Partyflock

Air - Love 2

Air - Love 2

door , gepubliceerd op , waardering: 83/100
Air - Love 2 (afbeelding)
ArtiestAir
Genre: ambient, lounge
Amour. Imagination. RÍve. Dat is de afkorting van Air, aldus de band zelf. Deze drie woorden beschrijven tevens perfect de muziek van het succesvolle duo. Nicolas Godin en Jean-BenoÓt Dunckel grossieren al jaren in atmosferische, jazzy en romantische chill-out composities die op het eerste gezicht luchtig klinken, maar bij nadere inspectie complexe songstructuren en een scala aan verassende instrumenten onthullen. Tot dusver leverde dat een aantal spraakmakende albums op, waarvan het onlangs opnieuw uitgebrachte 'Moon Safari' ongetwijfeld de bekendste is. Op 'Love 2' vieren de twee onvervalste romantici wederom de liefde, en alles wat daarbij komt kijken.

Het album opent met het ietwat curieuze 'Do The Joy', dat begint met een duister randje maar al snel die unieke, dromerige Air-vibe oppakt. Vrouwelijke vocalen worden afgewisseld met ronkende robotachtige stemmen en Airís kenmerkende spacey synthesizers, maar het plaatje eindigt helaas net iets te abrupt om echt indruk te maken. Het tweede nummer, 'Love', klinkt als de band zoals we die zo goed kennen: lichtvoetig, met zijdezachte melodieŽn en gebruikmakend van originele instrumenten waarbij in dit geval een heerlijk dromerige dwarsfluit de hoofdrol speelt. Airís muzikale diversiteit uit zich eens te meer op 'Be A Bee', waarop de band een uitstapje richting garage rock maakt. Het resultaat is een energieke combinatie van sleazy gitaren, electronica en vocalen, en mag een van de hoogtepunten op het album worden genoemd. Het album neemt daarna qua experimenteren een aantal stapjes terug, en we worden getrakteerd op een serie zeer smaakvolle luisterliedjes in de beste Air-traditie: warme, poppy songstructuren waarin de romantiek meer dan eens ondeugend om de hoek komt kijken en de melodieŽn wederom van een torenhoog zwijmelniveau zijn. Een voorbeeld hiervan is 'Tropical Disease', dat met haar afwisselend up Ėen downtempo jazz-structuur vol blazers, synthesizers en toetsenspel goede zaken zou doen in een jetset cocktailbar, ergens ver weg op de Caribische eilanden. Op het springerige 'Eat My Beat' worden de gitaren echter weer afgestoft voor een soundtrack-achtige compositie, waarna het wonderschone 'You Can Tell It Everybody', inclusief charmante Frans-Engelse vocalen, en het net iets te rustig kabbelende 'African Velvet' de luisteraar weer doen wegzakken in de comfortabele stoel.

Op 'Love 2' bereikt Air wederom het torenhoge niveau van hun vorige albums, en legt daarmee tevens de lat weer een stuk hoger voor zichzelf. De band maakt zoals altijd veelvuldig gebruikt van traditionele instrumenten en trekt ook de digitale trukendoos weer open, maar dat alles zonder in herhaling te vallen. Natuurlijk, Air klinkt nog altijd als Air, maar de band deinst er niet voor terug her en der niet eerder betreden paden te nemen. Het resultaat is een spannend en coherent album waarop Airís diversiteit en jarenlange studio ervaring tentoon worden gespreid middels 12 tracks van het hoogste niveau. Liefhebbers van de betere chill-out en electronica zitten er deze herfst warmpjes bij.

Score: 83/100


http://en.aircheology.com/
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Do The Joy
 2. Love
 3. So Light Is Her Football
 4. Be A Bee
 5. Missing In The Light Of The Day
 6. Tropical Disease
 7. Heaven's Light
 8. Night Hunter
 9. Sing Sang Sung
 10. Eat My Beat
 11. You Can Tell It To Everybody
 12. African Velvet

24 opmerkingen

Goede en volwassen geschreven recensie (Y)

Album zelf vind ik ook goed. Niet heel erg opzienbarend of vernieuwd, maar gewoon de fijne en vertrouwde sound van Air (Y)
Pimm0
Werkzaam bij Vier
Ik vind het een tof album
Air is terug van weggeweest. Geen Moon Safari maar gewoon een heerlijk album waarmee ze bewijzen dat ze het produceren niet verleerd zijn. Erg benieuwd naar hun show in Parijs! :)
AIR :respect:
Moet het album nog luisteren, maar heb al wel vast kaartjes voor ze in Pardiso 6 februari!!
Geweldige recensie (Y)

Ik verwacht het album deze week te kunnen beluisteren, ben benieuwd :)
zeeeeeeer benieuwd!Moon safari is al sinds ie uitkwam standaard in m'n vakantiekoffer aanwezig!:respect:
Erg goed Album!! Vind deze stukken beter als de voorganger Pocket Symphony, die kon me op een paar nummers na niet zo boeien.. Maar Air is hier weer helemaal mee terug!:D
Heb al een paar nummers gehoord heerlijk (L)
03. So Light Is Her Football

Moet zijn: So light is her FootFall

:)
vind em minder goed dan pocket symphony maar wel prima cdtje
Heel fijn album! Kan zo achter Moon Safari en Talkie Walkie in je playlist.≠
Klasse recentie Youri!


Ga het album dit weekend eens goed beluisteren ;)
Lekkere cd is het! En al helemaal in bad.≠


Verder mijn complimenten voor de recentie!!
Uiterst fijn! feel good music :)

07. Heaven's Light hooeww! b)
laatste aanpassing
Be A Bee....≠
hhaha ben benieuwd of iemand het met me eens is....

het harp riedeltje in het begin van 'you can tell it to everybody' doet me denken aan: Zelda a link to the past op de supernintendo...als je door de kerkers loopt op weg naar de prinses :P hehe
vind die fluit in tropical disease er echt raar uit komen trouwens;≠ te hard en dissonant