Partyflock

Reason

 
Flockonderwerp · 13168
Reason is zeker 'my kind of proggy'.

Probeer eigenlijk elke keer een nieuw soort software uit zodra het uitkomt (of een nieuwere versie ervan) maar kom toch elke keer weer terug bij mn oude vertrouwde reason. Het is voor mij simpelweg gezegd 1 van de weinige programma's waarmee ik kan produceren zonder dat het mn creativiteit beinvloed of beperkt.. :)

:respect: voor Reason... ;)
laatste aanpassing
Vind reason juist heel beperkt, als ik wat neer wil zetten, word het altijd standaard door die markers. Bovendien vind ik de effecten in reason echt gaar, met die compressor voorop.

Geluidskwaliteit is ook beperkt, doordat reason niet het gehele geluidsspectrum pakt, maar alles naar 40 verschillend freq. punten trekt.

Ik heb er heel lang mee gewerkt, maar nooit echt datgene er uit kunnen halen wat ik zou willen :(
Reason is vet, vooral als je hem gebruikt als plug-in via rewire in Cubase, het leuke van Reason is dat als je geen muziek kan maken, toch iets kan maken via de redrum en de dr rex.­
Gooi er een malstrom bij en dan randomize pattern in je matrix en viola (wil niet zeggen dat het vet is maar het kan wel).­
De geluidskwaliteit is wel veel minder dan bij Cubase maar dat kan je omzeilen door de plug-ins van cubase te gebruiken.­
Ikzelf gebruik Reason als ondersteuning, je hebt meer mogelijkheden en sounds.­
Uitspraak van 64357 op vrijdag 18 augustus 2006 om 16:01:
Geluidskwaliteit is ook beperkt

Idd, maar bij Reason kun je toch ook geen gebruik maken van VST's? Nou is rewire natuurlijk wel een oplossing als je bepaalde elementen van Reason wilt gebruiken. Maar ja dan nog. Ik kan zelf niet echt veel met Reason om eerlijk te zijn.
Ach ja, smaken verschillen.

Ik vind de 'sound' die uit Reason komt juíst lekker om mee te werken. Werk ook regelmatig met Cubase bij anderen in de studio maar ik hou gewoon niet van die kille sfeer die het geluid uitstraalt. ( i like it raw, simple and filthy.. ;P )

het leuke van Reason is dat als je geen muziek kan maken, toch iets kan maken via de redrum en de dr rex.­

Nou, een leek kan er vlgs mij nóg niks mee maar goed. :D
Ik werk ook wel veel met de DrRex en Redrum app. maar nog meer met (al dan niet zelfgemaakte) patches voor de combinator.

als ik wat neer wil zetten, word het altijd standaard door die markers

ehh... what about 'markers negeren'? :P
Als ik ergens een geluid wil plaatsen, heb ik nog nooit tegen een probleem aangelopen omdat er een cijfer bij staat.

En wat ík juíst heel knap vind is een standaard track maken die wél boeiend is! (wederom ; smaken verschillen)

:)
Ik maak mijn tracks met reason...­ en om te bewerken soundforge..­

maar wil me nu ook meer in ableton...­

Maar kan me prima redden met reason.­ laat binnenkort wels wat horen...­
DanM
Artiest DanM
Reason, een leuk programma...kan er aardig mee uit devoeten..(Y)
Vooral de optie om al je kabelkes te verleggen maakt het beest in mij los...soms vergeet ik echt de tijd...:[
Tegenwoordig meer bezig met SX3, maar juist daarbij komt Reason 3.0 juist van pas, betere VST is er in mijn ogen niet...(Y)(Y)
Ben nu zelf sinds eind verleden jaar bezig met Reason (en produceren in het algemeen) en ben er tevreden mee! Het enige waar ik mee zit is dat de geluidskwaliteit te wensen over laat.­ de ingebouwde mastering-optie doesn't cut it for me.....­Wat zijn de stappen die ik moet doorlopen om een lekker eindresultaat te krijgen?
Ik werk zelf ook met reason en vind het echt super chill werken. Maar idd, de geluidskwaliteit. Moet zeggen dat ik echt nog een wrak ben qua afmixen, maar volgens mij helpt reason daar ook wel een beetje aan mee.

Zou me toch eens moeten gaan concetreren op het juist afmixen in reaon en masteren in een ander progje :)