemaal zwaar verslaafd
nee word er lichter van
Wat is dat drugs?:S
Kan je dat eten? of moet je dat snuiven?
beide goed je kan het wonderbaarlijk genoeg ook spuiten en drinken heb ik gehoord
oow ik zal eens kijken of er meer informatie is op internet over drugs wordt nu wel nieuwschierig wat t precies is??
ik wacht op je antwoord!
Wat zijn drugs?

Wanneer is een bepaald middel een drug? Op die vraag bestaan verschillende antwoorden. Soms wordt uitgegaan van de werking van het middel, soms wordt gekeken naar wat er in de wet staat over het middel.

De werking
Wanneer er wordt gekeken naar de werking, dan is een middel een drug wanneer het de hersenen prikkelt en er daardoor geestelijke en lichamelijke effecten optreden. De effecten kunnen stimulerend zijn, verdovend of bewustzijnsveranderend.

Stimulerend:
Bij deze middelen krijgt de gebruiker het gevoel meer energie te hebben en alerter te zijn. Voorbeelden van stimulerende middelen zijn cocaïne, amfetamine (‘speed’) maar ook tabak en koffie.

Verdovend:
Hierbij komt de gebruiker in een slaperige roes. Door de kalmerende en ontspannende werking worden de scherpe kanten van het leven afgeslepen. Voorbeelden van verdovende middelen zijn heroïne en andere opiaten, maar ook alcohol en slaapmiddelen.

Bewustzijnsveranderend:
De gebruiker van deze middelen gaat de wereld (heel) anders zien en beleven. Voorbeelden van bewustzijnsveranderende middelen zijn LSD, hasj, weed, paddo’s en andere tripmiddelen.

Het onderscheid naar werking is niet altijd scherp te maken. Sommige middelen hebben een ‘gemengd’ effect. XTC is bijvoorbeeld oppeppend, maar verandert ook de waarneming en hasj en weed kunnen - afhankelijk van de dosis en de situatie - behalve bewustzijnsveranderend ook versuffend werken.

De wet
Wanneer wordt uitgegaan van de werking van middelen, dan zijn alcohol, koffie en tabak ook drugs. Volgens de wet is dat niet zo. In de Opiumwet, waarin alle middelen zijn opgenomen die door de overheid als ‘drugs’ worden beschouwd, komen deze middelen niet voor. De Opiumwet noemt wel de illegale middelen waar de meeste mensen aan denken bij het woord ‘drugs’ en veel middelen die worden toegepast in de geneeskunde.
Op lijst I van de Opiumwet staan middelen die volgens de overheid een onaanvaardbaar groot risico met zich meebrengen. Dat zijn bijvoorbeeld heroïne, cocaïne, amfetamine, LSD en XTC.
Op lijst II staan hennepproducten (hasj en weed) en slaap- en kalmeringsmiddelen zoals Valium en Seresta. Ook dit zijn geen onschuldige middelen, maar de risico’s zijn volgens de overheid minder groot dan bij de middelen op lijst I.

Wat is het verschil tussen harddrugs en softdrugs?
De middelen van lijst I van de Opiumwet worden wel ‘harddrugs’ genoemd. Hasj en weed staan bekend als ‘softdrugs’. Harddrugs zijn volgens de wet gevaarlijker dan softdrugs en dat uit zich in de strafmaat. In de werkelijkheid is de grens tussen ‘harddrugs’ en ‘softdrugs’ niet zo makkelijk te trekken. Er zijn gebruikers van softdrugs die zoveel gebruiken dat het ‘hard’ gebruik genoemd zou kunnen worden. Het omgekeerde komt ook voor, hoewel ‘soft’ gebruiken van harddrugs voor de meeste mensen moeilijk vol te houden is.

Slaap- en kalmeringsmiddelen vallen over het algemeen buiten de indeling in ‘hard-’ en ‘softdrugs’. Ze nemen een uitzonderingspositie in omdat ze meestal op recept, als geneesmiddel, worden uitgeschreven. Alcohol en tabak doen in schadelijkheid en risico’s niet onder voor de harddrugs, ze worden echter meestal niet als harddrugs aangemerkt, omdat ze maatschappelijk min of meer geaccepteerd zijn.

Deze informatie richt zich vooral op middelen die in de Opiumwet genoemd worden.

Klinkt wel interesant:D Maar eens even kijken waar we dat kunnen kopen!! Morgen even vragen bij de drogist of apotheek!!:D
Wil t van t weekend wel eens uitproberen:yes:
laatste aanpassing
Uitspraak van Lange Erwin op dinsdag 24 april 2007 om 20:44:
Klinkt wel interesant Maar eens even kijken waar we dat kunnen kopen!! Morgen even vragen bij de drogist of apotheek!!
Wil t van t weekend wel eens uitproberen

(Y) ik doe ook mee:D
asociaal!
spuiten:nee:
slikken:nee:
snuiven:jaja:
roken:jaja:
drinken(GHB):jaja:
likken:jaja:
:9
ketamine
lsd
ghb
xtc
speed
coke
crack
hero
ik was een x van het pad gaan struine en toen kwam ik uit bij een paar van die seniele.­

maar gebruik het niet vaak heel af en toe voor de lol gecombineert met keta in een base-pijpje word je lkkr vaag van
laatste aanpassing
Uitspraak van Beukenoot! op zondag 17 juni 2007 om 20:42:
Maar eens even kijken waar we dat kunnen kopen!!

Ik heb vernome dat er een winkel bestaat waarvan je denkt 'goh..laat ik hier maar eens een bakje koffie gaan drinken' maar dat er gewoon kai hard drugs word verkocht :O
hahaah tog niet best hier in nederland !
nee idd junkland :P
laatste aanpassing