Partyflock
 
­ Nederland

Magnetronik
Twee en een half jaar beesten

anoniem gepubliceerd op
Magnetronik
28 november 2007
FeestMagnetronik · Twee en een half jaar beesten
Datumzaterdag 8 december 2007
LocatiePoema RAW
Negen-honderd-en-twaalf dagen beestachtig rocken. Na 7 maanden geschitterd te hebben door afwezigheid, keert Magnetronik zaterdag 8 december eindelijk weer terug naar de plaats waar het allemaal begon: homebase Club Poema RAW in Utrecht. 2,5 jaar, 11 feesten en 22 internationale artiesten(duo’s) verder, kijken we met een tevreden gevoel terug op iets dat zich van een gezellig, pretentieloos en enigszins amateuristisch georganiseerd ‘feestje’ ontwikkelde tot een sterke avond met creatieve programmering. De uit de kluiten gewassen vaste aanhang maakte het mogelijk om ook zonder de grote DJ’s van deze wereld volle zalen te trekken. Zo stonden naast Troy Pierce en Matthias Tanzmann ook Zip, My My, Daniel Bell, Guillaume & the Coutu Dumonts en Ark op de flyer.

Zaterdag 8 december twee acts die het afgelopen jaar door zowel vriend als vijand de hemel in werden geschreven: Efdemin uit Hamburg, en Nôze uit Parijs. Daarnaast een heleboel rommel, gekheid, grappen, grollen en spelletjes. Nicolas Sfintescu en Ezechiel Pailhes vormen samen de Franse ‘band’ Nôze. Nadat ze met hun debuutalbum ‘How To Dance’ en daaropvolgende liveshows op o.a. Sonar doorbraken in Europa, speelden de heren werkelijk elk festival plat. In een wereld waarin veel artiesten slechts gewapend met laptop een liveshow weggeven, staat Nôze te boek als één van de sterkste stage-acts. Een flinke pot charisma, 50 kilo hardware en nog zwaarder wegend enthousiasme resulteren in iets dat misschien nog het best valt te typeren als in heroïne gedrenkte humorhouse. To-ta-le gekte. Nôze will show us how to dance!

Efdemin uit Berlijn is vooraanstaand lid van het kleine, maar gewaardeerde Hamburgse Dial label. Samen met labelmaatjes Lawrence aka Sten, Pantha du Prince en Carsten Jost is Phillip Sollmann verantwoordelijk voor een stroom aan eigenzinnige electronische muziek. Met tracks als ‘Acid Bells’, ‘Lohn & Brot’ en het oldschool ‘Just A Track’ brak Efdemin afgelopen jaar door, en zo kan het dat hij nu wekelijks in clubs door heel Europa DJ sets weggeeft. En oefening baart blijkbaar kunst, want die sets zijn werkelijk moddervet!

Pure nostalgie: op 10 juni 2005 sloten Lauhaus & (Boris) Werner de allerallereerste editie van Magnetronik af, en precies 2,5 jaar later doen ze dat wederom. We kunnen er lang of kort over praten: ze rocken gewoon als een malle. In een Amsterdamse muziekscene die floreert als nooit tevoren blijven de heren aanjagers en voortrekkers. Met Polder, Amsterdam 661, in de DJ booth, en op vinyl via Circus Company, Remote Area, en Intacto. In hun kielzog brengen ook Jason Shae en Kouam Djoko het er steeds beter vanaf achter de draaitafels. Op de laatste editie in de Flexbar legden ze de zweep er in ieder geval ongenadig hard over met een dikke mix van franse funk en op chicago geïnspireerde house. Ook residente numero uno mag natuurlijk niet ontbreken: Wesdex is al maanden in topvorm, en is vastbesloten dat in ieder geval tot in december zo te houden.

Kaarten zijn voor 11 euro in de voorverkoop te krijgen via TicketBox, www.clubpoema.nl, www.magnetronik.nl en www.beatfreax.com/ticketshop. Aan de deur kosten ze 14 euro.

Let op: Magnetronik-knuffel-actie! De eerste vijftig bezoekers die bij de kassa een knuffeldier inleveren krijgen 2 gratis drankmuntjes. Check voor meer informatie www.magnetronik.nl (nieuw!) en www.clubpoema.nl.

9 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 22233, 50696}
Haha.... edit!!! Wes
Mijn zegen heb je!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
Uitspraak van OnlyShane01 op donderdag 29 november 2007 om 08:40:
Mijn zegen heb je!

dank u :)



Noze: Een flinke pot charisma, 50 kilo hardware en nog zwaarder wegend enthousiasme resulteren in iets dat misschien nog het best valt te typeren als in heroïne gedrenkte humorhouse.
laatste aanpassing door een beheerder
Gefeliciteerd Wes!!!! En ik heb natuurlijk ook al lang heb je gestemt :jaja: ;)
 
ik heb ook op je gestemd hoor ;)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 29 november 2007 om 12:46:
ik heb ook op je gestemd hoor

bedankt allemaal voor het stemmen op www.wakkerdier.nl :)

EN let op: Magnetronik-knuffel-actie! De eerste vijftig bezoekers die bij de kassa een knuffeldier inleveren krijgen 2 gratis drankmuntjes...
 
Werkzaam bij Vier
Super! Gefeliciteerd!
Uitspraak van wesdex op donderdag 29 november 2007 om 19:56:
EN let op: Magnetronik-knuffel-actie! De eerste vijftig bezoekers die bij de kassa een knuffeldier inleveren krijgen 2 gratis drankmuntjes...

Grappig :)
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
:respect: