Partyflock
 
­ Nederland

Magnetronik met levende legende Akufen

gepubliceerd door , op
Magnetronik met levende legende Akufen
9 september 2008
FeestMagnetronik · Poema 4 year anniversary weekend
Datumzaterdag 13 september 2008
WinactieMagnetronik actiegesloten
LocatiePoema RAW
Club Poema RAW bestaat het tweede weekend van september 4 jaar, en Magnetronik vult de zaterdag 13 september op passende wijze in. Magnetronik is de langstlopende vaste avond in Club Poema RAW, daarom onmisbaar op dit verjaardagsweekend, en bovendien één van de eerste Utrechtse clubavonden met serieuze aandacht voor minimal en (diepere) house. Op deze belangrijke avond is de hoofdgast een heuse legende: Marc Leclair aka Akufen. Daarnaast de semi-Franse vrinden van Le Chien Perdu, muzikale zielsverwant Frodo van Redevice, en resident Wesdex.

De sympathieke Canadees Akufen is een absolute pionier in de dance scene, en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van house en techno: Marc Leclair bracht al voor de milleniumwisseling baanbrekende house uit op labels als Orac, Revolver, en later Force Inc., Perlon en zijn eigen Musique Risquee. Marc Leclair staat bekend om zijn cut-up, clicky microhouse, waarbij hij (verknipte) samples tot retefunky composities versmelt. Voor Magnetronik, immers gespecialiseerd in Franse/Canadese cut-up house (Ark, Cabanne, Guillaume & the Coutu Dumonts, Nôze), stond Akufen al tijden op de hoogste plaats van de wishlist, en daarom zijn we bijzonder content met de komst van de man die aan de wieg stond van onze muzikale ontwikkeling.

De live act van de avond is geen onbekende voor de ware Magnetronik bezoeker. Le Chien Perdu bestaat uit Pete Bandit en Newton da Costa, 2 van de 4 Argonauten. De verloren honden hebben een uitstekende live reputatie waarbij ze house, techno en jazz/funk laten fuseren tot een dansbaar stukje electronische muziek, binnenkort ook te horen op vinyl (het Franse Karat, en Amsterdamse label Made With Love).

Opwarmer en afsluiter zijn respectievelijk Frodo en resident Wesdex. Frodo verzorgt vanuit Lofarmedia feesten als Get Perlonized en Berlin Underground, en runt het netlabel Redevice. In het verleden was hij verantwoordelijk voor Amsterdamse optredens van o.a. Luciano, Prosumer, Soundstream, Serafin en Stephen Beaupré. Frodo mag met recht een muzikale zielsverwant van Magnetronik genoemd worden, en dus kon een gig niet uitblijven. Resident Wesdex sluit Magnetronik af zoals alleen hij dat kan: muzikaal, house met een lach, dansbaar-in-het-kwadraat.

Tickets kosten 13 euro aan de deur, en een luttele 10 euro in de vvk via beatfreax.com/ticketshop en clubpoema.nl. Zoals altijd is het weer beesten van elf tot zeven. Check voor meer info magnetronik.nl.

2 opmerkingen

Nice!

Alleen als ik uit ga, dan ben ik in R'dam!

Wel weer erg vet Wes!

Volgende Kikkof weer aanwazig :)