Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 23 november 2013

anoniem gepubliceerd op
Qlimax
27 november 2013
FeestQlimax · Immortal Essence
Datumzaterdag 23 november 2013
LocatieGelreDome Site
Mijn verslag van Qlimax - The Immortal Essence :vaag:

Zaterdag 23 november 2013 was het eindelijk tijd voor Qlimax! Wat heb ik lang naar Qlimax uitgekeken, en gedacht hoe ik het in werkelijkheid zou mee maken. vaak een Qlimax editie terug gekeken op DVD en het zag er visueel erg leuk aangekleed uit, wat mij deed overhalen om tickets te bestellen. Zaterdag 21 september was het zover, ik kon me aansluiten bij de zovelen die ook een kaartje wouden bemachtigen voor Qlimax. Met twee laptops in de aanslag stond ik om 13:00 klaar om een poging te wagen om aan twee tickets te komen voor Qlimax, Precies om 13:00:01 een refresh uitgevoerd op beide browsers, en wachten maar in de virtuele wachtrij! Na 25 minuten was ik dan eindelijk aan de beurt, en kon ik afrekenen en was ik binnen een half uur de blije eigenaar van twee Qlimax kaarten!

Op weg naar Qlimax, eindelijk maar toch! B)

Nog gauw wat eten koken, en wat eten voor we de trein zouden nemen naar Arnhem, het werden twee treinen later. Eenmaal in de trein, kwamen we de eerste feestgangers al tegen t.h.v. Zwolle. gezellig! Het leek wel bijna of iedereen in de trein van Zwolle - Arnhem naar Qlimax ging. Eenmaal aangekomen in Arnhem CS (21:21) waren we opzoek naar bus 31, toch maar even gevraagd aan een man met opvallende kleding die bij de bushalte stond, hij zei: Jullie gaan vast naar Qlimax, ik adviseer jullie dan ook om gebruik te maken van de pendelbus aangezien het reguliere vervoer erg beslast zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan! en wat een drukte bij de pendelbussen, eenmaal in de pendelbus waren wij vrij snel aangekomen bij het Gelredome. (21:45) Toen we uit wouden stappen, stonden er echt een handje vol (zwart) verkopers, die Qlimax tickets aanboden. (walgelijk! ) voor natuurlijk een heel scherp prijsje! Tijd om naar binnen te gaan :bounce:

Hup!, tickets uit de tas gehaald, en aangesloten in de rij om naar binnen te kunnen gaan. Eenmaal binnengekomen gelijk een kluisje genomen, en deze opgezocht. Eenmaal onze spullen gedropt en kluis op slot, was het tijd om munten te halen. Ook erg leuk zijn mensen die voordringen ;) maar goed, we kwamen door de beveiliging en liepen richting het trappenhuis, eenmaal binnen gingen we gelijk even een kijkje nemen in het stadion, wat een grote ruimte en spectaculaire lichtshow was het eerste wat in me op kwam. We namen eerst plaatst op de tribunes, en keken even op de app, tijd om te meeten met een groep, die ik heb leren kennen via Partyflock en Facebook, we hadden afgesproken bij vak 121 en hebben kennis gemaakt met partydudes uit Zweden. Eenmaal toen de groep compleet was zijn we de vloer op gegaan, en zijn we even goed los gegaan. Al vond ik dat de muziekstyle in het begin echt te rustig was, en het geluid stond ook nog niet echt super hard. Daarna met ik met me maat wat gaan drinken en even een rondje om het stadion gelopen, en richting de voorkant gelopen. hier hebben we nog even op de tribune gezeten, en naar beneden gegaan de vloer op. Vette lasers en vuurwerk was er te zien! Na 01:35 ging de stage veranderen, en ging het geheel langzaam open, en kwam er een groene doodskop (schedel) te voorschijn, Dit was echt vet! Nu werd de muziek ook wat aangenamer en iets harder. Even goed los gegaan op de DJ's die er toen die tijd stonden! Wel jammer is dat er geen timetable was :( nog een aardig tijdje rechtsvoor gestaan, en losgegaan! na 3:30 besloten toch even rustig aan te doen, en even uitgerust op de tribune, hartstikke gezellig, wat contact gezocht met wat andere party people. vervolgens rond 4:45 een klasgenootje opgezocht van een maat van mij waar ik mee naar Qlimax was gegaan, eenmaal gevonden hebben we nog een biertje gedronken en samen even goed los gegaan rond een uur of 5:00, moet wel zeggen dat de muziek steeds harder en aangenamer werd, en konden ons goed vermaken!

Sluiting van Qlimax :gaap:

De laatste tien a vijftien minuten gingen er lekker hard aan toe, en heb alles gegeven wat ik nog in huis had! Geweldige lichtshow werd er nog gegeven op het eind. Toen was het 6:57 en werd de laatste track gezet! Eenmaal afgelopen, struinden we gauw naar de tribunes, om toch nog even te zitten, helaas werd dit ons onmogelijk gemaakt, en werden we vriendelijk verzocht door de beveiliging om te vertrekken. Die beveiliger was ook bezig met andere gasten bezig naar de uitgang te dirigeren, waar sommige gasten nog helemaal voor pampus lagen op de tribunes, en gewekt werden door de beveiliging. was het ondanks alles een super tof mega uber strak feest! en voor herhaling vatbaar!

Nadat we het stadion hadden verlaten, was het tijd om de kluisjes op te zoeken, nou ik kan je zeggen dat ik me best geïrriteerd heb aan de grote stroom mensen, lopen naar je kluisje was normaal een bezigheid van 2 minuten, maar werden nu al gauw 20 minuten. Super super druk! Eenmaal onze spullen uit het kluisje gehaald, gauw de sleutel ingeleverd, en naar de uitgang gelopen. Nog even voor het Gelredome gezeten een jointje gerookt, en bijgekomen, was het de hoogste tijd om de pendelbus weer richting het centraal station te pakken.

See You Next Year! :woeptidoe:

Pluspunten:

Visuals
Toiletten
Geluid
Lasers
Aankleding van het feest

Minpunten:

Soms was het iets te druk
Code Black draaide veel te rustig in het begin!
Rookverbod binnen (terwijl de beveiliging wel binnen rookte)
Merchandise alleen maat XL

5 opmerkingen

Munten waren 2,60
Drukte kan je opzoeken, net zoals de iets rustigere stukken
Iedereen rookte binnen
je min punten kon je allemaal voorkomen
munten waren 2,60(zo te lezen haalden jullie je munten bij de kluisjes, lekker handig om in een rij te gaan staan terwijl je binnen niet hoeft te wachten :P
je moet gewoon weten waar je gaat staan wil je de drukte ontwijken
iedereen rookt binnen
dan was je te laat bij de merchandise en zijn de kleinere maten al uitverkocht(ja dit gaat heel hard)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Miwer op woensdag 27 november 2013 om 17:52:
je min punten kon je allemaal voorkomen
munten waren 2,60(zo te lezen haalden jullie je munten bij de kluisjes, lekker handig om in een rij te gaan staan terwijl je binnen niet hoeft te wachten :P
je moet gewoon weten waar je gaat staan wil je de drukte ontwijken
iedereen rookt binnen
dan was je te laat bij de merchandise en zijn de kleinere maten al uitverkocht(ja dit gaat heel hard)


Owww.. mijn fout, meende toch echt dat de munten duurder waren, maar o fijn, in het publiek roken kon nog wel, maar zodra we op de tribune zaten werden we telkens aangesproken :$

Terwijl de beveiliging zelf wel stiekem zat te roken..
 
Artiest {SHOWLIST artist 39929, 73283, 87730, 109879}
Wat heb je in hemelsnaam aan een timetable als je maar 1 area hebt? Je zult de muziek toch moeten accepteren of je nou wilt of niet..
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 28 november 2013 om 12:41:
Wat heb je in hemelsnaam aan een timetable als je maar 1 area hebt? Je zult de muziek toch moeten accepteren of je nou wilt of niet..


Ik ben nog niet zo super lang bekend met hardstyle, luister eigenlijks van alles en nog wat.. en als je nog niet alle artiesten weet wie er staan, en je ook niet gelijk vooraan staat, is het toch handig om te weten wie er waar staat op bepaalde tijden.. vandaar dat ik een timetable wel handig had gevonden..

Idd heb je gelijk, er was maar 1 area.. :P
laatste aanpassing