Partyflock

Intuïtie

 
Flockonderwerp · 28906

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Ook een zeer interessant onderwerp en minstens even ongrijpbaar als onze geest.

Wat is intuïtie?
Er zijn mensen die volgens blindelings intuïtie, Hitler zwoer bij intuïtie (wat natuurlijk niets zegt over mensen die dat ook doen) en ook de wetenschap heeft een mening over intuïtie.

Eerst weer een paar vragen:
Valt intuïtie te definiëren?
Zit er verschil tussen telepathie en intuïtie? En overeenkomsten?
Hoe sterk is jouw intuïtie en in hoeverre laat je je erdoor leiden?
In hoeverre heeft het onderbewustzijn hier invloed op?
In hoeverre wordt intuïtie door “bronnen van buitenaf” bepaald?

Ik kan het zelf niet definiëren. Persoonlijk denk ik ook hier weer dat de wetenschap aardig op weg is maar nog wel wat elementen mist. In een boekje over intuïtie wordt het onbewuste genoemd als bron voor je intuïtie. Een wielrenner die op een bocht afrijdt en hem intuïtief heel scherp neemt.. en wat blijkt als hij hem niet scherp had genomen was ie het ravijn in gestort.

Volgens het boekje heeft deze wielrenner, ondanks dat hij nog nooit die bocht gereden heeft, toch onbewust bepaalde kenmerken van deze bocht herkend. En misschien onbewust een veiligheidsinschatting gemaakt. ALS deze bocht een dergelijke bocht is dan moet ik hem scherp nemen om niet in het ravijn te storten. Ongeacht wat voor bocht het was neemt hij dus door zn onbewuste risicoanalyse een scherpe bocht.

Geen supersterk verhaal als ik het zo lees :D Toch denk ik dat de intuïtie voor heel groot deel door het onderbewustzijn wordt bepaald. Ik denk dat een medium ook zeer goede mensenkennis heeft en onbewust door wallen of een vermoeide indruk problemen kan voelen bij iemand. Het medium kan dan echt geloven dat ze dat voelt door haar intuïtie maar dat het in feite dus komt door haar mensenkennis.
Moeilijk onderwerp,
in eerste instantie zou ik intuitie definieren als iets
wat buiten je zintuigen omgaat.­
Je weet iets zonder dat je daarvoor van je zintuigen gebruik hoeft te maken.­
Toch heb ik mijn twijfels, intuitie lijkt bij nadere overweging inderdaad iets wat uit je onderbewuste komt.­
Iets kan niet in je onderbewuste zitten als je het niet eerst waargenomen hebt.­
Dus intuitie is een bewuste gewaarwording van een onderbewust waargenomen fenomeen.­

Of er een verschil zit tussen telepathie en intuitie?
Ja telepathie heeft altijd met direct geestelijk contact met een ander mens te maken, intuitie daarentegen kan ook met andere zaken te maken hebben, is meer indirect van aard dus.­

Hoe sterk mijn intuitie is en of ik mij erdoor laat leiden?
Mijn intuitie is vrij sterk, naarmate ik lekkerder in mijn vel zit wordt het sterker.­ Blijkbaar kan ik als mijn bewustzijn tot rust is gemakkelijker contact maken met mijn onderbewuste.­ Ik ga niet blind op mijn intuitie af als er veel van afhangt, bij kleine dingetjes volg ik het wel.­
Intuïtie heeft te maken met ervaring zonder levenservaring ook geen intuïtie.­

Volgens het boeddhisme is de geest ook een zintuig en intuïtie is dan ook een directe waarneming door de zintuigen zonder gebruik te maken van het intellect.­ De situatie aanvoelen dus.­

Hoe dat dan precies in verhouding staattot telepathie zou ik niet uit kunnen leggen daar weet ik persoonlijk niet veel van af.­
laatste aanpassing
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Hoe sterk is jouw intuïtie en in hoeverre laat je je erdoor leiden?

Ik doe zo goed als alles op gevoel. Mijn verstand komt er niet veel bij. Ik laat me leiden door mijn eigen intuitie en kennis en ervaring die ik zelf heb opgedaan.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Valt intuïtie te definiëren?

Ik denk dat het een soort van instinct is. Een natuurlijk iets wat elk levend mens en dier heeft. Ter berscherming..
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Zit er verschil tussen telepathie en intuïtie? En overeenkomsten?

Daar heb ik geen verstand van dus zou het ook echt niet durven te zeggen.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
In hoeverre heeft het onderbewustzijn hier invloed op?

Ik denk zeker wel dat het iets is uit je onderbewuste. Soms volg je je intuitie zonder dat je het door hebt. Ik denk dat het verschillende factoren zijn (zelfkennis, ervaring en gevoel) die intuitie maken. Onbewust of bewust.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
In hoeverre wordt intuïtie door “bronnen van buitenaf” bepaald?

Zoals ik al zei denk ik dat er verschillende factoren samenhangen om je intuitie te maken.
Uitspraak van Ovic op dinsdag 12 december 2006 om 02:40:
Intuïtie heeft te maken met ervaring zonder levenservaring ook geen intuïtie.­

Ben ik het heel erg mee eens.:)
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Er zijn mensen die volgens blindelings intuïtie, Hitler zwoer bij intuïtie (wat natuurlijk niets zegt over mensen die dat ook doen)

Ja die zelfde Hitler gebruikte ook elke dag een flinke dosis amfetamine;)

Jullie zeggen allemaal correcte dingen is mijn mening.. Ik zelf moet meer naar mijn intuitie luisteren.. meer op mezelf vertrouwen. Dat stemmetje in mijn hoofd die me de weg wijst en me dingen toe fluisterd..

Het woord intuïtie komt volgens mij uit het Latijn en betekent letterlijk 'innerlijk zien'. Het is geen bovennatuurlijke gave, maar het vermogen van de hersenen om snel situaties te beoordelen en beslissingen te nemen. Intuïtie kan sneller werken dan het intellect.

Sommige mensen varen blind op hun intuïtie, anderen durven er niet klakkeloos op te vertrouwen. Of je er nu op vertrouwt of niet, je hebt vast wel eens intuïtief gereageerd. Neem de volgende reacties:

-Het voelde meteen goed.
-Ik wist meteen dat hij niet te vertrouwen was.
-Ik voelde het aankomen.

Op basis van een klein beetje informatie binnen een paar seconden een beslissing nemen. Dat kan soms ook heel misleidend zijn. Vooroordelen kunnen in de weg zitten. Wil je je gevoel serieus nemen en op een goede manier gebruiken, dan moet je alles wat corrumpeert weghalen.

Door je intuitie kun je dus sneller beslissingen nemen.. Het is een samenvatting van je levenslessen die er in worden verwerkt volgens mij..
laatste aanpassing
Ik heb 1 keer een voorgevoel gehad.­ Het is lastig uit te leggen, maar ik probeer het toch.­
De hele dag kwam steeds de gedachte in me op alsof ik iets heel erg belangrijks vergeten was te doen, (rekening betalen anders word je je huis uit gezet, of een afspraak voor een sollicitatiegesprek vergeten, iig zoiets belangrijks)maar ik kon niks bedenken, ik dacht dan staat er vast iets ergs te gebeuren.­ Ik voelde me een soort bedrukt, een brok in m'n keel, een zwaar gevoel op m'n borskas.­ Ik ben wel voorzichtiger geweest die dag, maar het gevoel bleef, ook toen ik 's avonds ben gaan slapen.­ Maar toen m'n man om 4 uur terug kwam van z'n nachtdienst stond het huis dus in brand.­ Hij heeft mij wakker gemaakt en hebben samen de kinders uit bed gehaald, zijn naar buiten gegaan en de brandweer gebeld.­ We hebben 3 maanden ergens anders moeten wonen, omdat ze ons huis moesten opknappen.­ 2 dagen erna, herinnerde ik me weer dat ik me de dag ervoor zo rot gevoeld had, alsof er iets stond te gebeuren.­ Ik kan het zelf niet verklaren of dat het intuitie was of telepathie of iets anders, maar ik weet wel dat als ik dat gevoel weer heb, dat ik er beter naar luister.­ En ik denk niet dat er een wetenschappelijke verklaring voor is.­
De oorzaak van de brand is waarschijnlijk sluiting geweest.­
laatste aanpassing
Uitspraak van Babybandit op woensdag 13 december 2006 om 14:21:
-Ik wist meteen dat hij niet te vertrouwen was.­

heb dat best vaak...
laatste aanpassing
Frots
Werkzaam bij Total Asphyxiation
Werkzaam bij Cube
ben je dan niet gewoon een beetje wantrouwend? :P

nee ik begrijp wat je bedoelt en heb dat ook best vaak :O
Uitspraak van Frots op donderdag 14 december 2006 om 23:41:
ben je dan niet gewoon een beetje wantrouwend?

ja dat wel, heeft ook met andere zaken te maken. Ben vaker misleid...waardoor ik toch een muur om me heen heb gebouwd...

mensen moet het vertrouwen verdienen ;)
laatste aanpassing
Intuitie is idd een soort van 6e zintuig die ons leven vergemakkelijkt.­ een soort van instinct een soort van overlevingsdrang wat we in ere moeten houden en waar we naar moeten luisteren.­ we moeten ons minder laten leiden door emoties en niets op laten dringen door andere.­ maar vrij zijn en leren luisteren naar onze intuitie doen we dat niet dan worden we geleide projectielen en zwaar instabiel.­en toch ben ik van mening dat hij bij vrouwen meer ontwikkelt is dan bij mannen.­
Intuitie heeft ook deels met je zelfvertrouwen te maken.­ je intuitie verteld jou dingen ter bescherming voor jezelf.­ een dier heeft een bijzonder sterke intuitie omdat hij anders niet zou kunnen overleven.­ bij mensen is dat minder ontwikkelt omdat wij in onze gemakken voorzien zijn, maar intuitie is 100% gevoel.­ in deze maatschappij worden gevoelens onderdrukt door materialistiche doelen die aan ons gesteld worden.­ baan ,opleiding ,geld ,hypotheek maar onze intuitie verteld ons andere dingen die veel essentieler zijn voor ons geluk maar het word overrompeld daar materiele zaken terwijl ons geluk in ons zelf zit.­En niet op je bankrekening
Mijn intuitie heeft mij vandaag niet in de steek gelaten..:no: Blij dat ik er toch maar naar luister zo af en toe. Heb nu ook weer een gevoel, maar pas over een week weet ik of dat gevoel goed is. Ik hoop het wel, want dat zou echt het einde voor me zijn :cheer:.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Wat is intuïtie?

De spreekbuis van je ziel en onderbewustzijn.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Valt intuïtie te definiëren?

Ja
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Zit er verschil tussen telepathie en intuïtie? En overeenkomsten?

Verschil is dat intuïtie van je innerlijk komt, telepathie is een manier van communiceren buiten je 'normale zintuigen' om en kan van buiten komen.
Overeenkomst is dus dat beide ontvangen worden buiten je normale zintuigen om.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Hoe sterk is jouw intuïtie en in hoeverre laat je je erdoor leiden?

Mijn intuïtie is zo sterk als ik het toelaat, of me er door laat leiden. Anders gezegd, het hangt er vanaf of ik meer in m'n hoofd zit met gedachten, of m'n aandachtsveld over m'n hele lichaam verdeeld is.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
In hoeverre heeft het onderbewustzijn hier invloed op?

Het onderbewustzijn kan je zien als de tussenlaag van je ziel en hersenen. Intuïtie kan door zowel de laag van het onderbewustzijn als de laag van de ziel gebruikt worden. In de meeste gevallen is het onderbewustzijn van toepassing. Hoe verder je ontwikkeld bent, des tegroter de kans dat je intuïtie rechtstreeks van je ziel afkomstig is.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
In hoeverre wordt intuïtie door “bronnen van buitenaf” bepaald?

Intuïtie is een instrument dat in ieder mens aanwezig is. Het bericht dat ontvangen wordt kan wel door lading en gebeurtenissen van buitenaf een bepaald karakter hebben.
Uitspraak van DeKaleAas op maandag 11 december 2006 om 12:07:
Ik denk dat een medium ook zeer goede mensenkennis heeft en onbewust door wallen of een vermoeide indruk problemen kan voelen bij iemand.­ Het medium kan dan echt geloven dat ze dat voelt door haar intuïtie maar dat het in feite dus komt door haar mensenkennis

Dat hangt af van waar een medium zichzelf op afstemt.
Uitspraak van blueprint op vrijdag 22 december 2006 om 17:59:
Intuïtie is een instrument dat in ieder mens aanwezig is.­ Het bericht dat ontvangen wordt kan wel door lading en gebeurtenissen van buitenaf een bepaald karakter hebben.­


een mens is al een Zender en Ontvanger, als je jouw geest 'fine-tuned' , is je intuitie heel betrouwbaar....
Intuïtie is innerlijk weten...­
Mijn intuïtie is heel sterk, dit is iets wat elke dag nog groeit.­
Vreemd genoeg begin ik zelden over mijn intuïtie, tegen de buitenwereld.­

Alleen als er echt iets drastisch gebeurd, en ik had deze totale gebeurtenis al eerder in mijn hoofd voorbij zien gaan, moet ik het wel uiten (dit soort gebeurtenissen blijven mij enorm boeien)

Af en toe wil ik dwars tegen m,n intuïtie in gaan omdat het gevoel die ik bij een bepaalde gedachte krijg, erg benauwend en vervelend is.­

In 99% van deze gedachten blijkt het toch zo te zijn uiteindelijk, aan de ene kant is het dus erg mooi om te hebben, maar aan de andere kant af en toe echt niet.­

Ik laat me er overigens niet constant door leiden, er zijn momenten dat ik iets denk te zien, maar dan laat ik de verdere gevoelens daarbij niet doorkomen, en sta er verder bewust niet bij stil op dat moment.­
laatste aanpassing