Partyflock
 
Flockonderwerp · 75939
Een aflevering over een onderwerp dat mij zeer aan het hart ligt
voeding

Wat brengt de toekomst op ons bord? Wordt het voedsel ambachtelijk of industrieel vervaardigd? Wordt het fast of slow? 'Ik zou alleen maar eten wat je overgrootmoeder zou herkennen als eten', zegt de gezaghebbende Amerikaanse journalist prof. Michael Pollan, auteur van de bestseller The Omnivore's Dilemma.

Als centrale spreker schetst hij de ontwikkeling van voedsel en voedselproductie in de Westerse wereld en laat zien waarom de VS hopelijk níet model staan voor de toekomstige voedselvoorziening in Europa. Gefascineerd door de vraag hoe we in de toekomst de groeiende wereldbevolking gaan voeden, gaat regisseur IJsbrand van Veelen op zoek naar de mensen die werken aan het voedsel van morgen. Ligt de oplossing in de traditie, zoals de SlowFood-beweging beweert? Of moeten we vertrouwen op de moderne laboratoria van de voedselindustrie?

Een beeldverslag uit de werelden van de traditioneel gerookte prosciutto én de vleesvervangers, van Chianti Classico én de magere mayonaise die volvet smaakt. Samenstelling en regie: IJsbrand van Veelen.


http://player.omroep.nl/?aflID=6405172
laatste aanpassing
 
Interessante aflevering.
Ik vond die Italiaanse prof (de slowfood-man) vooral interessant, hoewel duidelijk is dat hij een westers probleem oplost: op zijn manier is er voor de wereldbevolking nooit genoeg te eten. Inderdaad een dilemma.
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 22 februari 2008 om 12:00:
op zijn manier is er voor de wereldbevolking nooit genoeg te eten.


Mijn verwachting is , dat wereldbevolking nog wel flink
zal dalen de komende decenia . . . . .
 
Dit las ik vorige week toevallig in de krant:

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2008/02_februari/18/binnenland/0218_2145_Consumenten_krijgen_ziek_vlees.xml

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Deze pagina stond "toevallig" naast het logo bovenaan de pagina:

http://www.hanze.nl/home/Schools/Instituut+voor+Marketing+Management/Opleidingen/Bachelor/Food+en+Business/Studie+inhoud.htm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ik ben me ook in voeding gaan verdiepen, vitamines en mineralen en heb mijn voedingswijze aangepast. Ik luister goed naar mijn lichaam en dat is denk ik de enige werkelijke oplossing om gezond door het leven te gaan. Ik eet geen vlees meer omdat mijn lichaam duidelijk aangeeft er geen behoefte aan te hebben, het verteerd het niet.


Uitspraak van Nanda op maandag 25 februari 2008 om 08:15:
Mijn verwachting is , dat wereldbevolking nog wel flink
zal dalen de komende decenia . . .


Wat is jou gedachte daarachter prc?
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 25 februari 2008 om 09:59:
Wat is jou gedachte daarachter prc


Nou , een hoop mensen zullen de overgang
( laten we zeggen van 3 naar 5 dimentionaal)
niet kunnen maken .

Die zullen ''wegvallen'' en vermoedelijk weer ergens anders
incarneren .
Ik had dat bericht trouwens ook in de krant gelezen,
ging volgens mij om varketjes .
http://video.google.nl/videoplay?docid=2944803407975749033&q=codex&total=652&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
Dr. Laibow over de Codex Alimentarius
(met nederlandse ondertiteling)

Is al wat ouder maar sluit hier wel mooi bij aan.
laatste aanpassing