Partyflock
 
­ Nederland

German Heroes Rocken
28 juli, Club Poema!

gepubliceerd door , op
German Heroes Rocken
16 juli 2007
FeestSubculture · German Heroes Rocken
Datumzaterdag 28 juli 2007
LocatiePoema RAW
Subculture is terug en hoe!! Na een avondje lekker stampen met Justin Berkovi, Steve Bicknell, Stanny Franssen en natuurlijk resident en medeorganisator Pinxt in mei komen we nu met iets geheel anders.

Op 28 juli brengen we jullie een nacht vol melodieën, klappers en momenten van geluk. Eén van de acts bovenaan ons verlanglijstje komt namelijk naar Club Poema RAW om de tent af te breken: het Duitse duo Extrawelt, dat hoort bij de immens populaire Cocoon stal van Sven Väth en al jaren overal ter wereld live de pannen van het dak speelt. Arne Schaffhausen en Wayan Rabe brengen hun tracks uit op labels als Border Community, Cocoon Recordings, Traum Schallplatten en Kompass Musik. De tracks Titelheld, Fernweh en Doch Doch kennen we allemaal wel. Minder bekend zijn de tracks die de heren maakten als Spirallianz en ook onder hun alias Midimiliz maar het aantal releases liegt er niet om. Ook hebben de heren vele remixes voor de groten en minder groten der aarde gemaakt. Tracks van oa Minilogue, Alexander Kowalski en John Dahlbäck werden door hen zeer succesvol voorzien van een Extrawelt sausje. Wie Extrawelt ooit eens live heeft gezien weet waarom wij van Subculture zo ontzettend blij zijn met de komst van het duo naar Poema RAW. Zeg je “Extrawelt” dan zeg je ook “een echte live act met echte artiesten en echte apparatuur die echt weten wat muziek maken is”. Niet zomaar een laptop en een controller maar een serieuze podium act waarvan wij zeker weten dat niemand een optreden snel zal vergeten! Wij kijken in ieder geval heel erg uit naar het optreden van dit Cocoon duo.
Niemand minder dan mister SonneMondSterne himself, Marcus Meinhardt is uitgenodigd om de avond op gepaste wijze af te sluiten. De mensen die hem op SonneMondSterne hebben gezien snappen waarom Marcus bij deze avond moet zijn. Marcus Meinhardt is in 1975 in Belzig geboren. Zijn muzikale loopbaan begon al in zijn vroege jeugd. Via hiphop en breakdance belandde hij bij techno en kwam aanraking met de elektronische muziekcultuur. In 1995 kwam hij bij MUNA, waar hij samen met anderen feesten begon te organiseren en in 1999 sloot Marcus zich aan bij het SonneMond Sterne team. Met dit team werkt hij ieder jaar weer mee aan het festival en heeft daar ook een eigen tent met MUNA. Zijn sets op SMS zijn legendarisch en duren vaak urenlang.
In 2002 verhuisde hij naar Berlijn en kwam hij meer en meer in aanraking met het Berlijnse uitgaansleven en al gauw volgden er gigs in verschillende clubs waaronder Casino, Watergate, Maria, Taucher en Tresor/Globus. Een jaar later begon Marcus, voorheen bekend als DJ Aniem, met produceren van zijn eigen tracks. Als er iemand is die de Duitse sound weet te vertalen en te laten boeien in vaak lange, swingende sets dan is het Marcus Meinhardt. Al eerder haalde Subculture deze held naar Poema RAW en de set die hij ons toen voorschotelde was er een om niet snel te vergeten! Wij gaan er van uit dat hij ons een afsluiter van jewelste zal geven op de 28e. Marcus zal minimaal 3 uur draaien maar je weet het met hem maar nooit….zou zo maar langer kunnen worden!

En dan nog een speciale aankondiging te maken: Miss Melera! Deze jongedame uit De Meern draait sinds 2002 en is zich de laatste jaren echt aan het ontwikkelen tot een topper van de bovenste plank. Ze draaide al meerdere keren op de feesten van de Gasten Zonder Grenzen, stond achter de decks in Neerlands oudste club Stalker in Haarlem, draait op de Flush feesten in Utrecht en heeft zelfs al op Summerdance festival gestaan. Wij vinden Miss Melera niet alleen erg goed draaien maar ze is ook nog eens een erg leuke meid en het is een genot om haar achter de decks te zien genieten van de reacties die ze te weeg brengt bij het publiek met haar sets en platenkeuze. Miss Melera zal de avond openen dus kom op tijd, dit wil je echt niet missen!
Natuurlijk mag Subculture- en Poema RAW resident Pinxt niet ontbreken op dit feest! Voor de mede-organisator van de Subculture feesten is de muziekstijl van deze avond er één waar hij ook wel erg goed mee uit de voeten kan. Pinxt’s roots als dj beginnen in 1996 als hij hardcore hoort. Geïnteresseerd in het dj-en besluit hij zijn eerste apparatuur aan te schaffen en omdat er niemand in zijn omgeving kan draaien leert hij het zichzelf maar. Al snel stapt Pinxt over op Club en House muziek en na het horen van techno sets van Carl Cox en Sven Väth op de eerste editie van Sensation in 2000 is ie voor altijd verkocht aan Techno. Na het horen van Dave Clarke op I Love Techno 2000 weet ie het helemaal zeker: hij wil net zo skilled worden als Dave. Begonnen met het draaien van altijd opzwepende en funky techno in 2000 en voor publiek vanaf 2003 in oa 013, Nighttown, Billabong Beach, Monza en uiteindelijk ook Club Poema RAW ontwikkelt zijn muziek smaak en stijl zich verder door naar de wat minimalere duitse house,electro en techno maar zijn sets zijn nog altijd vergeven van tricks, kicks en funky beats! Verwacht dus geen suf gepriegel , geklik en piemeltjeshouse maar een opzwepende brug van klappers en knallers tussen het optreden van Extrawelt en Marcus Meinhardt!!

Wij van Subculture kijken heel erg uit naar deze nacht met onze Duitse (en Nederlandse) helden en hopen dat de liefhebbers van ongecompliceerde nachten vol lol, house- techno- en electro klappers weer in grote getale aan het front zullen staan! Voor de prijs hoef je het in ieder geval zeker niet te laten want wij doen niet aan ( te dure ) voorverkoop, dure reclamecampagnes en luxe decors maar zullen altijd zorgen dat onze feesten toegankelijk, ongecompliceerd en laagdrempelig blijven. Het gaat om het feest, niet om ons als organisatie, niet om het geld maar om de beleving, de sfeer, de bezoekers en de artiesten!! Voor 12 euro ben je binnen en voor de mensen die overdag naar Rockit Open Air gaan hebben we een verrassing: we zullen daar polsbandjes uitdelen waarmee je voor 7,5 euro naar binnen kan!

Nog even alle info op een rij:
Subculture “German Heroes Rocken” www.sub-culture.nl
28 juli ’07 van 23.00 tot ….. ( ligt aan jullie!!! )
Club Poema RAW, Drieharingstraat 22 in Utrecht. www.clubpoema.nl
12 euro aan de deur of 7,5 euro met speciaal kortingsbandje ( worden uitgedeeld op Rockit Open Air )
LIVE: Extrawelt ( Border Community, www.cocoon.net) DE
DJ: Marcus Meinhardt ( SonneMondSterne, Upon You Records) DE , Miss Melera (GZG) en Pinxt (Poema RAW, Subculture, ADHD-Sessions)

Coming ups: 8 September Subculture Area op Lief Festival met oa Danilo Vigorito, Bart Skils, Secret Cinema, Quince en Nuno dos Santos. www.lieffestival.nl // 10 November Subculture 3 Year Anniversary met oa Danilo Vigorito en Pinxt in Club Poema RAW.

15 opmerkingen

een nacht om naar uit te kijken, dacht ik zo... aanwezig! :D
Dit wordt vet! :cheer:

Goed bezig jongens!
Waarom nou de nacht voor Blauersee ? :(
Uitspraak van Xyp op woensdag 18 juli 2007 om 11:03:
Waarom nou de nacht voor Blauersee ?

Kenker harde weiter sessie! Rock-it-poema-blauersee :D
 
Lekker bezig Kimmetje! :D
Worden er dit keer op Rockit weer bandjes uitgedeeld :)
Uitspraak van *OZ* op woensdag 18 juli 2007 om 16:15:
Worden er dit keer op Rockit weer bandjes uitgedeeld :)

moeilijk he, lezen

en voor de mensen die overdag naar Rockit Open Air gaan hebben we een verrassing: we zullen daar polsbandjes uitdelen waarmee je voor 7,5 euro naar binnen kan!
Mooie after lijkt me zo :)

Ik kijk uit naar de polsbandjes B)
 
Uitspraak van Xyp op woensdag 18 juli 2007 om 11:03:
Waarom nou de nacht voor Blauersee

eeeej peter vroeger had je daar geen problemen mee gewoon door knallen ik zoek nog vervoer snik!
Uitspraak van xantrex op woensdag 18 juli 2007 om 16:24:
moeilijk he, lezen

Dat zijn nog steeds niet de bandjes die ik bedoel...

Maar sorry dat ik niet hele dag elke zin lees op Pf...er zijn ook mensen die andere dingen te doen hebben dan de hele dag op pf zitten zoals jij :)
Werkzaam bij Subculture
Artiest Sander de B
Uitspraak van *OZ* op woensdag 18 juli 2007 om 22:30:
Dat zijn nog steeds niet de bandjes die ik bedoel...

de bandjes die jij bedoeld zijn er niet....line up van deze avond kost meer dan genoeg en al is het zo dat wij geen feesten geven om geld mee te verdienen kan het er deze keer echt niet mee als iedereen voor nop binnen is. dus...met bandje kan je voor 7.50 naar binnen ipv 12 euro. sowieso al een prima prijs voorzo'n line up denk ik :P

zie jullie allemaal de 28e en bedankt voor alle toffe reacties!!b
Uitspraak van *OZ* op woensdag 18 juli 2007 om 22:30:
sorry dat ik niet hele dag elke zin lees

kijk dan niet op als je erop aangesproken word, als je zo'n vraag steld

net als mensen die vragen "zijn er kluisjes?"
kijk op de site of www.lockerbox.nl

moet alles echt alles worden voorgekauwd?? :/
Uitspraak van *OZ* op woensdag 18 juli 2007 om 22:30:
er zijn ook mensen die andere dingen te doen hebben dan de hele dag op pf zitten zoals jij :)

:roflol:
dus jij zit er ook continu op
Uitspraak van S a n d e R op woensdag 18 juli 2007 om 23:23:
zie jullie allemaal de 28e en bedankt voor alle toffe reacties

(y)
Uitspraak van S a n d e R op woensdag 18 juli 2007 om 23:23:
de bandjes die jij bedoeld zijn er niet....line up van deze avond kost meer dan genoeg en al is het zo dat wij geen feesten geven om geld mee te verdienen kan het er deze keer echt niet mee als iedereen voor nop binnen is. dus...met bandje kan je voor 7.50 naar binnen ipv 12 euro. sowieso al een prima prijs voorzo'n line up denk ik

Zeker zeker Sander...prima :)

Word leuk avondje...Zin in!!

Uitspraak van xantrex op donderdag 19 juli 2007 om 09:32:
net als mensen die vragen "zijn er kluisjes?"

Sja beetje apparte vergelijking maar goed...


Uitspraak van xantrex op donderdag 19 juli 2007 om 09:32:
dus jij zit er ook continu op

Ganzzzzzzz :cheer:
laatste aanpassing