Partyflock
 
Informatie over banners

Welke typen banners en waar staan ze?
Op de volgende pagina's kun je voorbeelden zien van banners die in het verleden op Partyflock hebben gestaan:

TypeAfmetingenAfmetingen x2
Overlaymax 1000 x 800max 2000 x 1600
Billboard970 x 2501940 x 500
Large flyer336 x max 500672 x max 1000
Skyscraper rechts160 x 600320 x 1200
Leaderboard bovenaan in het midden728 x 901456 x 180
Large mobile ad320 x 100640 x 200
Huge mobile ad320 x 240640 x 480
Kleine flyer rechts160 x max 300320 x max 600
Button140 x 80280 x 160
Skyscraper linksonder het menu140 x 600280 x 1200

De 'Afmetingen x2 versie wordt gebruikt voor HPPI apparaten. De meeste nieuwe telefoons, tablets en nieuwere laptops hebben allemaal meer pixels per inch dan vroeger gebruikelijk was. Lever ons de x2 versie aan en wij genereren beide versies voor gebruik op Partyflock.

Frequency cap
Het is mogelijk om te beperken hoe vaak iemand de banner maximaal ziet. Je kunt opgeven hoevaak een bezoeker de banner in totaal mag zien en hoe vaak hij de banner per dag mag zien.
Je kunt bijvoorbeeld bepalen dat iemand de banner maximaal 10x mag zien over de hele looptijd, of dat hij de banner maximaal 2x per dag mag zien. Of dat hij de banner in totaal maximaal 10x mag zien en per dag maximaal 2x.

Prijzen per duizend impressies (CPM)
Je koopt een bepaald aantal bannerimpressies, die dan in een door jouw vastgestelde periode worden getoond. Binnen deze looptijd wordt er rekening gehouden met de drukte op Partyflock. Is het in de nachtelijke uren rustig, dan worden er minder banners getoond dan tijdens de drukke uren in de middag. Op deze manier krijgen de relatief weinig bezoekers in de nacht je banner niet heel vaak te zien, terwijl andere unieke personen in de drukke middag worden misgelopen. Bovendien wordt voor elke pagina bepaald of er banners getoond moeten worden. Dit zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om door continu de pagina te verversen, alle impressies er ‘doorheen’ te jagen. Te allen tijde zullen de banners mooi over de tijd verdeeld worden!

Gerichte banners
Het is mogelijk een banner gericht in te zetten. De volgende opties zijn mogelijk:
  • Richten op een of meerdere steden met straal. De banner wordt dan alleen vertoond aan mensen die in een bepaalde stad of omgeving wonen. Houd er rekening mee dat dit momenteel alleen voor geregistreerde leden geldt.
  • Richten op favoriete music genres.

Naamsbekendheid
Natuurlijk is het in jouw belang dat mensen doorklikken op je banner. Maar vergeet niet dat alleen de naamsbekendheid ook wel degelijk doorwerkt! Zorg er dus voor dat je banner duidelijk is en aanspreekt. Als jouw logo geregeld goed in beeld is, dan blijft dat hangen. Dit effect is nauwelijks meetbaar, maar is wel degelijk sterk aanwezig! Lees maar eens de samenvatting van een onderzoek dat halverwege 2007 werd gepubliceerd in het 'Journal of Consumer Behavior'.

Houd rekening met https!
Partyflock biedt haar bezoekers aan om te flocken via een beveiligde server oftewel https. Bij gebruik van https worden gegevens versleuteld, waardoor het voor derden onmogelijk is om te weten welke gegevens verstuurd worden. Een aanzienlijk deel van onze bezoekers maakt gebruik van deze secure server en dat betekent dat het steeds belangrijker wordt hier rekening mee te houden!

Kliks/referers meten
Houd er rekening mee dat in de statistieken van jouw eigen website/domein geen clicks geregistreerd zullen worden die afkomstig zijn vanaf https://partyflock.nl.

Meetpixels
Wil je bij een banner een meetpixel gebruiken, zorg dan dat deze geschikt is voor domeinen die gebruik maken van https. Een gewone meetpixel is doorgaans niet geschikt hiervoor! Vaak moet er bij externe partijen expliciet gevraagd worden om een stukje code dat zorgt dat ook geteld wordt als een banner op https pagina wordt weergegeven.

Oplossing(en)
Voor banners kunnen de statistieken van Partyflock zelf aangehouden worden, want wij registreren uiteraard alle clicks die plaatsvinden.
Voor promotieberichten en nieuwsberichten kun je zelf een aparte landingspagina aanmaken. Wil je zien hoeveel mensen er vanaf Partyflock naar jouw site komen, maak dan een landingspagina als jouwdomein.nl/Partyflock.html. Zorg dan wel dat consequent deze url ingezet wordt op Partyflock.
Wil je bijvoorbeeld het effect van een nieuwsbericht meten, dan kun je een url jouwdomein.nl/Partyflock/nieuwsbericht1.html aanmaken. Dit kun je voor al je afzonderlijke campagnes doen.