Partyflock

Blaffen

 
Flockonderwerp · 41203
Een vraagje he...

Onze cocker, blaf énorm veel! Vooral naar andere honden, het uitlaten wordt niet leuk hierdoor.
Hij kan wel heel leuk spelen met andere honden, maar we hoeven maar een andere hond aan te zien komen lopen en de onze begint alweer te blaffen. :(

Iemand tips?
onze beagle heeft daar ook een handje van.
eerst probeerden we altijd lieve woordjes te zeggen als we een andere hond in de verte zagen naderen: "brave hond braaf rustig blijven gopher, braaf stil..." maar dit werkte niet echt, want als die andere hond eenmaal in de buurt was ging gopher alsnog uit z'n dak en kwamen we er niet meer bovenuit met al die lieve woordjes 8)
wij leren 'm nu het commando "kijk eens naar mij", waarbij het de bedoeling is dat hij tijdens het wandelen de aandacht even volledig op de baas focust. eerst hebben we het aangeleerd met brokjes (easy als het een beagle betreft :lol: ): zodra je een hond in de verte ziet aankomen, de woorden "kijk eens naar mij" zeggen. als hij je dan aankijkt en je dus zijn aandacht hebt, geef je een brokje. als het goed werkt kan je dit commando natuurlijk vaker toepassen, maar het zal nog moeten blijken of het ook werkt als er daadwerkelijk andere honden in de buurt zijn, zo ver zijn we nog niet met deze oefening. we zijn er in ieder geval wel zo consequent mogelijk in... de situatie waarin we de toverwoorden noemen moet altijd hetzelfde zijn, dus de 1e voorwaarde om het te mogen toepassen = we zijn buiten uit, en de 2e voorwaarde = er komt een hond aan. wellicht gaat hij dan de link leggen tussen het commando, de aandacht (juist tijdens de uitlaat, waarbij de kans bestaat dat we een andere hond tegenkomen) vestigen op de baas in plaats van op iets anders, en daarvoor beloond worden. (Y)

(ik weet natuurlijk niet of martin gaus het eens zou zijn hiermee, maar het leek ons wel een goed plan en tot nu toe hebben we zijn volle aandacht na het zeggen van die woorden... dus voorlopig is er nog hoop!)
laatste aanpassing
Dat deed mijn hond ook in het begin, maar dat hebben we dr snel uitgekregen, door gewoon een ruk aan de riem te geven en zeggen nee... Nu loopt ie alleen maar een beetje te kreunen en te steunen en te piepen als hij een andere hond ziet aankomen, maar dat vind ik niet erg... En als ik een andere hond zie aankomen en hij wil t weer s een x gaan proberen zeg ik van tevoren al: Nee he Achilles, nee he, gewoon doen, en dan blijft ie rustig.. :yes:
Uitspraak van past op maandag 19 maart 2007 om 00:02:
(ik weet natuurlijk niet of martin gaus het eens zou zijn hiermee, maar het leek ons wel een goed plan en tot nu toe hebben we zijn volle aandacht na het zeggen van die woorden...­ dus voorlopig is er nog hoop!)laatste aanpassing 19 maart 2007 00:03

Nou haha ik denk het wel (Y) zeker in zijn straatje en goed over nagedacht ook!! complimenten, met veel geduld gaat het vast en zeker ook lukken.

@nona wen
Het is heel belangrijk dat je eerst kijkt naar wat je zelf doet als er een andere hond aan komt. Klinkt heel stom misschien maar een hond reageert heel erg op zijn baas. Als jij je zeg maar al gaat voorberijden op de komst van de andere hond ( bv riem korten pakken of tegen je hond gaan praten) Heeft hij dat meteen door en zal ie nog sneller reageren en zijn gedrag zal erin versterken. Als de baas reageert zal er ook wel echt iets zijn....

( zo kijkt die van mij altyd om zich heen als ik haar bij me roep haha )

En verder dus zelf doen alsof je neus bloed zodat je het gedrag niet versterkt. Bij sommige honden is dit alleen al genoeg om niet meer te reageren. Vertoond je hond verder ook agressie aan de riem of is het meer speels blaffen??
Als dit niet genoeg is (zoals de meeste gevallen) Kun je er voor gaan zorgen dat de hond zijn aandacht op jou richt. Precies zoals hierboven al gezecht is. Dit kan met wat lekkers een bal of ander speeltje of een ruk aan de riem het princiepe blijft het zelfde maar de training methode moet wel bij jou passen want je zult er veel geduld voor moeten hebben. Begin ver van andere honden vandaan en ga met je hond aan de slag. Aandachtsoefeningen zijn hier perfect voor. (steeds de andere kant oplopen als je hond totdat ie zo goed oplet dat hij jou steeds volgt. begin met achteruitlopen dit is makkelijker) Daarna kun je bv volgen. Bouw dit op en ga steeds dichter bij een andere hond.

Om het blaffen niet te stimuleren zou ik er verder geen aandacht aan geven. En zolang hij blaft mag hij ook niet met die andere hond spelen. Als hij niet blaft ( en de situatie laat het toe) kun je hem belonen door hem wel met de andere hond te laten spelen.

Succes(Y)