Partyflock
 

Westerpark

op de kaart
AdresHaarlemmerweg
1014 BE
Amsterdam
Nederland
SiteSite https://www.amsterdam.nl/westerpark/
Linkfacebookpage
Boek een overnachting in of in de buurt van Westerpark via Booking.com.

Nieuws

Milkshake Festival, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli 2024 op het Westergasterrein in Amsterdam, staat dit jaar uitgebreid stil bij Erwin Olaf. De op 20 september 2023 overleden topfotograaf was sinds de oprichting in 2012, betrokken bij Milkshake Festival.
Reguliere tickets voor Milkshake Festival (28, 29 en 30 juli in het Westerpark in Amsterdam) zijn uitverkocht, maar er zijn nog enkele tickets op een bijzondere manier te verkrijgen. Op zaterdag 24 juni tussen 11.00 en 15.00 uur zijn de deuren van D.O.L.HOUSE op het Westergasterrein geopend. Bezoekers wordt gevraagd op dat moment houdbaar voedsel te doneren. Iedereen die dit doet, maakt kans op een gratis ticket voor de vrijdag, zaterdag of zondag of een van de laatste betaaltickets.
Zondag 30 juli komt Sugababes in originele bezetting naar Milkshake Festival. Mutya Buena, Keisha Buchanan en Siobhan Donaghy hebben hun komst naar het inmiddels 12-jarige festival toegezegd. De Britse girlband mag zich met recht één van de meest succesvolle formaties van de 21e eeuw noemen en heeft bijvoorbeeld zes nummer 1-singles achter haar naam staan. Bij het festival in Glastonbury bleek hun onverminderde populariteit: de organisatie zag zich genoodzaakt de area te sluiten, vanwege de (te) grote toestroom van bezoekers.
Milkshake Festival beleeft op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2023 voor het eerst een driedaagse editie. Op vrijdag 28 juli vindt van 20.00 uur tot 02.00 uur de Grand Opening plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Hiervoor zijn zo'n 4000 kaarten beschikbaar Zaterdag 29 en zondag 30 juli staat het Westergasterrein in het teken van Milkshake Festival.
Jessie Ware komt zondag 31 juli naar Milkshake Festival op het Westergasterrein in Amsterdam. De Engelse singer-songwriter maakt haar opwachting op de Supertoys Stage op zondag op het tweedaagse festival. Jessie Ware heeft met haar albums en singles in het Verenigd Koninkrijk diverse Top 10-noteringen op haar naam staan. Bovendien leverde de tekstuele bijdragen aan nummers van onder anderen Ed Sheeran.
Milkshake Festival strijkt op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli neer op het dakterras van Restaurant Bureau in Amsterdam Nieuw-West. Daar worden twee keer een diner en éénmaal een brunch in de stijl van het festival georganiseerd. Per evenement zijn er, in overeenstemming met de geldende Corona-maatregelen van het RIVM, honderd plekken beschikbaar.
De negende editie van Milkshake Festival, 25 & 26 juli 2020 op het terrein van de Westergas in Amsterdam, is volledig uitverkocht. Zowel op zaterdag als zondag passeren 18.000 bezoekers de kassa's. Niet eerder kon de organisatie al zo vroeg 'sold out' op de website vermelden. Organisator Marieke Samallo: "Wij springen hierdoor natuurlijk een gat in de lucht. Het is mooi om te zien dat een grote groep mensen behoefte heeft aan een festival waarin we de identiteit vieren, maar ook liefde voor humanity."
Vier LHBTQIA+ koppels kunnen elkaar het ja-woord geven tijdens de aanstaande editie van Milkshake Festival, zaterdag 27 en zondag 28 juli op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. 4
Spice Girl Melanie C komt met Sink The Pink naar Milkshake Festival. Op zondag 28 juli brengen zij alle grote hits van The Spice Girls in een voor Nederland uniek optreden.
Milkshake festival, the world's most open-minded music festival taking place in Amsterdam is taking place this Saturday 29th and Sunday 30th July and to celebrate, have revealed some more weird and wonderful festival happenings to get you in the mood. Now in its sixth year, Milkshake is a true celebration of diversity and freedom of expression, created from the thought that 'nothing should be mandatory and anything is possible'. Here's 10 reasons why this year's event is not to be missed!
Milkshake Festival, zaterdag 29 en zondag 30 juli in het Amsterdamse Westerpark, brengt Wham'bam Thank You Ma'am, een ode aan Wham, ter ere van de onlangs overleden George Michael.
Inmiddels een welbekend en hysterisch fenomeen: Milkshake! Voor het 5-jarig jubileum een heel weekend lang op zaterdag 30 en zondag 31 juli. Het Westerpark-terrein wordt opnieuw omgetoverd tot een spektakel met wel 18 stages waar iedereen kan genieten zonder hokjes en grenzen. Milkshake presenteert de line-up, met optredens van onder andere Peaches, New York Divas Amanda Lepore en Lady Bunny, Mykki Blanco, Le1f, Tiga, Phalerieau, Nickie Nicole, Willie Wartaal en Egbert-Jan Weeber. Met daarbovenop een uitgebreide randprogrammering belooft het een magisch weekend te worden!
Milkshake organiseert in 2016 haar vijfde editie en dat mag gevierd worden. Speciaal voor dit jubileum is de mogelijkheid er om de feestvreugde te verdubbelen door er een tweedaags festival van te maken.
Op woensdag 15 juli organiseert Milkshake festival in samenwerking met 10,000 HOURS een mooie dag voor een goed doel: de ouderen van de twee roze senioren-tehuizen in de buurt van Westerpark en ook voor kinderen tot 12 jaar, woonachtig rondom Westerpark, die 'hun grasveld' moeten missen door de op- en afbouw van het festival. Milkshake's oneliner 'For all who love..' staat hierbij centraal.
Vorige week waren de eerste zongenaamde 'Early Flirts' binnen 6 minuten uitverkocht. Gisteren om 12:00uur startte de tweede ronde van Milkshake's Early Flirt Tickets en worden ook de stage-hosts bekend gemaakt. De line-up van de stages maakt Milkshake binnenkort bekend.
Na twee uitverkochte edities presenteren AIR en Paradiso u wederom met gepaste trots de derde editie van Milkshake festival, bekroond met een Gouden Kabouter in de categorie 'Beste Eendaags Festival 2012' en in 2013 geopend door de burgemeester van Amsterdam! Op zondag 20 juli 2014 vindt Milkshake plaats in het Westerpark te Amsterdam. De earlybird-tickets waren onlangs in 8 minuten en 30 seconden uitverkocht. 3
Buiten Westen, hét festival voor vrije geesten en geluiden vindt dit jaar voor de derde keer op rij plaats in het Westerpark, ditmaal op zaterdag 19 juli. Binnen een mum van tijd heeft het festival zich geprofileerd als een vrijzinnig en eigentijds evenement en na twee uitverkochte edities ligt de lat dit jaar weer hoger.
Een collectief van Nederlandse dj's zal aanstaande zondag op het Milkshake Festival in Amsterdam een poging doen om de snelst geproduceerde videoclip van Nederland te maken. dj When Harry Met Sally en producers de Bondiboyz zullen verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke uitvoering van de clip en de muziek. 2
Buiten Westen, het festival voor 'vrije geesten en geluiden', keert op zaterdag 20 juli terug in het Westerpark. Een programma vol muzikanten, kunstenaars, ambachtelijke cateraars en andere jonge creatievelingen zorgt er voor dat creatief talent en cultuurliefhebbers elkaar dit jaar weer in het mooie volkspark te Amsterdam West vinden.
Na een succesvolle eerste samenwerking presenteren AIR en Paradiso u met gepaste trots de tweede editie van Milkshake festival, onlangs bekroond met een Gouden Kabouter in de categorie 'Beste Eendaags Festival 2012'. Op zondag 21 juli 2013 vindt Milkshake plaats in het Westerpark te Amsterdam. 6
Wethouder Andrée van Es en nachtburgemeester Mirik Milan openen op zondag 22 juli samen het eerste festival dat Paradiso samen met AIR organiseert: Milkshake festival. De opening wordt verricht om 12:45 uur in het Westerpark. 1
Buiten Westen
31 maart 2012
Op 21 juli 2012 start Buiten Westen, een nieuw muziek- en cultuurfestival in Amsterdam. Dit nieuwe initiatief voor elektronische muziek, kunst en performance in het mooie en centrale Westerpark wordt een dag voor en door jong, creatief Amsterdam. 1
AIR & Paradiso gaan een unieke samenwerking met elkaar aan door een gloednieuw, liberaal festival te organiseren. Op zondag 22 juli 2012 vindt voor het eerst het Milkshake festival plaats in het Westerpark in Amsterdam. 3
Het Amsterdamse Westerpark wordt the-place-to-be met Koninginnedag. Chemistry Q-Day verhuist naar deze nieuwe plek waar Amsterdammers (en buitenlui) kunnen genieten van meer ruimte tijdens twee grote gratis open-air evenementen. En niet alleen Chemistry Q-Day zal op deze nieuwe plek te vinden zijn, er is meer te doen in het Westerpark. Verwacht wordt dat dit de komende jaren dan ook the place to be zal worden tijdens Koninginnedag in Amsterdam! We come together! 11