Partyflock
 
­

Met nieuwe album the entertainer bedankt F1rstman zijn Nederlandse basis

gepubliceerd door , op
afbeelding Met nieuwe album the entertainer bedankt F1rstman zijn Nederlandse basis
ArtiestF1rstman
Vandaag verschijnt The Entertainer, het nieuwe album van F1rstman. Met meer dan 250 miljoen streams en views en twee BritAsia Awards op zijn naam, timmert F1rstman internationaal flink aan de weg. Met zijn album The Entertainer bedankt F1rstman nu zijn Nederlandse basis, de markt waar zijn succes ooit begon.

The Entertainer, met features van Snelle, Latifah, Numidia, Sarita Lorena, Yxng Le, Zefanio en Angelo King, is voorlopig het laatste album dat F1rstman in het Nederlands heeft opgenomen. Hierna wil hij zich voornamelijk richten op de internationale markt.

Met The Entertainer keert F1rstman nog één keer terug naar zijn muzikale roots. F1rstman: "Heel de wereld is nu mijn podium. Dat zal ook altijd mijn streven zijn. Maar ik woon, ik werk en ik leef hier. Nederland is belangrijk voor me. Mijn sound en mijn succes komen hier vandaan."

De in Pakistan geboren en in Den Haag opgegroeide F1rstman (Hassan Syed) groeide met hits als Round & Round en Dance uit tot een invloedrijke spil in de internationale desi-scene, door moderne, westerse hiphop- en R&B-beats samen te brengen met klassieke, Arabische en Aziatische klanken en melodielijnen.

Door internationaal zijn vleugels uit te slaan, hervond F1rstman afgelopen jaren zijn plezier en creativiteit: F1rstman: "Een entertainer was ik altijd al, maar met het succes kwam de focus steeds meer te liggen op cijfers en streams. Dat voelde niet goed. Daarom heb ik het maken van muziek nu veel rustiger aangepakt. Ik nam er ruim de tijd voor en dat zorgde dat ik er weer echt van heb leren genieten. Dat hoor je ook terug op dit album. Er zit meer lucht, vrijheid en positiviteit in The Entertainer."

Tegelijk met het album verschijnt een video, waarin F1rstman zijn persoonlijke verhaal achter The Entertainer vertelt.