Partyflock
 
Profiel · 435804
­ Nederland

Agenda

Laatst bezochte feest was op maandag 30 april 2012: Op het plein, Vredenburg, Utrecht

Statistieken

52200·pagina's bekeken
19Partyflockvrienden
68·favorieten
119·evenementen bezocht
16·oude interessante evenementen
2·winactie deelnemingen
2·polls
27×geciteerd
116·opmerkingen
15·waarderingen
7·forumonderwerpen
44·forumberichten (onderwerpenlijst)
219·privéberichten verzonden
192·privéberichten ontvangen
YAEH people Njoy youre live And live it good!!
And Have Fun with youre Friends!!!!!

Heren
Deze informatie is alleen bestemd voor Sziget festivalgangers ;)

Het 16e Szigetfestival heeft noodgedwongen een iets andere opzet. Met een campingkaart kan je van 11 tot 18 augustus op het terrein verblijven. Op 11 augustus zijn er nog geen optredens, op 12 augustus is er één optreden van een grote internationale act en van 13 tot 18 augustus is er een volledig programma. Een kaart zonder camping is slechts geldig van 13 tot 18 augustus. Het is aan te raden nog minimaal drie dagen in Boedapest te blijven aangezien het de 20ste een nationale feestdag is met feesten, groots vuurwerk en de Red Bull Airrace tussen (en onder) de Donaubruggen voor het parlement.
Prijs
De voorverkoopprijs van een weekkaart met camping is 120 euro voor een 5 dagen kaart zonder camping 100 euro. Daarna zullen de kaarten net als vorig jaar waarschijnlijk respectievelijk 150 en 120 euro gaan kosten. Je kan ook al op 9 en 10 augustus op het festivalterrein kamperen. Er zijn dan nog geen optredens, de prijs voor één of twee extra dagen kamperen is 10 euro per dag.
De kaartverkoop is van start gegaan op deze site en vanaf januari op de voorverkoopadressen.
Algemeen
Op een groot Donaueiland, midden in het toch al zo levendige Boedapest, verrijst een complete partystad, waar 5 dagen lang, 24 uur per dag de meest uiteenlopende acts te zien zijn. Sziget is allang geen Hongaarse aangelegenheid meer, tienduizenden jongeren trekken vanuit heel Europa naar de Hongaarse hoofdstad waar meer dan duizend bands vanuit de hele wereld acte de présence geven...
Rock, dance, wereldmuziek, punk, electro, funk, blues en klassiek, voor iedereen is er wel iets te beleven op één van de zestig podia. Maar Sziget is meer dan muziek: Theater, kermis, film, kunst, spiritualiteit, sport, de meest uiteenlopende restaurants, winkels, barretjes en theehuizen... en daar tussenin enorme, met grote lampionnen verlichte tentenkampen.


De meeste internationale bands van naam spelen op het Mainstage waar 40.000 bezoekers terecht kunnen. Het Worldmusic-podium is één van de best geprogrammeerde in zijn genre en trekt tot 15.000 bezoekers per optreden. ’s Nachts zijn er uiteenlopende party's op verschillende locaties.
In totaal worden dit jaar 400.000 bezoekers verwacht over 7 dagen. De prijzen van consumptiegoederen zijn nauwelijks gestegen, bier kost doorgaans een euro, een maaltijd tussen de 2 en 4 euro. Ondanks de grootte van het terrein en het enorme aantal kampeerplaatsen zullen de Szigetkaarten met kampeerplek waarschijnlijk eind juli al uitverkocht raken.
Kamperen is toegestaan op het gehele festival terrein met uitzondering van doorgaande routes en de velden voor de podia. De toiletten, douches en wasbakken worden meerdere malen per dag geleegd en het terrein wordt dagelijks schoongemaakt, maar na vier dagen festival zijn de meesten wel aan een schoonmaakbeurt toe. In de stad heb je fantastische baden met water uit eeuwenoude warmwaterbronnen die niet alleen schoon en heilzaam zijn maar ook katers doen smelten.
Op het eiland zijn veel faciliteiten aanwezig zoals: een zwembad, een non-stop dokter en apotheek, pinautomaten, winkels, free internet (100 computers), telefoon en een non-stop informatie- en klachtendesk. Sziget is een festival met een zeer gemoedelijke sfeer, maar het blijft zaak goed op je eigendommen te letten. Laat daarom geen waardevolle spullen in de tent liggen en maak kennis met degenen rondom je tent zodat er enige sociale controle is. Bij de in/uitgang staan poortjes, er zijn badges te krijgen die je in je bagage kunt verstoppen en afgaan bij het passeren van de poortjes. Ook zijn er kluisjes op het eiland, maar deze zijn vaak al snel vol, reserveer er dus één zodra je je tent hebt opgezet.

http://www.bohemia.nl/BoekenIndex2kol.asp?AccID=1931