Diggy Dex (foto)
NaamKoen Jansen
FunctieMC, rapper
Geslachtman
Lid van groepD.A.C
Geboortedatum
Leeftijd37
HerkomstNederland
Genreship hop
SiteSite diggydex.nl
Aanwezigheidfacebookpageitunestwitteryoutube
Biografie
Achter het pseudoniem van rapper/producer Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., maar sinds in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn.
Recensie
Diggy Dex - Do It Yourself · 29 januari 2014
Bij de meeste mensen zal de naam Diggy Dex alleen een belletje gaan rinkelen door de hit: 'Slaap Lekker (Fantastig Toch)' met de Vlaamse Eva de Roovere. Voor de hiphop fans is Diggy echter een vaste waarde binnen de scene. Met 'Do It Yourself' dropt hij zijn vierde en meest persoonlijke album tot nu toe.
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda Diggy Dex
video's 2 10769 bezoekersSpaarnwoude, Spaarnwoude
Adje, Ali B, André Hazes, Bizzey, Bokoesam, Boozywoozy, Broederliefde, Cesko, Die Tolle Leute, Diggy Dex, Donnie, Fabulous 90s DJ Team, Gers Pardoel, Henk Dissel, Het Feestteam, Jan Smit, Jebroer, Jeroen Post, Jody Bernal, Jordiz, en nog 27 andere artiesten → (nog niet compleet)

Party agenda D.A.C (groep)
Into the Woods Festival uitverkocht video's 13108 bezoekersOpenluchttheater Amersfoort, Amersfoort
45AcidBabies, Altin Gün, Anil Aras, Bazzookas, Ben Sims, Black Dynamite, D.A.C, Dab, Daniele Temperilli, Dr. Rubinstein, French 79, Genii Quartet, George Fitzgerald, Goeiemiddag, GUTS, Hunee, Interstellar Funk, JP Enfant, Julian Alexander, Kauw, en nog 21 andere artiesten →
2 waarderingen
Draadl­oosstr­oom
Slaap lekker
kuijper87
Vandaag :respect:

7 opmerkingen

Mayonaise voor de ziel!
ik hou niet van hip hop maar vind hem wel heel erg goed!
Je was super gister live @ TDF :D