Partyflock

Voedsel

 
Flockonderwerp · 31879
Ik denk, ik ga eens een lekker soepie eten vanmorgen.
Moest kiezen uit 2 blikken: eentje vol met E nr's, de andere alleen met E621.
Die maar gepakt. Maar wat is E621 ingodsnaam? ff opzoeken.

zie ook:http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=30&n=397


E621 - monosodium glutamaat

Een tijdje terug nam ik bij een viswinkel in Zeist voor de afwisseling eens wat anders en bestelde een portie gemarineerde botervis.­ Vis smaakte prima maar binnen 30 minuten kreeg ik een brandend gevoel in mijn gehemelte en begon deze flink op te zwellen.­ Ik schrok me rot en belde de huisarts die zei dat dit een typische allergische reaktie op een bepaalde stof was en schreef me een middeltje voor dat ik niet meer nodig heb gehad want in de loop van de dag slonk de zwelling vanzelf.­ Ik wacht tegenwoordig eerst voordat ik een medicijn echt gebruik gezien de nodige bijwerkingen van medicijnen.­

Wat navraag gedaan naar de marinade en afgezien van wat gewone kruiden bleek dat deze een bekende stof bevatte - E621 die we kennen van de allergie die bij Chinees afhaal eten nog wel eens wil opduiken.­ Blijkbaar bevatte deze marinade een hogere dosis waarop ik meteen reageerde dus
voorlopig neem ik maar gewone botervis.­ Ik heb wat aanvullende info verzameld voor je mocht je dit soort klachten herkennen.­

MSG betekent monosodium glutamaat, een stof die wordt gewonnen uit granen of bieten.­ In Oosterse landen wordt het soms het "­Magische
poeder uit het oosten genoemd"­ of Vetsin.­

MSG wordt door wetenschappers gebruikt om proefdieren dik te maken
voor onderzoek doeleinden.­

Andere vormen van MSG zijn:

- gist extract
- gehydrolyseerd eiwit (http://www.­fonteine.­com/gehydrolyseerd_­eiwit.­html)

Ron

Smaakversterkers veroorzaken overgewicht

Opnieuw bewijs dat smaakversterkers een grote rol spelen bij overgewicht.­ Een lezer zag een uitzending op de ZDF TV en heeft voor ons gespit en deze studie in het European journal of clinical nutrition gevonden.­

Deze studie laat zien dat teveel MSG de regulering van je eetlust kan beschadigen en dat kan weer tot overgewicht leiden.­ De onderzoekers wijzen (naast het vaststellen van dagelijkse hoeveelheden voor aminozuren en eiwit) op het belang voor het vaststellen van een veilige dagelijkse dosis voor de smaakversterker MSG omdat deze in steeds meer voeding wordt gebruikt.­

http://cat.­inist.­fr/?aModele=­afficheN&­cpsidt=­17547455

Uitgebreid Duits artikel over deze studie:

http://www.­uni-kiel.­de/unizeit/uz-35/pdf/uz_­35_­8_.­pdf

[Tip: Johanna Debets]

Rel in Korea over gebruik van glutamaten in lokale Chinese restaurants

Op 12 oktober zond de Koreaanse TV een special uit over een bekend Chinese gerecht (noodles in zwarte bonensaus) dat al meer dan 100 jaar populair is.­ Uit onderzoek bleek dat lokale restaurants tussen de 4-22 gram glutamaat (Vetsin) gebruiken voor dit populaire gerecht.­ Gezien de discussie mbt het gebruik van deze stof riep het programma ook op tot meer onderzoek naar deze toevoeging.­ Gevolg: de omzet van Chinese restaurants daalde met 65% en ruim 130.­000 restaurants werden getroffen.­ De restaurants ontkennen deze hoge doseringen en willen nu een rectificatie en schadevergoeding.­

Ben benieuwd of dit een sneeuwbaleffect krijgt in andere landen.....­

http://times.­hankooki.­com/lpage/nation/200610

Excitotoxines - de smaak die doodt
Wil je meer weten over de gevaren van Aspartaam, MSG (Glutamaat), gehydrolyseerd eiwit dat moet je zeker het boek "­Excitotoxins --- The
Taste That Kills"­ van neurochirurg Russell L.­ Blaylock lezen waarin hij waarschuwt voor de gevaren van deze toevoegingen, met name voor de
jongeren en ouderen onder ons.­
http://www.­aapsonline.­org/jpands/hacienda/excito.­html

Interview met de schrijver (heel interessant)
http://www.­newstarget.­com/020550.­html

Keuringsdienst van Waarde - E621

Deze Nederlandse documentaire laat zien dat je met E621 ervoor kan zorgen dat mensen meer van je produkt willen gaan eten.­ Beetje de methode die de nicotine industrie graag mocht hanteren.­ In dit programma ligt met name Pringles onder vuur...­

http://www.­rvu.­nl/kvw/index.­php?i=­8&­r=­30&­n=­397

Verborgen bronnen van E621 / E635

Er zijn verschillende manieren waarop voedingsfabrikanten monosodium glutamaat (of vrije glutamaat, zie hieronder) aan hun voeding kunnen toevoegen zonder het woord monosodium glutamaat bij de ingrediënten te vermelden.­ Fabrikanten van glutaminaat en de producenten van kant en klare produkten zijn altijd bezig om MSG dat aan voeding wordt toegevoegd te verbergen.­

De volgende klachten worden aan MSG toegeschreven: Brandend gevoel achter in de nek, onderarm en borst, verdoofd gevoel achter in de nek, uitstralend naar armen en rug, prikkelend gevoel, warmte en zwakte in het gelaat, slapen, boven rug, nek en armen, druk in het gelaat of strakheid, pijn op de borst, hoofdpijn, misselijkheid, snelle hartslag, moeilijkheden met ademen bij gevoelige personen met asthma, slaperigheid, heftig verlangen naar het zelfde eten.­

http://www.­aspartaam.­nl/artikelen/msg.­html

Het gevaar van geisoleerde aminozuren

Eiwit bestaat uit ongeveer 20 aminozuren.­ Deze 20 aminozuren komen nooit alleen voor in onze voeding.­ Als ze apart voorkomen zijn ze chemisch samengesteld.­

http://www.­aspartaam.­nl/artikelen/aminozuur.­html

Uitgebreide site over MSG en misleidende labeling (Engels)

This Web site contains a great deal of information that those who are sensitive to processed free glutamic acid (MSG), or people who simply want to avoid the substance, will find useful. It also contains information about the glutamate industry's infrastructure, their stable of industry sponsored scientists, their public relations firms, and some of the methods they use to convince the public that neurotoxic MSG is "safe."

We are trying to determine the number of food products that claim "No MSG" or state "No MSG added" or "No added MSG" on their labels. Further, we are trying to determine how many people have purchased such products believing the label claims regarding MSG, and how many people have had MSG type reactions from such products.

Many such products are mislabeled in that they contain processed free glutamic acid (MSG).­

http://www.­truthinlabeling.­org/

Vermijdt MSG - Weston Price

Vermijd kunstmatige voedseladditieven, in het bijzonder MSG, gehydroliseerde plantaardige proteine en aspartaam, wat neurotioxines zijn.­ De meeste soepen en boullionmixen en commerciële condimenten bevatten MSG, zelfs als het niet op het etiket staat.­

http://www.­westonaprice.­org/brochures/wapfbrochure_­nl.­html

Keuringsdienst van Waarde

Het zit overal in.­ Iedereen krijgt het dagelijks binnen zonder er bij stil te staan.­ De worstindustrie, de kruidenmengers en de droge pakjessoepspecialisten zijn er aan verslaafd.­ En niemand weet wat het is.­

Zelfs consumentenvoorlichters staan met hun mond vol tanden als ze wordt gevraagd wat E 621 precies is.­ Eiwit uit suikerriet zegt de een, een natuurlijk zout uit het Oosten zegt een ander.­ En vraag ze of het misschien vetsin is.­ Dan zeggen ze resoluut en geschrokken NEE.­ Maar dat is het wel.­

De Keuringsdienst van Waarde vraagt fabrikanten waartoe de smaakversterker dient.­ Is het soms omdat het onze hersenen prikkelt om meer van een product te eten? Klinklare larie zegt de marketingmanager van een chips soort met de slogan: Once you pop, you can't stop!

http://portal.­omroep.­nl/mplayer?mpstreamhttp://www.­kvw.­tv


Recepten uit eigen pot Algemeen


Smaakversterker

over de nodeloze toevoeging van een mogelijke ziekmaker

De historische vorm van smaakversterker was een onschuldig stukje zeewier dat in de Oosterse keuken veel gebruikt werd. Tegenwoordig wordt het aminozuur fabrieksmatig gewonnen, vaak uit dierlijke vetten. Deze ontwikkeling hebben we te danken aan onderzoek van de Japanner Ikeda aan het begin van de 20ste eeuw. Hij richtten met Suzuki de fabriek Adjinomoto op. De naam betekent "aan de oorsprong van de smaak". In 1933 werd er wereldwijd al ongeveer 10 miljoen pond per jaar van het spul verkocht. Op dit moment wordt er in de verenigde Staten alleen al 80 miljoen pond per jaar "verorberd".

Smaakversterker is een goedkope manier om met een beweging meer power te geven aan de smaak van een gerecht. Geen wonder dat de producenten van veel pre-fab voedsel het toevoegen aan hun produkt. Het geeft net die extra kick, en bespaart op de duurdere extra kruiden.

Helaas weet niet iedereen dat smaakversterker een van die stoffen is waar EEN op de ZEVEN mensen in de loop van hun leven een allergie voor ontwikkelt. Je wordt geboren met de aanleg voor bepaalde allergieen en naarmate je vaker met de allergeen (de stof waar je op reageert) in aanraking komt des te groter de kans dat de allergie zich ook daadwerkelijk gaat manifesteren. Het is dus echt niet zo erg als je af en toe wat binnen krijgt, maar als je de allergie eenmaal ontwikkeld hebt wordt je ook van een beetje ziek.

Het gevaar bij smaakversterker zit hem hierin dat het voorkomt in een hele hoop kant en klaar producten. Je krijgt het ongemerkt de hele dag door binnen als je niet op past.

* Stel je begint je dag met een boterhammetje kipfilet met tuinkruiden. Dan heb je je eerste portie al binnen.

* Om elf uur moet je even iets hebben en je neemt een bekertje opkikkerende drink bouillon of soep: Weer raak.

* Bij de lunch een broodje kroket, ham, saucijzenbroodje of zalmsla: Derde portie.

* Om vier uur een borrel. Borrelhapje, borrelnootje: Foute boel! Avond eten: Blikje soep, biefstukje gebakken in een GEZOND? bak en braadprodukt met italiaanse kruiden. Maak er aardapppelschijfjes bij, lekker in de oven met een potje van die gratin saus, Sla gezond aangemaakt met een zakje kruidenmix: 4 keer Raak.

* 's-avonds op de bank bij de buis, lekker die nieuwe smaak chips: Ja hoor weer smaakversterker toegevoegd.


Zo zie je dat je zonder dat je het merkt op een dag al heel wat van het spul binnen krijgt.
Dan heb ik het nu alleen maar over die dingen waar je op het etiket kunt lezen wat er in zit. Maar hoe zit het met de gemarineerde vleesreepjes die je bij de slager koopt? Daar gaat een kruiden mengsel bij, drie keer raden wat er in zit?
Je gaat eten in een restaurant: Ook gerenommeerde zaken gebruiken wel eens producten zoals bouillonpoeder om hun soepen, ragouts en sauzen te maken. Zit altijd weer een portie smaakversterker in.
Weet dus wat je eet. Het gevaar zit in een klein hoekje!
Waar zit het in
De allergie voor smaakversterker wordt ook wel Chinees Restaurant Syndroom genoemd. En niet voor niets. In de Chinese Keuken gaat in elk gerecht een lepel Vehtsin (er is recent nog iemand in coma geraakt na het eten bij de chinees. De kok was wat uitgeschoten met de Vehtsin (uit: het Patrool)). Maar ook andere keukens gebruiken het: Je komt het o.a. in de Surinaamse keuken tegen. Maar vaker nog zit het verborgen in de produkten die gebruikt worden om een maaltijd te bereiden.

Ten eerste is het nuttig om te weten in wat voor produkten smaakversterker gebruikt wordt.
99% van de pakjes en blikjes soep bevatten smaakversterker. Alle bouillon blokjes en poeders, behalve die van Zonnatura, bevatten het. Alle sauzen uit pakjes, soep verbeteraars, gist extract, aromat, maggi, veel kruiden mixen (bijv: in hache mix zit het wel in hachee kruiden niet), bak en braadprodukten als Becel en Croma , de bekende merken Indonesche kruidenmixen(boemboes), veel saus uit potjes, de meeste kant en klaar marinades, alle zoutjes en nootjes met een andere smaak dan naturel, ragouts uit blik, maaltijden uit blik, Kant en klaar maaltijden, ook die van de traiteur, AFSLANK MAALTIJDEN, Alle gemarineerde vlees en vis produkten, gerookte zalmsteaks, gerookte kipfilet en eendenborst, vleeswaren als kipfilet (die van nature weinig smaak hebben) en ham, de meeste borrelballetjes, kroketten en andere diepvries snacks, tonijn in blik. Slaatje a van merk 1 bevat het wel, slaatje b van merk 1 niet en bij merk 2 is het precies omgekeerd. Pas ook op met babyvoedsel, ijs(frozen Yoghurt), vegetarische vleesvervangers, gist.

Etiketen lezen is de manier om er achter te komen of een produkt smaakversterker bevat.

Smaakversterker komt onder de volgende namen voor:
Smaakversterker, Smaakverfijner(da's een nieuwe, Vehtsin(chinees), Geschmacksverstarker(duits), asaisonnement(Frans), Taste enhancer(Engels), Meat tenderiser(oude amerikaanse naam), natural flavorings(US), Adjinomoto(surinaams), Umami (japan), Monosodium Glutam(in)aat, Mononatrium glutam(in)aat, MSG. Alle nummers in de E-600 serie zijn smaakversterkers. Voor een precies overzicht daarvan ga naar: www.voedsel.net/e/e600-699.htm.

E621, E631, E635(versterkt de werking van de ander)zijn de meest voorkomende.

Ajinomoto is trouwens de merknaam van een Japanse MSG producent die onlangs in opspraak is geraakt door dat hij een enzym (bactosoyton) uit varkensvet gebruikt voor de bereiding van zijn produkt. De hele Moslim wereld stond op zijn kop.

En dan moet je ook nog naar verborgen MSGtjes zoeken. Vaak staat er dat ergens bouillon poeder in zit of gist extract. Dan weet jij dus nu dat daar ook MSG in zit.
Bij amerikaanse produkten moet je letten op toevoegingen als: hydrolyzed vegetable protein", "natural flavorings", "corn syrup", "barley malt", of "calcium caseinate".
Als je slager zegt dat hij een goede kruiden mix heeft gebruikt vraag dan of je even het etiket mag zien. Hij heeft hem namelijk echt niet zelf gemaakt. Die koopt hij gewoon in een groot pak bij de groothandel en daar zit een etiketje met ingrediënten op. Helaas zal je dan vaak nee tegen het produkt moeten zeggen!
Koken zonder
Het is echt niet zo moeilijk om zonder MSG te koken. Een soepje zelf maken is vaak even snel als een blik opwarmen en veel goedkoper. Op deze recepten site is alles zonder MSG en vaak nog snel en makkelijk ook.
Een bak- en braadprodukt (met of zonder kruiden) is helemaal onnodig. Bak gewoon in de olijf olie en voeg eigen kruiden toe. Goedkoper en gezonder!
Als je een extra kick aan je sauzen, soepen of ragouts wilt geven, gebruik dan een combinatie van wat azijn(of citroensap) en suiker. Dat doet wonderen.
Het internet staat vol met recepten. dus het recept van een lekkere marinade vinden is zo gedaan.
En de aardappelschijfjes, die zet je gewoon met een mengsel van ei, (zure)room en kruiden in de oven. Veel lekkerder en minder zout ook.

Als je allergies bent is het leven zonder MSG is vaak veel moeilijker. Het betekent dat je elke keer dat je uit eet de kans loopt ernstig ziek te worden, dat je als je bij vrienden of familie gaat eten een waslijst moet indienen met dingen die je niet mag.
Kortom: Geen hap zonder Zorgen!
verschijnselen
Er zijn talrijke verschijnselen bij een intollerantie/allergie voor smaakversterker. Sommige mensen krijgen er 1 een beetje, anderen meerdere en heftig. Ook kan je de ene keer anders reageren als de andere.
Ik krijg zelf de ene keer Astma, de andere keer darm krampen en/of jeuk en uitslag.

Dit zijn de meest voorkomende klachten:
Maag en darm krampen, diaree, benauwdheid, slijmvorming in de luchtwegen, koorts, rillingen, klam zweet, heftige verwarde dromen, hartkloppingen, hoofdpijn. Misschien kan je het lijstje nog aanvullen?
Enig speurwerk op het internet heeft nog de volgende verschijnselen aan het licht gebracht: Hoge bloeddruk bevorderend, Slecht voor mensen met nierproblemen, kan leiden tot hersenbeschadiging, mogelijke trigger voor migraine, disorientatie, angstaanvallen, AD(H)D. Er wordt zelfs een geval beschreven van een kind dat bij het binnenkrijgen van de kleinste hoeveelheid MSG binnen 30 seconden een volledige ademstilstand krijgt!
De volgende verschijnselen op nummer heb ik van Het Voedselnet, van de Universiteit van Wageningen.

E620, E621, E622, E623, E624, E625: duizeligheid, hoofdpijn, kramp, diarrhee en misselijkheid. De stof werkt in grote hoeveelheden in op het zenuwstelsel en kan bij extreme hoeveelheden bij langdurig gebruik hersenbeschadiging veroorzaken.

E626, E627, E628, E629, E630, E631, E632, E633, E635 kunnen Astma aanvallen en vochtophoping veroorzaken. Worden afgeraden bij jonge kinderen en oudere mensen. Bij E634, E636 en E637 zijn de bijwerkingen (nog) niet bekend.

Een Quote uit http://www.nethwork.com/health/ Artikel door Sybrand Nobbe NVJ: MSG lijkt qua werking op de hersenen bijzonder veel op aspartaam; het zijn allebei aminozuren. De stoffen aspartaat en glutamaat werken beide als neurotransmitters, stoffen die informatie overbrengen van zenuwcel naar zenuwcel. Teveel aspartaat òf glutamaat kan leiden tot teveel kalk-instroom in een hersencel. Dat levert een overmaat aan vrije radicalen op waardoor de cel zichzelf om zeep helpt... Bij proefmuizen werd inderdaad zichtbare hersenschade geconstateerd. De stoffen worden excitotoxinen genoemd, omdat ze de cel tot teveel actie aanzetten. In fact the cells are stimulated to death.

Tragisch is, dat je niet eens merkt dat je hersencellen langzaam afsterven. Het teveel aan aspartaat en glutamaat dat bepaalde gedeeltes van de hersenen bereikt, heeft zijn vernietigend werk al gedaan, als de symptomen van chronisch ziekzijn uiteindelijk aan het licht treden. (Gelukkig hebben we miljarden hersencellen; ook in normale situaties verliezen we circa duizend per dag.)

Tot de ziektes die worden toegeschreven aan langdurige blootstelling aan een teveel van exitotoxinen, behoren MS, ALS, geheugenverlies, hormonale problemen, gehoorverlies, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, hersenbeschadigingen, e.a.
einde quoteAls je meer wilt weten over de zogenaamd veilige zoetstof Aspartaam raad ik je aan bovenstaand artikel helemaal te lezen door even op de link te drukken.

In "The Taste that Kills" beschrijft Dr. Russel Blaylock de negatieve effecten op de gezondheid van MSG.

In een rapport over MSG van de "Federation of American Societies for Experimental Biology" (gesponsord door de Amerikaanse overheid(FDA)), wordt eindelijk een naam gegeven aan de ziekteverschijnselen: MSG Symptoms Complex. Ook wordt schoorvoetend erkend dat een onbekend percentage mensen last zou kunnen krijgen van MSG. (Er wordt in dit onderzoek onderscheid gemaakt tussen 2 groepen patienten die MSG Symptoms Complex ontwikkelen. De eerste groep krijgt last bij het consumeren van grotere hoeveelheden MSG. De tweede groep bestaat uit mensen met Astma, die niet onder controle is, en die al van een lage dosering MSG last kunnen krijgen (0,5 tot 2,5mg)). Echter in dit onderzoek uit 1995 wordt het gros van de symptomen van tafel geveegd en niet serieus genomen. Bovendien kan men zich afvragen of een onderzoek dat door de Amerikaanse overheid wordt bekostigd wel "onafhankelijk" genoemd mag worden.
Belangenvereniging
No MSG
Meer Literatuur
Over MSG, Aspartaam en andere Excitotoxinen
Internet:
Glutamates Are Potent Nerve Toxins
Effects of MSG on the Human Reproductive System
Mechanism of Excitotoxin Effect on the Brain
Fraudulent Testing for Safety of Glutamates
De grote Schoonmaak
MSG-free: Avoiding the hidden sources
Boeken:
Russel Blaylock- "Taste that Kills"
George R. Schwartz, MD- "In Bad Taste: The MSG Symptom Complex" Newly Revised Edition
Debby Anglesey- "Battling the MSG Myth: A Survival Guide and Cookbook"
Dr. Skye Weintraub, MD- "Allergies and Holistic Healing"

Ik denk dat ik binnenkort mijn eigen soepie maar eens ga maken!

Verklaart ineens waarom ik hooikoorts gevoelig ben en waarom mijn zus een tijdje terug een voedsel allergie heeft ontwikkeld. We eten deze crap al vanaf onze kindertijd!

Ik weet dat ik niet kwaad mag worden, maar ik heb zin om naar die idioot toe te gaan in dat Europees parlement die dat allemaal goedkeurd en een blik soep in zijn ... te douwen.

Al gemerkt in hoeveel mineraal water ze fluoride stoppen en ze zetten het doodleuk op de verpakking.
laatste aanpassing
Why is it so important to government and industry that's MSG not be identified on food and drug labels?

Why? Because there is a rich and powerful glutamate industry whose very existence depends on their ability to keep processed free glutamic acid (MSG) hidden in food, pharmaceuticals, dietary supplements, cosmetics, fertilizers, desiccants, disinfectants, growth regulators, pesticides, and fungicide products. They know, just as we do, that use of their product places humans at risk. They know, just as we do, that if MSG was mentioned on labels of products that contained MSG, consumers who developed skin rash, irritable bowel, migraine headache, heart irregularities, depression, or other symptoms of MSG toxicity might investigate the possibility that it was the MSG that caused their reactions.

Why hidden?

Because processed free glutamic acid (MSG) is a very big money maker for those who produce it, sell it, and/or use it in their products. It is relatively cheap to make and can be used to replace more expensive, truly natural, ingredients.

Because MSG causes adverse reactions such as migraine headache when ingested in amounts that exceed a person's tolerance for MSG. If MSG were identified whenever it was used in and/or on food, a person who reacted to that food might be able to trace their reaction back to the MSG they had ingested.

Because if word got out that MSG was harmful, even to some people, and a consumer could tell when there was MSG in a product, people might boycott products that contained MSG. And those who produce MSG, sell it, and or use it in their products might not make as much money as they had been making

Because if MSG were eliminated from some foods, producers would have to use more expensive ingredients to accomplish a desired taste.

Because Ajinomoto has an active propaganda campaign which seems to suggest to health care professionals that their incomes would be reduced if MSG were identified. (You may have noticed that while migraine headache clinics generally list MSG as a migraine headache trigger, they may not pass out information about where MSG is hidden.)

Because if physicians could easily identify patients with MSG-sensitivities, expensive and extensive diagnostic procedures might become less often necessary.

Because if consumers could easily avoid being incapacitated by ingestion of MSG, the number and severity of adverse reactions might fall precipitously -- cutting into physicians' incomes -- particularly the incomes of physicians treating allergies, asthma, stomach distress, headaches, and heart irregularities.

Because if consumers could simply avoid MSG, prescription drug use would be reduced.

It is apparently of no concern to the "glutes" that their products kill brain cells; cause neuroendocrine disorders which lead to such disorders as gross obesity, learning disabilities, behavior disorders, reproductive disorders, and growth irregularities; cause adverse reactions ranging from simple skin rash to migraine headache, heart irregularities, seizures, and depression; and play a role in such neurological conditions as Alzheimer's disease, ALS, and schizophrenia.

Ik geloof dat ik niet goed word.
Things the "­glutes"­ don't want you to know

When consumers refer to MSG they are referring to processed free glutamic acid.­ If glutamic acid hasn't been processed, it doesn't cause adverse reactions.­

MSG is manufactured.­

MSG is not found naturally in food or in the human body.­ MSG is not identical to free glutamic acid that has not been manufactured.­ The glutamic acid found naturally in human beings and other higher organisms (before food fed to plants, animals, and humans became loaded with MSG) is L-glutamic acid, only.­

MSG enters the body through the mouth, through the nose, through the skin, and through the placental barrier.­

MSG can enter the brain through the blood brain barrier, which is incomplete through childhood, never intact in certain regions of the hypothalamus, and is easily damaged by things like a blow to the head, high fever, seizures, stroke, and the normal process of aging.­

MSG is potentially toxic to everyone.­

MSG can cross the placental barrier.­

MSG is most toxic to the unborn, to infants, to children, and to the elderly.­

MSG is found in medications - including vaccines.­

MSG is found in infant formula - with the greatest amounts found in hypoallergenic formula.­

MSG is found in liquid supplements given to the elderly.­

MSG is being used as fertilizer and is being sprayed on crops as they grow.­ MSG is hidden in and on unprocessed produce that has been treated with plant "­growth enhancers,"­ fertilizers, pesticides, and fungicides that contain MSG.­

MSG is being used in some waxes applied to raw fruits and vegetables.­

MSG is hidden in processed food in ingredients that give no clue to the fact that they contain MSG.­

The glutamate-industry-sponsored research that claims to "­prove"­ that MSG is safe is flawed to the point of being fraudulent.­ One of their tricks (and there are many) is to use MSG in placebos.­

By law, the burden of proof that any food ingredient is safe lies with the manufacturer.­ To repeat: the manufacturers' alleged "­proof"­ that MSG is safe is flawed to the point of being fraudulent.­
Basic Half-truths and Fabrications used by the Glutamate Industry and for the Glutamate Industry by the FDA, the USDA, and the EPA

There is no honest rationale for defending the safety of processed free glutamic acid (MSG). In place of truth, Ajinomoto and the other members of the International Glutamate Technical Committee and The Glutamate Association have developed a liturgy of half-truths and fabrications that can be used, and are used, by their agents in their indefensible defense of the safety of processed free glutamic acid (MSG). In bold print is what they will tell you. Our response in each case follows:

1) MSG is naturally occurring.

(That sounds good, doesn't it? But "natural" doesn't mean safe. By FDA definition, arsenic is "naturally occurring." They get mileage from talking about MSG being" naturally occurring" because" naturally occurring" is never defined.)

2) There is a great deal of free glutamic acid in tomatoes. Therefore, glutamic acid does not cause adverse reactions.

(Two important points: First, there may be more free glutamic acid in unadulterated tomatoes than there is in other unadulterated vegetables, but it's not "a great deal" when compared to the amounts of processed free glutamic acid (MSG) in processed food. It is at most a minute amount. Second, the free glutamic acid in unadulterated tomatoes is not manufactured/ fabricated. Only free glutamic acid that occurs in food as a consequence of manufacture, not other forms of free glutamic acid, causes adverse reactions.)

3) Glutamic acid found naturally in protein is identical to fabricated glutamic acid.

(That is a bold-faced lie. Glutamic acid found naturally in protein is L-glutamic acid, only. Fabricated glutamic acid is always accompanied by contaminants in addition to L-glutamic acid.)

4) L-glutamic acid is L-glutamic acid no matter what the source, i.e., no matter what material it is made from.

(That is true. It is also irrelevant. The argument is used to distract the potential critic from the lie in Item 3.)

5) L-glutamic acid found naturally in protein is identical to fabricated L-glutamic acid.

(That is also true, also irrelevant, and also used to distract the potential critic from seeing the lie in Item 3.)

6) No study done in the 1980s and 1990s has shown that processed free glutamic acid in any form causes brain lesions

(That is true, irrelevant, and grossly misleading. The studies of the 1970s demonstrating that glutamic acid causes brain lesions were so well done, and so often replicated, that by the 1980s glutamic acid was being used as a tool to selectively kill brain cells.)

7) There is no evidence that.......

(The inference, but only the inference, is that there were studies done and no evidence was found. The more correct statement would be that "No study of that subject has ever been done.")

8. The evidence that suggests that some people may suffer adverse reactions following ingestion of processed free glutamic acid (MSG) is anecdotal.

(There are thousands of "anecdotal" reports of adverse reactions following ingestion of processed free glutamic acid (MSG). The most often reported reaction is migraine headache.)

Iemand nog trek?
laatste aanpassing
*­ter voorkoming van het inactief worden van het topic
Doordat de kwaliteit van ons gewone eten steeds verder achteruit gaat en de milieuproblemen alleen zullen toenemen, zal ook het aantal kanker gevallen in Nederland alleen maar toe gaan nemen.­ Veel mensen krijgen dagelijks een cocktail binnen van zware metalen, lege calorieën, chemicaliën en gemanipuleerde voeding.­

Ze lopen rond met kwik in de mond, poetsen hun tanden met fluor, smeren aluminium onder de oksels, inhaleren giftige rook, eten voedsel met resten van pesticides en eten vlees/vis gekweekt met hulp van antibiotica en hormonen.­ En ze vinden het dan vreemd dat ze ziek worden.­

Gooi daar dan een mixje van stress en medicijnen overheen en je bent weer een goede klant van de gezondheidszorg.­ Je kunt je bij dit scenario neerleggen en je schikken in je slachtoffer rol.­ Verwacht niet teveel van de overheid want die moet ook de belangen van de industrie dienen.­ Dus verdiep jezelf in de werking van voeding en staar je niet blind op de propaganda van de voedingsindustrie.­

Denk gewoon logisch na, veel ziektes ontstaan door verwaarlozing en uitputting van je lichaam.­ Door chronische ondervoeding (tekort aan mineralen, enzymen, vitamines) en dagelijkse stress werk je in feite aan je eigen ondergang.­

Je kunt niet alles in het leven voorkomen maar je kunt wel problemen veroorzaken doordat je signalen van je lichaam negeert.­ Leef langer en gezonder door de juiste voeding, leef bewuster.­
http://partyflock.­nl/topic/940158.­html