Partyflock

Roedelregels

 
Flockonderwerp · 35239
Welke regels zijn er allemaal van toepassing bij een baas-hond relatie..??

Ik ken er zelf een paar zoals; baas eerst eten, baas eerst door de deur, hond niet op de bank of in bed.. enz.

Wie kent er nog meer van deze regels..??

Ben benieuwd :D
niemand? :(

oke dan gooi m maar dicht.. :)
jawel... ehm, let me think :) niet naar de hond toe gaan, maar hem naar jou toe laten komen (maar ik weet niet precies in welke situaties dit vooral nodig is)... en bij onze hond gaat het gezegde "slapende honden niet wakker maken" heel erg op, want dan kan 'ie aardig chagrijnig reageren. heeft dat trouwens iets met dominantie of roedelgedrag te maken?
IK heb een hele lijst vraag me alleen even niet waar haha;)
dingen als af en toe tegen je hond aan lopen, je hond optillen (bij de romp dan he), niet op de liggend op de grond met de hond stoeien poeh en de rest daar kom ik even niet op haha
Leuk topic! :)

Wij voeden onze hond op via een roedelgedachten.. We volgen ook een cursus die daarop gericht is enzo. Onze hond werkt voor z'n eten, staat het laagst in rang etc.

Het is uiteraard niet zo dat ie honger lijd enzo, maar hij zit, ligt, high fight, aporteert, speurt voor z'n eten.
Hij krijgt ook niet uit een etensbak z'n eten maar uit een "prooitje".

Het is een hele leuke cursus die je hele kijk op je hond veranderd, ik kijk heel anders aan tegen mijn hond..begrijp 'm nu veel beter.

http://www.dogmanship.com/ Als het goed is, is dat de site waar je meer info kunt vinden over deze cursus
Uitspraak van Wen! (L) op donderdag 1 februari 2007 om 12:52:
http://www.­dogmanship.­com/

leuk, ben benieuwd! (Y)
uuhhmmm ja...wat moet ik daar nou van zeggen? Al die dingen die hierboven lees, doe ik allemaal eigenlijk niet aan.. :bloos:
Uitspraak van Wen! (L) op donderdag 1 februari 2007 om 12:52:
http://www.­dogmanship.­com

ik zal ook wel s kijken :yes:
hier is t hond eerst eten hond eerst buiten en hond op de bank :bloos:
Uitspraak van **Brit** op vrijdag 2 februari 2007 om 15:01:
uuhhmmm ja...­wat moet ik daar nou van zeggen? Al die dingen die hierboven lees, doe ik allemaal eigenlijk niet aan..­

Dat hoeft ook niet persee hoor. Die van mij heeft dat soort dingen vaak nodig omdat ze anders gewoonweg vervelend karrakter gaat vertonen en dat begint buiten naar andere honden. Dus moet ik me wel aan een aantal van die regels houden ;)

Maar zolang het allemaal goed gaat op de manier waarop het nu gaat is er geen probleem en hoef je je ook niet druk te gaan maken over dat soort regeltjes
haha jah hiero ook eerst hond uitlaten,hond eten,hond slapen of op bed of op de bank:D:P!
nja vindt ik nie erg hoor hoort der allemaal bij:D:cheer:
Uitspraak van Bisletje op zaterdag 3 februari 2007 om 11:01:
Maar zolang het allemaal goed gaat op de manier waarop het nu gaat is er geen probleem en hoef je je ook niet druk te gaan maken over dat soort regeltjes

Ik heb dr eigenlijk nooit echt bij stil gestaan...haha! :bloos:
T is altijd hond eerste naar buiten, heel zielig kijken dan zn bakje eten krijgen en dan lekker languit op de bank/bed gaan liggen en je heel zielig aankijken van: Ik krijg ook echt nooooiiiittt aandacht...ik ben zo zielig...aaaaaiiii mmmiiijjjjj!!!!!!
hoorde gister dat het niet zoveel uitmaakt of je eerst eet en dan je hond. je eet immers niet uit dezelfde bak. je moet wel altijd met je vingers in zn bak kunnen komen of deze weg kunnen pakken.
verder moet mijn hond wel 'op zn plaats' als wij aan t eten zijn.. ik hou niet van schooiers haha..

en ik hoorde ook dat je hond niet over je heen mag staan als je bijvoorbeeld op de grond zit.. dat mag je wel bij hem maar hij niet bij jou.. behalve als ie lief ligt te slapen natuurlijk.. :D
Uitspraak van SDK op woensdag 7 februari 2007 om 16:54:
hoorde gister dat het niet zoveel uitmaakt of je eerst eet en dan je hond.­ je eet immers niet uit dezelfde bak.­ je moet wel altijd met je vingers in zn bak kunnen komen of deze weg kunnen pakken.­

Het maakt wel uit in een roedel eet een wolf ook niet op precies de zelfde plek als de andere. De Alfa mag als eerst scheurt een stuk af en legt zich dan ergens neer ofzo om het op te eten.Daarna mag de rest pas. Het gaat dus niet om de plek of het soort eten maar wel degelijk om het tijdstip(Y)
Uitspraak van Bisletje op vrijdag 9 februari 2007 om 01:00:
Het gaat dus niet om de plek of het soort eten maar wel degelijk om het tijdstip

oke TnX :D
Uitspraak van SDK op dinsdag 13 februari 2007 om 12:45:
Het gaat dus niet om de plek of het soort eten maar wel degelijk om het tijdstip

klopt, maar als `t mij allemaal te laat word qua eten, doe ik het ook wel eens zo dat ik bijvoorbeeld een hapje van een koekje neem, hem laat zien dat ik iets eet, en dan krijgt hij zijn eten.
want soms word het 20.00 uur en dat is natuurlijk wel `n beetje laat...


Uitspraak van **Brit** op dinsdag 6 februari 2007 om 11:27:
Ik heb dr eigenlijk nooit echt bij stil gestaan...­haha!
T is altijd hond eerste naar buiten, heel zielig kijken dan zn bakje eten krijgen en dan lekker languit op de bank/bed gaan liggen en je heel zielig aankijken van: Ik krijg ook echt nooooiiiittt aandacht...­ik ben zo zielig...­aaaaaiiii mmmiiijjjjj!!!!!!

als `t geen problemen oplevert is daar weinig mis mee.. maar ik heb zo`n hond dat als ik er niet consequent in ben een aantal dagen dat probeert hij me uit.
dus daarom doe ik dit allemaal wel, en zo blijf ik `t vrouwtje ;)
Uitspraak van SDK op woensdag 7 februari 2007 om 16:54:
en ik hoorde ook dat je hond niet over je heen mag staan als je bijvoorbeeld op de grond zit

klopt, ze willen dan boven je hoofd gaan staan.

en zoals ik het geleerd heb en ook voor een deel lesgeef is het zelfs zo dat als de hond naast je zit en een poot op je been legt; is het dominantie..

dat gaat mij ook te ver hoor, ik zie het als aandachttrekken, en niet als dominantie. maar bij sommige honden kun je dat zo zien.. en zo is er nog veeeeeel meer!

ik zou zeggen: ga eens google`en en zoeken op "kalmerende signalen". heel erg leerzaam en als je `t niet kan vinden wil ik het je wel sturen, succes (F)
Uitspraak van SDK op woensdag 7 februari 2007 om 16:54:
verder moet mijn hond wel 'op zn plaats' als wij aan t eten zijn..­ ik hou niet van schooiers haha..­

ook al zijn ze dan op hun plaats dan schooieren ze nog hoor :lol:
Uitspraak van Lady Daan® / The Six Billion Dollar Lady op dinsdag 13 februari 2007 om 16:08:
dat als de hond naast je zit en een poot op je been legt;­ is het dominantie..­

Uitspraak van Lady Daan® / The Six Billion Dollar Lady op dinsdag 13 februari 2007 om 16:08:
dat gaat mij ook te ver hoor, ik zie het als aandachttrekken, en niet als dominantie.­ maar bij sommige honden kun je dat zo zien..­ en zo is er nog veeeeeel meer!

Ja maar aandacht trekkerij is in zoverre ook dominantie ;) Dus het klopt wel maar het is maar hoe je je er aan stoort en er mag heus wel af en toe een klein beetje verschuiving in rangorde zijn hoor zolang je hond maar niet op ieder vlak alles te bepalen heeft haha. En als je hond dit kan doen zonder dat het verder problemen oplevert( iets wat je zelf ook al zei) is het inderdaad helemaal geen probleem ;)

Uitspraak van AMSTAFFPOWER op dinsdag 13 februari 2007 om 20:06:
ook al zijn ze dan op hun plaats dan schooieren ze nog hoor

Nou.... als je je hond nooit iets uit je hand hebt gegeven terwijl je zelf aan het eten was schooit hij ook niet. Haha als ie t eenmaal door heeft ja dan kan je inderdaad doen wat je wilt gaat ie wel in zn mandje schooien haha

Het is trouwens ook zo dat je je hond niet in een deuropening moet laten liggen. Dat is iets wat heel erg veel berner sennes doen. Zo kunnen ze je altijd en overal in de gaten houden en bij sommige honden ontwikkeld zich dat in bepalen in welke kamer jij wel of niet mag zijn :D
Uitspraak van Bisletje op woensdag 14 februari 2007 om 13:37:
Nou....­ als je je hond nooit iets uit je hand hebt gegeven terwijl je zelf aan het eten was schooit hij ook niet.­ Haha als ie t eenmaal door heeft ja dan kan je inderdaad doen wat je wilt gaat ie wel in zn mandje schooien haha

hebben we niet gedaan hoor :D
bella eerst naar buiten, bella heel lang wandelen, bella wil nooit naar huis lopen dus dan mag d ebaas voorop.
bella meteen vers water als we binnen komen, ik heb hem ook geleerd dat als een andere gedronken heeft dat ie nieuw water mag, i.v.m. kwijl. bella heeft altijd brokken. bella krijgt als wij klaar zijn altijd n heel mini stukje vlees. vroeger ging ie altijd uit zichzelf ergens anders liggen, maar met de komst van puppy vriendjes en t feit dat ie vrijwel nooit(op gehaktballen na) nooit schooit mag ie liggen waar ie wil als ie mij maar niet in de weg ligt.

bella bezit ongeveer 80 % van het bed de rest is van ons.
bella slaapt t langst, soms in de vroege komt ie pas naar beneden als baasje thuis komt.
bella heeft n eigen plek in de auto, namelijk de katten bak.

verder is iedereen gelijk.
de hond en kat worden niet gepest dat betekend straf, en er wordt niet gegromd of gekrabt of weet ik veel wat, wandt dan wordt t vrouwtje booos.:[

hihih
wij hebben onze eigen roedel regels en dat werkt perfect voor bella en ons maar of t voor iedereen werkt betwijfel ik.
Uitspraak van AMMORES PERROS op woensdag 14 februari 2007 om 19:28:
wij hebben onze eigen roedel regels en dat werkt perfect voor bella en ons maar of t voor iedereen werkt betwijfel ik.­

ik moet eerlijk zeggen het klinkt heerlijk! :D

haha maar bij ons zou het een ramp betekenen en zou het dus absoluut niet kunnen, maar super als het zo wel werkt!
Bij ons gaat het als volgt:
Achilles staat smorgens vroeg samen met ons op, gaat als een speer bij de deur staan, want vroeg opstaan betekend n rondje met de baas buiten lopen..
Zodra buiten, naar de eerste beste boom toesprinten en plassen.. Dan verder lopen.. .dan bij de bosjes oortjes plat en een klein beetje aan de riem hangen, want dat betekend: Ik moet poepen, dus klik me los dan kan ik een beetje privacy in de bosjes opzoeken, hup riem los en de bosjes in... Klaar met poepen, uitgebreid pootjes vegen in de aarde en blaadjes en dan keihard op de baas afrennen..
Dan weer lekker naar huis, zodra bij binnenkomst naar links naar de waterbak, indien geen water heel zielig kijken, zodat er vers water ingeschonken word, een paar lebbers eruit nemen en dan op de bank neerploffen... onderweg nog even n knuffeltje opsnorren en dan heel snel doorlopen anders is het lekkerste plekje natuurlijk bezet...
Ook dan heel zielig kijken zodat de baas lekker gaat aaien... Gaat de baan dan naar zn werk, mee lopen tot aan de deur, nog voordat de deur in t slot valt, rechtsomkeert maken en naar de slaapkamer lopen incl. knuffel en heel de dag op het bed liggen, wachten tot de eerstvolgende thuiskomt en dan weer geaaid worden.,. :yes:
De roedelregels van ons huis! :cheer:
Uitspraak van SDK op zondag 28 januari 2007 om 17:22:
baas eerst eten

bij ons krijgen de beesten altijd eerst eten..!!
Djego heeft altijd brokjes in zijn bak maar de katten krijgen eten voordat ik het mijne opschep.!

de hond komt wel op de bank en bed.
maar alleen als wij dr niet zijn.. o:)
en als we thuis komen zit ie er ineens naast maar ja we zien altijd wel dat ie op d ebank is geweest.
ik ben wel bezig met dit soort regels toepassen bij mn hond.. nu is hij nog klein en zou het niet zoveel uit maken, maar toch vin k dat ik m deze dingen moet leren.. helemaal precies waarom weet ik nog niet.. maar ik vind gewoon dat het moet..

waarom ik het niet precies weet is omdat ik nog niet genoeg van roedelregels afweet naar mn zin.. maar dat komt wel.. :yes:


heeft iemand van jullie er trouwens ooit last van onder vonden als de hond gewoon alles mag thuis?? dat hij dominant gaat reageren tegen de baas en niet meer wil luisteren bijvoorbeeld..?
Wij doen wel dat ik eerst de deur uit ga en dat dan Apollo pas mag :yes:
Hij komt niet op bed, want dat vind ik vies, maar op de bank hebben we een kleedje liggen en daar mag hij op liggen :yes:
Uitspraak van SDK op woensdag 7 maart 2007 om 21:47:
heeft iemand van jullie er trouwens ooit last van onder vonden als de hond gewoon alles mag thuis?? dat hij dominant gaat reageren tegen de baas en niet meer wil luisteren bijvoorbeeld..­?

Het kan zich in heel wat gedrag uiten als je hond problemen heeft met de rangorde in huis. Zo had een ex vriendje van mij een teveurense herder in huis die honden mochten werkelijk alles maar dan ook alles je werdt er compleet gek van maar anders was het zielig (volgend zijn moeder) Het was zelfs zo dat als die moeder weg was ze vroeg of wij in haar bed wouden slapen zodat de honden niet alleen hoefde te slapen :S

Goed die hond had heel wat problemen ja. Die kon dus niet alleen thuis zijn dan werdt ze zo gek dat ze op de sloop toer ging alles maar dan ook alles kon kapot gaan. Dit omdat ze zichzelf zag als ranghoog (dat was ze ook!!!!) maar een ranghoge hond (die daar geen aanleg voor heeft) wordt natuurlijk knetter gek als hij zijn roedel niet bij elkaar kan houden. Dit gebeurde daar dus ook.

Met mijn eigen hond merk ik het ook. Die mag helemaal niet veel inhuis :) haha maar als ik de regeltjes wat verslap dan merk ik dat aan hara buiten gaat ze lopen kuren op ander honden en daar vaker de strijd mee aan als ik de regels strak hou heeft ze er bijna geen last van.

Dit hoeft niet voor ieder hond te gelden er zijn ook honden die het in dat soort situaties prima doen.
bij ons is het zo dat diablo samen met ons zijn eten krijgt,verder gaan wij wel eerst door de deur en dan hij..­hij mag bij ons op de bank maar niet met zijn botjes enzo die moet hij in zijn mand eten.­
Slaapt diablo in de bench en komt niet op de slaapkamer...­verder doen wij nog een hoop dingen waardoor diablo weet wie hoger staat hij dus niet haha op de cursus moeten we boven hem staan en linkse en rechtse wendingen lopen en noem maar op...­moet zeggen dat ie dit ook allemaal goed accepteerd dus,verder moet diablo voor de stoep zitten en soms af liggen zodat ie dat leert is tenslotte pas 7 md nu en moet nog veeeeeeel leren haha maar moet zeggen dat ie vaak slimmer is dan dat wij denken das wel leuk....­
gr claudia
diablo is trouwens ook wel dominant maar das denk ik door het ras hoor zit gewoon in ze..­maar ik ben wel heel consuqent met hem dat moet ook wil je hem op een goede manier opvoeden.­Diablo weet precies wat ie wel en niet mag, wijkt hij daarvan af dan heeft ie al door dat hij verkeerd is dat zie je dan aan zijn hele houding haha da bedoel ik dus ook met dat hij vaak slimmer is dan wij denken...­
Uitspraak van $claudia$ op woensdag 14 maart 2007 om 15:11:
staan en linkse en rechtse wendingen lopen

Linkse en rechtse wendingen lopen is niet zodat jij hoger op komt..maar omdat de hond zo op jou moet letten waar jij heen gaat anders krijgt hij of een ruk in zijn nek (rechtse wending) of een knal tegen zijn kop van jou knieën.. (linkse wending)
Dat heeft dus met gehoorzaamheid te maken en niet met rangorde :)
laatste aanpassing
daar heb mijn hond ook wel is last van...je houd de riem op zo een manier dat ie twijfeld om naar links of naar rechts te gaan...op deze manier houd ie jou in de gaten en wacht op een seintje :)
haha heb effe terug gedacht aan de cusus van vorige week en gelijk heb je....­ooooooooooooo erg he maarja da maakt niks ben blij dat je het effe zegt hoor.­
gr
wij gaan met alles voor de hond, zelfs met uit de auto stappen.­

Als we gaan wandelen moet ze zitten om de riem aan te krijgen en ze moet blijven zitten tot wij de jas aan hebben, de riem om de pols hebben en de voordeur openen.­ We zeggen dan volg en gaan zelf naar buiten.­ Zij volgt.­ Ze moet weer gaan zitten bij de voordeur als wij de deur op slot draaien.­ Dit alles niet perse uit roedel regels, maar tegen het irritante trekgedrag en dominantie.­

Met het eten koken gaat ze in de benche.­ Als mijn vriend dan nog niet thuis is mag ze uit de benche.­ Als wij starten met eten dan moet ze in de benche en krijgt een bak voer.­ In het begin haalde we deze halverwegen soms weg.­ Gaven hem uiteraard wel terug.­

Onze hond heeft een plekje in huis op een lazy-boy.­ Op de andere banken en stoelen mag zij niet komen.­ Ook als er al iemand ligt in de lazy-boy, dan mag ze er enkel bij als de andere haar 'accepteerd'.­

Als we een spelletje spelen eindigen wij hem altijd.­ Zij niet.­
Als ze een trek spelletje doet winnen wij en leggen het speeltje naar verloop van tijd eventjes weg.­

Zo zijn er nog wel meer regeltjes die er zo in zijn gekomen bij ons...­ niet altijd met een reden, maar eerder met het idee: wij zijn de baas en niet zij.­
Uitspraak van LIEF... op dinsdag 15 mei 2007 om 16:50:
Dit alles niet perse uit roedel regels, maar tegen het irritante trekgedrag en dominantie.­

(Y) netjes hoor
Uitspraak van LIEF... op dinsdag 15 mei 2007 om 16:50:
Als we een spelletje spelen eindigen wij hem altijd.­ Zij niet.­
Als ze een trek spelletje doet winnen wij en leggen het speeltje naar verloop van tijd eventjes weg

moet je haar ook niet soms laten winnen dan :$
Uitspraak van LIEF... op dinsdag 15 mei 2007 om 16:50:
wij zijn de baas en niet zij.­

zolang ze dat maar weten is het toch goed :)
De belangrijkste regel is volgens mij nog steeds
"­Laat de hond hond blijven en ga het niet als je kind
zien nog behandelen"­
Tuurlijk moet/mag je vreselijk gek zijn met je viervoeter
en er goed voor zorgen.­
Bij mij is de hoofdregel.... Ik ben de baas :D
Ze mogen hier een hoop maar mijn nee is dus echt ook nee. Onder de staffs is Angel de baas, madam staat boven alles en laad dat dus ook vaak even weten.
Er zijn bepaalde dingen die ze dus echt niet mogen, en dat is schooien, en als ik eet van hun plaats afkomen. Geen gedraai bij de etenstafel, vind ik niet echt prettig.
Als ik me met hun roedel bemoei, is het dus bij alles wat ik doe Angel eerst, en gaat het verder op leeftijd.

Het is gewoon hier zo ze mogen alles bijna maar als ik boos ben weten ze dat en druipen ze af, dat is zonder slaan stemverhef is genoeg.
Uitspraak van LimeW op woensdag 16 mei 2007 om 09:00:
moet je haar ook niet soms laten winnen dan

dat gebeurt vaak alleen bij honden die niet dominant zijn. ik heb dit met mijn vorige hond wel moeten doen om zijn zelfvertrouwen te laten groeien

maar dan nog liet ik hem niet altijd winnen, dominantie kan snel groeien namelijk!

verder hanteerde ik dezelfde dingen als MissFreakshow, dat deed ik ook heel bewust. ik ben de baas en niemand anders!

en zo zal ik het altijd blijven doen bij mijn honden.

waar mensen zich vaak in vergissen is dat ze bang zijn dat de hond je te streng vind.

maar de hond WIL duidelijkheid, MOET die duidelijkheid ook hebben, anders gaat het twijfelen en dit kan allerlei gedrag tot uiting hebben en vaak is dat geen positief gedrag!

dus wees niet bang dat je te streng bent, het is juist goed, de hond zal er houvast aan hebben en houden!
laatste aanpassing