Partyflock

Lastige eters...

 
Flockonderwerp · 30518
Hay allemaal!! :cheer:

Ik heb een Border collie reu van 16 maanden oud. Al vanaf het begin is hij een heel slechte eter. Nou schijnt het ook wel border collie eigen te zijn, maar toch wordt ik er soms een beetje somber van. Verschillende brokken geprobeerd, maar niets werkt. Hij krijgt nu 's morgens Fokker brok, en 's avonds KVV Rodi. Ook krijgt hij voldoende beweging, daar kan het niet aan liggen, en hij is volledig gezond.

Maar nu ben ik dus benieuwd of er hier meerdere honden eigenaren zijn met dit probleem, en mogelijke oplossingen natuurlijk!!
laatste aanpassing
Hoi :D

Een bekend probleem waar ik gelukkig veel lezingen over heb bijgewoond, dus hoop dat ik je kan helpen :)

Je geeft je hond 's ochtends en 's avonds eten, heel goed (Y)

Wanneer jij je hond eten geeft, en hij heeft het niet binnen 10 min. op, haal je het voer gewoon weg. (hoe zielig het ook is :) )

Op den duur gaat je hond de link leggen, van oo als ik het niet snel op eet, krijg ik niks meer.

Ziet je hond er verder wel gezond uit qua buitenkant? Glanst de vacht mooi, voel je de ribben nog net?
Dan is er niks aan de hand.

Geloof me het werkt :yes:

Wij hebben thuis 32 honden, (husky's en border collies & herders) en geen van allen zijn slechte eters, gewoon weg omdat ze in een roedel leven. Eten zij het niet op, doet iemand anders het wel, en dan hebben ze gewoon pech.
Jammer dan, dan moeten ze wachten tot de volgende maaltijd.
laatste aanpassing
Uitspraak van Whe!!!! op vrijdag 22 december 2006 om 20:36:
Wij hebben thuis 32 honden

­[img]http://www.xs4all.nl/~olie/fok/smilies/Smilies/whoa.gif[/img]
laatste aanpassing door een beheerder
Neem er een hond bij.....­bij mij was het toen heel snel opgelost.­ (het was niet de rede voor een tweede hond natuurlijk)

idd weghalen na 10 minuten, hoewel niet elke hond daar op reageert.­ De mijne presteerde het om dan gewoon 3 dagen niet te eten.­

Sinds ik die andere heb, is het over.­ Nu is hij als eerste klaar.­
Uitspraak van Nigel's mama op zaterdag 23 december 2006 om 22:55:
Neem er een hond bij.....­bij mij was het toen heel snel opgelost

Hoe graag ik dat ook zou willen, mijn ouders vinden 1 hond genoeg ;)


Uitspraak van Whe!!!! op vrijdag 22 december 2006 om 20:36:
Geloof me het werkt

Dankjewel voor de tip! Dit is het proberen waard :D
Uitspraak van *Mystery op zondag 24 december 2006 om 17:30:
Dankjewel voor de tip! Dit is het proberen waard

Laat je me weten hoe het afgelopen is? :9
hoi als ik het goed lees geef je je hond 2 soorten voer , daar zou ik eerst maar eens mee ophouden en zijn keuze beperken.­ verder sluit ik me aan bij wat dance zei,niet eten dan weg halen.­ mocht het allemaal nog niet werken doe er dan eens een lekker stukje worst door heen, honden hebben een zeer goed reuk vermogen en het moedigd hem aan te gaan eten.­
Mn hond krijgt 2x per dag gewoon brokken, sochtends en savonds. Als hij het niet opeet binnen een uurtje, dan haal ik t weg en heeft ie pech... Nou op die manier leert ie echt wel dat ie zn eten binnen een uurtje moet hebben opgegeten, anders gaat zn eten er gewoon vandoor...:yes:
bam eet alleen de bak helemaal als je der pens of hart door gooit met blikvoer de door eet ze wel meer als de helft en soms de hele bak leeg~!
sins joy een jaar is gaat ze opeens minder eten heel vreemd eerst was het altijd gelijk op maar ik geef der smorgens en savonds maar ze eet smorgens der eten niet op of alleen een paar brokjes en savonds ook nog van der ochtend eten dus over de hele dag eet ze 1 bak eten ik heb het idee dat ze ons uitprobeert maja
we hebben al geprobeert met iets lekkers der door heen alleen dan eet ze al het lekkere der uit en laat de rest staan voorde rest ziet ze der gezond uit en is gewoon nog net zo levendig zoals een pup hoort te zijn
Uitspraak van *Mystery op vrijdag 22 december 2006 om 19:06:
Maar nu ben ik dus benieuwd of er hier meerdere honden eigenaren zijn met dit probleem, en mogelijke oplossingen natuurlijk!!laatste aanpassing 22 december 2006 19:07

mijn honden worden moeilijke teres als ik ze dat toe sta, daarmee bedoel ik als ik me steeds aan hun wensen wat eten betreft ga aanpassen.

mijn mening is dat de hond dient te eten wat ik opdien, en bevalt dat niet dan wacht je maar tot de volgende ronde.

klinkt hard, maar juist om te voorkomen dat ze een loopje met me nemen wat eten betreft ben ik vrij radicaal in dit soort dingen, want de mensen LEREN de hond vaak het slechte eten aan.

hier krijgen ze versvoer en brokken, is het niet geod genoeg, pak ik na een tijdje de bakken weg, en wachten ze maar. willen ze bij de 2e ronde weer niet eten blijven de brokken staan ( dan weten ze dat er niks anders meer komt die dag)

laat die avond besluiten ze dan toch maar de brokken te eten, omdat ze honger hebben, en een hond die ECHT honger heeft die eet wel.
Mijne is gewoon een verwend kreng !!:D droge brokken moet ze nie..:P maar als der beetje blikvoer/pens door zit weet ze nie hoe gauw ze der bak leeg moe hebben!!

(verwend wordt ze maar weer)

ze is altijd al zo geweest van baby af aan dus jah.. vindt ok nie erg.
En ze eet echt geen droge brokken okal geef je der 3 dagen geen eten!
Ut is gewoon DAT MOET IKKE NIET!!:D
laatste aanpassing
Uitspraak van Black007 op dinsdag 24 april 2007 om 13:53:
hier krijgen ze versvoer en brokken, is het niet geod genoeg, pak ik na een tijdje de bakken weg, en wachten ze maar.­ willen ze bij de 2e ronde weer niet eten blijven de brokken staan ( dan weten ze dat er niks anders meer komt die dag)

laat die avond besluiten ze dan toch maar de brokken te eten, omdat ze honger hebben, en een hond die ECHT honger heeft die eet wel.­

Dat zeg ik net he ;)
Uitspraak van Whe!!!! op vrijdag 22 december 2006 om 20:36:
Wij hebben thuis 32 honden, (husky's en border collies &­ herders) en geen van allen zijn slechte eters, gewoon weg omdat ze in een roedel leven.­ Eten zij het niet op, doet iemand anders het wel, en dan hebben ze gewoon pech.­
Jammer dan, dan moeten ze wachten tot de volgende maaltijd.­
Uitspraak van TERREUR dwergje op vrijdag 4 mei 2007 om 22:01:
En ze eet echt geen droge brokken okal geef je der 3 dagen geen eten!
Ut is gewoon DAT MOET IKKE NIET!!

ze weet immers dat ze beter krijgt, mijn honden hebben het ook al een gepreseerd hunz in te willen door drijven en 2 dagen niks te eten, dan eet je niet, eigen keuze, als die maag hard genoeg rommelt gaan ze heus wel eten (y) hier in ieder geval wel, waarschijnlijk omdat ze ook snappen dat ik niet op mijn neus laat dansen :)

hier wordt gegeten wat ik voorschotel. klaar!

mijn oude sharpei werd heel erg verwend, dit was omdat ze van een broodfokker gered werd waar ze als fokteef werd misbruikt en het heel erg slecht had, voor haar maakte ik uitzonderingen omdat ze nooit een goed leven heeft gehad. en dus idd ook heel slecht at. ik wilde haar koste wat het kost de laatste paar jaar gelukkig laten voelen, zoals elke hond het hoort te hebben. toen het moment kwam dat ze ook het lekkers allemaal niet meer at wist ik dat het tijd was geworden om haar naar de hondehemel te laten gaan :cry:

en als mijn honden straks ook op hun eind aan gaan, is het eten hier ook niet meer zo strak. het is nu in hun best wil (y)
zo'n hond hebben wij ook, alle honden krijgen nu versvoer.

www.carnibest.nl

Door dit eten krijgen ze ook geen aanslag op de tanden;)
Sinds ze dit krijgen hebben ze het in één hap op.