Partyflock
 
Laatste opmerkingen in album
DEEL 1
geregisseerd door Clive Barker
met Andrew Robinson, Ashley Laurence en Clare Higgins

In Hellraiser koopt Frank Cotton een bizarre puzzelbox. Degene die de puzzel oplost krijgt onbegrensd genot... maar ook onbegrensd leed. Van Frank werd niets meer vernomen. Jaren later gaan Franks broer Larry en diens vrouw Julia in het oude familiehuis wonen. Niet veel later weet Frank uit de hel te ontsnappen en komt terug tot leven in het oude huis, maar heeft mensenbloed nodig om weer volledig mens te kunnen worden. Dan weet hij Julia te overtuigen om hem te helpen.

DEEL 2
geregisseerd door Tony Randel
met Ashley Laurence, Clare Higgins en Doug Bradley

Kirsty Cotton komt, na haar overwinning op de demonen uit de hel, terecht in een psychisch instituut. Deze wordt geleid door doktor Philip Channard; hij is zelf erg geinteresseerd in The Lament Configuration. Met deze puzzelbox kan je de poorten naar de hel openen. Zijn hebzucht, en Kirsty haar zoektocht naar haar vader, brengt beide in de hel. En terwijl Channard te zien krijgt waar hij al jaren na heeft gezocht, wordt Kirsty geconfronteerd met een groepje oude bekenden.

DEEL 3
geregisseerd door Anthony Hickox
met Terry Farrell, Kevin Bernhardt en Doug Bradley

Cenobite Pinhead zit gevangen in een demonisch beeld. Als J.P. Monroe, de jonge eigenaar van een populaire nachtclub, het beeld koopt en per ongeluk bloed morst over het beeld, komt hij echter weer tot leven. Pinhead sluit een deal met J.P., die hem zoveel mogelijk slachtoffers moet brengen, zodat hij zich weer vrijuit kan bewegen. Journaliste Joey Summerskill is vervolgens aangewezen om, samen met Elliot Spencer (de man die Pinhead vroeger was), Pinhead en z’n nieuwe groep van Cenobites te stoppen.

DEEL 4
geregisseerd door Kevin Yagher
met Bruce Ramsay, Doug Bradley en Valentina Vargas

Het is 2127. Pinhead, de wrede cenobite, bevindt zich aan boord van een ruimtestation dat wordt gecontroleerd door Dr. Merchant. De missie van Merchant is om de poorten tot de hel voor eens en alijd te sluiten omdat z'n voorvader uit de achtiende eeuw verantwoordelijk was voor het maken van het puzzeldoosje waarmee diezelfde poorten tot de hel voor het eerst werden geopend. Vele generaties hebben daarna Pinhead tevergeefs proberen te stoppen maar nu lijkt het dan toch dat Merchant iets heeft uitgevonden om in z'n missie te slagen.

DEEL 5
de REST komt nog nu eve geen zin meer in hahahahaaa
deel 1
In de film probeert Sidney Prescott het trauma door de moord op haar moeder te verwerken. Als zij op een dag hoort dat één van haar klasgenoten op brutale wijze is vermoord (de openingsscene met Drew Barrymore) rakelen alle herinneringen weer op. Als zij die dag thuis komt wordt zij gebeld door de moordenaar. Die vraagt haar eerst, terwijl Sidney nog van niets weet, naar haar favoriete horrorfilm. Het gesprek neemt echter een wending wanneer de persoon die belt kenbaar maakt dat hij haar kan zien. Hierop volgt een achtervolging waarbij de moordenaar Sidney niet te pakken kan krijgen.

Sidney verdenkt haar vriendje Billy, die wordt opgepakt, en besluit om tijdelijk in te trekken bij haar vriendin Tatum Riley (gespeeld door Rose McGowan) en haar broer Dewey (gespeeld door David Arquette), die bij de lokale politie werkt. Ondertussen ontvangt Sidney opnieuw een telefoontje van de moordenaar. Ook is Billy, door gebrek aan bewijzen, weer vrijgelaten.

De zichtbaar gestresseerde Sidney wordt ook nog eens door de ambitieuze actienieuwsverslaggeefster Gale Weathers lastig gevallen. Zij heeft een boek geschreven over de moord op haar moeder, waarin de enige verdachte Cotton Weary wordt vrijgepleit.

Sidney wordt opnieuw lastig gevallen door de moordenaar die nu ook in haar school verschijnt. De school gaat tijdelijk dicht als ook het hoofd van de school wordt vermoord.

Één voor één worden de kenissen van Sidney vermoord. Het verhaal bereikt zijn conclusie en hoogtepunt op de avond van een feestje waar alle hoofdrolspelers aanwezig zijn. Bij de uiteindelijke ontmaskering blijkt de moordenaar niet alleen te werken en tevens verantwoordelijk te zijn voor de moord op de moeder van Sidney.

DEEL 2
Het verhaal speelt zich opnieuw rond hoofdrolspeelster Neve Campbell als Sidney Prescott af die nu in een andere stad woont. Hier heeft zij haar leven langzaam weer opgepakt. Echter op een dag wordt zij weer gebeld door de Moordenaar. Dit luidt het begin in van een nieuwe ronde doden. De Moordenaar probeert het drama in Woodsburo (zie Scream 1) na te bootsen. Actienieuws reporter Gale Weathers (Courteney Cox) komt ook nadat zij in de stad is om haar boek over het Woodsburodrama te promoten in de Moordenaar zijn handen terecht. In een indrukwekkende eindscène wordt de moordenaar gedood. Echter het is de vraag of de moordenaar wel echt dood is.

DEEL 3
Sidney Prescott (gespeeld door Neve Campbell) heeft nog steeds trauma's van de moordenaar die zij in de eerste twee delen continu het leven lastig maakte. Sidney leeft nu in een veilige omgeving in een gebied in Californië, waar zij thuis werkt als een telefoon counselor bij verkrachtingen. Gale Weathers (gespeeld door Cournteney Cox Arquette) is inmiddels een succesvol nieuwsverslaggever geworden, dankzij haar boek over de moorden in Woodsboro en Los Angeles in de eerste twee delen van de trilogie.

De film begint wanneer Cotton Weary (gespeeld door Liev Schreiber), de aanvankelijke verdachte van moordenaar van Sidney's moeder wordt vermoord in zijn appartement. De politie in Los Angeles denkt dat de moordernaar in de Woodsboro zaak dit op zijn geweten heeft omdat bij het plek van misdrijf een foto werd aangetroffen van Sidney's moeder en gaan naar Gale Waethers voor meer informatie. Wanneer Gale de foto daadwerkelijk identificeerd als Maureen Prescott, Sydney's moeder, dan wordt het voor haar duidelijk dat de moordenaar weer actief is.

Ondertussen is er in de stad Los Angeles een nieuwe film in productie, genaamd "Stab 3: Return to Woodsboro". Deze film, die gebaseerd is op de in Scream 1 en Scream 2 voltrokken feiten, wordt op het moment van de moorden volop gedraaid in Hollywood. De acteurs van de film "Stab 3" worden een voor een vermoord, naar de volgorde van degene die zij spelen in de film werden vermoord in Woodsboro. Sydney's hulp wordt ingeroepen om erachter te komen wie er achter de moorden zit.
Friday the 13th (1980)
geregisseerd door Sean S. Cunningham met Betsy Palmer, Adrienne King en Kevin Bacon Camp 'Crystal Lake' is al meer dan twintig jaar verlaten, ten gevolge van een aantal afschuwelijke moorden, die daar gepleegd zijn én die onopgelost gebleven zijn. Een jonge man heeft het land gekocht met de bedoeling het kamp te heropenen, en huurt zeven jonge mensen om hem met de voorbereiding te helpen. Een plaatselijke religieuze fanaticus jaagt ze allemaal de stuipen op het lijf, wanneer ze hem verscholen in de provisie-kamer aantreffen. Hij waarschuwt hen dat er een 'doodsvloek' op het kamp rust en vlucht dan weg. Ongezien waart een sinistere zwerver rond... op zoek naar bloed

Friday the 13th Part 2 (1981)
geregisseerd door Steve Miner met Amy Steel, John Furey en Adrienne King Inmiddels 5 jaar later betrekt een groep studenten een zomerkamp vlak bij het beruchte Crystal Lake Camp voor een opleiding tot zomerkamp-begeleider. Op een avond gaat een gedeelte van de groep feesten in een lokale bierhal, de thuisblijvers daarentegen worden geconfronteerd met een onbekende maar uiterst gevaarlijke psychopaat...

Friday the 13th Part 3 (1982)
geregisseerd door Steve Miner met Dana Kimmell, Paul Kratka en Richard Brooker Een groep tieners heeft zin in een weekend in een boerderij. Wat ze niet weten is dat de nacht ervoor een seriemoordenaar veel slachtoffers heeft gemaakt. En wat ze ook niet weten is dat de seriemoordenaar nog vrij rondloopt...

Friday the 13th: the Final Chapter (1984)
geregisseerd door Joseph Zito met Kimberly Beck, Erich Anderson en Corey Feldman Jason wordt dood verklaard en naar 't mortuarium gebracht. Na wat personeel uit de weg geruimd te hebben begeeft hij zich weer naar camp Crystal Lake waar een groep tieners zich klaarmaakt voor de vakantie. Onder de tieners bevindt zich echter kleine Tommy Jarvis: een groot fan van het horror genre. Zal hij Jason weten te stoppen?

Friday the 13th: A New Beginning (1985)
geregisseerd door Danny Steinmann met Melanie Kinnaman, John Shepherd en Richard Young Na de gruwelijke gebeurtenissen van een aantal jaren geleden, waarin massamoordenaar Jason Voorhees onder andere zijn moeder om zeep bracht, zit Tommy Jarvis nu in een medische kliniek. Hier wil hij proberen te genezen, maar hij hoopt in ieder geval verlost te zijn van die nare visioenen en nachtmerries met Voorhees. Maar dan blijkt dat het verleden Jarvis maar niet met rust wil laten en wordt hij opnieuw geconfronteerd met een aantal gruwelijke moordzaken.

Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)
geregisseerd door Tom McLoughlin met Thom Matthews, Jennifer Cooke en Tony Goldwyn Jason wordt weer opgegraven zodat de mensen er zeker van zijn dat hij dood. De rottende Jason wordt echter door de bliksem tot leven gebracht en hij gaat terug naar Camp Crystal Lake, dat inmiddels Camp Forrest Green heet (om de herinnering met Jason te begraven). Terwijl de sheriff de paniekerige grafschenner opsluit, richt Jason in legeruitrusting en met ijshockeymasker een slachting aan in het kamp.

Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)
geregisseerd door John Carl Buechler met John Otrin, Susan Blu en Lar Park-Lincoln Tina heeft speciale gaven. Op een dag gaan Tina en haar familie gezellig naar Crystal Lake, naar hun vakantiehuisje. Per ongeluk dood ze haar vader met haar speciale gaven. Jaren later keert Tina terug naar Crystal lake en maakt de seriemoordenaar Jason weer levend terwijl ze haar vader weer tot leven wilde maken...

Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)
SORRY GEEN OMSCHRIJVING

Jason Goes to Hell: the Final Friday (1993)
geregisseerd door Adam Marcus met John D. LeMay, Kari Keegan en Kane Hodder Massamoordenaar Jason Voorhees wordt in een val gelokt door de FBI en aan stukken geblazen. De lijkschouwer, die de stukken van Jason's lichaam onderzoekt, eet plotseling het hart van de moordenaar op. Op deze manier komt Jason opnieuw tot leven en begint snel weer met moorden. Ondertussen lijkt de mysterieuze Creighton Duke de enige te zijn die weet hoe Jason Voorhees eens en voor altijd te stoppen is.

Jason X (2001)
geregisseerd door James Isaac met Kane Hodder, Lexa Doig en Chuck Campbell In de verre toekomst is de Aarde niet langer bewoonbaar, en dus heeft de mensheid andere planeten gekoloniseerd. Tijdens een schoolreisje naar Aarde vindt de klas twee bevroren lichamen: een mooie vrouw en een man met een hockeymasker. Ze besluiten de twee lichamen mee te nemen voor onderzoek. Wat ze echter niet weten is dat de man de beruchte moordenaar Jason Voorhees is.
DEEL 1
A NIGHTMARE ON ELM STREET (1984) WES CRAVEN
Nancy heeft afschuwelijke nachtmerries: een monster met een gezicht vol littekens en lange messen als vingers wil haar vermoorden. Haar schoolvrienden hebben dezelfde droom. Dan worden de eerste van hen op afschuwelijke wijze in hun slaap afgeslacht. Hun lichamen opengereten door metalen klauwen. Omdat de moordenaar alleen in hun dromen bestaat kan de politie niets doen. Er zit voor Nancy maar één ding op: wakker blijven, uitvinden wie of wat de moordenaar is en hem op de één of andere manier uitschakelen. Verborgen in haar droomwereld wacht hij op haar, klaar om toe te slaan zodra ze indommelt. Wat er ook gebeurt, hoe laat het ook is, hoe moe je ook bent… VAL NIET IN SLAAP.

DEEL 2
A NIGHTMARE ON ELM STREET 2: FREDDY’S REVENGE (1985) JACK SHOLDER
Er is een aantal jaar verstreken sinds het monster Freddy Krueger werd teruggestuurd naar de hel. Maar het huis in Elm Street heeft nieuwe bewoners en de tienerzoon van het gezin, Jesse, krijgt al snel nachtmerries over een man met een gezicht vol littekens en messen als vingers: Freddy! Jesse raakt ervan overtuigd dat Freddy zijn lichaam probeert over te nemen. Jesse is doodsbang en sluit zichzelf op in een slaapkamer. En dan verschijnt Freddy. De gevolgen zijn verschrikkelijk…

DEEL 3
A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS (1987) CHUCK RUSSELL
Nancy is nu een psychiater, die is gespecialiseerd in droomtherapie. Ze helpt een groepje tieners, die allemaal nachtmerries hebben van demon Freddy Krueger, die hen probeert te vermoorden in hun slaap. Nancy leert ze hoe ze kunnen terugvechten. Eén van de meisjes blijkt een speciale gave te hebben. Nancy hoopt daarmee Freddy definitief te vernietigen. Maar dan doet het monster een verschrikkelijke tegenzet…

DEEL 4
A NIGHTMARE ON ELM STREET 4: THE DREAM MASTER (1988) RENNY HARLIN
De belichaming van alles wat slecht is, Freddy Krueger, komt weer tot leven. Hij gaat direct achter de tieners aan die hem de vorige keer wisten te overleven. De paranormaal begaafde Kristen is er ook nog en zij geeft vriendin Alice al haar speciale krachten om de moordzuchtige demon te stoppen. Maar er is één ding waarop Alice niet had gerekend: Freddy leert van zijn fouten en hij maakt handig misbruik van Alice’s krachten. Is Freddy Krueger dan toch onoverwinnelijk?De meest succesvolle film uit de reeks met overdonderende, fantastische special effects.

DEEL 5
A NIGHTMARE ON ELM STREET 5: THE DREAM CHILD (1989) STEPHEN HOPKINS
Door te leren hoe ze in haar eigen onderbewustzijn Freddy Krueger moet aanvallen, heeft Alice het monster overleefd. En nu is Freddy voorgoed verdwenen. Denkt ze. Maar Freddy is niet dood, of weg. Freddy spookt rond in de geest van Alice’s ongeboren baby en hij slaagt erin om tieners uit de buurt op verschrikkelijke wijze de dood in te jagen. Weet Alice haar kind te redden, of wordt de baby het nieuwste wapen van de man met messen als vingers: Freddy Krueger?

DEEL 6
A NIGHTMARE ON ELM STREET 6: FREDDY’S DEAD (1991) RACHEL TALALAY
Is het zesde deel in de waanzinnig populaire A Nightmare on Elm Street reeks. Het monster van Elm Street, met messen in plaats van vingers, is terug. Freddy Krueger heeft eindelijk alle kinderen en tieners van Springfield vermoord. Hij gaat op zoek naar nieuwe slachtoffers en gebruikt daarvoor zijn dochter Maggie. Via haar kan hij opnieuw nietsvermoedende tieners zijn demonische droomwereld in trekken. Maar dan ontdekt Maggie Freddy’s demonische krachten. Een keihard gevecht tussen vader en dochter is onvermijdelijk. Zal Freddy Krueger dan eindelijk het onderspit delven?

DEEL 7
A NIGHTMARE ON ELM STREET 7: NEW NIGHTMARE (1994) WES CRAVEN
Is echt één van de meest originele films ooit gemaakt. In dit zevende deel uit de populaire A Nightmare on Elm Street reeks blijkt demon Freddy Krueger echt te bestaan. Hij heeft het gemunt op de makers van de eerdere films. Dus regisseur Wes Craven, de directeur van filmmaatschappij New Line, de acteurs en alle andere betrokkenen zijn hun leven niet zeker. Zelfs Robert Englund, die in alle delen Freddy speelt, wordt nu door zijn alter ego bedreigd! Dit is nog nooit vertoond in een film en kenners vinden deze WES CRAVEN’S NEW NIGHTMARE zelfs nóg origineler dan zijn latere film SCREAM. MAAR PAS OP: tijdens het filmen was er een aardbeving nodig en prompt vond er echt een aardbeving plaats in LA! Zeg niet dat we je niet voor Freddy hebben gewaarschuwd…