Partyflock
 
Forumonderwerp · 1158953
­
Waar is die tijd gebleven dat we respect hadden voor de politie? En waar is die tijd gebleven dat de politie in auto’s reed die ontzag inboezemden?


­

De geboren en getogen Rotterdammers onder ons van de generatie 30+ (als mijzelf) herinneren zich deze 1981 Chevrolet C10 van de Rotterdamse politie misschien nog wel.

Als kind waren wij bang voor de politie. In hun imponerende Chevy met het zware Amerikaanse motorgeluid, hoorde je ze al aankomen nog voordat je ze zag. En als ze dan in hun witte Chevy de hoek om kwamen bulderen, was de eerste glimp van de grote lange neus voldoende om al het kattekwaad subiet te doen staken. Op een mannetje van 7 à 8 jaar maakte dat absoluut indruk.

Tegenwoordig rijdt de politie al lang niet meer in indrukwekkende auto’s (zoals bijvoorbeeld de Porsche 911) en repect hebben we al helemaal niet meer voor de blauwe pet in zijn Volkswagen Golf.

Politie SmartHoewel ik nog nooit in Tsjechië geweest ben, is mijn inschatting dat de jeugd daar nog wel respect heeft voor de politie. Dat zal in ieder geval niet komen door de indrukwekkende auto’s waarin de Tsjechische politie zich verplaatst, maar meer door de strakke hand weermee men regeert. Via de tip-mailbox kregen we een foto ingestuurd van Simone, die nogal verbaasd was bij het zien van deze politie Smart.


­

Het is een Smart Pure in de meest goedkope uitvoering. Nu maar hopen dat de de maximum snelheid van het karretje niet wordt gehalveerd, op het moment dat ze de zwaailichten aan zetten voor een achtervolging.

Foto Chevy: rotterdam010.nl, met dank aan Simone voor het vakantiekiekje.

http://www.autoblog.nl/archive/2006/07/29/echte-politieautos-waar-zijn-ze-gebleven
laatste aanpassing
Uitspraak van opoppossemus frogkissymo! op zondag 13 april 2014 om 18:32:
In hun imponerende Chevy met het zware Amerikaanse motorgeluid, hoorde je ze al aankomen nog voordat je ze zag

Haha alleen dit is niet zo heeeeel handig haha, dan worden criminelen gewaarschuwt,,,, en verlaagt de pakkans..
DanM
Artiest DanM
Uitspraak van opoppossemus frogkissymo! op zondag 13 april 2014 om 18:32:
Tegenwoordig rijdt de politie al lang niet meer in indrukwekkende auto’s (zoals bijvoorbeeld de Porsche 911)

Je haalt 2 dingen door elkaar....:/ Politie, RIJKSPolitie....echt niet dat een agent in Porsche jouw vuurtje kwam uittrappen [ krant met drol eronder :x ] :nee:
 
kloten politie auto's