Partyflock
 
­ Nederland

Dancetour Doetinchem

gepubliceerd door , op
Dancetour Doetinchem
6 augustus 2008
Op donderdag 28 augustus organiseert Stichting Dancetour in samenwerking met het Stadsfeest Doetinchem de tweede editie van Dancetour Doetinchem. Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats op het Simonsplein als begin van de Stadsfeesten in Doetinchem. Jong en oud kan een avond lang genieten van top dj's uit Nederland. De organisatie is er wederom in geslaagd een aantal toppers naar het podium in Doetinchem te halen. Van 17:00 tot 23:30 maken diverse DJ’s hun opwachting, waaronder Marco V, Benny Rodrigues en Sidney Samson.

Dancetour Doetinchem
Het Dancetour-concept is eenvoudig: top DJ’s die overdag optreden op een centrale buitenlocatie in de stad, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar vormen van eind april tot eind augustus tien centra van steden het decor voor de internationale DJ-top op dance-gebied. Op de eerste editie van Dancetour Doetinchem, met optredens van Erick E, DJ Jean en Fred Baker en DJ Contest winnaar dj Mantanna, kwamen 7.000 bezoekers af. Dancetour Doetinchem is het afsluitende evenement van Dancetour 2008.

Line-up Dancetour Doetinchem 2008
Het dancefestijn begint met een optreden van de winnaar van de DJ contest. Wie dit gaat worden, wordt bekend via de dj contest die jongerenorganisatie Plutus organiseert. Vervolgens neemt Rafaël Frost het over. Deze dj timmert de laatste jaren hard aan de weg en begint al een echte topper te worden. Om 19.00 uur is het de beurt aan Sidney Samson. Hij zal zijn populaire house/groove platen ten gehore brengen. Benny Rodrigues verschijnt om half negen achter de draaitafels. Benny is een bekend gezicht op Dancetour evenementen en gaat het publiek helemaal los draaien in Doetinchem. De Nederlandse top dj Marco V neemt de laatste anderhalf uur de draaitafels voor zijn rekening. Zijn V-sound gaat er voor zorgen dat niemand stil kan blijven staan op het Simonsplein.

DJ Contest
Jong DJ-talent uit de regio krijgt de kans een optreden te winnen op Dancetour Doetinchem. Jongerenorganisatie Plutus organiseert een dj's contest waarvan de winnaar Dancetour Doetinchem mag openen.

Jongeren participatie
De insteek van Stichting Dancetour is, door middel van diverse participatieprojecten, jongeren actief te betrekken bij het evenement in hun eigen stad. Voor en tijdens het evenement werken er veel jongeren mee aan onder meer de DJ Workshop, het promoten van Dancetour en het publieksonderzoek. Vanuit het Graafschap College krijgen studenten beveiliging de kans om stage te lopen bij de security van Dancetour.

Producercontest
Dit jaar organiseert Dancetour voor het eerst, naast de DJ contest, ook een producercontest onder regionaal talent. Een producer is een beginnende DJ die zijn eigen danceplaten produceert. Ben jij het nieuwe producertalent van Nederland? Stuur dan je dance nummer voor 5 augustus op naar Dancetour. Dan maak jij kans om je nummer te mogen afmixen bij DJ Dazzle en deze uit te brengen op zijn label. Alle informatie en voorwaarden voor de producercontest vind je terug op www.dancetour.nl

Dancetour ambassadeur
Jongeren die graag willen meewerken aan Dancetour Doetinchem kunnen Dancetour ambassadeur worden. Zij helpen dan mee aan de promotie voor Dancetour Doetinchem. Natuurlijk worden ze ook beloond. Deze jongeren ontvangen een origineel Dancetour shirt cadeau en maken kans op een VIP treatment op Dancetour Doetinchem.

OneMen can make a difference
Dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. OneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie staat op www.onemen.org.

Programma Dancetour Doetinchem
MC Villain
17:00-17:30 DJ Contest
17:30-19:00 Rafaël Frost
19:00-20:30 Sidney Samson
20:30-22:00 Benny Rodrigues
22:00-23:30 Marco V