Partyflock
 
­ Nederland

Rauw

gepubliceerd door , op
Rauw
5 december 2009
Het is de laatste Rauw van het eerste decennium van dit millennium en dat zullen we weten, het beloofd een muzikaal spektakelstuk te gaan worden van heb-ik-jou-daar. Met jong Nederlands talent en oude vertrouwde namen en gasten uit de USA en Zuid Afrika wordt het geheid een super feest in de Melkweg.

Dat LA Riots komt draaien op Rauw is een hele eer, zo snel wordt Europa niet aan gedaan. Het producers duo woont in Los Angeles, is de beste maatjes met Mstrkrft en als er gedraaid moet worden gaat er maar 1 op pad en dat is de vol getatoeëerde Daniel Riots. Hij is geboren in Nieuw Zeeland met Maori bloed dat gaat koken zodra de cd spelers onder handbereik zijn. LA Riots maakt onder andere onweerstaanbare remixen die staan als een huis, en het draaien...? LA Riots was al een keer eerder op Rauw en draaide toen weergaloos het dak er tienmaal af en de set op ILoveTechno vorig jaar was ongekend goed. Tel daarbij op dat voor deze optredens speciaal een Europees mini tourtje is opgezet en je weet genoeg: hij heeft er zin in.

Live staat Baskerville op het toneel, het duo maakt weergaloze elektronische muren van geluid met invloeden van hiphop en rock, die onmiskenbaar muzikaal super slim in elkaar zitten. Baskerville staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland en dat is niet voor niets, Baskerville kan wat ons betreft zo mee tellen in de grote internationale wereld van de muziek die er werkelijk toe doet. Baskerville komt volgend jaar met een album, daar gaan we nog heel veel meer van horen dus, eerst maar even die grote zaal plat spelen.

Verder wordt de Maxzaal geopend door boywonder RipTide, die het ongelofelijke waar maakte met zijn hit Amsterdam: opeens stond hij internationaal op de kaart, werkelijk alle Rauw superster dj's draaien zijn nummer, van Erol Alkan en BoysNoize tot Larry Tee en Tommie Sunshine. Nu wordt het tijd RipTide zich ook als dj gaat waar maken. Gastheer en zelf benoemd discodinosaurus Joost van Bellen draait natuurlijk ook, na een vol jubeljaar ter ere van zijn 25jarig jubileum wil hij in 2010 het allemaal anders gaan doen, hij zit al in de studio voor spetterend productioneel werk en gaat zich concentreren op gewoonweg steengoed draaien van de allerbeste muziek. Zonder olifanten, kukluxklowns, toeters, maar wel echt van Bellen ten voeten uit. Dit december Rauw weekend alvast een voorproefje. De Godfather aller VJ's 00KAAP himself bemant als geen ander wederom het grote scherm.

De oude zaal wordt gehost door Little Sexmachine, waarbij de nacht wordt geopend door de ongeslepen zuivere diamant die Michael Nunes heet. Michael wordt gevolgd door de genadeloze Amsterdamse trashy Guerilla Speakerz die een speciaal project begonnen zijn met super MC Spoek uit Zuid Afrika. Dus dit keer geen 'oh-daar-heb-je-die-weer', maar TSJEUZUS wat zijn de Guerillaatjes toch breed en goed.

Spoek kende je misschien al van zijn samenwerking met Djedjotronic voor BoysNoize Records en zijn duo Sweat.X dat al eerder op Rauw en Valtifest stond. Super cool, waanzinnig goed en rete gezellig. De nacht wordt afgesloten door de Grand Dame van de Oude Zaal en misschien wel de beste vrouwelijke dj uit Europa: DJ Wannabeastar.

Feest dus in de Melkweg in December.

2 opmerkingen

Ok dan...
En wat krijgen we in 030 ???

:P