Partyflock
 
­

Sfeervolle tiende editie van FestyLand

gepubliceerd door , op
flyer FestyLand
Met ruim 13.750 bezoekers op vrijdag, 14.500 bezoekers op zaterdag en een gemoedelijke sfeer, kijkt de organisatie terug op een goed verlopen editie van FestyLand. "Als ik een rondje over het fantastisch mooie terrein loop en alleen maar lachende en genietende festivalgangers zie, dan kan ik alleen maar trots zijn! FestyLand heeft gewonnen van het weer!", aldus organisator Rien Somers. Afgelopen weekend sloot het festival voor de tiende keer het festivalseizoen af op recreatiepark Hemelrijk te Volkel.

In de Jupiler Live Stage gaven onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Andy Frasco (USA), Broederliefde en BZB succesvolle shows. De FestyLand Acoustic heeft beide dagen nagenoeg vol gezeten, waar de festivalbezoeker zichtbaar genoot van intieme optredens van Rex Pharao, Beat The Stones en The Grand East. Bij Kraantje Pappie en Childsplay was het in de Spektakulair zo afgeladen vol, dat er niemand meer in mocht. De Dance Palace barstte uit zijn voegen bij Kriss Kross Amsterdam en LNY TNZ, terwijl men in een volle PulFiction blij verrast werd door de Mexicaanse klanken van Mariachi Reloaded en het stevige gitaarwerk van rockband Indian Askin. Het dak ging er in The Jupiler Ballsroom af met StukTV en The Darkraver. In een uitpuilende Rosso Rocco zag Motörheads het levenslicht. In diezelfde area gaf The 101's alles tijdens hun állerlaatste festivalshow, de band houdt het na 12 jaar voor gezien.

Somers: "Het is mooi om te zien dat we de festivalbezoeker ieder jaar weer kunnen verrassen. Qua muziek proberen we een goede mix te vinden tussen gevestigde- en opkomende namen. Als ik de geschiedenis van ons muziekprogramma bekijk, denk ik dat we daar goed in slagen. Bands die nu stadions voltrekken en DJ's die over de hele wereld touren, stonden bij ons nét voor de grote doorbraak op het podium. Gooi ons muziekprogramma in de blender met alle randvermaak en aankleding, wat minstens zo belangrijk is, dan kom je uit op het unieke, sfeervolle karakter van FestyLand!"

Op de website en social mediakanalen van FestyLand verschijnt binnenkort de officiële aftermovie van het festival. Via Omroep Brabant is een mooie sfeerreportage terug te zien van dé afsluiting van hét festivalseizoen. FestyLand is in 2018 op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober.