Partyflock
 
­ Nederland

House the 90s

anoniem gepubliceerd op
House the 90s
14 maart 2010
House the 90s the reunion edition

Op 5 juni 2009 was de eerste editie van House the 90s in Club Noa. Het concept voor en door de liefhebbers van de wat hardere house uit de jaren 90. Geheel tegen alle trends in wilde de organisatie dat de DJ’s weer langere DJ sets zouden gaan draaien en waarbij het voor de bezoekers draait om de sfeer en de gezelligheid uit de jaren 90 waarbij ze nog echt los gaan op de muziek.

De organisatie nodigde niet de minste DJ’s uit. Exclusief voor House the 90s kwamen Forze DJ Team (Paul Elstak, Lars & Panic), Gizmo & The Darkraver en Charly Lownoise & Mental Theo langs voor 3 uur of meer durende DJ sets naar Friesland. Niet alleen het publiek was enthousiast, maar ook de DJ’s zelf. Enkele quotes van de DJ’s: “voor het eerst sinds jaren weer het ’96 gevoel”DJ Panic en Mental Theo: “Club Noa Leeuwarden, wat een happy hardcore feest was dat zeg!!”. Kortom alle redenen om terug te komen in 2010. Op 9 april is dan ook de eerste editie van House the 90s en deze keer heeft de organisatie 2 verrassingen in petto.

Area I Waxweazle en live Critical Mass.
Als eerste komt DJ Waxweazle een exclusieve 3 uurs set draaien en als tweede komt één van de populairste live-acts uit de jaren ’90, Critical Mass live optreden. DJ Waxweazle kan met recht de grondlegger van de house in Nederland genoemd worden. Begin jaren 90 was hij samen met o.a. Paul Elstak verantwoordelijk voor hits Get down everybody, The Nightmare en de top 40 hit James Brown is still alive van de act Holy Noise. Later werd hij wereldberoemd als DJ Waxweazle en was hij eigenaar van Waxweazle label bij ID&T waarop diverse happy hardcore en early rave hits zijn verschenen. De perfecte DJ dus om op te bouwen met vette classics naar oldschool en van happy hardcore naar de early rave.

Critical Mass kent bijna iedereen wel. In de jaren 90 waren zij één van de meest populaire live-acts in Nederland en hadden ze diverse top 40 hits. Wie kent hun hits als Burnin Love, Dancing Together en Believe in the Future niet? Ze stonden op elk groot feest, festival en traden ze op in bijna alle clubs in Nederland, België en Duitsland. Zij zullen op House the 90s optreden, waarbij al hun grote hits en remixen voorbij zullen komen. Tijd om even ongegeneerd mee te brullen met de hits van vroeger.

De avond wordt geopend door de nieuwe resident DJ’s Rabies & Alian en wordt afgesloten door House the 90s DJ Team. Een samenwerkingsverband van DJ UZI, Marlin, Rabies & Alian en MC Da Mouth of Madness. Hierbij zullen live mash-ups gemaakt worden van de beste happy hardcore hits en early rave uit de jaren 90.Het muzikale geweld wordt visueel ondersteund door de VJ’s Digital Movement. Net als de vorige keren zullen zij de VJ beelden aanpassen aan het thema jaren 90 en aan de gast DJ’s.

Area II 13,5 year Rabies & Alian
De basement van Club Noa staat de aankomende editie van House the 90s in het teken van het 13,5 jarig samenzijn van de nieuwe residents Rabies & Alian die in het noorden al jaren berucht zijn door hun oldschool, houseclassics en (early en happy) hardcore optredens. Zij hebben een kleine club bevriende artiesten uitgenodigd om hun 13,5 jarig bestaan te vieren. De artiesten die voor deze avond zijn uitgenodigd hebben een bepaalde klik met classics en met het verleden van Rabies & Alian.

Rabies & Alian zijn begin jaren ‘90 allebei geïnfecteerd geraakt met het housevirus en hebben kort daarna apparatuur aangeschaft om de slaapkamer-dj-held uit te hangen. In die tijd zijn vele mixtapes gemaakt zowel oldschool als hardcore. Kopieën van deze tapes belandde bij kleine regionale feestorganisatoren. Niet lang hierna zijn de heren aan elkaar vast gesmolten als een langdurig huwelijk. Met de opkomst van professioneel opgezette feesten als Above & Beyond in Leeuwarden is het voor de heren pas echt serieus geworden. Met referenties als deze op zak hebben zij hun vleugels kunnen uitslaan en een beruchte naam opgebouwd in het noorden van Nederland. Dit wordt door hun zelf gezien als de basis van het voortbestaan als duo. Na een aantal jaren zijn zij ingelijfd als resident van Planet V.I.P. en een grote aanhang opgebouwd in het noorden van Nederland. Hier is de onofficiële bijnaam Bassie en Adriaan geboren die ook terug te vinden is op de oude flyers van dit feest. De laatste jaren zijn de optredens terug gelopen o.a. door gezinsuitbreiding. Er is besloten rustiger aan te doen tot in 2009 verschillende organisaties met nieuwe frisse concepten voor de dag zijn gekomen die passen bij het genre dat Rabies & Alian vertegenwoordigen.

In 2009 zijn Rabies & Alian benaderd door de organisatie van House the 90s om als stand-in te dienen bij de tweede editie van House the 90s. Al gauw is hier de derde editie aan toegevoegd gevolgd door een uitnodiging om resident te worden en tevens lid van het House the 90s DJ Team wat zij als een grote eer beschouwen omdat zij hierdoor verenigd zijn met de voorbeelden van vroeger toen Cif nog Jif heette en Twix nog Raiders.

De avond wordt geopend door het gelegenheidstrio Deetek, Delic en Brainmaster die de basis voor een gezellige avond leggen door op te warmen met een combinatie van clubclassics en oldschool. Het stokje wordt overgenomen door Da Pauli & Penoze die op muzikaal vlak het tijdperk 1998-1999 vertegenwoordigen, zij draaien een set van UC, newskool en Rotterdam tekno. Hierna is het tijd voor jubilarissen Rabies & Alian die samen met MC Da Mouth of Madness een kort maar krachtig verjaardagsoptreden weg geven. Hierna neemt Bermuda B het roer over en komt de nadruk meer te liggen op early hardcore. Tenslotte zullen UZI & Marlin de avond in stijl afsluiten met een knallende set happy (maar wel stevige) hardcore. De presentatie wordt verzorgd door MC Wah Yudi. Iedere bezoeker van House the 90s wordt uitgenodigd om ook in de kelder mee te genieten van de vette oldschool beats.

Thunderdomeradio
Net als vorige House the 90s edities is er weer een editie van Thunderdomeradio aan geweid. Host van de avond en van de radio Da Mouth of Madness zal DJ Waxweazle aan de tand voelen. Uiteraard worden er ook weer diverse gastenlijstplaatsen weggeven. Zorg dus dat je woensdag 7 april luistert naar Thunderdome en maak kans op diverse vrijkaarten.

Voorverkoop
Sinds de eerste editie van House the 90s komen er, per feest steeds meer bezoekers en wil jij zeker weten dat je er bij bent koop dan je kaartje in de voorverkoop op www.club-noa.nl. De entreeprijs is nog steeds € 10 en Voor bezoekers van buiten Leeuwarden, Club Noa is vanaf het Centraal Station 5 minuten lopen en te vinden aan Nieuwestad 65/67. Voor bezoekers die met de auto komen is parkeergarage Oldehove ook 5 minuten lopen vanaf Club Noa. De deuren gaan om 23.00 uur open en we raden iedereen die zijn kaartje aan de deur wil kopen vroeg te komen want vol is vol

Ben jij dus fan van de wat hardere housesound uit de jaren ‘90, wil je even lekker mee brullen met de hits van Critical Mass, wil jij DJ’s weer eens echt aan het werk zien, wil je het 13,5 jarig jubileum van Rabies & Alian meevieren of kom je gewoon voor sfeer op het gezelligste hardere housefeest in Friesland dan is House the 90s op 9 april in Club Noa jouw feest.

15 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 3144, 46647, 122324}
klopt als een bus, hoop u allen wederom te zien op HT90
laatste aanpassing
Aanwezig :D
Uitspraak van Binne op zondag 14 maart 2010 om 15:18:
Aanwezig

Top. Weer even foto's nemen?
Hardcore Power '97 (Waxweazle Feat. MC Mouth Of Madness Rmx) blijft een klapper!
Wederom Niceeee

Al hoop ik dat t niet zo (te) druk wordt als met charly en theo. Dat was op een gegeven moment niet echt chill meer
Net als vorige House the 90s edities is er weer een editie van Thunderdomeradio aan geweid
Uitspraak van Marlin op zondag 14 maart 2010 om 15:44:
Top. Weer even foto's nemen?

Als jij de bacardi regelt ;)
Uitspraak van Binne op zondag 14 maart 2010 om 20:20:
Als jij de bacardi regelt

Eén borreltje kan er altijd wel vanaf.........
 
Uitspraak van M1EKSTE op zondag 14 maart 2010 om 23:34:
echt een geniale plaat die je nooit hoort

Jawel hoor, heb 'm laatst nog gedraaid :cheer: ;)
Da Mouth of Madness mijn held!

Aanwezig dus!
Zeker weer aanwezig, nog geen editie gemist. Hoop wel dat het boven iets minder druk is dan de vorige keer...
Uitspraak van Stoethaspel op dinsdag 16 maart 2010 om 07:37:
Hoop wel dat het boven iets minder druk is dan de vorige keer...

Uitspraak van Pauper op zondag 14 maart 2010 om 16:30:
Al hoop ik dat t niet zo (te) druk wordt als met charly en theo.

Denk dat, dat deze keer wel meevalt. Vergeet niet dat CL&MT (nog steeds) extreem populair zijn ook bij een breder publiek.

Daarnaast iedereen die in Noa was concentreerde zich boven op bijna één plaats terwijl beneden en boven achterin nog wel ruimte was.

Kortom er staat niks in de weg om er deze keer weer een mooi feestje van te maken.