Partyflock

This is CROB: van tien jaar draaien in anonimiteit naar debuut op Tomorrowland

 

This is CROB: van tien jaar draaien in anonimiteit naar debuut op Tomorrowland

gepubliceerd op
afbeelding This is CROB: van tien jaar draaien in anonimiteit naar debuut op Tomorrowland
ArtiestThis is CROB Site
De kans is groot dat je nog niet eerder van This is CROB hebt gehoord, maar daar gaat verandering in komen. Na tien jaar als onbekende DJ door het leven te zijn gegaan, maakt hij nu zijn grote debuut op Tomorrowland!

Voor diegene die jou nog niet kennen, vertel eens wat over jezelf.
Ik ben This is CROB en sta al ruim tien jaar achter de draaitafels. Ik ben gek op elektronische muziek en de energie die dit losmaakt in de mens. Mijn passie voor muziek is al op jonge leeftijd gestart, teruggaand naar experimenteren met cassettebandjes en het mixen van vinyl platen.

Welke stijl muziek vertegenwoordig jij?
De stijl die ik draai is enorm afhankelijk van de locatie, tijd en het publiek. Ik heb namelijk voldoende feestjes gehad waarbij ik zelf de warm-up voor mijn eigen set heb gedraaid, dan komen vrijwel alle stijlen wel voorbij. Maar als ik eenmaal op dreef ben is mijn handtekening toch wel future house met invloeden van hiphop en dubstep. Ik hou ervan om er een achtbaanrit van te maken, opbouw en release met een stevige bassline en live te mashuppen!

Daar sta je dan 'vanuit het niets' op een van de meest toonaangevende festivals van de wereld. Hoe ben je hier terecht gekomen?
Haha, heb je even? Het feit dat ik op Tomorrowland mag draaien is een combinatie van doorzettingsvermogen en een geval van 'being in the right place at the right time'. Vorig jaar heb ik mijn eerste persoonlijke mijlpaal behaald door internationaal te draaien in een aantal toonaangevende clubs in Barcelona, dat was het omslagpunt van mijn muzikale carrière en toen zei ik tegen mijzelf; 2016 gaat het jaar van This is CROB worden!
Zodoende ging ik mij actiever bezig houden met de verschillende sociale media kanalen en het uploaden van livesets. Zo ben ik terecht gekomen op Mixcloud waar ik een account aanmaakte.

[dump left id=11117]Een kleine twee maanden geleden had ik mijn normaliter altijd ingeschakelde adblocker uitgeschakeld staan toen ik inlogde op Mixcloud. Ik zag toen een grote banner met 'Mazda Sound of Tomorrow 2016, win a once-in-a lifetime chance to play a set at Tomorrowland 2016'. Dit sprak mij natuurlijk aan, dus ik besloot hieraan mee te doen. Door drukte, je gelooft het niet, lukte het mij pas om twintig uur voor de deadline mijn mix in te sturen! Een van de criteria was dat er minimaal honderd keer naar je mix geluisterd moest worden, dit haalde ik gelukkig en zo kwalificeerde mijn mix om kritisch door de jury (vertegenwoordigers van Mazda, Tomorrowland organisatie én Lost Frequencies) beluisterd te worden.

Tot mijn grote vreugde werd mijn mix goed ontvangen en werd ik samen met negentien andere collega DJ's uit duizenden inzendingen uit heel Europa geselecteerd om mee te doen aan de finale in Barcelona. Daar mochten we onze set voor de jury en publiek op een jacht draaien, wat overigens supertof was. Ik werd als één van de zes winnaars gekozen met als resultaat dat ik nu de 'Mazda Sound of Tomorrow' stage mag afsluiten op zondag!

Ben je wel eens eerder op Tomorrowland geweest?
Zoals ongetwijfeld ook het geval is bij vele Partyflockers staat Tomorrowland ieder jaar weer bovenaan mijn verlanglijst. Helaas is het nog nooit gelukt om kaartjes te bemachtigen. Nu kan ik eindelijk naar het festival en sta ik zelfs achter de draaitafels!

Hoe ziet je voorbereiding eruit voor je eerste festival?
Wat dat betreft eigenlijk niet gek veel anders dan elk willekeurig ander feest, de meeste tijd zit hem in het continu zoeken naar net die unieke sound. Al, eerlijk toegegeven, is dit wel de eerste keer dat ik flink wat spanningen heb, het is natuurlijk niet niks in een keer duizenden feestgangers te vermaken.

Wie is je grote voorbeeld?
In deze industrie barst het van muzikale genieën die baanbrekend en inspirerend zijn. Maar als ik echt maar één iemand mag noemen dan is dat Laidback Luke, hij is toch een beetje de 'grand daddy' van alle DJ's. Hij draait al zo ongelofelijk lang mee en is qua techniek echt baas. Hij is absoluut een groot voorbeeld en ik denk voor vele andere DJ's idem dito.

Wat heeft het rest van het jaar nog in petto?
Ik ben op dit moment bezig met de voorbereidingen voor een tour in Azië, maar ironisch genoeg heb ik in Nederland nog geen nieuwe boekingen. Het is hier natuurlijk een flink verzadigde markt 'in the Netherlands everyone is a DJ' haha. Ik hoop natuurlijk binnenkort een aantal coole Nederlandse boekingen te kunnen bevestigen.

Bedankt voor je tijd This is CROB!
Jullie ook bedankt! En voor de geluksvogels met kaartjes voor Tomorrowland, hopelijk tot daar! Voor de thuisblijvers het wordt ook live uitgezonden op o.a. MTV< Radio 538 en Studio Brussel!


This is CROB draait op zondag 24 juli van 22:00 – 23:00 op de Mazda Sound of Tomorrow-stage.