Partyflock
 
Profiel · 1076543
­ Nederland

Agenda

Laatst bezochte feest was op zaterdag 8 september 2018: Het Nest Festival, De Goffert, Nijmegen

Statistieken

6800·pagina's bekeken
4Partyflockvrienden
55·favorieten
87·evenementen bezocht
116·oude interessante evenementen
3·winactie deelnemingen
1·verslag
1·flock
86×geciteerd
258·opmerkingen
6·waarderingen
1·flockbericht (onderwerpenlijst)
16×positieve karma
14·positievelingen
16×negatieve karma
13·negatievelingen
31·privéberichten verzonden
54·privéberichten ontvangen
Het sterrenbeeld Ram – 21 maart t/m 20 april

De jonge Ram is avontuurlijk, ambitieus, impulsief, enthousiast en barst van de energie. De Ram is zowel in gedachten als daden een pionier; hij staat open voor nieuwe ideeën en houdt van vrijheid. Ze staan open voor uitdagingen en zullen zich niet snel van hun doel laten afleiden.
Over het sterrenbeeld Ram

De lentenachtevening van 21 maart is niet alleen het begin van het astrologische nieuwjaar, maar ook van het sterrenbeeld Ram. De jonge Ram is avontuurlijk, ambitieus, impulsief, enthousiast en barst van de energie. De Ram is zowel in gedachten als daden een pionier; hij staat open voor nieuwe ideeën en houdt van vrijheid. Ze staan open voor uitdagingen en zullen zich niet snel van hun doel laten afleiden – behalve door hun eigen ongeduld, dat zo nu en dan de kop op zal steken als ze niet snel genoeg resultaat zien.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn moedige leiders die zich oprecht bekommeren om degenen over wie ze de leiding hebben. Omdat ze zo’n groot verantwoordelijksheidgevoel hebben, zullen ze niet zo snel hun ondergeschikten misbruiken om hun eigen doelen te bereiken, maar het kan wel eens voorkomen. Het zijn geen goede volgers omdat ze nogal graag zelf de touwtjes in handen willen hebben. Zijn ze het niet eens met bepaalde instructies of kunnen ze niet inzien waarom die worden opgelegd, dan kunnen ze de neiging hebben zich er tegen te verzetten.

Ze zijn druk met zichzelf bezig, zowel positief als negatief. Ze zijn onafhankelijk maar ook egocentrisch (soms) en besteden veel aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn. Hun immense energie maakt hen agressief en rusteloos, soms zelfs een beetje twistziek, koppig en opvliegerig. Ook hebben ze vaak korte teentjes en als ze vinden dat iemand ze iets heeftmisdaan, kunnen ze daar lang boos over blijven.

Ram, jouw taak als het eerste teken van de dierenriem is om dingen van de grond te krijgen en de weg te leiden. De Zon in deze positie van de dierenriem zorgt ervoor dat je wilskracht zich goed kan uiten. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een leiderschapsrol op je te nemen, of door anderen te dwingen op een nieuwe manier naar zichzelf te kijken. Een negatief effect van dit zonneteken is dat je het anderen onbewust heel moeilijk kunt maken om de echte jij te leren kennen.
De Ram in relaties

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn heel toegewijde ouders. Ze zijn zelfs in staat hun eigen leven op te geven, zodat hun kinderen kunnen blijven leven. In de hele dierenriem is geen enkele ouder beschermerender en liefdevoller dan de Ram.

In persoonlijke relaties zijn Rammen open, direct en spontaan, en het zijn enthousiaste en gulle vrienden. Veel Rammen hebben een hoog libido en zijn gepassioneerde maar veeleisende minnaars. Maar, er zit ook een negatieve kant aan de manier waarop je met mensen omgaat. Je kunt snel geïrriteerd raken door de traagheid of matigheid van de mensen om je heen, en hoewel je erg gevoelig bent, wals je dan makkelijk over de gevoeligheden van anderen heen. Doordat je zo’n hoog libido hebt, moet je uitkijken voor promiscuïteit. Want voor je het weet heb je al evenveel veroveringen als Don Juan op je naam staan! Hierdoor kun je ook makkelijk de fout maken om te snel in een huwelijk te springen, wat desastreus kan eindigen.
De essentie van het sterrenbeeld Ram

Het is goed voor je om je bewust te zijn van je pioniersinborst en die niet te veronachtzamen. Want door die te erkennen, zul je niet alleen meer van het leven genieten, maar zul je ook voorkomen dat anderen je zullen rondcommanderen. Rammen hebben de neiging om óf anderen te commanderen, óf rondgecommandeerd te worden. Dit kunnen anderen soms misschien vervelend vinden, maar je moet de vrijheid hebben om te handelen, in plaats van er alleen maar over te denken en niks te doen. Je moet koste wat kost negatieve emoties zoals wrok, spijt en zelfmedelijden vermijden, want zij zouden datgene wat van essentieel voor je is ontzeggen: oprechtheid.

Mentaal gezien zijn mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram intellectueel en objectief, maar in zeldzame gevallen kunnen ze kleingeestig en extremistisch worden in religie of politiek. Ze kunnen goed strijden voor verloren zaken en blijven tot de laatste druppel bloed doorvechten. Ze zijn vlug van begrip maar zijn soms overmoedig en té optimistisch, waardoor het ze ontbreekt aan grondigheid en het vermogen om in te zien welke obstakels er liggen op de paden waar ze in een opwelling voor kiezen. Rammen vinden het erg belangrijk om een ijzeren zelfbeheersing te hebben, om hun capaciteiten en neigingen onder controle te krijgen zodat ze de maatschappij waarin ze leven kunnen dienen.

Als Ram ben je dol op uitdagingen die je stimuleren om actie te ondernemen. Dat kan simpelweg het gevolg zijn pure frustratie; of op een beheersder niveau heb je misschien een duidelijk doel voor ogen en weet je voor wie of wat je vecht. Als je geen duidelijk doel voor ogen hebt, vraag het dan aan jezelf en luister naar je innerlijke stem. Je zult een antwoord krijgen. Het zou tegen de natuur van een Ram zijn om geen doel te hebben of nergens voor te kunnen vechten – dan zou je eerder een ‘Schaap’ dan een Ram zijn!

Ram, wees niet bang om sterk te zijn, want dat is de essentie van je natuur. Als je je angstig voelt, probeer er dan achter te komen wat er misschien in je verleden is gebeurd, zoals geweld of misbruik door anderen. Angstigheid kan er ook op wijzen dat je onafhankelijkheid en ondernemingszin werden onderdrukt tijdens je jeugd. Ook al heb je een sterke drang naar succes en ben je een geboren leider en kampioen, toch kan een dergelijke situatie je ervan weerhouden je dromen te realiseren. Zulke negatieve invloeden kunnen er ook juist toe hebben geleid dat je té dwingend bent, of dat je weinig begrip hebt voor je eigen behoeften en gevoeligheid.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn goede athleten en klimmers, artsen, pioniers (waarbij ze zowel nieuwe ideeën verkennen als onbekende gebieden), soldaten, zeevaarders en piloten, en leiders in de industrie en politiek (het zijn alleen wel onbeholpen volgelingen).

Ook al ben je een echte Ram, toch heb je ook een klein lammetje in je, wat betekent dat je soms je doelen makkelijker kunt bereiken door je gewillig over te geven aan de eisen van een bepaalde sociale situatie, in plaats van dat je je horens verstrikt laat raken in iets wat groter en machtiger is dan jij. Dit talent is natuurlijk nauw verbonden met het vermogen om te begrijpen wanneer je iets kunt veranderen, en wanneer niet. Hier is natuurlijk geduld voor nodig. Het verwerven van geduld zal bovendien je grootste prestatie zijn, evenals in contact komen met je innerlijke zachtheid.
Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram heerst over het hoofd en de hersenen, en men zegt dat Rammen snel last krijgen van hoofdpijnen, migraineaanvallen, zonnesteken, zenuwpijnen en depressie. Spijsverteringsmoeilijkheden en zenuwaandoeningen liggen ook op de loer, en je onbezonnenheid, onstuimigheid en volledige lichamelijke overgave kunnen ertoe lijden dat je snel ongelukken en lichamelijke verwondingen kunt krijgen.

Je houdt van extremen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Het zal je ook goed doen om extreem te leven. Maar als je extremisme te ver gaat – voorbij de sociale norm – dan kun je verwachten dat je erg eenzaam zult worden.
Meer feitjes over de Ram

Houdt van…

• Actie
• Als eerste eindigen
• Uitdagingen
• Doelen om voor te vechten
• Spontaniteit

Heeft een hekel aan…

• Wachten
• Fouten toegeven (deze ram niet !)
• Geen tegenstand
• Tirannie
• Advies van anderen ;) ( ook al niet !)