Partyflock

Legaal Downloaden

 
Flockonderwerp · 40071

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Een vriend van me is bezig met een schoolproject en vroeg of ik hier op Partyflock er een licht op kon laten schijnen.­
Het zit namelijk zo:

Steeds meer DJ's draaien de laatste tijd op CD's in plaats van vinyl.­ Natuurlijk is daar wel de controle op het illegaal downloaden van de nummers om mee te draaien, maar toch schijnt een vrij groot deel van (vooral beginnende) DJ's nog gewoon rakelings te downloaden, ook vanwege de schaarste van een goede versie dat makkelijk te verkrijgen is.­

De vraag luidt:
Als een label DJ's zou charteren om producties voor hun te maken, waarna zij complete versies óf op mp3 vanuit het net te downloaden zetten, óf op cd pressen voor te bestellen.­ Dit uiteraard wel tegen een kleine betaling, goedkoper dan vinyl of tot maximaal wat je als vinyl ervoor zou gaan betalen.­ Zouden jullie dit dan eerder doen dan illegaal gratis (en wellicht iets makkelijker, maar ook een mindere kwaliteit) downloaden?

Wanneer je het zou downloaden / bestellen, komt dit dan uit het hart? Bijvoorbeeld bij de gedachte dat je wel wilt betalen voor iets waar iemand hard aan gewerkt heeft.­ Of is het meer uit het oogpunt van de kwaliteit?

Tenslotte, welke prijs zou je geneigd zijn om te betalen voor een goede versie op mp3 of cd? (Laten we gemiddelde prijs van vinyl op een 7 euro's schatten)

Voor diegene die willen gaan melden dat CD's e.­d.­ kut zijn en dat vinyl gewoon de toekomst blijven, daar heb je andere topics voor.­ Beeld je iig in dat ALS je CD's zou draaien, wat je zou doen?
Ik zelf zou wel graag die versies willen hebben, voor het grootste deel omdat ik zelf erg moeite heb met goede versies vinden op het internet.­ Daarnaast weet ik hoeveel moeite producen kost, dus om te draaien wil ik zeker weten ook iets terug geven.­
Hier is een online enquete voor deze stelling als ondersteuning

Voor de DJ's producers onder ons:

http://www.studentenonderzoek.com/?qid=26740&ln=ned


Please invullen kost een minuutje :)
Jullie luisteren ook niet he :P

T gaat om een label die ipv alleen platen drukt ook nog de mogelijkheid geeft om de nummers op mp3, wav whatever format te downloaden voor geld (waar ook de uitzendrechten mee betaald worden enz.)