Partyflock
 
Recensies · augustus 2008
­ Nederland
Organ Donors - Oldskool Autopsy
zaterdag 30 augustus 2008
De Engelse gebroeders Harris maken nog steeds naam in de harddancescene met hun project Organ Donors. Het nieuwe album is klaar en ligt in de winkels, Partyflock reviewt als eerste Nederlandse site deze dertien nieuwe harddanceklappers.
The Chemical Brothers - Brotherhood
zaterdag 30 augustus 2008
Tom Rowlands en Ed Simons ken je als de succesformatie The Chemical Brothers, een naam die ze in 1995 aannamen. Dertien jaar later verschijnt het album 'Brotherhood'; een overzicht van alle spraakmakende producties van The Chemical Brothers.
Boemklatsch presents Mixing In Action
woensdag 27 augustus 2008
Sinds 15 augustus is de mix-cd “Boemklatsch presents Mixing In Action” op de markt verkrijgbaar. De CD werd uitgebracht op het Lowlands festival, waar Boemklatsch dit jaar voor de tweede keer op rij een optreden gaf. Op de CD is een mix te horen die de diversiteit van het DJ collectief treffend weergeeft.
Dream Sounds. The Ultimate Trance Collection. Poe hee, bij zo’n aankondiging loopt het water me al in de mond. Een snelle blik op de tracklist doet het trancehart sneller slaan met namen als ATB, Tiësto, Armin, Markus, Deadmau5 en Glenn Morrison. Dream Sounds, dat wordt ogen dicht en genieten. Helemaal mijn ding!
Bateria betekent “drums” in het Portugees en dat verklaard meteen de sound van deze CD. Op Dance Valley hoste Gregor Salto een eigen area met het Bateria concept en een tijd terug was er het Bateria feest in Club Rembrandt. Tijd dus voor een CD-compilatie die iedereen kennis laat maken met Gregor Salto’s 'Bateria'. De man staat natuurlijk al enige tijd bekend om zijn swingende latin house en met dit nieuwe concept wil hij dit nog verder uitdiepen. 'Bateria' is een “melting pot” van Soul & Salsa, Latin, Jazz en Electro.
Vier landen vertegenwoordigd op twee cd’s in de hardste stijlen. Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Italië zijn deze landen die op de laatste 'I Hate Trance' cd staan. Hard, harder en hardst, zo mag je dit wel omschrijven. Kijken of deze cd de naam 'I Hate trance', net zoals het feest, hoog kan houden.
Armin Only - Imagine: The DVD
donderdag 21 augustus 2008
Stel je voor, Imagine. Dat je voor deze website de dvd van het Armin Only spektakelfeest mag recenseren. En stel je ook nog eens voor, dat je daarom de exclusieve voorpremière van deze live registratie mag bijwonen. Hoe blij ben ik daarvan geworden? Heel blij!
Recloose - Perfect Timing
donderdag 21 augustus 2008
Matthew Chicoine aka Recloose verruilde enkele jaren geleden zijn thuisstad Detroit voor Wellington, Nieuw-Zeeland. Hij heeft sinds eind jaren '90 een enorme staat van dienst opgebouwd. De dansbare geluiden van Recloose vallen al jaren goed bij zowel broken beats als avontuurlijke hip-hop, eclectic en ook house DJ’s.
Märtini Brös - The MB Factor
dinsdag 19 augustus 2008
“The MB Factor”, werktitel van het nieuwste werkstuk van de Märtini ‘broeders’ - want echte broertjes zijn het natuurlijk niet als we hun achternamen vergelijken. Het Märtini Brös geluid anno 2008 is - geheel volgens verwachting - meer op minimal en tech-house gaan leunen, maar er is ook nog steeds een prominente rol voor traditionele electro weggelegd op dit nieuwe album.
Lee Jones - Electronic Frank
dinsdag 19 augustus 2008
Lee Jones ken je als lid van de formatie My My - een project dat had met Nicolas Höppner doet. Echter, downtempo liefhebbers zullen hem ook herkennen als Hefner, waarmee hij rond 2000 veel succes had. Terug naar het heden: Jones verhuisde van Londen naar Berlijn, raakte geïnspireerd door haar springlevende clubscene aldaar en begon met het produceren van muziek binnen de brede marge van tech-house, minimal en dub-techno.
Project One - The Album
zaterdag 16 augustus 2008
Drie maanden lang hebben Headhunterz & Wildstylez zich opgesloten in een studio; levend op Cola, Senseo en fastfood met waarschijnlijk een minimaal aan daglicht... Three months, two producers, one project
Flying Lotus - Los Angeles
zaterdag 16 augustus 2008
Laptop muzikant Steven Ellison aka Flying Lotus debuteerde vorig jaar op Warp Records met zijn “Reset” single. Hoewel debuut? In 2006 werd deze EP voorafgegaan door het album “1983”, dat via Plug Research op de markt verscheen. “Los Angeles” is dus zijn eerste langspeler voor Warp en dat mag je direct een voltreffer noemen!
Fabric 41 - Luciano
woensdag 13 augustus 2008
De in Zwitserland woonachtige en in 1978 geboren Luciano is al actief als dj sinds 1993. Dit jaar was deze dj/producer in Nederland te zien op Circoloco en Welcome To The Future. Het Londense Fabric heeft Luciano de mogelijkheid gegeven om Fabric 41 samen te stellen. Het resultaat hiervan is indrukwekkend te noemen.
Welcome to the Future 2008
woensdag 13 augustus 2008
Zaterdag 2 augustus stond het minimal/techno feest Welcome To The Future op het menu. Naar aanleiding hiervan is er een compilatie-cd uitgebracht met daarop alle hoogtepunten van het drukbezochtte festival.
Circo Loco is een populair maandagochtend concept van club DC10 op Ibiza, dat elk jaar van juni tot oktober op de agenda staat. Om het 10-jarig bestaan hiervan te vieren zijn er onlangs drie mix-dubbelaars uitgebracht. Deze cd's zijn gemixt door een vijftal Circo Loco coryfeeën waaronder Sossa, Tania Vulcano en Matthias Tanzmann.
IFS5 Lenny Dee presents Cold Fusion
zaterdag 9 augustus 2008
De tracklist verraadt al dat je een overzicht voorgeschoteld krijgt van de afgelopen jaren van het Industrial Strenght label. Lenny Dee heeft de cd 'Cold Fusion' uitgebracht met volledige, ongemixte nummers. Het oogt allemaal goed, met aardig wat onbekende namen en titels ertussen. Wij zijn erg benieuwd!
Extrema Outdoor 2008
woensdag 6 augustus 2008
Extrema Outdoor Festival 2008 ligt inmiddels alweer 2,5 week achter ons en er kan wederom teruggekeken worden op een uitverkocht en geslaagd festival. Bij een feest als dit hoort natuurlijk een mooie compilatie-cd, deze is dan ook sinds kort verkrijgbaar in de winkel.
Daar waar de meeste ‘Ibiza cd’s’ vooral uit housemuziek met een vleugje electro en techno bestaan, hier en daar nogal ‘commercieel’ van aard, kiest men bij Cocoon Recordings voor een andere aanpak. Geen house, het is namelijk vooral minimal dat de klok slaat.
Na de dit jaar uitgebrachte re-release van het door Terry Lee Brown Jr. in 2007 samengestelde Sounds Of Instruments 03, is het nu tijd voor Terry’s Café 11. Deze crossover cd tussen deephouse en techhouse is uitgebracht op het geliefde Duitse Plastic City label.
Hardcore 4 Life
maandag 4 augustus 2008
Hardcore 4 Life is een begrip geworden in de scène. Als je van deze muziek houdt ben je écht “Hardcore 4 Life”. Het zal je dan ook niks verbazen dat deze cd vol staat met goede hardcore in vele vormen en gedaanten. Eens luisteren wat zowel Nosferatu als The Meccano Twins ervan hebben gemaakt.
Met ‘Heaven - Deep Trance Essentials Volume 6’ heb je te maken met een dubbelaar vol met zweverige trancers, zowel uit het heden als het verleden. Op deze dubbel-cd zijn alleen maar tracks in volledige versies te vinden. Zo kan op een optimale manier een geweldige trancetrip beleefd worden.
Met de roemruchte campingparties barstte afgelopen nacht het Nature One festival in het Duitse Kastellaun weer los. De aanzet tot een paar dagen lang feesten is gegeven. Ook de bijbehorende compilatie-cd is inmiddels verkrijgbaar.
Na het succes van ‘Secretsundaze volume 1’ volgt nu ‘Secretsundaze presents Tobi Neumann’. Wij zijn benieuwd wat Neumann voor de Londense clubavond Secretsundaze aan elkaar heeft gemixt.
Organ Donors - Oldskool Autopsy30 aug 2008
The Chemical Brothers - Brotherhood30 aug 2008
Boemklatsch presents Mixing In Action27 aug 2008
Dream Sounds - The Ultimate Trance Collection27 aug 2008
Gregor Salto presents Bateria - The Natural Rhythm24 aug 2008
I Hate Trance vol. 4 - Demons of the Underground24 aug 2008
Armin Only - Imagine: The DVD21 aug 2008
Recloose - Perfect Timing21 aug 2008
Märtini Brös - The MB Factor19 aug 2008
Lee Jones - Electronic Frank19 aug 2008
Project One - The Album16 aug 2008
Flying Lotus - Los Angeles16 aug 2008
Fabric 41 - Luciano13 aug 2008
Welcome to the Future 200813 aug 2008
Circoloco @ DC10 - 10 Years Anniversary ‘Part 1 of 3’9 aug 2008
IFS5 Lenny Dee presents Cold Fusion9 aug 2008
Extrema Outdoor 20086 aug 2008
Disco Invaders - Cocoon Ibiza Summer Mix6 aug 2008
Terry Lee Brown Jr. - Terry’s Café 114 aug 2008
Hardcore 4 Life4 aug 2008
Heaven - Deep Trance Essentials Volume 64 aug 2008
Nature One 2008 - Wake Up In Yellow1 aug 2008
Secretsundaze presents Tobi Neumann1 aug 2008