Partyflock
 
­ Nederland

Darko Esser solo in Toffler

gepubliceerd door , op
Het is alweer even geleden dat Darko Esser in Rotterdamse regionen en in een intieme setting als Toffler is geweest. Vrijdag 29 augustus is hij terug om zich 7 uur lang te doen laten gelden tijdens zijn 'all nighter' in de tunnel!

Voor deze dj, producer en promotor gaan muziek, werk en vrienden uiteindelijk allemaal om balans. En nog belangrijker is het vinden en houden van die balans ondanks alle tegenstrijdigheden waar het leven je mee kan confronteren. Geen verrassing dus dat zijn debuutalbum 'Balans' uit 2009 toegewijd is aan de zijn continu voortdurende zoektocht naar balans. Dit verklaart ook directwaarom zijn activiteiten zo'n breed spectrum bekleden: van het programmeren van evenementen voor de legendarische club Doornroosje, het draaien als dj door heel europa, het produceren van muziek in zijn studio tot het selecteren van nieuw materiaal voor zijn eigen label Wolfskuil Records. Zijn discografie beslaat inmiddels meer dan 30 releases, met onder andere internationale clubhits als Paradox (Underwater), Catatonic (Ovum) en The Return (Wolfskuil Records). Hiermee vergaarde Darko Esser langzaam maar zeker een solide reputatie onder internationale sleutelspelers als Laurent Garnier, Dave Clarke, Sasha, John Digweed, Steve Bug, Francois K, Luke Slater en Len Faki.


'Darko Esser – The Return (Balans Album) [Wolfskuil Records]'

Als dj heeft Darko Esser inmiddels meer dan vijftien jaar ervaring in huis en trad hij op door heel Europa in wereldberoemde clubs als Berghain & Panoramabar, Rex, Tresor, 11, House Of God en natuurlijk zijn geliefde thuisbasis Doornroosje. Zijn geluid kenmerkt zich door veelzijdigheid en hangt sterk af van de setting en de atmosfeer op het desbetreffende moment. Je zou kunnen zeggen dat zijn geluid continu de grens van house en techno opzoekt met van tijd tot tijd verrassende wendingen naar broken beat, dubstep of andere elektronische muziek.


'Darko Esser @ Rotterdamse Rave 14-06-2013'

Deze toegewijde muziekliefhebber blijft ook de komende tijd druk betrokken met programmeren van festivals als Free Your Mind en clubs als Doornroosje, eigen optredens, produceren en het verder uitrollen van zijn zeer gewaarde Wolfskuil Records label waar artiesten als Joris Voorn, Benny Rodrigues, dj Yellow en Paul Brtschitsch en uiteraard hijzelf producties op uitbrachten. En dit alles staande in het teken van balans.

Deze avond mag je dus absoluut niet missen waarbij Darko Esser een zeven-uur durende set neer gaat zetten bomvol kwaliteit tijdens Toffler presents Darko Esser | all night long!